Tanja Fajon sramoti Slovenijo, nemški poslanec Maximiljan Krah pa jo hvali

Poznavajoč razmere v Državnem zboru, lahko rečem da strankarska koalicijsko opozicijska drža vedno popusti, ko gre za vprašanja posameznih regionalnih interesov. Naša parlamentarna zgodovina pozna kar nekaj primerov, ko so se lokalno regionalni politični interesi poenotili ne glede na politično stranko in izglasovana je bila odločitev, ki ni temeljila na strankarski pripadnosti ampak na regionalni pripadnosti poslancev. To je tudi logično, kako pa bi katerikoli poslanec katerekoli politične stranke glasoval proti nekemu projektu, ki je s strani ljudi prepoznan, kot dober projekt.

Prenesimo to na raven EU. Predsedovanje posamezne države Svetu EU, je zagotovo nekaj, kar se zgodi vsakih 13 let in traja le pol leta. Logično in pričakovano bi bilo, da se poslanci EU parlamenta iz predsedujoče države poenotijo in delajo za skupno dobro, sploh pa za ugled svoje države. Logično in pričakovano je tudi to, da se posamezen poslanec EU parlamenta iz države, ki predseduje Svetu EU s posameznimi zadevami ne strinja. Običajna praksa je, da se v takem primeru tak poslanec pač ne oglaša v škodo svoje države in zato najmanj kar je molči. Toda v primeru sedanjega predsedovanja Slovenije Svetu EU ni nič tako kot bi pričakovali.

Včeraj 6. 7. 2021 je predsednik vlade Janez Janša pred poslanci EU v Strasbourgu predstavljal prioritete našega predsedovanja. Poslanci EU parlamenta so imeli na razpolago eno minuto za razpravo (logično glede na njihovo število).

Tanja Fajon blati Slovenijo v Strasbourgu

Prav ste prebrali, čeprav tega morda ne morete verjeti, a je resnica. Tanja Fajon je v 44 sekundah povedala tole (moj zapis po neposrednem nastopu v slovenščini). “Dragi kolegi, želim vam sporočiti, da dejanja in besede vedno našega predsednika ali posameznih ministrov, niso tudi dejanja in stališča vseh naših ljudi. Raziskave javnega mnenja so jasne, velikanska večina Slovencev danes ne podpira smeri v katero drvi naša država. Ne podpira pogosto nespoštljive komunikacije, retorike, arogance, cinizma, ne podpirajo posnemanja madžarskega ali poljskega premiera, pritiskov na medije, tožilstvo, neodvisne institucije. Ne podpirajo samo odločnega, samovoljnega odločanja mimo zakonov in ustave ali pajdašenja s skrajno desnico.”

V njenem nastopu torej ne gre za vprašanje strinjanja ali nestrinjanja s politiko te vlade. Vsakdo ima pravico da pove, da se ne strinja s politiko aktualne vlade, toda Tanja Fajon je šla daleč preko meja dopustnega za predsedovanje Slovenije Svetu EU. V svojem nastopu je seveda “pozabila” povedat, da je podpora sedanji vladi v skrajno levo usmerjenih medijih enaka, kot je bila v takem časovnem obdobju mandata, podpora tudi levim vladam. Pozabila je tudi to, da imamo v Sloveniji tudi državljanke in državljane Slovenije, ki niso Slovenci. Sploh pa je lagala in za svoje laži na navedla nobenih argumentov, čeprav je svoj nastop končala pred iztekom dovoljenega časa za njen nastop. Čista sramota torej go. Fajonova. Včasih je bolje molčati, kot pa takole nastopiti proti lastni državi Sloveniji.

Kaj pa Maximiljan Krah

Omenjeni gospod je star 44 let in je poslanec EU parlamenta. Prihaja iz nemške stranke Alternativa za Nemčijo. Kritiki mojega zapisa vas bodo podučili, da gre za skrajno desno nemško stranko. Tudi sam se ne morem strinjati z nekaterimi njihovimi pogledi in stališči, toda poglejmo kaj je povedal omenjeni gospod. Takole je dejal (moj zapis po prevodu v televizijskem prenosu): “Predsednik vlade (op. avtorja Janez Janša), dragi kolegi. Spomnim se leta 1991kako so jugoslovanska oklepna vozila prišla na slovenske ulice in zares me veseli, da ste takrat bili poveljnik in minister za obrambo in da danes sedite tukaj. Proti enakemu duhu ste se borili takrat in danes. Tisti, ki jih kritizirate so pogosto nasledniki tistih, ki so se borili proti neodvisni Sloveniji leta 1991. Zato vam želim povedati, da vas bo naša skupina podpirala. Vaš program je uravnotežen in zmeren in to je tisto, kar Evropa potrebuje, socialno politiko in na moralnih vrednotah. Zato mislim, da ne moremo dajati  naukov borcem, ki so si sami izborili svojo svobodo.”

Je tu kaj za dodati? Prav nič. Tujec, ki je bil v času osamosvajanja Slovenije star 14 let, ve veliko več o takratnem dogajanju v Sloveniji, kot Tanja Fajon.

Še osebno sporočilo Tajni Fajon

Glede na vaše zgoraj opisano početje in glede na druga vaša proti slovenska stališča, vam sporočam, da me je sram, da predstavljate Slovenijo v EU parlamentu. Sladoled, na katerega ste me povabila pred letom dni, pa z moje strani še vedno pride v poštev, sposoben sem se pogovarjati tudi s takimi kot ste vi. Ne vem pa, če je situacija obratno tudi taka.

5 komentarjev

 1. Ne vem zakaj bi moralo biti sram Vas, spoštovani gospod dr. Vinko Gorenak?
  Sram? Za NIZKOTNA, PODLA DEJANJA TANJE FAJON.
  “SRAM NAJ BO TANJO FAJON”. Sram bi jo moralo biti – pa je ni…”KER TAKŠNA PAČ JE”. To je NEGATIVNA SELEKCIJA stranke SD…”SLABŠE ZA DRŽAVO BOLJE ZA NAS”.
  Bom vprašal…
  Ji ni Pahor pomagal, da je pristala kjer je?
  in
  ČE JE? …bi bilo lahko danes sram tudi njega – Pahorja.
  Torej, zakaj bi bilo sram Vas spoštovani gospod dr. Vinko Gorenak.
  SRAM JE LAHKO TANJO FAJON
  IN
  BORUTA PAHORJA?! (ČE JI JE POMAGAL?!, da je bila “izstreljena” na položaj kjer je…..). In še…se bo Pahor tudi tokrat oglasil in “svetoval” Tanji Fajon, kot nekaterim na desni – kako naj se obnaša…ali pa je “obupal”, “ugotovil”, “DA TAKŠNA PAČ JE”?!…..”DA JI NI POMOČI”?!

  VSE DOBRO VLADI. ŠE VELIKO USPEHOV IN ZMAG – DOMA V SLOVENIJI – KOT V EU!

 2. Pa kaj, oziroma kdo, oziroma kateri za vraga so v Sloveniji skrajna desnica? A smo to vsi, ki nismo na trdi liniji Stalina in Maoa? A so to neke namišljene prikaze, ki se leftardom prikazujejo sredi belega dne?
  Samo eno ime in priimek naj nam vsaj enkrat povedo.

 3. Peter Jančič: Janša je slišal, Fajonova ni
  Izjava dneva
  12. julija, 2021
  Peter Jančič, urednik Siola:
  » Drugi res opazen mednarodni dosežek države ta teden pa je bil v Evropskem parlamentu, kjer je premier Janez Janša (SDS) upošteval priporočilo predsednika Boruta Pahorja, ki je dejal: “Upam, da Janša v Evropskem parlamentu ne bo rekel vsega, kar misli, na način, kot bi si morda želel.” Nastop premierja je bil v čast državi, ki jo zastopa.

  Je pa Pahor spregledal, da v Evropskem parlamentu ne bo nastopal le Janša. Pozabil je podoben nasvet usmeriti še proti predsednici stranke, ki jo je nekoč sam vodil in jo je v stranko pripeljal z javne RTV: Tanji Fajon (SD).«
  Vir: siol.net

  PA SMO TAM….. SRAM JE LAHKO TANJO FAJON IN SRAM BI LAHKO BILO TUDI BORUTA PAHORJA. (ni pa kriv za njena nizkotna dejanja)

 4. Izvoz celoletnih poskusov proti-vladne “revolucije” (oz. agit-propovsko lažno poimenovanih “spontanih” Jenullovih petkovih polit-kolesarjenj in “alternativnih” uličnih demonstracij, samo-oklicanih proslav ter huliganskih verbalnih in fizičnih napadov najetih aktivistov opozicije na svobodne državljane v RS) pred evro-parlamentarce je zadnje, kar bi si smeli privoščiti posamezni človeško, državljansko in politično trezni ter odgovorni prvaki političnih strank ter izvoljeni evro-poslanci iz ustavno urejene, pravne, demokratične in politično pluralne države RS (polnopravne članice EU).

  Sovražno ovaduški in hujskaški nastop prvakinje opozicijske SD ter izvoljene evro-poslanke iz skupine evropskih social-demokratov Tanje Fajon v Evropskem parlamentu je le otipljiv dokaz njene osebne politične in etične kratkovidnosti ter državljanske in svetovljanske neomikanosti, zaradi katere nam v domovini zagotovo ne bo niti za las bolje, v evropskem prostoru pa se bodo še bolj privoščljivo naslajali in “dvigali nos” nad našo notranjo brezupno ideološko, politično in državljansko razklanostjo ter nad sramotno državljansko, družbeno in politično infantilnostjo naših prezirljivo samopašnih in pokroviteljsko narcisoidnih “izvoljencev ljudstva”.

  Res je, da ovaduško-hujskaški nastop Tanje Fajon (SD) pred poslanci EU še zdaleč ni prvi ne-konstruktivni primer poskusa “izvoza” notranje politike in brezsramnega pranja “umazanega perila” pred mednarodno javnostjo.
  A najnovejši ne-evropski, ne-državotvorni, ne-kulturni in ne-etični politični gesti prvakinje politične opozicije v RS je mogoče očitati, da je zavestno povsem spregledala oz. prav zlonamerno zlorabila posebne krizne okoliščine drugega predsedovanja RS Svetu Evrope.
  Začasno predsedovanje Svetu Evrope namreč še vedno poteka pod mogočnim bremenom izrednih okoliščin in razmer skupne pandemijske ogroženosti evropskega prebivalstva ter najrazličnejših parcialnih poskusov tvornih in znosnih odgovorov na omenjeno zdravstveno, socialno in gospodarsko krizo v posameznih državah in v skupnosti EU v celoti.
  Skupaj s trajno ogroženostjo držav EU s strani množičnih in nenadzorovanih nelegalnih migracij ter s strani nepredvidljivega potencialnega mednarodnega terorizma vplivajo krizne razmere tudi na vse opaznejše razlike in celo huda nasprotja med evropskimi narodi in državami, članicami EU, pri pojmovanju skupne evropske identitete in skupne evropske politike v razmerju do ustavne suverenosti posameznih narodov in držav članic EU.
  Med velike in ključne izzive, teme in dileme aktualne skupnosti EU ovaduško-hujskaško vsiljevati eksotično parcialne teme in dileme z “domačega kupa gnoja” in “petelinje boje” prvakov iz “domačega kurnika” je, milo rečeno, nezrelo, neodgovorno, kratkovidno, destruktivno in brezsmiselno.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!