“Osel gre enkrat na led”, Marjan Šarec pa večkrat “skoči v bazen brez vode”

Ljudski pregovor, “Osel gre enkrat na led” je precej znan. To je tudi logično saj zagotovo grdo pade, si padec zapomni in zato na led ne gre več. Marjana Šarca seveda ne bom primerjal z oslom, saj gre za nekdanjega predsednika vlade, ki računa, da to še bo. In če bo predsednik, bo tudi moj predsednik, čeprav proti moji volji.

Res pa je, da naš Marjan “skače v bazen”, v katerem ni vode. Pa ne le enkrat. Najprej je že leta 2019 svoje podanike pozval, “naj se ne sprašujejo ali je v bazenu voda ali ne, ampak naj v bazen skočijo”.

Konec januarja 2020, je na nek način praktično demonstriral, kako se “skoči v bazen v katerem ni vode”. Pogled na javno mnenjske ankete ga je zaslepil in odstopil je kot predsednik vlade, računajoč, da bodo predčasne volitve, na katerih bo njegova LMŠ gladko zmagala. Dodal je še, da se v taki koaliciji pač ne da delati (LMŠ, SD, SAB, DESUS in SMC ob nad koalicijski Levici). Seveda ga je po tem “skoku v bazen brez vode” hudo bolela glava, saj se je uštel, do predčasnih volitev ni prišlo, vlado je sestavil Janez Janša.

Kaže pa, da našega Marjana glava ne boli več, zato je pred dvema dnevoma ponovil “skok v bazen brez vode”.  Strankam SD, SAB in Levici je predlagal tole:

1. Normalizacijo Slovenije.

2. Oblikovanje skupne vlade, brez strank in posameznikov, ki sodelujejo ali podpirajo vlado Janeza Janše.

3. Kandidata za predsednika vlade bo dala tista stranka, ki bo na volitvah dobila največ glasov.

V nadaljevanju skušajmo analizirati ponudbo našega Marjana.

Normalizacija Slovenije

Naš Marjan torej misli, da Slovenija ni normalna država. Pri tem seveda pozablja, da Slovenija celo predseduje Svetu EU. Niti z besedico pa ne pove, kaj si pod tem predstavlja. Bolj ali manj je očitno, da si pod tem predstavlja prevzem oblasti, kaj pa naj bi stranke bodoče koalicije naredile pa ne pove. Še več v neke vrste predvolilno koalicijo vabi tiste stranke, ki jih je januarja 2020 označil za partnerice s katerimi se ne da delati. Očitno je tudi to, da taka koalicija po lastnih besedah našega Marjana ni sposobna vladati, nenazadnje zato naj bi leta 2020 tudi odstopil – vrgel puško v koruzo in pobegnil. Poleg tega v državah s proporcionalnim volilnim sistemom, kakršen je naš, politične stranke predvolilnih zavezništev načeloma sploh ne sklepajo, česar pa naš Marjan še ne ve.

Oblikovanje skupne vlade, brez strank in posameznikov, ki sodelujejo ali podpirajo vlado Janeza Janše

Ta del njegovega zadnjega “skoka v bazen brez vode” pa je daleč najboljši in pove prav vse. Na eni strani izključuje Janeza Janšo in SDS, prejšnjega in verjetno tudi naslednjega zmagovalca volitev. Na drugi strani pa izključuje sodelovanje z vsemi, ki z Janševo vlado sodelujejo. Izključuje torej tudi NSI in DESUS, celo vse posameznike, ki z Janševo vlado sodelujejo. To pa je seveda čista norost ali razbita glava po “skoku v bazen brez vode”. Naš Marjan torej misli, da bodo LMŠ, SD, SAB in Levica (morda katera nova stranka) dobile dovolj glasov za sestavo vlade. Pa tudi če bi jih dobile, vsi ki približno spremljamo politiko vemo, da vladati z Levico sploh ni mogoče. Si predstavljate vlado, ki bi ukinjala vojsko, ki bi začela z nacionalizacijo privatnega premoženja, tudi stanovanj, ki jih “ni mogoče posesati” v 15-ih minutah. To smo že doživeli leta 1945. Ali naš Marjan to ve ali ne, ne vem, moral pa bi vedeti.

Kandidata za predsednika vlade bo dala tista stranka, ki bo na volitvah dobila največ glasov

No, ta del najnovejšega Marjanovega “skoka v bazen brez vode” nekako pije vodo. Logično je, da vlado sestavi zmagovalec volitev, a pri nas se lahko ponovi leto 2018, ko zmagovalec volitev Janez Janša ni sestavil vlade ampak jo je naš Marjan, ki pa je vrgel puško v koruzo in zbežal.

Za zaključek

Najnovejši Marjanov “skok v bazen brez vode”, pa je hkrati slikovit odraz političnih razmer v katerih Slovenija je. Leva politična opcija z našim Marjanom, Tanjo Fajon, Luko Mescem in Alenko Bratušek, ni sposobna vladati, to so že dokazali. Gre ji le za oblast, potem pa bo kar bo. Njen temeljni program (ki ga dejansko sploh nima) je le “proti Janša retorika”. V kombinaciji s tako imenovanimi novimi obrazi se je taka politika do sedaj obnesla (v korist levih političnih strank, ne v korist državljank in državljanov), vprašanje pa je ali se lahko obnese tudi v bodoče. Janšo, politično gledano, “ubijajo” že skoraj 30 let, a jim ni uspelo. Verjamem, da jim tudi tokrat ne bo.

En komentar

  1. “Osel gre le enkrat na led!
    Modrec bo drugič plesal po njem!” (po Otonu Župančiču)

    A samo-odstopljeni ex-premier Vlade RS, prvak LMŠ in eden od štirih junaških opozicijskih proti-janšističnih jezdecev slovenske apokalipse (“kulcev”) – Marjan Šarec – bi celo sredi najbolj vročega poletja ter parlamentarnih počitnic trmoglavo skakal z glavo na suho ploščad drsališča (namesto v prazen bazen).
    Slab zgled volivcem, a kurantno gradivo za pokvarjene medijske zaslužkarje, estradne ponarejevalce javnega mnenja ter zasvojence z agit-propovsko politično pornografijo.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!