DOSEŽKI »GOLOBNJAKA« 12. DEL – LAŽ, VELIKA LAŽ, ROBERT GOLOB

O lažeh vrhovnega šefa »Golobnjaka« sem že pisal, pred skoraj natančno enim letom. V tem prispevku zato ne bom omenjal njegovih laži, o katerih sem pisal takrat, da se preprosto ne bi ponavljal. Gradiva pa se je nabralo toliko, da bi človek lahko razmislil o tem ali naj na temo njegovih laži spiše še nekaj prispevkov ali pa bi bilo bolje, da začne zbirati gradivo za knjigo, ki bi bila vsekakor zelo obsežna, odvisno seveda od tega koliko časa nam bo  Golob še lahko lagal.

Te dni se očitno uresničuje moja napoved, ki sem jo izrekel pred skoraj natančno enim letom. V neki oddaji na Nova24TV sem v pogovoru z Borisom Tomašičem napovedal, da Golob ne bo dočakal leta 2024 v funkciji predsednika vlade. Te dni ga centri leve politične hemisvere očitno intenzivno odstavljajo in iščejo njegovega naslednika, morda se bo moja napoved uresničila ali pa se bo uresničila tam nekje sredi leta 2024 v času volitev v EU parlament, ko bi Goloba centri leve politične hemisfere utegnili »izvoziti« v Bruselj ali pa bo sam povedal da je »preveč bolan« da bi še naprej opravljal funkcijo predsednika vlade. Toda vrnimo se k lažem Goloba. Teh se je nabralo veliko, zato se bom v tem prispevku osredotočil le na nekatere.

Se še spomnite lanskoletnega nagovora sodnikom, ko je Golob napovedal 600 evrov dodatka k sodniškim plačam. Vsi navzoči sodniki so seveda veselo ploskali. Toda od tega seveda ni nič, kajti Golobu so dopovedali, da za kaj takega ni zakonske podlage. Nekaj podobnega se je zgodilo z njegovo napovedjo lani, ko je dejal, da bo njegova vlada denarno nagradila gasilce, ki so požrtvovalno gasili požar na Krasu. Tudi to se ni uresničilo, saj so mu dopovedali, da gasilcev ne more nagraditi, lahko pa nagradi gasilska društva.

Aprila 2023 je Golob trdil, da je inflacija v Sloveniji nižja kot v sosednjih državah. Spet se je zlagal. Opozicijski poslanci so mu dokazali, da je inflacija v Italiji in Avstriji nižja, kot je v Sloveniji. Ko so Goloba v lastnih koalicijskih vrstah spraševali, zakaj je pristal na plačno reformo in razmerje 7:1 med najvišjimi in najnižjimi plačami, je dejal, da so to predlagali sindikati javnega sektorja. Naslednji dan so ga na laž postavili sami sindikati rekoč, da tega niso nikoli predlagali. Golob pa seveda laže tudi v tujini. Lani je v EU parlamentu dejal, da je iz nič ustvaril družbo Gen-I. Vsem je jasno, da gre za državno podjetje, ki ga ni ustvaril Golob, ampak ga je ustanovila država. Golob je lagal tudi o višini svoje plače sploh pa o milijonski nagradi za delovno uspešnost.

Golob je v funkciji predsednika vlade do sedaj »pospravil« kar štiri ministre, Bešič Loredana, ministra za zdravje, Bobnarjevo, notranjo ministrico, Šinkovo, kmetijsko ministrico in Brežana, ministra za naravne vire in prostor. No, Bešič Loredan, Bobnarjeva in Brežan, so uradno odstopili sami. Bešič Loredan se ni kaj dosti oglašal o razlogih za svoj odstop, povedal je le to, da je odstopno izjavo pred njega porinil kar Golob in da jo je on le podpisal, zato pa ni bilo tako v primeru Bobnarjeve, Šinkove in Brežana. Šinkova in Brežan sta v svojih nastopih v DZ jasno povedala, da sta pri svojem delu doživljala pritiske s strani Goloba. Še huje pa ga je »obdelala« Bobnarjeva, ki je jasno in glasno, obelodanila vse pritiske Goloba na kadrovanje v policiji, za kar Golob nima nobenih zakonskih pooblastil. Če kdo, potem je Bobnarjeva do sedaj najbolj resno zamajala stolček Goloba.

Golob v javnosti pogosto maha z dokumentom policije, ki ga je podpisal namestnik šefa policije Ferenc. V njem namreč piše, da se Golob nikoli ni vmešaval v operativne postopke policije. Golob očitno misli, da ga bo ta dokument oprav vse krivde, ki mu jo je naprtila Bobnarjeva. Toda Ciperle, namestnik šefa policije, je Goloba v DZ postavil na laž. Bobnarjeva ni trdila, da se je Golob vmešaval v operativne postopke policije, trdila je, da se je vmešaval v kadrovske postopke policije in od nje zahteval odpuščanje posameznikov, ki niso zagrešili prav ničesar.

Za zaključek pa še nekoliko novejša Roberta Goloba. Pred nekaj dnevi je dejal, da na RTV Slovenija v času sedanjega vodstva nihče ni izgubil službe. To je seveda laž, ki jo je takoj demantiral Urbanija, ki je v času sedanjega vodstva RTV Slovenija eden prvih, ki je izgubil službo.

Kakorkoli že, dejstvo je da Golob laže kot pes teče, ljudski pregovor z njim dobiva še eno potrditev. Se nadaljuje.