Ubijalci resnice, imenovani “Necenzurirano.si”

Spletni portal “necenzurirano.si” je nastal pred dvema ali tremi leti na podoben način, kot moja spletna stran “vinko.gorenak.net” leta 2008. Nič posebnega, jaz za to spletno stran, iz svojega žepa vsako leto plačujem okoli 130 evrov in to je to. Vi pa lahko, to kar pišem preprosto brezplačno berete, na moji spletni strani. Precej podobna situacija je na spletni strani “necenzurirano.si”. To spletno stran naj bi financiral (podatek je zelo točen) medijski tajkun in pravnomočno obsojen kriminalec Martin Odlazek. Gre za gospoda, ki je lastnik, Dnevnika, Večera, Sveta 24, Mladine, Reporterja in še mnogo drugih lokalnih medijev.

Toda v primeru “necenzurirano.si” seveda ne gre za nekaj primerljivega z mojo spletno stranjo “vinko.gorenak.net”. Seveda da ne. Moji spletni strani sledi več kot 16.000 sledilcev, spletni strani “necenzurirano.si” pa (podatek na isti dan 13. 09. 2021) 7.700 sledilcev.

Naj dodam vprašanje za bralce tega teksta. Ste že kdaj slišali ali videli vprašanje na (MMC RTV, POP TV, Svet na kanalu A, Delo, Dnevnik ali Večer), v katerem bi se sklicevali na poročanje na moji spletni strani  “vinko.gorenak.net”. Kaj takega sam nikoli nisem zasledil. Ste pa skoraj vsak dan v istih medijih deležni poročanja v stilu ,  “necenzurirano.si” poroča da….

Če se na “necenzurirano.si” sklicujejo privatni mediji kot so POP TV, Svet na kanalu A, Delo, Dnevnik ali Večer, ne smem biti kritičen, oni pač lahko lažejo. Toda ko njim sledi MMC RTV, se morajo prižgati vsi alarmi, saj v tem primeru gre za nacionalno TV, ki jo plačujemo vsi državljani.

Vrnimo pa se k spletnemu portalu “necenzurirano.si”. Iz uradno dostopnih informacij za ta medij pišejo Primož Cirman, Vesna Vukovič, Tomaž Modic in morda še kdo, ki sebi pravijo, da so raziskovalni novinarji, sam pa jih označujem za ubijalce resnice in skrajne leve politične propagandiste, so nam 6. 9. 2021 sporočili tole:

Image

Glede na levo politično usmerjenost sedanjega papeža, sem za trenutek pomislil, da bi to lahko bilo celo točno. Toda uradna spletna stran Vatikana, je govorila nekaj povsem drugega, namreč to, da se bo papež 12. 9. 2021 v Budimpešti srečal z njihovim predsednikom države in predsednikom vlade Viktorjem Orbanom.

In glej ga zlomka. Resnica vedno zmaga in tudi v tem primeru je. Mediji danes poročajo da je: “Papež Frančišek prispel na Madžarsko in se je v Budimpešti srečal s premierjem Viktorjem Orbanom”. Tuje agencije (ANSA) pa poročajo, da je papež po pogovoru dejal, da sta imela z Orbanom prijeten pogovor o okolju in družini”.

Več o tem na: https://www.zurnal24.si/svet/orban-je-prosil-papeza-naj-373010 – www.zurnal24.si.

Kaj pa na “necenzurirano.si”? Nič o tem, da so lažnivo poročali, nobenega opravičila ni videti.  Objavljajo le nove in nove laži.  

3 komentarji

 1. BRAVO, Vinko res je in točno to počnejo z nemenom, da z lažmi (in tega se še kako dobro zavedajo) pljuvajo po vladi oz. bolje rečeno JJ. Žalostno pa je, da jim klub temu, da vsi vedo, da LAŽEJO še vedno neka nerazumna skupina volivcev verjame.In tu so še ostali mediji, ki ravno tako poročajo laži pa nerazumno verjame veliko ljudi. Zakaj za vraga verjeti nekomu, ki 100%veš, da laže pa mu kljub temu verjameš.

 2. Necenzurirano.si..?
  LOGIČNO JE, DA JE “NECENZURIRANO”? “Ni kaj cenzurirati”. Za preživetje objavljajo kar je vnaprej zmenjeno – Z LAŽMI NABIJAJO TJA KAMOR “MORAJO”. Po drugače mislečih, po NEnaših. Tako, kot vse bolj agresivni, ponoreli skrajni levičarji, levi fašisti – OB PODPORI njihovih medijev in za njih “všečnih- pragmatičnih” odločitvah US. To je vsa umetnost.

  “Objavljajo le nove in nove laži”?
  In s tem bodo nadaljevali dokler bodo lahko. Izboljšanje?…bolj malo verjetno – “GRE JIM LAHKO ZGOLJ ŠE NA SLABŠE”, dokler jih, skupaj z “muholovci”, ne odnese tja kamor spadajo – “na smetišče, med smrdljive smeti”.
  Vse je ena sama greznica manipulacij, sprenevedanj, laži…Vse za denar….Za svoj žep….

 3. Prav gotovo ni običajno, a tudi ne naključno, da je nov samo-oklicani “neodvisen” spletni medij /necenzurirano.si/ nastal natanko ob prevzemu pristojnosti in nalog nove vlade in nove vladajoče koalicije ter da so že prvo izrazito ne-profesionalno proti-vladno agitacijo brez vsakršnega profesionalnega dvoma in lastne novinarske “obdelave” navdušeno na široko razbobnali največji in “osrednji” državni mediji z javnim zavodom RTVS na čelu, ki so imeli tedaj in imajo danes več-desetkrat več zaposlenih urednikov, komentatorjev in novinarjev od novorojene uredniško-novinarske trojke političnih specialcev, neprikrito aktivističnih “medijskih lovcev na človeške glave”, da jim nikakor ne bi bilo potrebno citirati ali povzemati “medijskega nedonošenčka”.

  Kot se je v slogu brutalne medijske specialne vojne začelo, se tudi nadaljuje vse do danes. Necenzurirano je nesporno jedrni medij specialne vojne podzemlja “globoke/ugrabljene države” proti vladi in vladajoči koaliciji, ki pa bo najverjetneje tudi neopazno ugasnil po naslednjih predčasnih ali rednih parlamentarnih volitvah, če bo njegovim brezsramno oblastiželjnim naročnikom, plačnikom in agit-propovskim medijskim super-vizorjem ponovno uspelo prevzeti izvršno oblast.

  Tedaj jih bodo naročniki in plačniki iz politično-kriminalnega podzemlja “globoke/ugrabljene” države popolnoma enako pustili “na cedilu”, kot vsa zadnja leta redno in brez slabe vesti puščajo “na cedilu” zlorabljene in razvrednotene “nove obraze” kratko-sapne slovenske politike “za en mandat”, kot so bili dr. Anton Rop, Gregor Golobič, Karl Erjavec, Alenka Bratušek, dr. Gregor Virant, dr. Miro Cerar, Marijan Šarec …

  “Igre brez meja” gredo seveda naprej in naprej. Cirkuška maneža potrebuje nove in nove klovne, artiste, akrobate, vsakršne brez-hrbteničarje, žonglerje in iluzioniste.
  Imena prvakov in imena strank se menjajo, menjajo se njim zvesti medijski dreserji javnega mnenja in priložnostni “kibici”, menjajo se nove in nove “nove politike”.
  A zanesljivo in trdno ostaja nedotaknjen in nespremenjen družbeni “status quo”, v katerem še vedno veljavna Ustava RS in veljavna zakonodaja ne veljata enako za vse. V katerem “vladavina prava” niti slučajno ne velja enako za vse. V katerem je še vedno za najvišje funkcionarje in najvišje organe zakonodajne, izvršne in sodne veje oblasti edino pomembno pri odločitvah in presojah, ali je kandidat “naš”, ali bo odločitev nedvomno “nam” v korist.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!