Akcija Nataše Pirc Musar in Urške Klakočar Zupančič

Najprej kdo je kdo? Natašo Pirc Musar osebno poznam še iz časa, ko je bila novinarka na POP TV, sploh pa se osebno poznava iz časa, ko je bila informacijska pooblaščenka, jaz pa poslanec v Državnem zboru. Tudi v času njenega odvetništva sva zadržala občasno, strokovno ali twitter komunikacijo.

Urška Klakočar Zupančič pa je sodnica v Ljubljani. Ne poznam je osebno, me je pa nekdo opozoril na njeno pisanje na njenem Facebooku, na osnovi česar sem sestavil prispevek, ki ste ga lahko 1. 12. 2020 prebrali TUKAJ. Sodeč po pisanju medijev, so tudi sodni krogi prepoznali nezakonito, sploh pa neprimerno pisanje sodnice Urške Klakočar Zupančič, ki so jo degradirali, odvzeli so ji namreč vodenje oddelka in zahtevali uvedbo disciplinskega postopka.

V torek 16. 2. 2021 dopoldan sem sedel na seji poslanske skupine SDS v Državnem zboru. Kar naenkrat je moj telefon skoraj pregorel, toliko klicev je prišlo v zelo kratkem času. Večinoma so bili klicatelji novinarji, a se nisem odzival. Jasno pa je bilo, da se nekaj dogaja. Mogoče pa bo odgovor na twitterju sem pomislil? In res, takoj sem videl, da je Nataša Pirc Musar zoper mene vložila kazensko ovadbo, seveda zastopa sodnico Urško Klakočar Zupančič.  Mediji so že poročali, da sem osumljen storitve kaznivega dejanja “nedovoljene objave zasebnih pisanj” po 140. členu Kazenskega zakonika. Nataša Pirc Musar je seveda obvestila vse medije, mene ne, čeprav se zadeva nanaša name.

Nedovoljena objava zasebnih pisanj
140. člen

(neuradno prečiščeno besedilo)
(1) Kdor brez dovoljenja pooblaščene osebe, kadar je tako dovoljenje potrebno, objavi dnevnik, pismo ali kakšno drugo zasebno pisanje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. (2) Pregon se začne na zasebno tožbo. Uradni list RS, št. 50/2012 z dne 29. 6. 2012: 140. člen KZ-1 Uradni list RS, št. 50/12 – uradno prečiščeno besedilo in 54/15: KZ-1-NPB4

Kaj naj si mislim?

Natašo Pirc Musar razumem, niti je ne obsojam, ona pač opravlja svoje delo, v sporočilu medijem, pa je videla seveda veliko priložnost za svojo brezplačno promocijo in promocijo njene odvetniške pisarne. Slab vtis pušča dejstvo, da obvestila medijem, ni istočasno poslala meni, saj ima tako moj elektronski naslov, kot telefonsko številko. Bila je “junakinja”, Gorenak naj moje obvestilo medijem prebere ali sliši iz medijev. Tudi prav.

Ne razumem pa sodnice Urške Klakočar Zupančič, njena šefica Nataša Kosec, jo je sodeč po pisanju medijev degradirala in zoper njo, v tej zadevi uvedla disciplinski postopek, njeno početje pa obsojajo tudi njeni kolegi, kar lahko preberete TUKAJ. Sodnica res ni Urška iz lokalnega frizerskega salona ali Urška, ki na tržnici prodaja zelenjavo. Če bi se sam znašel na njenem mestu, bi se skril v mišjo luknjo in se opravičil sodelavcem sodnikom, ter seveda vsem tistim, ki jih je napadala s svojim pisanjem. Posledično pa bi sodniška oblačila zamenjal za odvetniška. Toda ne hrabra Urška je preko odvetnice zoper mene vložila kazensko ovadbo. Čestitam za hrabrost.

Kazenske ovadbe zoper mene po tednu dni še nimam

Kasneje je sledilo še več novinarskih vprašanj, tudi vabilo na snemanje na RTV, kot tudi POP TV. Vse sem seveda odklonil, saj nisem prejel niti obvestila, še manj pa kazenske ovadbe. No, danes je že sedem dni od tega dogodka in kazenske ovadbe še vedno nimam. Kako naj novinarjem odgovarjam na vprašanja, če pa v zvezi s tem nimam ne kazenske ovadbe in ne obvestila Nataše Pirc Musar, slednje sem lahko kasneje prebral v medijih.

Je pa v večini medijev veselo nastopala Nataša Pirc Musar, ki je na veliko razlagala, česa sem osumljen. Tako nastopanje seveda nima nobene zveze s samo kazensko ovadbo, gre pa za reklamo odvetnice. Si predstavljate, da bi Nataša Pirc Musar plačala reklamo za svojo odvetniško pisarno in to dve minuti na RTV in dve minuti na POP TV. Plačala bi okoli 7000,00 evrov (Glej cenik RTV na

https://img.rtvslo.si/files/marketing/cenik_tv_slo_2020_javna_objava.pdf ne spreglejte, objavljene so cene za eno sekundo snemanja. Zdaj razumete, Nataša Pirc Musar je ubila dve muhi na en mah. Na obeh TV je dobila brezplačno reklamo, pa še mene je opljuvala in skušala je rehabilitirati sodnico.

Dokler sojenje ne bo končano o tem ne bom več pisal. Če bo med sojenjem kaj zanimivega se bom že oglasil. Po sojenju bom napisal prispevek z naslovom Akcija Nataše Pirc Musar in Urške Klakočar Zupančič ni uspela.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5050

3 komentarji

  1. Ali spadajo pod društvo 8marec tovarišice Kovač toso starejše prekaljene borke za demokratični socijalizem ali bo tudi tu sodba vimenu ljudstva in potem sledi obrazložitev g. Pirc-Musar—DAČA.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!