DOSEŽKI “GOLOBNJAKA” 11. DEL – SLOVO GOLOBA

Te dni se očitno uresničuje moja politična napoved, ki sem jo izrekel pred slabim letom dni. Konec leta 2022 ali v začetku leta 2023 sem v neki oddaji z Borisom Tomašičem na Nova24TV dejal, da Golob v vlogi predsednika vlade RS ne bo dočakal novega leta 2024. Vse kaže, da sem imel prav, leva politična ozadja, ki so ga postavila na ta položaj, bi ga verjetno že bila odslovila, a so se zgodile poplave, ki so postopek njegovega odhoda zamaknile. Kljub temu kaže, da se bo moja napoved, stara slabo leto dni, uresničila.

Če bi vrhovni šef »Golobnjaka« svoje naloge opravljal vsaj kolikor toliko povprečno ali celo podpovprečno, se centri levega političnega ozadja, nekoč smo jim rekli strici iz ozadja, za njegovo zamenjavo ne bi odločili. Tako pa so se že odločili, da ga je potrebno zamenjati, saj tako doma kot v tujini dela le škodo in nobene koristi Sloveniji in njim samim. Laž za lažjo, politično vmešavanje v delo neodvisnih organov, kot je policija, rokohitrsko sprejemanje napačnih zakonov in njihovo rokohitrsko popravljanje, niso opazili le centri politične moči iz ozadja, ampak celo nevladne organizacije, ki so mu pomagale priti na oblast, sploh pa levi mediji, ki so mu prav tako, ne le pomagali na oblast, še več, do zadnje kaplje krvi, so ga celo branili. Krvi pa je sedaj očitno zmanjkalo.

Toda danes je odločitev centrov leve politične moči iz ozadja jasna. Golob mora oditi, iščemo njegovega naslednika, ki bo vladal do volitev leta 2026. Dokaz temu so poročanja levih medijev, dokaz temu so stališča nevladnih organizacij, kronski dokaz temu pa je seveda KPK, ki je pred slabim letom dni prejela prijavo Tatjane Bobnar o političnem vmešavanja vrhovnega šefa »Golobnjaka« v kadrovske postopke policije. Lepo vas prosim, pred letom dni so prejeli prijavo in šele sedaj so začeli s postopkom zoper Goloba. Vse lepe besede namestnika predsednika KPK Davida Lapornika, o neodvisnem delu KPK, so v posmeh demokraciji in nič drugega. To počno od vedno, od kar je KPK nastala, praktično sem to preizkusil decembra 2012, ko so točno dan pred mojo interpelacijo spisali neko poročilo, ki je bilo skrajno pristransko in nepošteno do mene, kot notranjega ministra, a objavili so ga dan pred mojim zagovorom v Državnem zboru (ne gre za sedanji sestav vodstva KPK). Niti odgovoriti nisem mogel na njihov pamflet. Kako naključje bi rekli naivneži, takrat in sedaj.

Toda pojdimo k vrhovnemu šefu »Golobnjaka«. Golob pač ni Šarec. Šarec je leta 2020 naivno mislil (menda mu je to svetoval Damir Črnčec, takrat njegov svetovalec, danes pa državni sekretar na obrambnem ministrstvu z velikim vplivom), da če bo odstopil in s prstom pokazal na koalicijske partnerje, da bo prišlo do predčasnih volitev na katerih bo zmagal. Tako so kazale tudi ankete. To je seveda katastrofalna pomota v našem parlamentarnem sistemu temu ni tako. Do predčasnih volitev je relativno doga pot, ki smo jo prehodili leta 2000 ob imenovanju Bajukove vlade. Znotraj iste sestave DZ se lahko kadarkoli oblikuje nova večina, ki izbere novega predsednika vlade in novo vlado. To se je zgodilo tudi po odstopu Šarca leta 2020 in nastanku tretje Janševe vlade.

Prav na tej točki pa je situacija popolnoma drugačna, kot je bila ob Šarčevem »metanju puške« v koruzo leta 2020. Golob ni Šarec in se popolnoma zaveda situacije, ki je pred njim in ne bo ponovil Šarčeve napake. Njegov odstop bi pomenil možnost oblikovanja nove koalicijske večine. Tu pa nastane problem. Golob ima 41 poslanskih glasov, kar 21 od tega jih menda prihaja iz logov Gen-i in so neizmerno naklonjeni Golobu in naj ga ne bi nikoli izdali. Če k temu dodamo SD in Levico, pa tudi NSi, ki z Janšo ne bi sodelovala, imamo pat pozicijo. Kdo lahko zbere 46 glasov? Vprašanje za milijon dolarjev.

Golobovih 21 zanesljivih glasov iz GEN i, dodajmo jim še 7 poslancev SD in 5 poslancev Levice in smo pri številu 32. Če k temu dodamo še 8 poslancev (tako Janez Pogorelec vsaj posredno na X omrežju), smo pri številki 41 in tudi dva poslanca narodnosti nista rešitev za morebitnega novega mandatarja.

Pat pozicija torej, zaradi katere utegne nesposobni šef »Golobnjaka« mandat še potegniti, a  ne do leta 2026. Morda celo do volitev v EU parlament za katere mu v skrajnem primeru utegne levo politično ozadje, kot izhod v sili, podaljšati mandat in ga častno izstreliti v Bruselj, domačo javnost pa prepričati v to, da je pač Golob odšel v Bruselj in da je to razlog, zaradi katerega potrebujemo novega šefa »Golobnjaka«, ki se bo imenoval pač kako drugače, vsebina pa bo enaka. Se nadaljuje.