Izraelski “teroristi” in slovenski sindikalni butalci

Ja res je. Na poslopju na┼íe vlade visi izraelska zastava. Zakaj ┼że? Saj ni na obisku nobenega njihovega dr┼żavnega predstavnika. Visi v podporo Izraelu v znamenje odobravanja njihove obrambne politike. Po Ljubljani pa protestira nekaj deset jugo nostalgikov, ki menijo, da je Izrael agresorski napadalec. Ni─Ź ─Źudnega, tako so nas u─Źili v ─Źasu nekdanje juge. Tudi na┼íi politi─Źni levi─Źarji so na nogah, pravijo da Jan┼íeva vlada podpira izraelski terorizem.

Toda Slovenija ni edina, tudi v Avstriji, na ─îe┼íkem zlasti pa v nem┼íkih zveznih de┼żelah prav tako visijo izraelske zastave v znak podpore Izraelu. Ja hudo, kaj pa sedaj, ali torej tudi v Avstriji, na ─îe┼íkem in v Nem─Źiji podpirajo izraelski terorizem? Na┼íi levi─Źarji tega ┼íe niso sporo─Źili, tudi Tanja Fajon v EU parlamentu ┼íe ni predlagala obsodbe takega po─Źetja Slovenije, Avstrije, ─îe┼íke in Nem─Źije. Le zakaj ne?

Zato ker je EU leta 2015 palestinsko gibanje Hamas, razglasila za teroristi─Źno organizacijo, tudi z na┼ío privolitvijo, ta organizacija pa je sedaj napadla Izrael, ki se brani. In po Ljubljani nekaj deset pametnjakovi─Źev demonstrira v podporo teroristi─Źni organizaciji in napadenemu Izraelu, kot samostojni in demokrati─Źni dr┼żavi, odreka pravico do obrambe.

Ja v Sloveniji je vse mogo─Źe, ─Źrno lahko razglasite za belo in obratno, son─Źen dan lahko razglasite za de┼żevnega in obratno. Tako pa─Ź je.

Veliki in vsemogo─Źni sindikati so izstopili z ESS (Ekonomsko socialni svet ÔÇô delodajalci, delojemalci in vlada). Grozijo s stavkami, ─Źe┼í da jih vlada ne poslu┼ía in upo┼íteva. V nekaj prej┼ínjih mandatih pa so iz ESS izstopili delodajalci in ni─Ź se ni zgodilo. Pa pustimo to ob strani.

Mojo pozornost je danes pritegnila izjava Evelin Vesenjak, predsednice sindikata KS 90 ÔÇô Neodvisnost. Ko je pojasnjevala zakaj so zapustili ESS je dobesedno dejala tole: “V ─Źasu ko smo zadol┼żeni ─Źez glavo pa ┼íe ve─Ź, samo bedaki zni┼żujejo davke, ja kdo pa bo filal prora─Źun?”

Naj vam pojasnim za kaj gre. Vlada je v Dr┼żavni zbor poslala paket dav─Źnih zakonov, po katerem se bodo dav─Źne obremenitve pla─Ź v naslednjih ┼ítirih letih zni┼żale. Posledi─Źno to pomeni, da bo povpre─Źna slovenska pla─Źa v ┼ítirih letih vi┼íja za okoli 1250 evrov. Ste razumeli? Zaradi ni┼żjih davkov bodo delavske pla─Źe vi┼íje. Vsak normalni sindikalist bi tako potezo vlade pozdravil, saj gre v korist delavcev in njihovih pla─Ź. Ne, pri nas pa je obratno, sindikalna predstavnica Evelin Vesenjak, po pravilih Butalcev nasprotuje dvigu pla─Ź delavcev.

To me spominja na mojo so┼íolko iz srednje ┼íole, u─Źiteljico razrednega pouka. Z njo sem se nazadnje pogovarjal leta 2013.  Leta 2012, ko nismo ni┼żali pla─Ź u─Źiteljem, bila pa je druga Jan┼íeva vlada, je pred vlado skupaj z u─Źitelji protestirala in dobesedno kri─Źala z gesli proti vladi. Leta 2013, pa je vlada Alenke Bratu┼íek, zni┼żala pla─Źe u─Źiteljem, pa niti nje niti u─Źiteljev ni bilo na demonstracijah proti vladi. Takrat sem jo poklical in vpra┼íal zakaj u─Źitelji ob zni┼żanju pla─Ź ne demonstrirajo pred vlado? Ne boste verjeli, takole mi je odgovorila: “Ve┼í ta vlada nam je pla─Źe zni┼żala na human na─Źin.”

Z mojo so┼íolko od takrat nimava kontaktov, o─Źitno sodi v zgodbo o Butalcih tako kot Evelin Vesenjak.

2 komentarja

 1. Vseeno te┼żko razumem. Ljudje s diplomo ali ┼íe vi┼íjo izobrazbo naj bi imeli bolj┼ío logiko in naj bi bolje razumeli ukrepe vlade. Toda ne. Vseeno se pojavljajo kot najbolj butasti od butastih in protestirajo ko bi morali biti vsaj tiho ─Źe ne celo pohvaliti vlade in obratno. Pojasnilo te u─Źiteljice pove marsikaj. Najmanj , da se v ┼íolah niso kaj dosti nau─Źile. Drugo pa je bojazen, da kot take ( butaste) u─Źijo nove generacije. Kak┼íen signal po┼íiljajo svojim u─Źencem? Samo upam , da bodo ti u─Źenci spoznali, da niso kaj pride brihtne. Vendar je tukaj ┼íe en moment- politi─Źno prepri─Źanje. ─îe podpira vse ,ki so proti vladi potem je to to. Vendar vseeno tu ni nobene logike . Ne more┼í podpirati vlade ,ki ti re┼że pla─Źe in napadati vlado ,ki ti ohrani vi┼íino pla─Źe kljub krizi. O─Źitno diploma ne pomeni vsega . Po mojem niti magisterij ali doktorat

 2. Samopa┼íni sindikalisti─Źni “baroni” iz ZSSS niso imeli ni─Ź proti dosedanjim proti-koronskim zakonskim sve┼żnjem Vlade RS, s katerimi je vladi zgledno uspevalo a┼żurno in u─Źinkovito ohranjati nizko stopnjo brezposelnosti ter obvarovati ┼ítevilne poslovne osebke pred ste─Źaji.
  rez pretiravanja lahko re─Źemo, da je aktualna vlada v svojih sedmih zakonskih sve┼żnjih prakti─Źno in dejansko uresni─Źila vrsto ukrepov tolikokrat opevane “socialne dr┼żave” ter naravnost socialisti─Źne “dru┼żbene solidarnosti”, s katerimi je finan─Źno prisko─Źila na pomo─Ź ┼ítevilnim najbolj ogro┼żenim dru┼żbenim skupinam in posameznikom. ─îe vsi ukrepi niso dosegli vseh pomo─Źi potrebnih in ─Źe so nekateri “krizni dobi─Źkarji” ukrepe tudi zlorabili, to ┼íe ne pomeni, da je potrebno aprioristi─Źno kritizirati in zavra─Źati vse.
  Seveda ni bilo mogo─Źe pri─Źakovati, da bi ideolo┼íko in politi─Źno indoktrinirani sindikalisti─Źni “baroni” iz pala─Źe ZSSS kdaj vladi priznali socialno ob─Źutljivost ter zgledno socialno a┼żurnost in dobronamernost pri oblikovanju, sprejemanju in izvr┼íevanju nujnih in u─Źinkovitih proti-kriznih socialnih ukrepov.
  A prav tako ni bilo pri─Źakovati, da bodo, kot je videti, dosmrtni sindikalisti─Źni voditelji kot “kapljo ─Źez rob” ocenili prav predlog dav─Źne reforme, s katero bi ne-diskriminatorno pridobili vsi zaposleni v RS. Saj bi z zni┼żanjem skupnega davka na pla─Źe vsem ostal ve─Źji dele┼ż bruto pla─Źila oziroma bi vsi zaposleni prejemali vi┼íje neto pla─Źe.
  Najbr┼ż ni sindikata/sindikatov na svetu, ki bi delavcem javno prepre─Źevali vi┼íje neto osebne dohodke ter se javno zavzemal za vi┼íje dav─Źne odtegljaje od pla─Ź v korist dr┼żave.
  S tem svojim izrazito proti-delavskim oz. proti-delojemalskim stali┼í─Źem so se dosmrtni “socialisti─Źni” sindikalni voditelji iz pala─Źe ZSSS trajno zapisali v zgodovino sindikalnega gibanja na Slovenskem in ┼íir┼íe ter se dokon─Źno izpostavili kot brezdu┼íno “orodje” in “oro┼żje” v aktualnem izrazito politi─Źnem boju za destruktivno ru┼íenje aktualne legalne in legitimne vlade ter z vsemi silami in na vse na─Źine za ponovno vzpostavitev nazadnja┼íkega in stati─Źnega dru┼żbenega “statusa quo” z znanimi politi─Źnimi “marionetami” na vodilnih polo┼żajih v dr┼żavi in lokalnih skupnostih, v├│denimi iz politi─Źno-kriminalnega podzemlja “globoke/ugrabljene dr┼żave”.

Komentiranje je onemogo─Źeno, glej pravila spletne strani!