18 komentarjev

 1. na fotki je granitna kocka iz mariborske vstaje, to je iz časo, ko si bil minister za nz

 2. vikanje
  pravkar vas poslušam – državni zbor dne 9.12.2015. Govorite o tem, naj vas gospod Klemenčič vika.
  Vprašanje: zakaj pa vi praviloma ne vikate ljudi, tako kot se to dela v skladu s pravili slovenskega jezika ???

 3. Gospa Sonja!

  Ne drži nisem zahteval, da me Klemenčič vika. Jaz njega sem VIKAL čeprav je 15 let mlajši, on je pa mene TIKAL. Če je bilo moje vikanje glede na slovenski KNJIŽNI jezik netočno, pa vam sporočam da SLOVNIČNIH POLICAJEV vašega tipa ne maram in takih komentarjev ne bom objavljal.

  dr. Vinko Gorenak

  dr. Vinko Gorenak

 4. igor mlinar
  rudarjevo 21
  črna na koroškem

  prosim za nasvet

  letos se je sin prvič odpravil na študij v ljubljano.v ljubljano se odpravi z avtom in ker ni poznal ne ljubljane z okolico je prehitro zapustil avtocesto in se v okolici črnuč izgubil.ko je vozil po lokalnih cestah ga ustavi policija in poveddo da je prekoračil omejitev.povedal je da se je zgubil in da ne ve kje mora peljati je moral še pihati.preizkus ni pokazal nič sin podpiše in dobi kazen 250 evrov in 3 kazenske točke.sin plača polovičko ker verjame policajem.ko konec tedna pride domov mi pokaže zapisnik,plačilni nalog na katerem ni zapisano koliko je peljal ali prekoračil .pove mi da mu ni policaj nič pokazal le da je prekoračil.na zapisniku pa z močno obarvanimi črkami piše pokazana so mu bila vsa tehnična dokazila.jaz kot oče sem poklical na policijsko postajo prometne policije grič 56 in zahteval naj mi pošljejo sliko .policaj pa mi odgovori bla bla bla in da imam pravico ugovora.na policijsko postajo sem priporočeno poslal ugovor zoper zapisnik in zahteval sliko .kot dokaz sem priložil plačano položnico .na ta ugovor se tudi podpišem .danes pa sin dobi sklep da je zahtevek za sodno varstvo vlagatelja gašper mlinarja SE KOT NEDOVOLJENO ZAVRŽE in plačati mora 50 evrov sodne takse(uradna oseba tadej leskovec inšpektor)kako je možno če pa sem ugovor napisal jaz in tudi lastnik avtomobila sem jaz in zahteval le dokaz da je sin peljal prehitro.

  kot član sds že 20 let prosim za pravno pomoč

  lp igor

 5. Spostovani Igor moral bi videti vso dokumentacijo da bi vam lahko svetoval kako in kaj. POKLICITE ME NA TELEFONSKO STEVILKO KI JE OBJAVLJENA NA PRVI STRANI TEGA BLOGA.

  V GORENAK

 6. G. Gorenak imam eno vprašanje . Kakor je znano iz raziskav je električni paralizator nevaren za srčne bolnike ,pri katerih lahko povzroči srčni zastoj – to je smrt . Kateri bo odgovarjal za tak primer ??? Zato pa v Nemčiji policaji nimajo paralizatorjev ( vem saj sem 35 let tam živel ) ker so življensko nevarni ,posebno pa če se hoče nekdo izživljati nad državljani.

 7. Spoštovani Konrad

  V Nemčiji so po mojih podatkih paralizatorji dovoljeni po posameznih deželah – večini nih. Sam ne verjamem, da bo življenje policista ali koga drugega ogrožal srčni bolnik. Ne poznam niti enega samega primera, da bi srčni bolnik ogrožal življenje policista ali koga drugega in bi policisti zato uporabili paralizator.

  dr. Vinko Gorenak

 8. Spoštovani Konrad! Ne vem ali ste srčni bolnik ali psiho bolnik,a najverjetnejše ste levosučni bolnik.Policija ima še mnogo,mnogo premalo pooblastil, kar se pa Vas tiče pa lahko ostanete v DDR-u še nadaljnih 35 let !!

 9. Ne mislim da je ogrožen policist , ampak pri uporabi paralizatorja na bolniku , ki ima srčno bolezen lahko pride do posledic ali celo do zastoja srca. Gospodu Zalarju pa odgovarjam da je ON psiho-bolnik in da DDR že dolgo ne obstaja , je pa mogoče oboževalec STASI -ja kar bi me ne čudilo po njegovem komentarju.

 10. Oba torej g. Zalarja in vas prosim in pozivam, da takoj prenehata z žaljivkami, sicer vajinih komentarjev ne bom objavljal.

  dr. Vinko Gorenak

 11. Spoštovani Vinko.
  Ne vem, če vam je poznana zadeva in vas prosim za vaš komentar. Namreč, včeraj, ko sva z ženo šla predčasno volit. Nama je članica vrnila vabilo z obrazložitvijo, da naj ga shraniva, če bo slučajno drugi krog. Ker nama je bilo prvič to naročeno, se mi zdi majčkn čudno. Vi to poznate.
  Lp. in hvala za pojasnilo.

 12. Odgovor g. Šutarju

  Mislim, da je vse v redu. Na lističu, ki je pred vami piše, da obvestilo velja tudi za morebitni drugi krog volitev, ki bodo, če bodo, 12.11. 2017.

  Ne glede na to ali to obvestilo imate pri sebi ali ne, imate na vašem volišču pravico glasovati že na podlagi osebnega dokumenta tudi brez omenjenega obvestila.

  dr. Vinko Gorenak

 13. Vinko!!!!!!

  Me neznasko jezite, ker ne vidite bistva!!! 75 % sodnikov je udbovskih štipendistov. Do sedaj še niste pogruntal kje je bistvo!!! Pojdite v arhive ministrstvstva za notranje zadeve bivše yuge. Razčefukal (sorry) boste večino sodnikov, posebno kazenskih. Malo intelegence prosim.
  Andrej

 14. Kdaj se lahko oglasim pri vas v Celju , ker bi se rad nekaj z vami pogovoril ??

 15. Desna politična opcija uzakoni dva državna praznika, leva pa se z njima kiti- razumi, kdor more…….Tudi popačiti želijo zgodovinska dejstva. Preteklo leto so iz Dneva vrnitve primorske k matični domovini, skušali zakonsko določiti v priključitev Primorske k matični domovini. Ni jim uspelo, saj je takrat dejansko šlo za vrnitev in ne priključitev Primorske k matični domovini.

  Spoštovani dr. Gorenak! Zgoraj v vašem članku v “Demokraciji” napačno navajate poskus “priključitve”, ne lani, temveč kar lepo letos, je poslanec SD Matjaž Nemec, s podporo Tit Turnška, poskušal vrnitev nadomestiti s “priključitvijo” Primorske k matici, s spremembo zakona. Ni mu uspelo! Mali del ostrega nasprotovanja idiotskemu predlogu spremembe zakonodaje sem aktivno prispeval tudi sam. Če mi odgovorite (da imam vaš e-naslov), vam v dokaz pošljem moje dopisovanje s nespametnežem, ki sliši na ime Tit Turnšek.
  Z lepimi pozdravi, mag. Marko Bidovec

Odgovori ...

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*