6 komentarjev

 1. Vsem policistom ki imajo vi┼íje pla─Źe od notranjega ministra zni┼żati na primernej┼íi nivo kot je ta, ki je sedaj postavljen. Tudi najvi┼íje pla─Źni policist ne more imeti vi┼íje pla─Źe od notranjega ministra, konkretno je sedaj to g. Ale┼í Hojs. Pla─Źe vseh policistov je potrebno korenito prevetriti in narediti novo sistematizacijo, saj je verjetno ta ┼íe ostanek post komunisti─Źne politike, ki je nagrajevala po politi─Źni in ne strokovni plati. Policija bi moral biti preverjeno nepoliti─Źna ustanova, kar sedaj seveda ni in kot eden v nebo vpijo─Źi dokaz temu je Luka Gor┼íek predsednik podmladka SD , ki je sin biv┼íega dir. policije.

 2. V bistvu so ti podatki ┼íokantni, sigurno bi te┼żko na┼íli podobna razmerja v kak┼íni Evropski dr┼żavi.
  Nekateri iz prvega seznama imajo ┼íe ta “privilegij”, da ji dnevno polivajo z gnojnico in za to bi morali ┼íe re─Źi hvala.
  Iz moje strani globok poklon in priznanje za vaše strokovno delo (prvi seznam) v dobro nas vseh!

 3. V objavljene pla─Źe ne verjamem. Spra┼íujem, kateri del mese─Źnega dohodka je to?
  Vsi zgoraj objavljeni zagotovo vsak mesec kasirajo ve─Ź.
  Lahko to imenujemo metanje peska v o─Źi.

 4. Slikovna primerjava pove predvsem to, da so ministri, dr┼żavni sekretarji in drugi za─Źasno izvoljeni dr┼żavni funkcionarji nesorazmerno slabo pla─Źani, saj se od njih upravi─Źeno pri─Źakuje polna strokovna, profesionalna in politi─Źna odgovornost ter odlo─Źevalska budnost in pripravljenost dobesedno 24 ur dnevno, 7 dni v tednu in 365 dni v letu.
  Ker ve─Źina ljudi, predvsem po zaslugi ob─Źasnih aktivisti─Źno medijsko razbobnanih negativnih zgledov, gleda na te polo┼żaje kot na domnevne milostno podeljene sinekure brez odgovornosti in predvsem z vrsto znanih in pri─Źakovanih dru┼żbenih privilegijev, je ve─Źini prebivalstva tudi prav, da so pla─Źe sorazmerno nizke in zaradi tega nekonkuren─Źne za najbolj strokovno, politi─Źno prebojne in eti─Źno ugledne ter neopore─Źne posameznike.
  Najbolj konkuren─Źni strokovnjaki na trgu dela ter najve─Źjega zaupanja vredni kandidati si neprimerno vi┼íje pla─Źe in ┼íe dodatne honorarne prihodke lahko zlahka zagotovijo v zasebnem in celo v javnem sektorju, v─Źasih celo, da honorarno pomagajo strokovno neusposobljenim dr┼żavnim sekretarjem, ministrom in drugim visokim dr┼żavnim uradnikom.
  Ve─Ź kot o─Źitno so pla─Źe zaposlenih v javnem sektorju in med njimi ┼íe posebej pla─Źe najvi┼íjih dr┼żavnih funkcionarjev ter odlo─Źevalcev v zakonodajni, izvr┼íni in sodni veji oblasti nujno potrebne ob─Źutnih sistemskih popravkov, da bodo najvi┼íje izvoljene funkcije v legalnih in legitimnih organih oblasti tudi zaradi po┼ítenega pla─Źila postale bolj privla─Źne za najsposobnej┼íe in politi─Źno najkredibilnej┼íe kandidate. In da politika ter visoke dr┼żavne funkcije ne bodo ve─Ź vzporedna prilo┼żnost za premnoge nesamokriti─Źne karieriste, politi─Źne in karierne pustolovce ter samo-promovirane multipraktik politi─Źne bleferje za en mandat.

 5. Pred leti sem vpra┼íal enega, izmed (po polo┼żaju) najvi┼íjih policijskih ┼íefov – ─Źe ┼że kaj razmi┼ílja o upokojitvi. Z nasmehom je odgovoril, da bo delal ┼íe dolga leta – DA JE ┼áE “MLAD IN POLN ENERGIJE” . Zdaj vem, da ni bil samo “mlad in poln energije”, da je bil tudi pla─Źan ve─Ź kot dobro. (glede na pla─Źe v Sloveniji). Verjamem, da bi delal do smrti, ─Źe bi mu pustili… In takih ┼íefov sem poznal kar nekaj. Nekako je bilo potem odlo─Źeno, da je napo─Źil ─Źas, da odidejo, se poslovijo….
  Z njegovo ┼żeno, ki je garala v slu┼żbi in doma – se odrekla karieri – sva si bila enotna ÔÇô “─îIM PREJ V PENZIJO”, tem bolje.
  Ni─Ź ni narobe, da so ljudje aktivni, da delajo vse ┼żivljenje, ─Źe lahko. Ni pa prav, da so “PRISESANI V PREPRI─îANOSTI” , da se brez njih ne da.
  Primerjava zgornje in spodnje tabele?…..nekaj tu ne “┼ítima”…So v zgornji pla─Źani premalo?! ali v spodnji preve─Ź?!

Komentiranje je onemogo─Źeno, glej pravila spletne strani!