Poštene policiste so tokrat izrabili pokvarjeni politiki

V svoji pravkar izdani knjigi z naslovom “Policist in politik”, večkrat govorim tudi o tako imenovanih “poštenih policistih”. “Pošteni policisti” so se kot podpis anonimke prvič pojavili tam nekje okoli leta 1992. Podpisali so se pod neko anonimko, ki je seveda blatila nekatere najbolj odgovorne v takratnem notranjem ministrstvu. Kasneje so se podpisali še pod ducat ali več anonimk, mnoge so bile namenjene blatenju mene nekatere, z enakim podpisom, pa sem prejel kot notranji minister leta 2012/2013 in so blatile druge zaposlene v notranjem ministrstvu ali policiji. Takoj, ko sem javno povedal, da bom anonimke s podpisom “poštenih policistov”  dosledno metal v koš za smeti, so seveda takoj nehale prihajati na moj naslov.

Ne vem točno kdaj so se nazadnje oglasili “pošteni policisti”, toda danes so se. POP TV objavlja kazensko ovadbo zoper notranjega ministra Aleša Hojsa, državnega sekretarja Franca Kanglerja in direktorja direktorata, ki policijo nadzira Lada Bradača. Pod anonimno kazensko ovadbo so se podpisali “pošteni policisti”. Prispevek POP TV s kazensko ovadbo “poštenih policistov” najdete TUKAJ.

Prepričan sem, da so vse dosedanje anonimke ali anonimne kazenske ovadbe, ki so jih podpisali “pošteni policisti”, res spisali policisti. Toda tokrat temu ni tako. “Poštene policiste” so tokrat izrabili politiki leve politične usmerjenosti v okolju SD, Levice, ali LMŠ. Verjetno tisti, ki so Hojsa in njegove usmeritve policiji najbolj napadali. Matjaž Nemec je bil prvi med njimi in prvi med njimi se je oglasil tudi na twitt, s katerim je notranji minister Hojs javnost sam seznanil s kazensko ovadbo zoper sebe.

Seveda, se sprašujete kaj bo s kazensko ovadbo zoper notranjega ministra Hojsa in “soobtožene”? Ja seveda je vse jasno. Nič! Če bi politiki tipa Matjaž Nemec in njemu podobni, mimogrede Matjaž Nemec vodi komisijo DZ za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, ki je prejšnji teden protizakonito preiskovala prav Hojsove usmeritve policiji, verjeli v to, da je Hojs naredil karkoli narobe, bi se pod kazensko ovadbo podpisali. Tako pa točno vedo, da bi lahko bili s strani Hojsa ovadeni za krivo ovadbo, zato so pač izrabili  “poštene policiste” in njihovo skoraj 30 let staro tradicijo.

4 komentarji

 1. Hojsa, preko medijev spremljam že leta… VEČKRAT SEM GA SREČAL TUDI “V ŽIVO”… In kaj lahko rečem: “JE ČLOVEK NA MESTU”.. SPOSOBEN, DELAVEN, PREUDAREN, POŠTEN, NEUSTRAŠEN…… Napišem lahko samo: “SPOŠTOVANI GOSPOD HOJS, DRŽITE SE”! “Banda, KI VAM PODTIKA se bo SESULA SAMA VASE. Z drugimi besedami: “VRNILO SE JIM BO, KOT BUMERANG”.
  In
  Matjaž Nemec….NESPOSOBNEŽ, LENUH, PROVOKATOR, MANIPULATOR, LAŽNIVEC,in še mnogo tega! Tako, ga jaz vidim. Fuj…

 2. Hojsa, preko medijev spremljam že leta… VEČKRAT SEM GA SREČAL TUDI “V ŽIVO”… In kaj lahko rečem: “JE ČLOVEK NA MESTU” SPOSOBEN, DELAVEN, PREUDAREN, NEUSTRAŠEN…… Napišem lahko samo: “SPOŠTOVANI GOSPOD HOJS, DRŽITE SE”! “Banda”, KI VAM PODTIKA se bo SESULA SAMA VASE. Z drugimi besedami: “VRNILO SE JIM BO, KOT BUMERANG”.
  In
  Matjaž Nemec….NESPOSOBNEŽ, LENUH, PROVOKATOR, MANIPULATOR, LAŽNIVEC,in še mnogo tega! Tako, ga jaz vidim. Fuj…

 3. Več kot zavrženo dejanje je, če se profesionalni državni uslužbenci (ali celo funkcionarji) policije ali katere koli druge državne institucije poslužujejo anonimnih obtožb, saj s tem sami javno kažejo in dokazujejo, da niti sami ne zaupajo v delovanje pristojnih in poklicanih državnih ustanov, katerih profesionalni uslužbenci so, ter da ne verjamejo niti v tehtnost, utemeljenost in trdnost anonimnih obtožb. Skratka, da ne stojijo za zapisanimi obtožbami z vso svojo osebno človeško, strokovno in profesionalno integriteto ter odgovornostjo.
  Še bolj etično zavrženo je, če anonimni strahopetci podpišejo svoj ovaduški konstrukt s “poštenimi policisti”, saj s tem namigujejo, kot da so vsi ostali državni funkcionarji in uslužbenci policije, razen podpisnikov, “ne-pošteni”, zaradi česar svojih ovadb in obtožb naj ne bi mogli ali smeli zaupati pristojnim predstojnikom, sistemsko poklicanim in pristojnim organom znotraj policije, ali celo ustrezni ustavno postavljeni nadzorni komisiji Državnega zbora RS.
  V zadnjem času skušajo tudi petkovi polit-kolesarji pod vodstvom scenarista in režiserja ter prvega performerja Jaše Jenulla in medijsko promoviranega “žvižgača/skesanca” Ivana Galeta spodbujati in podpihovati t. i. “žvižgaštvo/skesanstvo” oz. notranje uradniško anonimno ovaduštvo, kar pomeni, da moremo pričakovati še več podobnih žvižgaško/skesansko/ovaduških obtoževalnih produktov “poštenih policajev, dacarjev, uradnikov v državni in lokalnih upravnih organih, sodnikov in sodnih uradnikov, učiteljev, socialnih delavcev itd., itn.”
  Kam vodi takole ne-odgovorno brezimno “žvižgaštvo/ovaduštvo”, nam izpričuje zgodovina najbolj samouničujočih in nedemokratičnih totalitarizmov (fašizma, nacizma in komunizma) in njihovih pogubnih zločinskih posledic za spoštovanje, uveljavljanje in izvrševanje univerzalnih temeljnih človekovih pravic ter vladavine prava, enake za vse državljane, davkoplačevalce in volivce.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!