DOSEŽKI »GOLOBNJAKA« – 13 DEL: USODNE ŽENSKE

Se morda sprašujete kdo so štiri usodne dame za šefa »Golobnjaka«, ki so mu pomagale na mesto predsednika vlade in ga bodo od tam tudi poslale na smetišče zgodovine, a ne same, za njimi so centri leve politične moči, pravijo jim tudi strici iz ozadja, s Kučanom na čelu. To so seveda Nataša Pirc Musar, Urška Klakočar Zupančič, Tatjana Bobnar, Mojca Pašek Šetinc in Tina Gaber.Prve tri osebno poznam, ostali dve ne.

Natašo Pirc Musar sem osebno spoznal pred skoraj kakšnimi 15. leti. Takrat sem bil poslanec DZ in sem iz DZ šel v Cankarjev dom na neko državno proslavo. Dohitela me je, takrat je bila informacijska pooblaščenka, vljudno me je pozdravila in do dvorane Cankarjevega doma sva šla skupaj in izmenjala sva nekaj stavkov. Kasneje sem jo spremljal kot odvetnico. V nekem postopku pred sodiščem sem dobil neko tožbo, ki je takrat, tam nekje okoli leta 2016, predstavljala unikat v slovenskem pravosodju in prosila me je, da ji izvod sodbe pošljem. Seveda sem ji ga poslal. Najino zadnje srečanje pa je bilo lani v času volilne kampanije. Sedel sem v neki gostilni v Mariboru in kakih deset metrov od mene je sedela tudi Nataša Pirc Musar. Ko se je iz gostilne odpravila je vljudno pristopila k meni rekoč: »Tebe pa moram pozdraviti« (se tikava). Jaz pa sem ji odgovoril: »Pozdravi ostale goste, jaz tako veš koga bom volil (seveda sem mislil na Anžeta Logarja)«, kar je ona gotovo razumela.

Danes Natašo Pirc Musar ne jemljem za svojo predsednico, veliko razlogov za to imam, od tega, da je povedala, da ne bo šla na morišče desettisočev Slovencev v Kočevski Rog, šla pa bo v namišljene dogodke v Dražgošah. Še več zadnje čase jamra o tem, da ji je okoli 3500 evrov neto plače premalo ob tem, da njen soprog, ki je milijonar, prejema nadomestilo okoli 900 evrov neto, samo za to, ker je njen soprog in se tu in tam pojavi z njo, kar Pahorjeva partnerica nikoli ni uveljavljala. Ne, Nataša Pirc Musar, upam da predsednica za en sam mandat, nisi moja predsednica. Zdi pa se, da je Nataša Pirc Musar ena od dam, ki vsaj iz ozadja, ruši šefa »Golobnjaka«, to pa ni slabo.

Urška Klakočar Zupančič je predsednica DZ po moji krivdi, ponižno vam vsem to priznam. Nekje leta 2020, mi je meni znana oseba poslala njen zapis iz Facebooka v katerem je hudo žalila takratnega predsednika vlade Janeza Janšo. Jaz sem ta zapis objavil na svoji spletni strani www.vinkogorenak.net in postavil javno vprašanje, kako je mogoče, da neodvisna sodnica zapiše kaj takega. Vprašanje sem postavil tudi predsedniku Vrhovnega sodišča, ki mi je odgovoril, da v kolikor moji podatki držijo, da je to nedopustno in da bo sprožil ustrezne postopke, pri njej nadrejenih. Obrnil sem se tudi na Sodni svet, ki se je z vsemi glasovi na soji seji postavil na mojo stran in sprejel sklep, da je tak zapis sodnice nesprejemljiv. Mimogrede, mene je tudi zasebno tožila, da sem javno objavil njeno zasebno pisanje. V Trbovljah je prišlo do prve obravnave na kateri jo je zastopala takrat odvetnica Nataša Pirc Musar. Ta mi je pred sodno dvorano dejala: »Daj opraviči se ji pa zaključimo to zgodbo«. Jaz pa sem ji odvrnil: »Nataša, ta primer boš izgubila v Trbovljah, v Ljubljani ali v Strasbourgu«. No z Urško Klakočar Zupančič sva nato sklenila izvensodno poravnavo v kateri se ji nisem opravičil. Je pa šla takoj za tem v politiko, točneje postala je prva podpornica sedanjega šefa »Golobnjaka«. Če danes ocenjujem vse to, kar ona počne v DZ, njenega zapisa ne bi objavil in ona ne bi bila predsednica DZ, temveč sodnica. Zdi pa se, da je sedaj ena od dam, ki vsaj iz ozadja ruši šefa »Golobnjaka«, to pa ni slabo.

Tatjano Bobnar sem spoznal leta 2012, ko sem bil notranji minister ona pa namestnica šefa policije. Kot notranja ministrica se je že lani uprla pritiskom šefa »Golobnjaka«, z letošnjim pričanjem pred preiskovalno komisijo DZ, pa je dobesedno »izpulila« eno nogo stola na katerem sedi šef »Golobnjaka«. In če bi KPK svoje delo opravila kmalu in pošteno, potem bi šef »Golobnjaka« odletel na smetišče zgodovine.

Mojca Pašek Šetinc, nekoč glasna zagovornica svojega političnega šefa, ki jo je nato iz Gibanja Svoboda dobesedno spodil, bo zagotovo ustanovila poslansko skupino nepovezanih poslancev, vprašanje je le koliko poslancev Gibanja Svoboda bo sedaj ona »izpulila« šefu »Golobnjaka«.

Tina Gaber svojega fanta sedaj podpira in preko njega odloča o vsem mogočem. Ko pa bo »odletel« na tak ali drugačen način, bo »odletela« tudi ona, novim fantom in denarju nasproti. Tako vsaj kaže njena zgodovina. Se nadaljuje.