25 komentarjev

 1. na fotki je granitna kocka iz mariborske vstaje, to je iz časo, ko si bil minister za nz

 2. vikanje
  pravkar vas poslušam – državni zbor dne 9.12.2015. Govorite o tem, naj vas gospod Klemenčič vika.
  Vprašanje: zakaj pa vi praviloma ne vikate ljudi, tako kot se to dela v skladu s pravili slovenskega jezika ???

 3. Gospa Sonja!

  Ne drži nisem zahteval, da me Klemenčič vika. Jaz njega sem VIKAL čeprav je 15 let mlajši, on je pa mene TIKAL. Če je bilo moje vikanje glede na slovenski KNJIŽNI jezik netočno, pa vam sporočam da SLOVNIČNIH POLICAJEV vašega tipa ne maram in takih komentarjev ne bom objavljal.

  dr. Vinko Gorenak

  dr. Vinko Gorenak

 4. igor mlinar
  rudarjevo 21
  črna na koroškem

  prosim za nasvet

  letos se je sin prvič odpravil na študij v ljubljano.v ljubljano se odpravi z avtom in ker ni poznal ne ljubljane z okolico je prehitro zapustil avtocesto in se v okolici črnuč izgubil.ko je vozil po lokalnih cestah ga ustavi policija in poveddo da je prekoračil omejitev.povedal je da se je zgubil in da ne ve kje mora peljati je moral še pihati.preizkus ni pokazal nič sin podpiše in dobi kazen 250 evrov in 3 kazenske točke.sin plača polovičko ker verjame policajem.ko konec tedna pride domov mi pokaže zapisnik,plačilni nalog na katerem ni zapisano koliko je peljal ali prekoračil .pove mi da mu ni policaj nič pokazal le da je prekoračil.na zapisniku pa z močno obarvanimi črkami piše pokazana so mu bila vsa tehnična dokazila.jaz kot oče sem poklical na policijsko postajo prometne policije grič 56 in zahteval naj mi pošljejo sliko .policaj pa mi odgovori bla bla bla in da imam pravico ugovora.na policijsko postajo sem priporočeno poslal ugovor zoper zapisnik in zahteval sliko .kot dokaz sem priložil plačano položnico .na ta ugovor se tudi podpišem .danes pa sin dobi sklep da je zahtevek za sodno varstvo vlagatelja gašper mlinarja SE KOT NEDOVOLJENO ZAVRŽE in plačati mora 50 evrov sodne takse(uradna oseba tadej leskovec inšpektor)kako je možno če pa sem ugovor napisal jaz in tudi lastnik avtomobila sem jaz in zahteval le dokaz da je sin peljal prehitro.

  kot član sds že 20 let prosim za pravno pomoč

  lp igor

 5. Spostovani Igor moral bi videti vso dokumentacijo da bi vam lahko svetoval kako in kaj. POKLICITE ME NA TELEFONSKO STEVILKO KI JE OBJAVLJENA NA PRVI STRANI TEGA BLOGA.

  V GORENAK

 6. G. Gorenak imam eno vprašanje . Kakor je znano iz raziskav je električni paralizator nevaren za srčne bolnike ,pri katerih lahko povzroči srčni zastoj – to je smrt . Kateri bo odgovarjal za tak primer ??? Zato pa v Nemčiji policaji nimajo paralizatorjev ( vem saj sem 35 let tam živel ) ker so življensko nevarni ,posebno pa če se hoče nekdo izživljati nad državljani.

 7. Spoštovani Konrad

  V Nemčiji so po mojih podatkih paralizatorji dovoljeni po posameznih deželah – večini nih. Sam ne verjamem, da bo življenje policista ali koga drugega ogrožal srčni bolnik. Ne poznam niti enega samega primera, da bi srčni bolnik ogrožal življenje policista ali koga drugega in bi policisti zato uporabili paralizator.

  dr. Vinko Gorenak

 8. Spoštovani Konrad! Ne vem ali ste srčni bolnik ali psiho bolnik,a najverjetnejše ste levosučni bolnik.Policija ima še mnogo,mnogo premalo pooblastil, kar se pa Vas tiče pa lahko ostanete v DDR-u še nadaljnih 35 let !!

 9. Ne mislim da je ogrožen policist , ampak pri uporabi paralizatorja na bolniku , ki ima srčno bolezen lahko pride do posledic ali celo do zastoja srca. Gospodu Zalarju pa odgovarjam da je ON psiho-bolnik in da DDR že dolgo ne obstaja , je pa mogoče oboževalec STASI -ja kar bi me ne čudilo po njegovem komentarju.

 10. Oba torej g. Zalarja in vas prosim in pozivam, da takoj prenehata z žaljivkami, sicer vajinih komentarjev ne bom objavljal.

  dr. Vinko Gorenak

 11. Spoštovani Vinko.
  Ne vem, če vam je poznana zadeva in vas prosim za vaš komentar. Namreč, včeraj, ko sva z ženo šla predčasno volit. Nama je članica vrnila vabilo z obrazložitvijo, da naj ga shraniva, če bo slučajno drugi krog. Ker nama je bilo prvič to naročeno, se mi zdi majčkn čudno. Vi to poznate.
  Lp. in hvala za pojasnilo.

 12. Odgovor g. Šutarju

  Mislim, da je vse v redu. Na lističu, ki je pred vami piše, da obvestilo velja tudi za morebitni drugi krog volitev, ki bodo, če bodo, 12.11. 2017.

  Ne glede na to ali to obvestilo imate pri sebi ali ne, imate na vašem volišču pravico glasovati že na podlagi osebnega dokumenta tudi brez omenjenega obvestila.

  dr. Vinko Gorenak

 13. Vinko!!!!!!

  Me neznasko jezite, ker ne vidite bistva!!! 75 % sodnikov je udbovskih štipendistov. Do sedaj še niste pogruntal kje je bistvo!!! Pojdite v arhive ministrstvstva za notranje zadeve bivše yuge. Razčefukal (sorry) boste večino sodnikov, posebno kazenskih. Malo intelegence prosim.
  Andrej

 14. Kdaj se lahko oglasim pri vas v Celju , ker bi se rad nekaj z vami pogovoril ??

 15. Desna politična opcija uzakoni dva državna praznika, leva pa se z njima kiti- razumi, kdor more…….Tudi popačiti želijo zgodovinska dejstva. Preteklo leto so iz Dneva vrnitve primorske k matični domovini, skušali zakonsko določiti v priključitev Primorske k matični domovini. Ni jim uspelo, saj je takrat dejansko šlo za vrnitev in ne priključitev Primorske k matični domovini.

  Spoštovani dr. Gorenak! Zgoraj v vašem članku v “Demokraciji” napačno navajate poskus “priključitve”, ne lani, temveč kar lepo letos, je poslanec SD Matjaž Nemec, s podporo Tit Turnška, poskušal vrnitev nadomestiti s “priključitvijo” Primorske k matici, s spremembo zakona. Ni mu uspelo! Mali del ostrega nasprotovanja idiotskemu predlogu spremembe zakonodaje sem aktivno prispeval tudi sam. Če mi odgovorite (da imam vaš e-naslov), vam v dokaz pošljem moje dopisovanje s nespametnežem, ki sliši na ime Tit Turnšek.
  Z lepimi pozdravi, mag. Marko Bidovec

 16. Spoštovani gospod Gorenak,se le bežno ponava,čeprav se večkrat vidiva,vendar to ni niti pomembno v vsej zadevi.
  Me pa vsej zadevi moti ena stvar,če veljajo prepovedi javnega zbiranja,da policija tolerira brez kazni dogajanja,kot so danes 27 Aprila pred parlamentom.
  NE samo ,da to meče slabo luč na policijo,ki s tem postaja nek organ mehkih bib,očitno samoza nekatere,do drugih je bolj striktna,je velika težava v tem dogodku ta,da ne samo,da se ruši avtoriteta policije kot organa varnosti in spoštovanja reda,kršiše odlok,ki je namenjen varovanju zdravja ne ravno blaznih Slovencev,ki pač ne želimo bolezni,smo odvisni od zdravja ,ker smo zasebniki in smo posredno tudi v veliki meri odvisni od razvoja nadaljnjega širjenja epidimije.
  Vsi malce normalni se zavedamo,da bi še en val dobesedno uničil EU gospodarstvo,žal pa se drugi val že vrača v državah,ki so že razglasile zmago nad virusom.
  Tule v Sloveniji pa imamo specifičen primer,ko policija igra butce,seveda v primeru “pravih” političnih aktivistov in se jih biji namesto da bi ukrepala v eklatantnih provokatorsko zelo tveganih dejanjih druge pa oglobijo.
  Kot mi je zaupal znanec iz Avstrije so nekje na Štajerskem feštali-v trenutku so bili na mestu zbora policija in inšpektorji,ki so trideseterico hitro popisali jim raztalali vsakemu po 3 jurje nagrade in zavedli v kriminalni arhiv.
  Torej zato se mi zdi zelo čudno,kdaj misli začeti policija resno ukrepati zoper te neodgovorne norce,ki ogrožajo tako tudi nas,kot državno ekonomijo.
  Hvala LP.

 17. Spostovani ni cisto tako kot ste videl v medijih. Notranji minister je napovedal kazenske ovadbe za organizatorje in denarne kazni za udelezence.

  Dr. Vinko Gorenak

 18. Hvalaza Vaš odgovor,ko se nalednjič srčava zopet se morda celo kaj pogovoriva-kar mislim,da nebi bilo slabo.
  Vendar pa se mi tukaj zastavljajo zanimiva vprašanja.
  Policija je resda popisala to čudovito druščino 26 je vsaj malo smešna šrvilka,čeprav protestnikov tud ni bilo toliko kot kričijo razni mediji.
  Zastavlja pa se drugo vprašanje eno je prepoved zbiranja na javnih površinah,kar je prekršek ,drugo pa je ko nekdo potrga trak organa reda in miru,ki označuje prepoved gibanja nepooblaščenim osebam-tu pa prideva do suma storitve kaznivega dejanja,kar pa ni več samo ali zgolj prekršek temveč ka hujšega.
  Očitnosi nekateri predstavljajo,da lahko območje ,ki ga varuje policija oz je zavarovano prehajaš kot zebro na cest brezposledic-mislim ,da bo tudi tu morala policija očitno postaviti standarde normalnosti,večina normalnih razume policijsko zaporo,tisti ,ki to ne zmorejo sodijo na psihiatrijo druge razlage ob tem ni,vsaj če govoriva o pravilno sposobni osebi.

  Bi pa opzoril še nekaj; kar me zelo bega pri primeru g. Galeta,gospod govori o nekih pritiskih nanj,kar me načeloma moti,a ob enem so na pogodbah večinoma njegovi podpisi-teh ali onih,kar je relevanten dokaz za sodišče,moteče je to ,da nihče javnost NE opozori,da gospod Gale ni organom preje prijavil nobenih oblik pritiskov,še bolj zanimivo pa je tole,če so pritiski bili zakaj ni zadeve prijavil organom pregona in zavrnil podpis pogodb?
  Stvari so zelo čudne,me pa bega še ena stvar ,ki se nanaša ravno na NPU ,a je organ zmožen,pod takim vodstvom objektivno obravnavati vso to zahtevno dokumentacijo nepristransko in pošteno?
  Kajti ,če sva poštena,je tudi zadnje dogajanje na PU Maribor v zvezi z g.Kanglerjem na meji Cirkusa Monty Phyton,zakaj?
  Kup kriminalistov ne najde nič in ne ve nič “o domnevni prisluškovalni napravi” ,ki jo najde snažilka,ali po domače gospod Gorenak na vsako slovensko PU vsaj dve “Fati” pa pol kriminalistov vsten in storilnost 50% višja,kaj za vraga se dogaja tukaj?
  Ljudje nismo bedaki se pa očitno dogajajo čudne stvari in bilo bi prav ,da tiste mefije,ki proizvajajo neke čudne novice oz. Fake News vlad oz ustrezni organi malce prizemljijo.
  Kajti oba veva kaj GPS pomeni Global Pole Station tj lokstor in naravnost neumno je ,da bi nek kriminalistični tehnik ob vsem svojem znanju uporabljal tako “kišto” za prisluškobanje,če vemo ,da najdemo na trgu vsaj 50X bolj sofisticirano napravo v obliki golobjega iztrebka,ki ga uporabljajo službe državne varnosti..
  Skratka zadeve postajajo nekako kaotične in v tem sodeluje zanimiv krog ljudi,sicer meje daes presenetil g. Verstovšek s sicer malce čudno ovadbo za katero glede na zadevo katero poslovno cilja mislim ,da je zgrešena,saj gre za po moje dve pravno povsem različni kategoriji je pa vse bolj zanimivo,da se v Sloveniji poavljajo vse bolj čudne ne samo pravne marveč tudi druge prakse,ki z realnostjo nimajo nobenega stika več in da bo morala vlada nekako najti neke odgovore na tovrstne norosti in zavajanja.
  Lep pozdrav.In ne mi zameriti ob teh razmišljanih,mogoče se srečava prejekot misliva naistem prostoru kot vedno.
  Lep pozdrav Vam,kot Vaši Ženi.

 19. Hvalaza Vaš odgovor,ko se nalednjič srčava zopet se morda celo kaj pogovoriva-kar mislim,da nebi bilo slabo.
  Vendar pa se mi tukaj zastavljajo zanimiva vprašanja.
  Policija je resda popisala to čudovito druščino 26 je vsaj malo smešna šrvilka,čeprav protestnikov tud ni bilo toliko kot kričijo razni mediji.
  Zastavlja pa se drugo vprašanje eno je prepoved zbiranja na javnih površinah,kar je prekršek ,drugo pa je ko nekdo potrga trak organa reda in miru,ki označuje prepoved gibanja nepooblaščenim osebam-tu pa prideva do suma storitve kaznivega dejanja,kar pa ni več samo ali zgolj prekršek temveč ka hujšega.
  Očitnosi nekateri predstavljajo,da lahko območje ,ki ga varuje policija oz je zavarovano prehajaš kot zebro na cest brezposledic-mislim ,da bo tudi tu morala policija očitno postaviti standarde normalnosti,večina normalnih razume policijsko zaporo,tisti ,ki to ne zmorejo sodijo na psihiatrijo druge razlage ob tem ni,vsaj če govoriva o pravilno sposobni osebi.

  Bi pa opzoril še nekaj; kar me zelo bega pri primeru g. Galeta,gospod govori o nekih pritiskih nanj,kar me načeloma moti,a ob enem so na pogodbah večinoma njegovi podpisi-teh ali onih,kar je relevanten dokaz za sodišče,moteče je to ,da nihče javnost NE opozori,da gospod Gale ni organom preje prijavil nobenih oblik pritiskov,še bolj zanimivo pa je tole,če so pritiski bili zakaj ni zadeve prijavil organom pregona in zavrnil podpis pogodb?
  Stvari so zelo čudne,me pa bega še ena stvar ,ki se nanaša ravno na NPU ,a je organ zmožen,pod takim vodstvom objektivno obravnavati vso to zahtevno dokumentacijo nepristransko in pošteno?
  Kajti ,če sva poštena,je tudi zadnje dogajanje na PU Maribor v zvezi z g.Kanglerjem na meji Cirkusa Monty Phyton,zakaj?
  Kup kriminalistov ne najde nič in ne ve nič “o domnevni prisluškovalni napravi” ,ki jo najde snažilka,ali po domače gospod Gorenak na vsako slovensko PU vsaj dve “Fati” pa pol kriminalistov vsten in storilnost 50% višja,kaj za vraga se dogaja tukaj?
  Ljudje nismo bedaki se pa očitno dogajajo čudne stvari in bilo bi prav ,da tiste mefije,ki proizvajajo neke čudne novice oz. Fake News vlad oz ustrezni organi malce prizemljijo.
  Kajti oba veva kaj GPS pomeni Global Pole Station tj lokstor in naravnost neumno je ,da bi nek kriminalistični tehnik ob vsem svojem znanju uporabljal tako “kišto” za prisluškobanje,če vemo ,da najdemo na trgu vsaj 50X bolj sofisticirano napravo v obliki golobjega iztrebka,ki ga uporabljajo službe državne varnosti..
  Skratka zadeve postajajo nekako kaotične in v tem sodeluje zanimiv krog ljudi,sicer meje daes presenetil g. Verstovšek s sicer malce čudno ovadbo za katero glede na zadevo katero poslovno cilja mislim ,da je zgrešena,saj gre za po moje dve pravno povsem različni kategoriji je pa vse bolj zanimivo,da se v Sloveniji poavljajo vse bolj čudne ne samo pravne marveč tudi druge prakse,ki z realnostjo nimajo nobenega stika več in da bo morala vlada nekako najti neke odgovore na tovrstne norosti in zavajanja.
  Lep pozdrav.In ne mi zameriti ob teh razmišljanih,mogoče se srečava prejekot misliva naistem prostoru kot vedno.
  Lep pozdrav Vam,kot Vaši Ženi.

 20. Spoštovani g. Vinko Gorenak!
  Kdaj se bo to končalo?
  https://www.us-rs.si/odlocitve/?q=%C5%BEe+odlo%C4%8Dilo+o+enakem+ustavnopravnem+primeru&df=&dt=&af=&at=&vd=&vo=&vv=&vs=&ui=&va=&page=1&sort=&order=#show-decision-results
  Prikazujem rezultate 1 do 1053, dne 20. maj 2020.
  Ker je Ustavno sodišče že odločilo o enakem ustavnopravnem primeru tako, da je pritožniku ugodilo, je senat izdal odločbo, s katero je ugodil ustavni pritožbi.
  1. 07. 2021 : 1112 KRAT?!
  NIHČE NI KAZNOVAN,
  BREZ SUSPENZA DELOVNEGA RAZMERJA, UKINITVE TRAJNEGA MANDATA,
  BREZ OPOZORILA ZA NEPOZNAVANJA ELEMENTRANIH ČLENOV EKČP,
  NAŠE NAJNOVEJŠE USTAVE R. SLOVENIJE, ZAKONODAJE, … !)
  DO SEDAJ +-500 ŠKODE, STROŠKOV, NAJVEČJE SRAMOTE V ZGODOVINI SLOVENIJE!?

  https://nova24tv.si/slovenija/ustavni-pravniki-odlocno-zahtevamo-pregled-in-revizijo-1000-neobrazlozenih-sklepov-o-zavrzenju-ustavnega-sodisca-republike-slovenijie/
  Sedanja sestava Ustavnega sodišča Republike Slovenije ima katastrofalno podobo v slovenski javnosti zaradi hudih strokovnih napakah nekaterih ustavnih sodnikov. Eden izmed osrednjih medijev se je v teh dneh spotaknil ob strokovno pot dr. Klemna Jakliča, ki je eden redkih, ki resno opozarja na napake, ki se dogajajo na US in v slovenskem pravosodju. A ob hudih strokovnih napakah, ki so si jih dovolili Matej Accetto, Rajko Knez, Rok Čeferin in Marijan Pavčnik v osrednjih medijih ne duha ne sluha. Na najbolj obiskanem slovenskem portalu so prvo novico napisali in zapisali, da se je Čeferinu zgodila napaka “pomotoma”. Čez nekaj ur pa je novica enostavno izginila iz njihove spletne strani. Toliko o njihovi neodvisnosti. …
  Temu stremijo tudi pravni strokovnjaki pod zgoraj napisanim besedilom. Zato predlagajo tudi povečanje transparentnosti dela sodišča najmanj toliko, kot je transparentno Evropsko sodišče za človekove pravice in premislek o transparentnosti, primerljivi s sodišči razvitih demokracij. Ustavno sodišče pozivajo še k sprejetju notranjih pravil sodišča za preprečevanje dejanskih in navideznih konfliktov interesov ter vzpostavitve notranjega nadzornega mehanizma. …
  Lep pozdrav,
  Zlatko Kukovec

 21. Spoštovani g. Igor Mlinar

  Samo na osnovi vašega zapisa seveda ne morem podajati ocen ali sodb dejanja. Za celovito presojo bi potreboval poleg sinovih dokumentov tudi policijske dokumente, ki pa jih nimam niti do njih nisem upravičen. Če menite da je šlo karkoli narobe se seveda vaš sin lahko v 30 dneh pritoži na postopel, pritožbo lahko odda na katerikoli policijski enoti.

Odgovori ...

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*