Korupcija in “mafijsko upravljanje z državo”

V torek 14. 12. 2021, okoli 10.00 ure, bo v Državnem zboru potekala zanimiva razprava o “korupciji in mafijskem upravljanju države”. Predlagatelj razprave je poslanec skrajne Levice dr. Matej T. Vatovec. Glavni “obtoženec” pa bo predsednik vlade Janez Janša. Predlagatelju je dejansko potrebno čestitati za naslov teme razprave poslancev, saj sta “korupcija in mafijsko upravljanje države” pri nas resnično velik problem, zlasti pod levimi vladami, katerih soudeleženec je bila tudi Levica, “obtoženec” pa je seveda popolnoma napačna oseba.

Nekaj dejstev o “mafijskem upravljanju države”

Mafijska početja nekaterih, našo državo spremljajo že vse od njenega nastanka. Leve politične sile so si še pred njenim nastankom prizadevale, da sploh ne bi nastala.

Mafijsko početje naše leve politične scene se je najprej pokazalo tik pred in po nastopu DEMOS-ove vlade pod vodstvom Lojzeta Peterleta, ko je takratni predsednik predsedstva države Milan Kučan, mirno dopustil masovno razoroževanje Teritorialne obrambe (predhodnica slovenske vojske).

Ko pa je ljudstvo na referendumu s plebiscitarno večino odločilo, da hoče svojo državo, se je mafijsko početje levih političnih sil nadaljevalo. V takratni skupščini (danes DZ) so leve politične sile ovirale nastanek nove države do onemoglosti, recimo z onemogočanjem sprejema obrambnega proračuna. Jože Mencinger, še danes dežurni komentator v dominantnih medijih, nas je prepričeval, da bomo “jedli travo” če se osamosvojimo, nekateri poslanci, recimo Aurelio Juri iz Kopra, je celo bojkotiral slavnostno razglasitev samostojnosti Slovenije in je raje “gledal morje”, kot je dejal, ko so ga vprašali zakaj ga ne bo na slavnostno razglasitev samostojnosti Slovenije. Takih in podobnih primerov mafijskega obnašanja naše leve politične srenje je bilo kolikor hočete.

Ko pa je do samostojne države Slovenije nepreklicno prišlo, so se leve politične sile lotile dobesedno mafijskih zgodb, recimo tiste o tako imenovani trgovini z orožjem, ki so jo držale pri življenju vse do leta 2008, čeprav je sodna veja oblasti že leta 1996 odločila, da v tej zadevi ni bilo kaznivih dejanj. So pa leve politične sile dejansko same mafijsko trgovale z orožjem. Samo spomnimo se leta 1994 in najdene velike količine orožja na letališču v Mariboru.

Tudi afero Patria bi lahko označili za dobesedno mafijsko početje. Leve politične sile so jo lansirale v našo politično orbito leta 2008, tik pred volitvami in so jo držale pri življenju vse do leta 2015, ko je ustavno sodišče soglasno odločilo, da so Janši, Krkoviču in Crnkoviču sodili za dejanje, ki sploh ni kaznivo dejanje. Toda še danes boste v DZ slišali kakega “ponosnega naslednika zveze komunistov”, ki bo opletal tako s trgovino z orožjem, kot tudi z zadevo Patria.

Dokaj tipično mafijsko početje je tudi milijarda dolarjev ali več opranega umazanega iranskega denarja preko NLB, namenjenega financiranju terorizma po svetu. Jasno je, da se je to zgodilo v času leve vlade, nenavadno pa je, da slovenski policijsko tožilsko sodni sistem v tem še danes ne vidi kaznivega dejanja.

Ne pozabimo tudi na mafijsko početje levih političnih sil, ki so leta 2013, tudi v zasebne banke zmetale, več kot pet milijard evrov, danes pa tej vladi očitajo, da je državo zadolžila za več milijard evrov denar pa je razdelila ljudem, kar je sicer res, a to so počele vse države.

Mafijsko obnašanje pa ne moremo pripisovati le levim političnim silam, temveč tudi njihovim satelitom, kot so nekatere nevladne organizacije ali sodstvo ali pretežni del novinarstva in večina sindikatov. Sodstvo, ki se skriva za neodvisnostjo, dela kardinalne napake in ščiti zlasti samo sebe. Samo oni vedo, kako je mogoče izgubiti na tisoče oporok, posledica česar je bilo na tisoče oškodovanj dedičev. Samo oni vedo, kako je mogoče, da jih je največ na sto tisoč prebivalcev in porabijo skoraj največ denarja na enega sodnika, hkrati pa imamo ene največjih zaostankov in smo tista država, ki pred ESČP izgubi največ tožb. Mafijsko je tudi obnašanje številnih nevladnih organizacij od katerih ljudje nimajo nič, same pa se napajajo zlasti iz državnega denarja. Da ne govorimo o novinarstvu. Pretežni del naših medijev je v privatni lasti, nekateri lastniki medijev so bili že pravnomočno obsojeni, a njihovi mediji so zlasti v službi levih političnih sil, hkrati pa po Evropi vpijejo, kako jih sedanja vlada zatira. Mafijsko je tudi obnašanje nekaterih sindikatov. Ko sedanja vlada želi spremeniti davčno zakonodajo, po kateri bi vsi imeli višje plače, so proti. Razumi kdor more.

Mafijsko upravljanje države pa še najbolje opisuje dr. Rado Pezdir v svoji knjigi “Vzporedni mehanizem globoke države ” v kateri razkriva vso mafijsko početje nekdanje Jugoslavije, pa tudi obdobje po letu 1990 vse do današnjih dni, ko so mafijske metode levega političnega podzemlja in njihovih pribočnikov ostale praktično popolnoma enake kot so bile v stari jugi.

Realnost sedanjega stanja

Ker pa predlagatelj seje DZ dr. Matej T. Vatovec seveda misli na domnevno “mafijsko upravljanje z državo v času sedanje vlade, ga je treba soočiti z realnostjo nekaterih dejanskih podatkov. V zadnjih več kot 10-ih letih ni bil zgrajen niti en sam dom za starejše, danes se jih že gradi ali pa so sredstva že zagotovljena za desetine domov za starejše ali za njihovo modernizacijo in širitev. Leve vlade pa so samo za študije na tem področju porabile na desetine milijonov evrov. Tudi zakon o dolgotrajni oskrbi so leve vlade pisale več kot deset let, pred dnevi pa ga je sedanja vlada s tesno politično podporo v DZ, le pripeljala do realizacije, kljub mafijskemu nagajanju levih političnih sil v DZ.  

Sedanja vlada je resno obrnila trend padanja sredstev za vojsko in sprejela zakonodajo s področja investicij v vojsko, podobno velja za zdravstvo, kjer bo zagotovljeno dolgoročno financiranje, da ne govorim o šolstvu, kjer so prav tako zagotovljena sredstva za investicije v šolstvu.

Za zaključek pa si poglejmo še nekaj številk, ki govorijo same zase. Vsi podatki se nanašajo na leto 2019, ko smo imeli tako imenovano Šarčevo KUL koalicijo z nad koalicijsko stranko Levica, katere pripadnik je tudi predlagatelj dr. Matej T. Vatovec in na leto 2021, ko je na oblasti sedanja Janševa vlada. Zaradi boljšega pregleda podatke prikazujem tabelarično.

  KUL KOALICIJA 2019 SEDANJA JANŠEVA VLADA 2021/2022
Sredstva za šolstvo in šport 1,86 MRD evrov 2,20 MRD evrov (2022)
Brezposelnost 7,4 % 3,9 %
Najnižja pokojnina za 40 let delovne dobe 530 evrov 620 evrov
Povprečna pokojnina 661 evrov 730 evrov
Bruto družbeni proizvod 2,7 % 7,4 %
Samo proračunska sredstva  za zdravje 198 MIO evrov 348 MIO evrov
Prometna infrastruktura 0,9 MRD evrov 1,2 MRD evrov
Najnižja pokojninska osnova 858 evrov 947 evrov
Povprečnina za občine 573 evrov 645 evrov (2022)
Sredstva za raziskave in razvoj 892 MIO evrov 1.007 MIO evrov

Ob takih in drugih podatkih je seveda vse jasno. Tretja Janševa vlada je na vseh področjih veliko uspešnejša kot je bila Šarčeva KUL vlada z nad koalicijsko Levico. Rastejo pokojnine, rastejo plače, več vlagamo v šolstvo, znanost, šport, zdravstvo, infrastrukturo, vojsko in še bi lahko naštevali. Ob tem imamo eno najnižjih stopenj brezposelnosti in hkrati eno največjih stopen rasti bruto družbenega proizvoda. Tuje bonitetne hiše nam dajejo izjemno visoke ocene, posledica česar so tudi krediti z nič obrestmi ali celo z negativno obrestno mero. Razlika je torej več kot očitna. Zato bi kazalo predlagatelja seje DZ na temo “korupcije in mafijskega upravljanja z državo” povprašati na koga je mislil, če je mislil na leve politične sile in njihove vlade, potem je imel pa res prav. Če pa stvari še vedno ne razume, mu priporočam, da prebere zgoraj omenjeno knjigo dr. Rada Pezdirja. Morda bo razumel, da je na napačni strani.

5 komentarjev

  1. Se ve “mafijsko upravljanje z državo” cela desetletja ?! V dveh letih – te Vlade – so se močno natrgale vezi, niti, ki so to omogočale. ZATO NASILJE! Brezglavo, histerično nabijanje “levičarjev” praktično povsod…..V delu parlamenta, nevladnikov, ob podpori POP TV, RTV… – NA ULICAH….V delu inštitucij, KPK, RAČUNSKEGA SODIŠČA, DELA POLICIJE, TOŽILSTVA IN NENAZADNJE DELA “NEUČINKOVITEGA SODSTVA”…NEučinkovitega pri preganjanju KRIMINALA VELIKIH RAZSEŽNOSTI in UČINKOVITEGA, ko gre za preganjanje “kurjih tatov”. Še posebej UČINKOVITEGA pa PRI PREGANJANJU TISTIH, KI SO “NEVARNI” ZA RAZGRADNJO prav TAKEGA – “MAFIJSKEGA UPRAVLJANJA Z DRŽAVO”.
    Sodstvo je tisto, ki je pri vsem tem ZADNJE, v resnici pa – PRVO IN NAJMOČNEJŠE OROŽJE, ZA NEMOTENO DELOVANJE “GLOBOKE DRŽAVE”.
    Med drugim…..
    Spomnimo na izjavo Jasne Murgel – SODNICE, ki je bila POSLANKA: Saj eno leto hitro mine, vmes menjamo sodnike ustavnega sodišča. In smo tudi jih. Se pravi – SE ZAVEDAJO! VEDO! in tudi MI VEMO….. “SODSTVO“ JE tista, najbolj “UDARNA PEST“. Zato se NEDOTAKLJIVOST SODSTVA (ki nima nikakršne veze z neodvisnostjo), poleg vsega – ”BRANI Z VSEMI SREDSTVI”.
    In vemo, Masleša nekako v stilu…Janšo je treba s….t Pa Kanglerju je treba preprečiti nadaljnje ukvarjanje s politiko…..Pa Milko Novič….. Radonjič itd, itd…. Vemo kako so, milo rečeno, “nagajali“ dr. Svetliču, da ne bi postal ustavni sodnik, pa DR. DR. Jakliču itd. Tega je preveč, da bi vse naštel.
    ”Sodstvo je kot nekdaj JLA“?! – MOČNO IN HKRATI NAJBOLJ RANLJIVO. Manjšina tistih, ki ga obvladuje ima po vsej verjetnosti “VELIKO GREHOV“, ki jih je potrebno OBELODANITI. To je predpogoj, da se lahko ukrepa. Pri nedotakljivosti in njenem vzdrževanju gredo z roko v roki ”STRANPOTI, KORAJŽA” . Nedotakljivost ni nekaj, kar bi bilo ”kar takole” dano. Za ”očiščenje” sodstva je pomembno – “čiščenje od znotraj s pomočjo od zunaj“. TIHA VEČINA se MORA OGLASITI…….Na nek način se je začelo. Vse več je teh, ki se oglašajo – ker jih to “ubija“. Zato vse več napak, nervoza v delu sodstva, ki pelje…vemo kam. K očiščenju…

    Laži “levičarjev“ je treba vse bolj RAZGALJATI. Tako tiste “doma“, kot tiste redke po “Evropi“, ki sodelujejo v nečednih poslih.
    Zakaj – “levičarjev“?! Zato, ker je večina levo-sredinskih normalnih in poštenih.
    Levo mafijsko omrežje je uničilo Jugoslavijo, po kateri se jim kolca in s tem spravilo ljudi v neznosen položaj (tudi veliko mrtvih) – “BOGU HVALA“ SLOVENIJA JE REŠENA. TA VLADA s pomočjo tistih, ki jim ni vseeno kako in kaj s Slovenijo, z ljudmi živečih v njej – JE POMAGALA, REŠEVALA, GRADILA IN GRADI – VLOŽILA VEČ MILIJARD V LJUDI, V PROJEKTE….ZA REŠITEV GOSPODARSTVA. PREDVSEM PA V BOJU PROTI COVID, kolikor je bilo in je v njeni moči – POSKRBELA ZA VARNOST, ZA ZDRAVJE LJUDI. Največji “uspeh levičarjev“ je pet milijard vloženih v BANKE…vemo čigave BANKOMATE in pa RUŠENJE VSEH IN VSEGA za dosego cilja BITI PRI KORITU IN SE NAPAJATI V ŠKODO LJUDSTVA. Ob vsej tej povzpetnosti in grabežljivosti so to počeli brezbrižno “z roko v roki“ s covid – v smislu “boli nas džoko“ ali prevedeno ZA NIČ NAM NI MAR, ŠE NAJMANJ ZA LJUDSTVO.

    Še naslednjih nekaj let te ali pa podobne Vlade, pa bo vse drugače – “VSE BOLJ NORMALNO“.
    Upanje ostaja. In kaže dobro.

    Vse dobro tej Vladi in vsem tistim, ki jo podpirate, ki ste v pomoč, ki trdo delate za dobrobit, za skupno dobro – v prid Slovenije – večine državljanov.
    (majhna skupina najbolj glasnih in razvajenih privilegirancev, ki jim je namišljeno hudo in se ji kolca po nekdanji Jugi, se bo pa že znašla….. naj jim bo v “navdih“, kot so nekoč dejali v državi po kateri se jim kolca ”Što se mora nije teško”)

  2. Se ve “mafijsko upravljanje z državo” cela desetletja ?! V dveh letih – te Vlade – so se močno natrgale vezi, niti, ki so to omogočale. ZATO NASILJE! Brezglavo, histerično nabijanje “levičarjev” praktično povsod…..V delu parlamenta, nevladnikov, ob podpori POP TV, RTV… – NA ULICAH….V delu inštitucij, KPK, RAČUNSKEGA SODIŠČA, DELA POLICIJE, TOŽILSTVA IN NENAZADNJE DELA “NEUČINKOVITEGA SODSTVA”…NEučinkovitega pri preganjanju KRIMINALA VELIKIH RAZSEŽNOSTI in UČINKOVITEGA, ko gre za preganjanje “kurjih tatov”. Še posebej UČINKOVITEGA pa PRI PREGANJANJU TISTIH, KI SO “NEVARNI” ZA RAZGRADNJO prav TAKEGA – “MAFIJSKEGA UPRAVLJANJA Z DRŽAVO”.
    Sodstvo je tisto, ki je pri vsem tem ZADNJE, v resnici pa – PRVO IN NAJMOČNEJŠE OROŽJE, ZA NEMOTENO DELOVANJE “GLOBOKE DRŽAVE”.
    Med drugim…..
    Spomnimo na izjavo Jasne Murgel – SODNICE, ki je bila POSLANKA: Saj eno leto hitro mine, vmes menjamo sodnike ustavnega sodišča. In smo tudi jih. Se pravi – SE ZAVEDAJO! VEDO! in tudi MI VEMO….. “SODSTVO“ JE tista, najbolj “UDARNA PEST“. Zato se NEDOTAKLJIVOST SODSTVA (ki nima nikakršne veze z neodvisnostjo), poleg vsega – ”BRANI Z VSEMI SREDSTVI”.
    In vemo, Masleša nekako v stilu…Janšo je treba s….t Pa Kanglerju je treba preprečiti nadaljnje ukvarjanje s politiko…..Pa Milko Novič….. Radonjič itd, itd…. Vemo kako so, milo rečeno, “nagajali“ dr. Svetliču, da ne bi postal ustavni sodnik, pa DR. DR. Jakliču itd. Tega je preveč, da bi vse naštel.
    ”Sodstvo je kot nekdaj JLA“?! – MOČNO IN HKRATI NAJBOLJ RANLJIVO. Manjšina tistih, ki ga obvladuje ima po vsej verjetnosti “VELIKO GREHOV“, ki jih je potrebno OBELODANITI. To je predpogoj, da se lahko ukrepa. Pri nedotakljivosti in njenem vzdrževanju gredo z roko v roki ”STRANPOTI, KORAJŽA” . Nedotakljivost ni nekaj, kar bi bilo ”kar takole” dano. Za ”očiščenje” sodstva je pomembno – “čiščenje od znotraj s pomočjo od zunaj“. TIHA VEČINA se MORA OGLASITI…….Na nek način se je začelo. Vse več je teh, ki se oglašajo – ker jih to “ubija“. Zato vse več napak, nervoza v delu sodstva, ki pelje…vemo kam. K očiščenju…

    Laži “levičarjev“ je treba vse bolj RAZGALJATI. Tako tiste “doma“, kot tiste redke po “Evropi“, ki sodelujejo v nečednih poslih.
    Zakaj – “levičarjev“?! Zato, ker je večina levo-sredinskih normalnih in poštenih.
    Levo mafijsko omrežje je uničilo Jugoslavijo, po kateri se jim kolca in s tem spravilo ljudi v neznosen položaj (tudi veliko mrtvih) – “BOGU HVALA“ SLOVENIJA JE REŠENA. TA VLADA s pomočjo tistih, ki jim ni vseeno kako in kaj s Slovenijo, z ljudmi živečih v njej – JE POMAGALA, REŠEVALA, GRADILA IN GRADI – VLOŽILA VEČ MILIJARD V LJUDI, V PROJEKTE….ZA REŠITEV GOSPODARSTVA. PREDVSEM PA V BOJU PROTI COVID, kolikor je bilo in je v njeni moči – POSKRBELA ZA VARNOST, ZA ZDRAVJE LJUDI. Največji “uspeh levičarjev“ je pet milijard vloženih v BANKE…vemo čigave BANKOMATE in pa RUŠENJE VSEH IN VSEGA za dosego cilja BITI PRI KORITU IN SE NAPAJATI V ŠKODO LJUDSTVA. Ob vsej tej povzpetnosti in grabežljivosti so to počeli brezbrižno “z roko v roki“ s covid – v smislu “boli nas džoko“ ali prevedeno ZA NIČ NAM NI MAR, ŠE NAJMANJ ZA LJUDSTVO.

    Še naslednjih nekaj let te ali pa podobne Vlade, pa bo vse drugače – “VSE BOLJ NORMALNO“.
    Upanje ostaja. In kaže dobro.

    Vse dobro tej Vladi in vsem tistim, ki jo podpirate, ki ste v pomoč, ki trdo delate za dobrobit, za skupno dobro – v prid Slovenije – večine državljanov.
    (majhna skupina najbolj glasnih in razvajenih privilegirancev, ki jim je namišljeno hudo in se ji kolca po nekdanji Jugi, se bo pa že znašla….. naj jim bo v “navdih“, kot so nekoč dejali v državi po kateri se jim kolca ”Što se mora nije teško”)

  3. O večno živih ter zgodovinsko široko razraslih “koreninah in krošnjah” nedotakljivega politično-kriminalnega podzemlja “vzporedne/globoke/ugrabljene države” v RS je pred kratkim objavil prebojno magistralno in s številnimi arhivskimi dokumenti podkrepljeno raziskavo “alternativni” oz. “plebejski” ekonomist dr. Rado Pezdir (Vzporedni mehanizem globoke države, 2021).
    Ni naključje, da na njegovo večletno tehtno in prepričljivo ekonomsko-forenzično in zgodovinsko raziskovalno vsaj delo ni bilo nobenega javnega odziva ustrezne in pristojne “stroke” ter “znanosti”.
    Saj se naša strokovna in znanstvena “elita”, ki po tradiciji izvršuje akademsko in znanstveno oblast na SAZU, univerzah, inštitutih in drugih privilegiranih državnih ustanovah, zelo rada alibično izogiba novim in dokumentirano preverljivim odkritjem, spoznanjem in svežim prepričljivim interpretacijam bližnje totalitarne preteklosti. S svojimi akademskimi apanažami in sinekurami se pač najbolj etabliranim in etatističnim predstavnikom znanosti v RS ni potrebno javno soočiti z novimi otipljivimi in prepričljivimi odkritji kakega strokovno, ideološko in politično neposlušnega in neprilagodljivega strokovnega ter znanstvenega “plebejca”.
    Gre za pojav družbeno pogubne in škodljive akademske, znanstvene in intelektualne “gluhe loze”, na katero naletavajo npr. tudi najnovejša prebojna znanstvena dela zgodovinarjev, etnologov, idr., kot so dr. Jože Možina, dr. Tamara Giesser Pečar, dr. Silvin Eiletz, dr. Milko Mikola, dr. Mitja Ferenc, dr. Božidar Jezernik, dr. Jože Dežman …
    Pojav zaskrbljujoče mrtvoudne intelektualne, znanstvene in strokovne “gluhe loze” je mogoče razumeti izključno iz temeljev prevladujoče politično in medijsko vsiljene ideologije in politike ohranjanja statičnega in neprebojnega družbenega “statusa quo” (z vsemi trajno “prvorazrednimi” privilegiranci in vso trajno “drugorazredno” družbeno “rajo”).
    Gre za politično in medijsko mitizirani družbeni “status quo”, s katerim skuša vladajoča ideološka, politična, znanstvena, intelektualna, medijska … “elita kontinuitete” za vsako ceno ohranjati in tudi z ideološkim in medijskim nasiljem obvarovati doseženo stopnjo družbenega razvoja. “Elita kontinuitete” ni nikoli pretrgala ideološke, politične in premoženjske sklenjenosti in povezanosti s prejšnjo totalitarno družbeno ureditvijo (socialističnega enoumja ter deklarirane diktature proletariata), s prejšnjo monopolno politično doktrino in družbeno prakso ter z njenimi zvestimi političnimi in ideološkimi odvisneži, zasvojenci in njihovimi političnimi ter medijskimi “kibici”.
    Kot je pokazala včerajšnja pričakovano popolnoma brezplodna razprava o domnevni korupciji v DZ RS, so politične stranke in legalno ter legitimno izvoljeni poslanci sposobni le brezplodnega in brez-smiselnega “dialoga gluhih”, brez-smiselnega populističnega medsebojnega obtoževanja in obsojanja ter zgolj in samo novega in dodatnega spodbujanja ter poglabljanja ne-dialoškega medsebojnega nezaupanja, prezira in – sovraštva.
    Jasno je, da je brezploden “dialog gluhih” ter brezizhodna “gluha loza” zgolj v interesu političnih sil statičnega družbenega “statusa quo” iz nedotakljivega politično-kriminalnega podzemlja “vzporedne/globoke/ugrabljene države”.
    Ko bomo volivci na volitvah začeli aktivno glasovati “za” (izbrane zaupanja vredne politične programe in za zaupanja vredne kandidate) ter se ne bomo več pustili medijsko in politično manipulirati in hujskati ter glasovati “proti”, bo nekoliko več možnosti, da v najvišji zakonodajni organ izvolimo zaupanja vredne, neodvisne in pokončne kandidate, ki ne bodo marionete ne “vzporedne/globoke/ugrabljene države” in ne vodstva posamezne politične stranke, koalicije ali opozicije.
    Politične stranke in posamezne kandidate, ki so javnosti znani po svoji javno deklarirani ne-strpnosti, ne-demokratičnosti ter po samovoljnem odklanjanju nujnega medsebojnega demokratičnega političnega dialoga in celo po diskriminiranju ter stigmatiziranju določenih legalnih in legitimnih parlamentarnih političnih strank in legalno ter legitimno izvoljenih poslancev v DZ RS, bi morali aktivni volivci z jasno izraženo ne-podporo trajno iz-vreči/iz-ločiti iz parlamenta in iz vseh drugih državnih oblastnih organov.

  4. Brezploden dialog gluhih ali ko ni več pomembno “kaj” kdo govori in ne “kdo” kaj govori!
    Kot je zgovorno pokazala in dokazala (včerajšnja in nočna) še ena neuspešna večurna parlamentarna interpelacija opozicijskega kartela “bande štirih apokaliptičnih jezdecev” (LMŠ, SD, Levica, SAB) proti ministru Vizjaku, je politikantsko “skakanje v prazen bazen” oz. brezplodno populistično “prdenje v vodo” še vedno najbolj priljubljena in najbrž tudi še vedno edina dejavnost prvakov in zvestih od-poslancev opozicijskega kartela (Šarec, Fajon, Mesec in Bratušek).
    Niz političnih porazov oz. neuspehov, ki jih nesposobna opozicijska “elita” serijsko doživlja v aktualnem parlamentu v srditem boju proti legalni in legitimni vladi ter vladajoči parlamentarni koaliciji, je sicer slaba potencialna osnova zaupanja množic pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami.
    A najbrž v svoji “goli in bosi”, intelektualni in politični nesposobnosti in nemoči stranke destruktivnega opozicijskega kartela (LMŠ, SD, Levica, SAB), da bi javnosti predstavili kar koli politično alternativnega in medijsko dražljivega, utopično verjamejo v destruktivno rušilno moč lastnega izključevalnega in zavajajočega populizma, v moč medijsko prenapihnjenega populističnega sumničenja, ovaduštva, moralizatorskega potvarjanja, podtikanja, selektivno in segregacijsko motiviranega iz-števanja, iz-ključevanja ter vsakršnega diskriminiranja in medijskega ter političnega “likvidiranja”.
    Z ne-odgovornimi, neutemeljenimi in slabo argumentiranimi ter pristran(kar)sko medijsko predstavljenimi in promoviranimi interpelacijami je vsem dosedanjim predlagateljem interpelacij, ustavnih obtožb in drugih podobnih politikantsko in populistično zlorabljenih parlamentarnih “orožij” že zdavnaj uspelo spremeniti pričakovano vsebinsko ter prebojno parlamentarno razpravo v “dialog gluhih” oz. brezplodno prepričevanje prepričanih na obeh straneh odprte ideološke in politične fronte.
    Po osmi brezuspešni in brezplodni interpelaciji kartela opozicije KUL v obdobju komaj dveh let desno-sredinske vlade je tudi vse bolj utrujenim in brezupno sprijaznjenim predlagateljem končno jasno, da v izsiljeni parlamentarni razpravi o posameznem inkvizitorsko-tarčno izpostavljenem ministru ali ministrici ni več pomembno “kdo” kaj reče in tudi ne “kaj” kdo reče.
    Ure in ure popolnoma brezplodnega parlamentarnega blebetanja, ki ga nihče več niti ne posluša niti ne sliši, je eno samo brezplodno in perverzno jalovo politično verbalno samozadovoljevanje, eno samo brezplodno politikantsko onaniranje, verbalni nastopi posameznih ljudskih poslancev pa ostajajo dokument nekritičnega in neodgovornega poslanskega narcisizma ter mestoma celo histerično napadalnega histeričnega nastopaštva.

    Opirati interpelacijo proti aktualnemu ministru na selektivno predstavljene in svobodno zmontirane nezakonite ter nepooblaščene prisluhe zasebnim ali poslovnim pogovorom izpred več kot ducata let, ki ne bi obveljali kot tehten dokaz na nobenem sodišču v današnjem demokratičnem svetu, je že samo po sebi skregano z zdravo pametjo, z veljavno ustavno ureditvijo ter z nenehoma medijsko in politično čaščeno vladavino prava.
    Spomnimo se, da na sodišču celo proti najhujšim kriminalnim združbam (npr.: “balkanski bojevnik”) ne veljajo kot dokaz skrivni prisluhi policije, ki niso imeli pravočasno pridobljenega veljavnega soglasja sodišča v časovno natanko zamejenem roku (okvirju).
    Po nobeni zdravi pameti in nobeni pravni doktrini ne more veljati, da bi smel in mogel biti kateri koli državljan bolj rigorozno izpostavljen zlorabljenim nepooblaščenim in nezakonitim skritim oz. tajnim prisluhom (ali video-posnetkom), kot so izpostavljene najbolj nevarne kriminalne ali teroristične protidržavne združbe ali posamezni kriminalci ali teroristi, pri katerih mora in more po veljavni ustavi in zakonodaji dovoliti uporabo “posebnih sredstev” pristojno sodišče.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!