Komentar na Nova24TV 25 10 2021

Spoštovane gledalke in spoštovani gledalci!

┼Że drugi─Ź v kratkem ─Źasu, so mi dali prilo┼żnost, da z vami delim nekaj misli v oddaji Komentar na Nova24TV. No, tudi na tistih “velikih” televizijah, kot sta POP TV in RTV, ki jo pla─Źujemo vsi, bi me lahko videli, a sodelovanje z njimi preprosto zavra─Źam, ker so v oddajah kamor me vabijo, nekorektni in nepo┼íteni in pogosto preprosto la┼żejo. Na Novi24TV, ki jo pravkar gledate, pa mi odmerijo ─Źas, vse ostalo, zlasti to kar bom povedal, pa je povsem moja osebna izbira.

Jutri, danes, v─Źeraj, ne vem kdaj boste ta posnetek gledali, skratka v torek 26. 10. 2021 bo po napornem rednem zasedanju poslancev na vrsti ┼że 85. izredna seja izbrancev ljudstva. Pazite izredna seja bo torej, to pomeni, da naj bi se dogajalo nekaj izrednega za to dr┼żavo.

Ja seveda se ne bo dogajalo ni─Ź posebnega. Koalicija KUL (SD, LM┼á, SAB in Levica), mimogrede to so tisti, ki so se leta 2020 skregali in vrgli pu┼íko v koruzo, nam dopovedujejo, da so v dr┼żavi izredne razmere. Zato zahtevajo:

  1. Janezu Jan┼íi priporo─Źajo, da zahteva razre┼íitev ministra Ale┼ía Hojsa. Ja butalci ÔÇô bolj┼íega izraza ne najdem. Zakaj naj bi Janez Jan┼ía zahteval razre┼íitev ministra Hojsa? Saj ga je vendarle imenoval DZ, ki ga lahko tudi edini razre┼íi.
  2. Vladi RS priporo─Źajo, da razre┼íi dr. Antona Olaja z mesta GDP.  Ja spet butalski predlog. DZ nima nobenih pristojnosti pri imenovanju ali razre┼íevanju generalnega direktorja policije, zato je tako priporo─Źilo podobno temu, kot da bi DZ ob veliki su┼íi predlagal, naj jutri de┼żuje. Ne bo ┼ílo.
  3.  Vladi RS priporo─Źajo, da zagotovi politi─Źno in strokovno neodvisnost policije. Tudi ta predlog je dostojen le butalcev. Predlagatelji z ni─Źemer ne utemeljijo, da sedanje stanje ne bi bilo to─Źno tako kakr┼íno predlagajo.
  4. Vladi predlagajo, da neha omejevati svobo┼í─Źine in pravice ljudi s podzakonskimi akti. No, ta predlog je pa ┼że mo┼żno razglasiti za kako butalsko nagrado. Ja a ni prav US nalo┼żilo vladi RS, da vsak teden na novo presoja potrebnost odlokov, ki jih vlada sprejema v zvezi z epidemijo. Ali ni Vlada na ┼żeljo US predlagala nov zakon o nalezljivih boleznih, ki bi to omogo─Źil. Kje ste takrat bili KUL-ovci. Zakon ste zavrnili in grozili z referendumom.
  5. Vladi RS predlagatelji predlagajo, da odstopi in omogo─Źi pred─Źasne volitve. No, ─Źe bi butalci podeljevali Nobelovo nagrado, bi pa ta predlog zmagal.─îe vlada res odstopi pred─Źasnih volitev po ustavi seveda ne bo, ampak bodo pri─Źeli te─Źi roki za oblikovanje nove vlade. Poleg tega pa zakaj predlagatelji pozivajo vlado da odstopi, ─Źe pa so prav poslanci tisti, ki vlado lahko zamenjajo kadarkoli, seveda z imenovanjem novega predsednika vlade in nove vlade. Naj torej to naredijo in se ne sprenevedajo s pozivanejm vladi po odstopu.

Za name─Źek pa ┼íe poslastica. Po ve─Źurni razpravi v DZ bo predsedujo─Źi ugotovil, da je seja kon─Źana in glasovanja o predlogih KUL sploh ne bo.

Pa prijetno gledanje TV prenosa vam ┼żelim, jaz ga ne bom gledal.

Pa pojdimo na novo temo

“Ne pri─Źaj po krivem proti svojemu bli┼żnjemu”, pravi, mislim da deveta bo┼żja zapoved. ─îe bi vsi spo┼ítovali vse Bo┼żje zapovedi, bi ┼żiveli v neki obljubljeni de┼żeli, v kateri ne bi potrebovali ne vojske ne policije, saj se nih─Źe nebi napadal, nih─Źe ne bi kradel in tako dalje. Toda temu ┼żal ni tako. To je na svoji ko┼żi ┼íe kako dobro ob─Źutil minister Andrej Vizjak, ki so ga na POP, pretekli teden obdol┼żili, da se je leta 2007 dogovarjal in pogovarjal s tajkunom Bojanom Petanom, kako naj utaji davke. Pazite leta 2007!! Ko se je dokazljivo z ekspertizo strokovnjakov dokazalo, da gre za lepljenko ve─Ź pogovorov (enkrat je v ozadju pti─Źje ┼żvrgoljenje, drugi─Ź ┼żubori voda, tretji─Ź je sli┼íati vilice in no┼że v gostilni, ─Źetrti─Ź ne vem kaj), ta televizija ni objavila opravi─Źila Andreju Vizjaku, ampak je ┼íe naprej lagala in pozivala k odstopu Andreja Vizjaka.

Skratka gre za ─Źisti poskus medijskega umora in medijskih la┼żi. Tudi sam sem se ┼że sre─Źal s takim po─Źetjem nepo┼ítenih in nekorektnih medijev. Kdaj boste rekli? Leta 2012 so bile v Mariboru nasilne demonstracije in medijski la┼żnivec Aleksander Lucu je slovensko javnost obve┼í─Źal, kako sem osebno sedel v helikopterju, ki je kro┼żil nad Mariborom, in neposredno ukazoval policistom, zoper katero skupino protestnikov morajo uporabiti solzilec in zoper katero ne. Verjamem, da so ┼íe danes med nami taki ki temu verjamejo, sploh po na─Źelu, “─Źe so to povedali na TV ali zapisali v ─Źasopisu ÔÇô potem to ┼że dr┼żi”.  Figo dr┼żi, la┼żejo vam, kot bi rekel kolega Boris Toma┼íi─Ź.

Za konec pa pojdimo k policijskemu nasilju. O tem namre─Ź govorijo v opoziciji. Policija naj bi bila vsaj 05. 10. 2021 izjemno agresivna, proti demonstrantom v Ljubljani. Prekora─Źila naj bi vsa mogo─Źa policijska pooblastila, na kar naj bi vplivala politika s svojo navzo─Źnostjo ministra in sodelavcev v operativnih ┼ítabih, ki so zadevo vodili.  Ja pa ja, ─Źista la┼ż, sam sem kot minister leta 2012 obiskal ┼ítevilne policijske postaje in policijske uprave in sem se pogovarjal s predstojniki. Je bil tudi to politi─Źni vpliv? Seveda ni bil. ─îe se minister s sodelavci po opravljenem varovanju neprijavljenih demonstracij pojavi v operativnem policijskem ┼ítabu in ─Źestita policistom za opravljeno delo, potem je to stvar vodenja in olike ministra, ne pa stvar politi─Źnega vpliva. In ┼íe ─Źisto za zaklju─Źek. Policija naj bi bila 05.10.1021 nasilna in brutalna proti protestnikom? Kaj pa uradni podatki, o ┼ítevilu po┼íkodovanih policistov in ┼ítevilu po┼íkodovani demonstrantov? Veliko ve─Ź je bilo do sedaj po┼íkodovanih policistov kot demonstrantov. Enako je bilo leta 2012. Kdo je bil torej nasilen proti komu? Presodite sami.

Ne moremo pa mimo zavr┼żnega in nedopustnega ravnanja neznancev, ki so na doma─Źa naslova PV in podpredsednika Tonina, poslali grozilno pismo, menda s po pravim nabojem za strelno oro┼żje. Verjamem, da bo policija opravila svoje delo, ne vem pa, ─Źe se bodo zbudili na to┼żilstvu in v sodstvu. Preden sem od┼íel v ta studio sem preveril kdo od KUL-ovcev je to dejanje sploh obsodil. Prakti─Źno nih─Źe, le Fajonova je zapisala splo┼íno obsodbo in dodala bolano posredno pripombo iz katere je razvidno, da sta si kriva dejansko sama. Tisti, ki mol─Źijo so enaki tistim ki so to storili.

Ste se kdaj vpra┼íali, zakaj tovrstne gro┼żnje  de┼żujejo prakti─Źno le do desnih politikov, ko so ti na oblasti in zakaj jih prakti─Źno ni v ─Źasu levih vlad?

Se vidimo, pa veliko kriti─Źnega razmi┼íljanja vam ┼żelim.

En komentar

  1. Gledal, poslu┼íal – GOSPOD DR. VINKO GORENAK, ODLI─îNO!
    (samo upamo lahko, da se jih “kaj prime”)

Komentiranje je onemogo─Źeno, glej pravila spletne strani!