DOSE┼ŻKI GOLOBNJAKA 3.DEL

Nadaljujmo torej z dose┼żki ┬╗Golobnjaka┬ź. Vse ka┼że, da imajo prav tisti, ki trdijo, da je najbolje, da so vsi v ┬╗Golobnjaku┬ź na dopustu, ker bo tako ┼íe najmanj ┼íkode.

A vendarle ni tako. V ┬╗Golobnjaku┬ź se sestanejo tudi na kaki dopisni seji vlade in sprejmejo tudi kak┼íno sramotno odlo─Źitev. Pred dobrim tednom so se sestali na dopisni seji in sprejeli prav neverjeten sklep. Za kaj gre? V ─Źasu od 12. 07. 2023 do 02. 08. 2023 so bila v Sloveniji ┼ítevilna neurja, ki so mnoge na┼íe ljudi, zlasti pa njihovo imetje, hudo prizadela. Neurja so po uradnih podatkih prizadela 191 ob─Źin od skupno 212 ob─Źin kolikor jih imamo v Sloveniji. Da ne bo pomote v te podatke niso zajete zadnje obse┼żne poplave, ki so zajele Slovenijo v ─Źasu od 03. 08. 2023 do 06. 08. 2023. In na dopisni seji vlade so v ┬╗Golobnjaku┬ź pokazali svoj pravi obraz. Za prizadete prebivalce Slovenije so namenili kar milijon in sto tiso─Ź evrov. Denar naj bi prejel Rde─Źi kri┼ż (500.000 evrov), Karitas (500.000 evrov) in Podpornica (evangeli─Źanska humanitarna organizacija, 100.000 evrov). Te naj bi v sodelovanju z ob─Źinami denar tudi razdelile prizadetim prebivalcem. Toda poigrajmo se s ┼ítevilkami. ─îe znesek 1.100.000 evrov delite z 191 ob─Źinami dobite znesek 5.759 evrov na ob─Źino. S tem denarjem lahko posamezna ob─Źina za silo zakrpa eno samo streho ene same dru┼żinske hi┼íe. Pa dobro, v ┬╗Golobnjaku┬ź se naravnost nor─Źujejo iz ljudi, pa ste ali niste podporniki ┬╗Golobnjaka┬ź.

Dose┼żke ┬╗Golobnjaka┬ź vse bolj ─Źutijo tudi oskrbovanci domov za ostarele. ┼Że drugi─Ź letos se je zgodilo, da bo treba za bivanje v domovih za ostarele se─Źi precej globje v ┼żep. S 01. 08. 2023 so se cene, kot re─Źeno ┼że drugi─Ź letos, dvignile, tokrat za kar 6 odstotkov. Pri tem naj vas opozorim, kako so v ─Źasu pred volitvami 2022 v takrat bodo─Źem ┬╗Golobnjaku┬ź trdili, da bodo v celoti in dostojno poskrbeli za varovance domov za ostarele. Po volitvah seveda ni ni─Ź tako kot je bilo pred volitvami. ─îe bi imeli resen namen pomagati oskrbovancem domov za ostarele in njihovim svojcem, bi podalj┼íali zakon, ki je do sedaj predvidela sofinanciranje iz dr┼żavnega prora─Źuna.

Sploh pa vas moram, morda ┼íe enkrat, spomniti na dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Z vso vehemenco so v ┬╗Golobnjaku┬ź letos spomladi napadli zavarovalnice, ki so ┼żelele dopolnilno zdravstveno zavarovanje iz 35 evrov dvigniti na okoli 45 evrov. Naj vas spomnim, ┼ílo je za prostovoljno in ne obvezno zdravstveno zavarovanje. Seveda so pohiteli z obljubo, da bodo zakon spremenili tako, da bodo bogati pla─Źevali ve─Ź, revni pa manj. In zgodilo se je, zakon so sprejeli, veljati bo za─Źel z letom 2024, a glej ga zlomka, v vsej svoji nevednosti in popolnem neznanju, so zakon spisali tako, da bodo po uveljavljeni dohodninski napovedi za preteklo leto, bogati pla─Źevali 17,5 evra mese─Źno, revni pa 29,4 evra mese─Źno. Razumi kdor more, jaz tega ne razumem.

Da v ┬╗Golobnjaku┬ź niti ne vedo kak┼íne zakone sprejemajo, se je pokazalo tudi v primeru slovenskih diplomatov. Diplomati opozarjajo, da sem jim bodo pla─Źe s 01. 01. 2024 ob─Źutno zni┼żale. Dr┼żavni zbor je namre─Ź na predlog ─Źlanice ┬╗Golobnjaka┬ź Tanje Fajon sprejel Zakon o ─Źezmejnem izvajanju storitev, ki je med drugim ─Źrtal 144. ─Źlen Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. To bo s 01. 01. 2024 v praksi pomenilo obra─Źunavanje prispevkov od bruto in ne ve─Ź neto pla─Źe, kar pa v praksi pomeni ni┼żanje pla─Ź diplomatom. Diplomati zato grozijo, da se z omenjenim datumom ne bodo ve─Ź odpravljali na delo v tujino.

Da je ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh ena najmanj sposobnih v vladni ekipi ┬╗Golobnjaka┬ź, ─Źivkajo ┼że pti─Źi. Omenjena gospa si je omislila sistem javnega obve┼í─Źanja in alarmiranja ob neurjih in nesre─Źah, za kar je namenila ve─Ź milijonov evrov. A glej ga zlomka, ┼że danes si lahko na va┼í pametni mobilni telefon iz ┬╗Trgovine play┬ź nalo┼żite brezpla─Źno mobilno aplikacijo imenovano ┬╗Triglav Vreme┬ź, ki vas bo s sms sporo─Źili obve┼í─Źala prav o tem. Kdo bo torej zaslu┼żil z davkopla─Źevalskim denarjem za nekaj kar ┼że imamo in to zastonj.

Ob vseh teh neumnostih ┬╗Golobnjaka┬ź pa ne moremo mimo podatka, da so v ┬╗Golobnjaku┬ź 14. 07. 2023 pri Evropski komisiji  vlo┼żili zahtevo za ─Źrtanje nekaterih investicij, kot so protipoplavni ukrepi. Slovenija se bo tako odpovedala 180 milijonom evrov za protipoplavne ukrepe, ter jih preusmerila v tako imenovane obnovljive vire energije ÔÇô beri Golobove son─Źne elektrarne. Se nadaljuje.