SAMO CENZURIRANI, KI NE RAZUMEJO NI─î

Res je, da se sodelavci spletnega portala WWW. NECENZURIRANO.SI tu in tam ukvarjajo z menoj. Glede na to, da jih ne spremljam, oni mene in moj portal www.vinkogorenak.net pa o─Źitno vsak dan, imam zadeve urejene tako, da sem opozorjen na to, ─Źe moje ime omenjajo.

To se je zgodilo tudi danes. Pri ┬╗samo cenzuriranih┬ź, oprostite oni se sami sebe imenujejo ┬╗necenzurirano.si┬ź  (Primo┼ż Cirman in Toma┼ż Modic) so danes objavili ─Źlanek z naslovom: ┬╗Zakaj Vinko Gorenak ┼żeli, da bi MNZ vodil minister SD┬ź (Aleksander Jev┼íek).

Obi─Źajno je namen novinarskega prispevka, bralcem sporo─Źiti nekaj novega, nekaj kar do objave prispevka ┼íe niso vedeli. Slabi novinarji, kar Cirman in Modic o─Źitno sta, pa pleteni─Źijo in dolgovezijo s podatki, ki jih tako ali druga─Źe ┼że vemo in jih preprosto potegnejo iz medmre┼żja. Tudi v tem primeru ni ni─Ź druga─Źe. Tisti dobri in raziskovalni novinarji, pa stvari preverjajo in jih objavljajo na na─Źin, da jim ni mogo─Źe oporekati prav ni─Źesar. In zakaj Cirman in Modic sodita v tisto kategorijo novinarjev, ki pleteni─Źijo in za ko┼í─Źek kruha objavljajo neresnice in la┼żi? To si poglejmo v nadaljevanju.

Seveda nikoli in nikdar nisem zagovarjal  ali tako ali druga─Źe ┼żelel videti na mestu za─Źasnega vodje notranjega ministra Aleksandra Jev┼íka iz SD. Res je, da sem na TW profilu zapisal naslednje: ┬╗Pooblastilo ministrici Hovnik za za─Źasno vodenje MNZ in @policija.si torej osebi, ki vsaj o policiji nima pojma, je klofuta @strankaSD in @tfajon. Zakaj za za─Źasno vodenje ni pooblastil ministra Jev┼íka, ki je v policiji pre┼żivel skoraj 30 let, Je @tfajon zaskrbljena? Toda pri ┬╗samo cenzuriranih┬ź (Cirman in Modic), ki sebe razgla┼íajo za ┬╗necenzurirana┬ź, so to razumeli povsem napa─Źno.

Nikoli in nikdar nisem bil podpornik Aleksandra Jev┼íka, nenazadnje je moj u─Źenec v srednji policijski ┼íoli v Tacnu (samo cenzurirana Cirman in Modic, menita, da sem jaz kon─Źal policijsko ┼íolo v Tacnu, kar je s klikom ali dvema na moj ┼żivljenjepis preverljivo neto─Źna trditev). ─îe je kaj res, je to, da sem ve─Ź ali manj Jev┼íkov hud in odkrit kritik vse od znamenite hi┼íne preiskave pri Zmagu Jelin─Źi─Źu, Milanu Poga─Źniku (takrat kmetijski minister) in na Ob─Źini Murska Sobota. Takratni ┼żupan omenjene ob─Źine je bil Anton ┼átihec. Kriminalisti─Źna policija je takrat pod vodstvom Aleksandra Jev┼íka izvedla obse┼żno kriminalisti─Źno preiskavo (zajeti so bili vsi omenjeni) in med njimi je odvzela prostost tudi ni─Źesar osumljenemu ┼żupanu Murske Sobote Antonu ┼átihcu (preiskovana je bila ob─Źina in ne on). Vsi postopki zoper vse osumljene so na sodi┼í─Źu seveda padli, Aleksander Jev┼íek pa je na krilih kriminalisti─Źne preiskave in zlorabe kriminalisti─Źne policije, kandidiral za ┼żupana Murske Sobote in bil tudi izvoljen. ┼áe kako zavr┼żno dejanje Aleksandra Jev┼íka.

┼áe vedno pa mislim to kar sem zapisal v zgoraj omenjenem TW. Imenovanje ministrice za javno upravo Hovnikove, ki o policiji nima pojma, za za─Źasno vodenje notranjega ministrstva je svojevrstna klofuta SD in Tanji Fajon s strani Roberta Goloba. Ne vem sicer ─Źe dr┼żi podatek, da je partner Hovnikove policist ali ne, ampak ─Źe podatek dr┼żi, bo imela vsaj doma solidnega svetovalca. Toda moje stali┼í─Źe ob katerega sta se obregnila samo cenzurirana Cirman in Modic je o─Źitno za njiju ┼że vi┼íja matematika. Moje stali┼í─Źe zapisano v TW, je treba gledati, ne kot podporo Aleksandru Jev┼íku, ampak kot odziv na dogajanje v poslanski skupini SD, kjer ne le vre, ampak je na vidiku izbruh vulkana. Toda tega Cirman in Modic pa─Ź ne razumeta in naj tako ostane.