Živimo v času fašizma in diktature?

KOMENTAR NA NOVA24TV 14 01 2022

Spoštovane gledalke in gledalci – lepo vas pozdravljam

Ker se prvič vidimo in slišimo v letu 2022, naj rečem le tole, vse dobro vam želim v letu 2022.

Sicer pa nekaj poudarkov iz poročanja levosučnih medijev:

 • Menda živimo v času fašizma??
 • Menda živimo v času Janševe diktature??
 • Menda živimo v času popolnega zatiranja človekovih pravic??
 • Menda živimo v času popolnega podrejanja medijev??
 • Menda živimo v času podrejanja tožilstva in sodstva??
 • Menda živimo v času ….ne vem več katerem

Toda statistika je neizprosna. Ni ji mogoče oporekati. Zato si poglejmo nekatere podatke.

 • Pokojnine so se v mandatu te Janševe vlade povečale za do 17,2 % (Vštevam včerajšnjo spremembo zakona) po kateri se bodo pokojnine poleg rednega usklajevanja prihodnji mesec – že ta mesec povečale za do 3,5%.Točneje upokojenim do vključno leta 2010 3,5%, upokojenim leta 2011 1,7% tistim upokojenim po letu 2011 pa za 1% Gre namreč za popravo krivic iz časov prejšnje gospodarske krize).  Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Ta Janševa vlada je sprejela 10 PKP zakonov. S tem je ohranila 300.000 delovnih mest. Posledica tega je rekordno visok BDP v EU in največja zaposlenost po osamosvojitvi. Tudi zato se lahko dvigujejo plače in pokojnine. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Ta vlada je sprejela zakon po katerem dobijo starši novorojencev 500 evrov pomoči. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Ta diktatorsko fašistična vlada JJ je sprejela zakon po katerem bodo v vrtcih drugi in vsi naslednji otroci brezplačno. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Ta vlada je zagotovila 225 MIO evrov za investicije v domove za ostarele. Od leta 2008 nismo zgradili niti enega, smo pa dali milijone za neke študije na to temo. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Ta vlada je zagotovila 2,9 milijarde evrov  za zdravstvo na vseh nivojih – seveda v naslednjih letih. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Ta vlada je zagotovila 120 MIO sredstev za vlaganje v vzgojo in izobraževanje. Praktično ni občine v kateri se v naslednjih letih ne bo gradilo. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Povprečnina občinam je najpomembnejši vir dohodka občin. Ta vlada ga je iz 573 evrov dvignila na 647 evrov v letu 2023. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Zunanji minister dr. Anže Logar je izjemno uspešno vodil svoje ministrstvo v času predsedovanja EU. Opravil je v kratkem mandatu več mednarodni srečanj kot sta jih opravila Erjavec in Cerar skupaj v več letih. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Blejskega strateškega foruma se je udeležilo več tujih predstavnikov, kot v času dveh prejšnjih vlad. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Predvidenih je 780 MIO evrov za vlaganje v slovensko vojsko. Nujno glede na mednarodne zaveze. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Uvedba E vinjete in ustanovitev avtocestne policije so nujni projekti. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Slovenija ima eno največjih gospodarskih rasti v EU. Tako z velikimi koraki napredujemo med bolj razvite države. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Slovenija ima danes najnižje število nezaposlenih oziroma največjo zaposlenost. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Za nami je uspešno predsedovanje EU. Pohvale so izrekli vsi od predsednice Evropske komisije, do predsednika evropskega parlamenta in sveta, celo evropski šef Tanje Fajon – socialist Frans Timermans je naše predsedovanje izjemno pohvalil. Tanja Fajon se s tem seveda ne strinja. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • V času Alenke Bratušek smo se zadolževali po 5-7 odstotni obrestni meri. To pomeni, da smo v približno 15. letih vrnili dvojno vsoto dolga. Danes se zadolžujemo po negativni obrestni meri. Ne boste verjeli a je res. Vzamemo kredit za nekaj deset let in vrnili bomo manj kot smo najeli kredita. Neverjetno a resnično. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Ocene bonitetnih hiš sveta, ki ocenjujejo gospodarsko in finančno stanje države se držijo več ali man visoke ocene za Sloveniji “stabilni obeti”. To nam omogoča tudi ugodno kreditiranje. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Za kulturo je ta vlada zagotovila rekorden proračun 122 MIO evrov. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Nezakoniti prehodi državne meje so se iz 14.115 v letu 2020 znižali na 9.158 v letu 2021. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Vlada je zagotovila 3,47 MIO evrov občinam, ki se ukvarjajo z odstranjevanjem odpadkov ilegalnim migrantov. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Vlada je zagotovila 2,5 MIO evrov  (od tega 1,8 MIL evrov nepovratnih sredstev) za izobraževanje, znanost in oskrbo starejših).  Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Dodatno je vlada priskrbela 270 MIO evrov za javne zdravstvene zavode in domove za starejše. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Evropska sredstva so nam na razpolago, če jih seveda znamo počrpati. Do marca 2020 ko je krmilo vlade prevzel Janez Janša smo počrpali  36% razpoložljivih sredstev, do danes pa 72% razpoložljivih sredstev.  Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Marca leta 2020 smo imeli 77.855 brezposelnih, konec leta 2021 pa smo jih imeli 65.939. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Vlada je zagotovila še 65 MIO evrov za domove za starejše in 59 MIO evrov za dodatna mesta v domovih za starejše. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.
 • Za konec pa višek absurda absurdov. Vlada je predlagala Zakon o dohodnini, s katerim naj bi se (in se bo) znižala dohodnina za vse prebivalce, drugače povedano, neto dohodki vseh prebivalcev se bodo povečali. Lahko bi se že ta mesec, a se ne bodo. Levica je namreč predlagala glasovanje o referendumu o tem vprašanju. Seveda vedo da referendum ne bo izglasovan. Toda žleht so in nagajajo, zato boste višje plače dobili kak mesec kasneje, kot bi se to zgodilo sicer. Je to fašizem in diktatura? Presodite sami.

Kakorkoli že. Po moji oceni seveda ne živimo v času fašizma, niti v času diktature. Živimo pa v času, ki ga leva politična opcija izkorišča, za dosežke na volitvah 24. 04. 2022 če takrat bodo. Borut Pahor pravi da bodo takrat in on odloča o tem.

Pa lepo pozdravljeni.

3 komentarji

 1. Vse kar je DOBREGA ZA LJUDI, ZA SKUPNO DOBRO, V PRID LJUDEM, GOSPODARSTVU… JE ZA “LEVIČARJE” FAŠIZEM, DIKTATURA. To zdaj že vemo.
  Fašizmu, diktaturi se je treba po “levičarsko” upreti. Ko bodo, če bodo prišli “levičarji” še kdaj na oblast bodo prekinili – tako NAPOVEDUJEJO – z diktaturo in fašizmom – VZELI DENAR LJUDEM, SI NAPOLNILI ŽEPE. Kot vedno. (če ne drugače, pa z večno trajajočimi študijami)

  Vsa ČAST in HVALA – “VPLETENIM” STRANKAM ZA POMOČ LJUDEM, ZA SKUPNO DOBRO – po “levičarsko” vpletenim v fašizem, diktaturo.
  Vsa ČAST in HVALA ZA POKONČNO DRŽO:
  SDS, NSI (ne Ljudmili Novak), SMC, POSLANCEM DeSUS, Aleksandri Pivec (ne stranki DeSUS) in SNS.

 2. Na selektivno aktivistično ter predvolilno prikrojene polresnice ter brezsramne laži, ki jih producirajo opozicijski “spin doktorji”, zasebni producenti selektivno poustvarjanega in potvorjenega “javnega mnenja” in profesionalni dreserji javnega mnenja iz proti-vladnih “neodvisnih” medijev, je mogoče uspešno in učinkovito odgovarjati zgolj in samo s preverljivimi dejstvi/fakti, otipljivimi podatki, z mednarodno primerljivimi in preverljivimi gospodarskimi, socialnimi in strateškimi primerjavami ter objavljenimi neodvisnimi strokovnimi ocenami v najkompetentnejših mednarodnih medijih (kot je npr. The Economist) itd., itn.
  Proti otipljivim in mednarodno opaženim ter prepoznavnim uspehom aktualne vlade RS ter aktualne operativne večine v parlamentu, ki je v skladu z ustavo in zakonodajo veljavno sprejela in uveljavila kar deset ključnih in operativnih proti-pandemijskih zakonskih svežnjev, ter proti konkretnim proti-kriznim finančnim pomočem, ki smo jih bili objektivno deležni brezštevilni delojemalci, podjetniki, upokojenci, študenti, raziskovalci, umetniki, prejemniki najrazličnejših socialnih transferjev …, da bi kolikor mogoče dostojno prebrodili najhujšo zdravstveno in socialno stisko v zgodovini povojne Evrope in sveta, parlamentarna ter izven-parlamentarna opozicija ni našla ustreznejšega alternativnega odgovora, kot je nenehno legalno in nelegalno politično, ulično in medijsko “metanje polen pod noge”, kot je populistično očitanje, da vlada “šakom i kapom” neženirano deli “predvolilne bonbončke”, da vlada nekritično zadolžuje prihodnje rodove delojemalcev in davkoplačevalcev ter da bodo oni po prevzemu oblasti takoj razveljavili vse socialno in zdravstveno nujne ter učinkovite proti-krizne ukrepe sedanje vlade ter vso zakonodajo ponovno postavili nazaj na staro /”normalno”, se pravi v čas statičnega in zabetoniranega družbenega “statusa quo” z vsemi njegovimi nedotakljivimi ideologi, oblastniki in operativnimi varuhi ter stražmojstri vred.
  Na puhlo in prazno populistično predvolilno propagando večno istega in vedno enako ideološko ter politično nazadnjaškega agitacijsko-propagandističnega “možganskega” centra “vzporedne/ugrabljene/globoke” države, je mogoče uspešno in učinkovito odgovarjati le z otipljivimi višjimi neto osebnimi dohodki ter manj davčno obremenjenimi drugimi osebnimi prihodki delojemalcev, z višjo stopnjo splošne kupne moči in socialne blaginje, z višjo osebno porabo in posledično rastjo prihodkov države od davka na promet blaga, z višjo stopnjo svobode za vsakršne podjetniške pobude ter za povečanje poslovne konkurenčnosti na mednarodnem poslovnem trgu, z višjo stopnjo odprtosti in svobode na mednarodnem trgu kapitala, idej ter kadrov, z višjo stopnje podjetniške svobode tudi na področju družbenih dejavnosti oz. javnega sektorja, z dostopnostjo socialne blaginje ter ne nazadnje z višjo stopnjo spoštovanja, upoštevanja in izvrševanja veljavnega ustavnega in pravnega reda za vse državljane, davkoplačevalce in volivce – brez izjem.
  Parlamentarna in izven-parlamentarna nazadnjaška levo-levičarska opozicija, ki se predstavlja le z neskončnim nizom vstajniških polit-kolesarjenj ter s sistematičnim kršenjem splošno veljavnih in mednarodno priznanih proti-pandemijskih ukrepov ter priporočil in neposrednim ogrožanjem zasebnega in javnega zdravja ter zasebne in javne nedotakljivosti človekovega dostojanstva, v parlamentu pa le z neuspešnimi vztrajno destruktivnimi demokratičnimi sabotažami, obstrukcijami, interpelacijami proti ministrom in celo z neutemeljenimi ustavnimi obtožbami premiera in vlade RS, nima proti konkretnim dosežkom, podatkom, mednarodnim pozitivnim ocenam in rezultatom aktualne vlade ter vladajoče parlamentarne koalicije ponuditi NIČESAR/NIČ.
  Brez vsakršnih otipljivih in prepričljivih ideoloških, političnih, gospodarskih, socialnih … alternativ bodo vselej isti in vsem dobro znani ideologi, spin doktorji in operativci politično-kriminalnega podzemlja “ugrabljene države” še enkrat skušali “loviti” volivce “limanice” na “proti-janša fatve”, še enkrat nam bodo poskušali v “staniol papir” vedno istih splošnih in abstraktnih predvolilnih obljub in fantazem zaviti nove “nove obraze”, nove “nove odrešenike” ter nove “nove politike”.
  Vse to manipuliranje z lažnimi anketami javnega mnenja, z lažnimi “odrešeniki” ter z lažnimi predvolilnimi programskimi puhlicami smo že videli in doživeli ter preživeli s podobno neuspešnim in nazadnje poraznim ponujanjem Jankovića, Cerarja, Šarca, v zadnjem mandatu pa Damjana, Erjavca, Čeferina, Vesela, Galeta, Goloba …. Spisek še ni dokončan in dokončen.
  Pri najnovejšem medijskem promoviranju ekshibicionističnega elektro-gospodarskega tajkuna oz. elektro-magnata, gen-i-alnega dr. Roberta Goloba, je najbolj zanimivo in pomenljivo, da podzemlje “vzporedne/ugrabljene države” več kot očitno ne zaupa več in ne stavi več na nikogar izmed “štirih jezdecev opozicijske apokalipse” (Šarec, Fajon, Mesec, Bratušek), ampak da njim in njihovim političnim strankam “od zgoraj/zunaj” vsiljuje v skupno podporo enega najbolj uspešnih parazitov pri osebnem in parcialnem podjetniškem izkoriščanju državnega elektro-gospodarskega monopola.
  Kvartet neuspešne opozicijske združbe KUL se je “globoki državi” pustil pasivno manipulirati že s samo-kandidaturama dr. Jožeta P. Damjana in Karla Erjavca za mandatarja, nazadnje pa si celo prostovoljno “zvezati roke” z izsiljeno s povolilno pogodbo strank KUL o povolilnem sodelovanju, zaradi česar so stranke KUL v predvolilnem obdobju popolnoma omrtvičene in monolitno omejene v predvolilnem boju z novimi in novimi domnevnimi odrešitelji “statusa quo” na levi sredini in levici, pa naj bodo ti “golobi na strehi” ali “veseli brez razloga”.
  Kot nam virus covid 19 ponuja iz meseca v mesec nova presenečenja in izziva nove in nove odgovore, tako nam tudi politično-kriminalno podzemlje mrzlično ponuja in vsiljuje nove domnevne “nove obraze”, nove domnevne “odrešenike” ter terja od zrelih in odgovornih političnih sil nove in nove premišljene ter učinkovite odgovore – v prid splošnega gospodarskega in socialnega razvoja vseh Slovencev in vseh državljanov RS ter v prid sorazmerno enakomernega družbenega razvoja vseh slovenskih pokrajin.

 3. Udbopartijska nadoblast nas še vedno ne spusti iz trdega zagrljaja. Po Fajonovi je javni interes, da mora desnica še naprej molčati in ne vznemirja našega delavnega ljudstva.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!