Vsak zakaj ima svoj zato

Zapisano v naslovu lahko pogosto slišite. Če ste, ali pa še boste starši, ste ali boste tam nekje okoli tretjega leta starosti otroka deležni tisoče vprašanj vašega otroka, ki se bodo začela na zakaj in vsakič mu boste morali odgovoriti z zato… V tem prispevku bo veliko vprašanj, ki se bodo začela na zakaj, toda vsa vprašanja različnih odgovorov imajo en sam odgovor zato, ki ga bom zapisal za zaključek.

Sodišča sodijo v imenu ljudstva, to je zapisano v vsaki njihovi sodbi – »sodba v imenu ljudstva«. Zakaj torej mi, ljudstvo, ne smemo vedeti niti tega, katero sodišče, kaj šele kateri sodnik, je sodil ilegalnemu migrantu Aliji Safiniju, ki je bil osumljen ropa dveh žensk in posilstva dveh študentk v Ljubljani? Mojca Prelesnik – informacijska pooblaščenka je odločila prav to.

Damir Golobič, mlad slovenski policist, je bil pred leti v Posavju umorjen. Takrat smo izvedeli, da ga je umoril nemški državljan, ki je takoj za tem storil samomor. Zakaj nismo smeli izvedeti, da ga je umoril Naveed Jamal Sajjadi, ki je res bil nemški državljan, toda zakaj nismo smeli izvedeti, da je bil islamskega porekla iz Afganistana? Tako je odločilo takratno vodstvo policije.

Zakaj je predsednik Azerbajdžana Alijev, ko ga obišče predsednik države Danilo Türk, ali ko on obišče Slovenijo, predsednik Azerbajdžana in zakaj je ta isti Alijev v času, ko ga obišče Janez Janša diktator, tiran in kršitelj človekovih pravic? Tako so poročali naši dominantni mediji. Torej dominantni mediji vedo, zakaj taka razlika.

Zakaj sta madžarski predsednik vlade Orban in predsednik Srbije Vučić, v času, ko ju obišče Marjan Šarec, predsednika vlade in države, ko pa z njima preko videokonference komunicira Janez Janša, diktatorja? Tako so poročali naši dominantni mediji. Torej dominantni mediji vedo, zakaj taka razlika.

Zakaj  sta Janez Drnovšek in Miro Cerar velika zmagovalca volitev, ko sta na volitvah dobila okoli 35 odstotkov, in zakaj so madžarski predsednik vlade Orban, srbski predsednik Vučić in poljski predsednik Duda, ki so na volitvah dobili nad 50 ali celo nad 60 odstotkov glasov, diktatorji? Tako poročajo naši dominantni mediji. Torej dominantni mediji vedo, zakaj taka razlika.

Zakaj je varuh človekovih pravic Peter Svetina zaskrbljen nad ravnjo komuniciranja v primeru ostrega tvita uradnika notranjega ministrstva Jakopina, ki se je nanašal na šokantno razkritje staršev o delu zaposlenih centra za socialno delo ob utopitvi 10-letnega otroka v Soči, in zakaj ta isti varuh ni bil zaskrbljen nad tvitom Jerneja Štromajerja, takrat državnega sekretarja ministrstva za izobraževanje, ki je kristjane ob lanskem Božiču nagovoril  z umazanimi živalmi? To ve varuh Peter Svetina.

 Zakaj so nekatera interesna in sindikalna združenja protestirala ob tvitu uradnika Jakopina, niso pa se oglasila ob sodnem postopku zoper ljubljanskega župana Jankovića, ki se je nanašal na domnevno izsiljevanje spolnih odnosov za zaposlitev farmacevtke. To vedo omenjena združenja.

Zakaj so mariborski kriminalisti in tožilci zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja sprožili nad 20 kazenskih postopkov, ki so na sodiščih vsi po vrsti padli. So še vedno kriminalistična in tožilska stroka? So še vedno neodvisni strokovnjaki? To vedo dominantni mediji, seveda pa tudi kriminalisti in tožilci.

Zakaj v Budimpešti vse spomenike komunističnim zločincem najdete v posebnem parku, kakšne pol ure iz Budimpešte, za prevoz in ogled pa plačate 15 evrov in zakaj v Ljubljani še vedno stojijo kipi in spomeniki, posvečeni prav komunističnim morilcem? Odgovor poznajo tiste politične stranke, ki so naslednice komunizma.

Zakaj se v Ljubljani postavlja spomenike tistim, ki so nasprotovali samostojni Sloveniji in ne tistim, ki so jo dosegli? Odgovor poznajo tiste politične stranke, ki so naslednice komunizma.

Zakaj so v Sloveniji samostojni podjetniki in lastniki velikih podjetij, grdi kapitalisti, ki izkoriščajo delavce in jim je treba premoženje zapleniti in zakaj v tujini mislijo, da so ti ljudje sposobni menedžerji, ki so gonilo gospodarskega razvoja države in se tako do njih tudi obnašajo? Odgovor poznajo tiste politične stranke, ki so naslednice komunizma.

Zakaj so volitve v Sloveniji, kjer tik pred volitvami vodjo opozicije nezakonito pošljejo v zapor, demokratične in svobodne in zakaj so volitve v Srbiji, na Madžarskem ali na Poljskem, kjer zmagovalci zmagajo s 50 odstotki ali celo z ustavno večino, nedemokratične? Odgovor poznajo tiste politične stranke, ki so naslednice komunizma.

Zakaj je predsednik Slovenije, ki hodi le v Dražgoše demokrat in zakaj je predsednik Slovenije, ki gre tudi v Kočevski rog ali se pokloni tako slovenskim žrtvam v Bazovici in s strani slovenskih komunistov umorjenim Italijanom, nedemokrat?  Odgovor poznajo tiste politične stranke, ki so naslednice komunizma.

Pred leti smo več kot leto dni dnevno nato pa tedensko protestirali pred sodiščem v Ljubljani zaradi krivične in nezakonite sodbe Janezu Janši  in njegovem zaporu. Ne spomnim se, da bi se nas kdaj zbralo manj kot 500, prej veliko več. RTV je o tem protestu poročala prvič in drugič, nato pa le, če je bil s strani levih podpornikov sproduciran kak incident. O protestu niso poročali niti takrat, ko se nas je mnogo zbralo pred RTV. Danes RTV pošlje ekipo v vsak slovenski kraj, kjer se zbere deset ali nekaj deset protestnikov proti vladi, o protestih v Ljubljani pa poroča vsak petek. Le zakaj? Odgovor poznajo na RTV.

 Prav danes, ko to pišem, RTV poroča o tem, da se je v Izoli včeraj zbralo 30 do 50 protestnikov proti županu in da jih je podprl tudi Ivan Gale. Hkrati poročajo o verbalnem in fizičnem napadu nanj in na njihove novinarje s strani podpornikov vlade. Kamere sicer niso zabeležile fizičnega napada na Galeta niti na njihove novinarje. Le zakaj pa ne poročajo in mi tako tudi ne smemo vedeti, da se je Ivan Gale takoj za dogodkom z domnevnimi napadalci rokoval in slikal. Odgovor poznajo na RTV.

Verjemite, da imam takih in podobnih vprašanj še za celo knjigo. Hkrati pa na tem mestu končujem in vam podajam odgovor na gornja vprašaja, ki se začnejo z zakaj. Odgovor pa je en sam. Zato ker smo se od komunizma poslovili, a ga nikoli nismo tudi zapustili.

DOPOLNILO – POPRAVEK:

Danes 10.08. me je Varuh človekovih pravic g. Peter Svetina opozoril na to, da ne drži gornji del zapisa v katerem trdim, da se ni odzval na tvit Jerneja Štromajerja o kristjanih, ki jih je omenjeni nagovoril z umazanimi živalmi. Varuh se je na zapis odzval 26. 12. 2019. Za mojo nedoslednost in spregled tega dejstva se mu opravičujem. Tiste, ki so moj zapis povzeli pa prosim, da povzamejo tudi to dopolnitev.

En komentar

  1. Zakaj, ZATO, ker je v Sloveniji vse ,kar je NENORMALNO že desetletja NORMALNO. NAROBE SVET. Že desetletja nam perejo možgane – tisti pri koritu. V šolah, medijih..povsod, kjer je le mogoče… Njihov glavni cilj pa je, vedno VEČ OBLASTI ZA ŠE VEČ DENARJA. In obratno. Biti in ostati na oblasti – pri koritu. V ta namen pa lagati, krasti, tuliti, kričati, prirejati, zapirati, zlorabljati vse, povsod.. Temu je treba narediti konec. Še kak mandat tej Vladi, pa bo marsikaj drugače. Zato, k novim “zmagam” po PAMETI, predvsem pa – HRABRO naprej, naproti. Vse dobro Vladi, RS, njenim državljanom. Zopet ODLIČNO, VRHUNSKO , spoštovani gospod dr. VINKO GORENAK. VSE (bo bolje) DOBRO! STE, smo, NA PRAVI POTI.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!