Tanji Fajon še niso povedali

Tanja Fajon je zanimiva ženska. Leta in leta je bila “neodvisna” poročevalka javne RTV Slovenija iz Bruslja. “Neodvisna” sem namenoma zapisal v narekovajih, saj je jasno, da to nikoli ni bila. Evropski poslanci tistega časa vam bodo povedali, da je bila izjemno naklonjena levim političnim poslancem, pri desnih pa pogosto “ni bilo kamermana”, “ni bilo možnosti pravočasnega poročanja” v Ljubljano in podobno. Vse je torej bilo jasno že takrat.

Leta 2009 pa je Tanja Fajon prekinila z “neodvisnim poročanjem” iz Bruslja in je postala evropska poslanka SD. Mandat evropske poslanke SD je zadržala vse do danes. Leta 2020 pa je postala “voditeljica” SD kot so jo poimenovali v SD. Čestital sem ji za njeno imenovanje. Ste presenečeni, ker te moje poteze ne razumete? Moja utemeljitev je jasna. Tanja Fajon z večino njenih izjav, ki so seveda uperjene proti SDS in Janezu Janši, SDS prinese nekaj deset ali celo sto glasov. Saj me razumete.

Kaj povedo javnomnenjske ankete

Tanja Fajon je zagotovo vesela ko vsak mesec pogleda javnomnenjske ankete. Osebno je po priljubljenosti čisto pri vrhu slovenskih politikov, Janez Janša pa je čisto na repu ali ga ankete sploh ne zaznajo. Tudi pogled na položaj njene stranke SD jo venomer razveseli. To, da je SDS v vseh anketah na prvem mestu, je za njo sicer problem, a se je z njim sprijaznila. Če je njena stranka na drugem mestu jo to venomer razveseli in hkrati razžalosti, če je na drugem mestu LMŠ in ne SD. Sploh pa jo razveseli seštevek strank SD, LMŠ, Levica in SAB. Seštevek teh strank ji pove, da bo postala predsednica vlade. To jo še posebej veseli in za tak položaj se je seveda pripravljena odpovedati bajne bruseljske plače in se zadovoljiti s slovensko plačo predsednice vlade,  nekaj nad 3000 evrov neto, bruseljske zaloge pač zadoščajo.  

Tanja Fajon ima problem

Tanja Fajon je prepričana, da bo postala predsednica vlade na tako imenovani proti Janša politiki. To je sicer teoretično mogoče, a njena koalicijska partnerica bo v tem primeru Levica, ki pa s svojim programom zahteva ukinitev zasebne lastnine in ukinitev parlamentarne demokracije, torej večstrankarskega sistema, torej nekaj takega kar se je zgodilo leta 1945/1946, kar pa je popolnoma protiustavno. Bomo z Levico torej dobili le eno politično stranko na oblasti, bo to Levica ali SD – velik problem za Tanjo Fajon. Vladati z Levico bo nemogoče, vladati brez nje pa prav tako.

Česa pa Tanja Fajon še ne ve

Stvari v Sloveniji, na levem političnem polu, pač ne nadzirajo leve politične stranke. In kdo jih nadzira? Pred leti smo tem silam rekli “strici iz ozadja”. Kasneje se je udomačil izraz “levi politični mafijozoti” in še kaj. Kakorkoli že, jaz bom te sile imenoval “levo politično podzemlje”. Nisem prepričan, da Tanja Fajon sploh razume pomen teh sil.

Izkušnje iz preteklosti pa jasno povedo, da “levo politično podzemlje” odloča prav o vsem. Tudi o tem kdo bo zmagal na volitvah in kdo ne, kdo bo predsednik vlade in kdo ne. Vpliv ima seveda na levo politično sceno na desno pač ne. Leta 2011 so tako odločili, da bo na volitvah zmagal Zoran Jankovič in je, leta 2014 so odločili, da bo na volitvah zmagal Miro Cerar in je, leta 2018 so odločili, da bo na volitvah zmagal Marjan Šarec, a ni zmagal,  ampak je postal proti Janša predsednik vlade.

In tu Tanjo Fajon čaka past, ki ji jo bo nastavilo levo politično podzemlje. Tam natanko vedo, da je Alenka Bratušek izgubljena zgodba, prav tako vedo, da je Miro Cerar izgubljena zgodba, enako velja za Marjana Šarca, natanko tudi vedo, da je Tanja Fajon popolnoma napačna investicija, zato so v dilemi, ali naj stavijo na nekoga od obstoječih ali naj iščejo nov obraz. Dva med njimi Aleksander Čeferin in Tomaž Vesel, sta jim že padla v vodo, zato so v dilemi kako in kaj naprej. Ampak Tanja Fajon tega še ne ve.

5 komentarjev

  1. Leve stranke so samo zunanji, vidni del globoke države. Menim, da se Tanja Fajon zaveda podrejene vloge in zavestno sodeluje z globoko državo, kot tudi ostali na levi. Skupaj z globoko državo in udbopartijskimi mediji bodo delali na tem, da njihove stranke dosežejo na volitvah tam nekje večino. Potem bo globoka država postavila tem strankam ali kakšni še novi svojega predsednika vlade. Tudi Stranka levica lahko deluje samo pod taktirko globoke države. Soliranje blefira samo po medijih.
    Globoka država hoče imeti vlado, ki ne dela ničesar. To je, hoče imeti samo tako vlado, ki bo zadrževala in zagotavljala obstoječe stanje in njene pozicije v družbi in inštitucijah, vse do medijev.

  2. Tanji Fajon še niso povedali, da se ji bodo njene laži, da se ji bo njeno sovraštvo do – NAJBOLJ SPOSOBNEGA POLITIKA V DRŽAVI NASPLOH – sovraštvo do Janeza Janše, kot tudi njeno BLATENJE SLOVENIJE v EU, vrnilo kot bumerang. Tanja Fajon še ne ve, da bo Janez Janša opravil PREDSEDOVANJE SVETU EU Z ODLIKO – KER ZNA IN ZMORE – POVEZATI! S PONUJENO ROKO SODELOVANJA VSE “ZDRAVE SILE V DRŽAVI” – kar Fajonova še ne ve, ker JO SLEPI – ENO SAMO SOVRAŠTVO IN RAZDIRALNOST. Kljub temu, da so jo POLNA USTA sodelovanja, povezovanja…. Gre ji le za denar (na tisoče evrov mesečno…) in za oblast “botrov”, ki so jo izstrelili, nastavili.
    Volitve se bližajo – UPAM NA PAMET VOLIVCEV – NA NJIHOV SPOMIN…..KDO JE GRADIL… IN KDO LE “kolesaril”, SOVRAŽIL, HUJSKAL, NABIJAL – PREDVSEM RUŠIL,…..Od tega je odvisna naša skupna prihodnost, prihodnost naših otrok, vnukov…. NAŠE ŽIVLJENJE…DOBER SPOMIN IN PRAVA ODLOČITEV STA KLJUČNA. Zato, ko bo čas – na volitve in “pamet v roke”.
    Vse dobro tej – USPEŠNI VLADI.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!