Izraelski “teroristi” in slovenski sindikalni butalci

Ja res je. Na poslopju naše vlade visi izraelska zastava. Zakaj že? Saj ni na obisku nobenega njihovega državnega predstavnika. Visi v podporo Izraelu v znamenje odobravanja njihove obrambne politike. Po Ljubljani pa protestira nekaj deset jugo nostalgikov, ki menijo, da je Izrael agresorski napadalec. Nič čudnega, tako so nas učili v času nekdanje juge. Tudi naši politični levičarji so na nogah, pravijo da Janševa vlada podpira izraelski terorizem.

Toda Slovenija ni edina, tudi v Avstriji, na Češkem zlasti pa v nemških zveznih deželah prav tako visijo izraelske zastave v znak podpore Izraelu. Ja hudo, kaj pa sedaj, ali torej tudi v Avstriji, na Češkem in v Nemčiji podpirajo izraelski terorizem? Naši levičarji tega še niso sporočili, tudi Tanja Fajon v EU parlamentu še ni predlagala obsodbe takega početja Slovenije, Avstrije, Češke in Nemčije. Le zakaj ne?

Zato ker je EU leta 2015 palestinsko gibanje Hamas, razglasila za teroristično organizacijo, tudi z našo privolitvijo, ta organizacija pa je sedaj napadla Izrael, ki se brani. In po Ljubljani nekaj deset pametnjakovičev demonstrira v podporo teroristični organizaciji in napadenemu Izraelu, kot samostojni in demokratični državi, odreka pravico do obrambe.

Ja v Sloveniji je vse mogoče, črno lahko razglasite za belo in obratno, sončen dan lahko razglasite za deževnega in obratno. Tako pač je.

Veliki in vsemogočni sindikati so izstopili z ESS (Ekonomsko socialni svet – delodajalci, delojemalci in vlada). Grozijo s stavkami, češ da jih vlada ne posluša in upošteva. V nekaj prejšnjih mandatih pa so iz ESS izstopili delodajalci in nič se ni zgodilo. Pa pustimo to ob strani.

Mojo pozornost je danes pritegnila izjava Evelin Vesenjak, predsednice sindikata KS 90 – Neodvisnost. Ko je pojasnjevala zakaj so zapustili ESS je dobesedno dejala tole: “V času ko smo zadolženi čez glavo pa še več, samo bedaki znižujejo davke, ja kdo pa bo filal proračun?”

Naj vam pojasnim za kaj gre. Vlada je v Državni zbor poslala paket davčnih zakonov, po katerem se bodo davčne obremenitve plač v naslednjih štirih letih znižale. Posledično to pomeni, da bo povprečna slovenska plača v štirih letih višja za okoli 1250 evrov. Ste razumeli? Zaradi nižjih davkov bodo delavske plače višje. Vsak normalni sindikalist bi tako potezo vlade pozdravil, saj gre v korist delavcev in njihovih plač. Ne, pri nas pa je obratno, sindikalna predstavnica Evelin Vesenjak, po pravilih Butalcev nasprotuje dvigu plač delavcev.

To me spominja na mojo sošolko iz srednje šole, učiteljico razrednega pouka. Z njo sem se nazadnje pogovarjal leta 2013.  Leta 2012, ko nismo nižali plač učiteljem, bila pa je druga Janševa vlada, je pred vlado skupaj z učitelji protestirala in dobesedno kričala z gesli proti vladi. Leta 2013, pa je vlada Alenke Bratušek, znižala plače učiteljem, pa niti nje niti učiteljev ni bilo na demonstracijah proti vladi. Takrat sem jo poklical in vprašal zakaj učitelji ob znižanju plač ne demonstrirajo pred vlado? Ne boste verjeli, takole mi je odgovorila: “Veš ta vlada nam je plače znižala na human način.”

Z mojo sošolko od takrat nimava kontaktov, očitno sodi v zgodbo o Butalcih tako kot Evelin Vesenjak.

2 komentarja

 1. Vseeno težko razumem. Ljudje s diplomo ali še višjo izobrazbo naj bi imeli boljšo logiko in naj bi bolje razumeli ukrepe vlade. Toda ne. Vseeno se pojavljajo kot najbolj butasti od butastih in protestirajo ko bi morali biti vsaj tiho če ne celo pohvaliti vlade in obratno. Pojasnilo te učiteljice pove marsikaj. Najmanj , da se v šolah niso kaj dosti naučile. Drugo pa je bojazen, da kot take ( butaste) učijo nove generacije. Kakšen signal pošiljajo svojim učencem? Samo upam , da bodo ti učenci spoznali, da niso kaj pride brihtne. Vendar je tukaj še en moment- politično prepričanje. Če podpira vse ,ki so proti vladi potem je to to. Vendar vseeno tu ni nobene logike . Ne moreš podpirati vlade ,ki ti reže plače in napadati vlado ,ki ti ohrani višino plače kljub krizi. Očitno diploma ne pomeni vsega . Po mojem niti magisterij ali doktorat

 2. Samopašni sindikalistični “baroni” iz ZSSS niso imeli nič proti dosedanjim proti-koronskim zakonskim svežnjem Vlade RS, s katerimi je vladi zgledno uspevalo ažurno in učinkovito ohranjati nizko stopnjo brezposelnosti ter obvarovati številne poslovne osebke pred stečaji.
  rez pretiravanja lahko rečemo, da je aktualna vlada v svojih sedmih zakonskih svežnjih praktično in dejansko uresničila vrsto ukrepov tolikokrat opevane “socialne države” ter naravnost socialistične “družbene solidarnosti”, s katerimi je finančno priskočila na pomoč številnim najbolj ogroženim družbenim skupinam in posameznikom. Če vsi ukrepi niso dosegli vseh pomoči potrebnih in če so nekateri “krizni dobičkarji” ukrepe tudi zlorabili, to še ne pomeni, da je potrebno aprioristično kritizirati in zavračati vse.
  Seveda ni bilo mogoče pričakovati, da bi ideološko in politično indoktrinirani sindikalistični “baroni” iz palače ZSSS kdaj vladi priznali socialno občutljivost ter zgledno socialno ažurnost in dobronamernost pri oblikovanju, sprejemanju in izvrševanju nujnih in učinkovitih proti-kriznih socialnih ukrepov.
  A prav tako ni bilo pričakovati, da bodo, kot je videti, dosmrtni sindikalistični voditelji kot “kapljo čez rob” ocenili prav predlog davčne reforme, s katero bi ne-diskriminatorno pridobili vsi zaposleni v RS. Saj bi z znižanjem skupnega davka na plače vsem ostal večji delež bruto plačila oziroma bi vsi zaposleni prejemali višje neto plače.
  Najbrž ni sindikata/sindikatov na svetu, ki bi delavcem javno preprečevali višje neto osebne dohodke ter se javno zavzemal za višje davčne odtegljaje od plač v korist države.
  S tem svojim izrazito proti-delavskim oz. proti-delojemalskim stališčem so se dosmrtni “socialistični” sindikalni voditelji iz palače ZSSS trajno zapisali v zgodovino sindikalnega gibanja na Slovenskem in širše ter se dokončno izpostavili kot brezdušno “orodje” in “orožje” v aktualnem izrazito političnem boju za destruktivno rušenje aktualne legalne in legitimne vlade ter z vsemi silami in na vse načine za ponovno vzpostavitev nazadnjaškega in statičnega družbenega “statusa quo” z znanimi političnimi “marionetami” na vodilnih položajih v državi in lokalnih skupnostih, vódenimi iz politično-kriminalnega podzemlja “globoke/ugrabljene države”.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!