DOSEŽKI »GOLOBNJAKA« – 18 DEL: NORČUJEJO SE IZ LJUDI

Kritičen sem do »Golobnjaka«, to že veste. Do EU sem tudi kritičen, tudi to že veste. Taka EU, kot je danes, bo zagotovo propadla. V prvi vrsti zaradi tega, ker Evropejci enostavno izumiramo, prihajajo pa tujci z drugačno kulturo in mentaliteto. Za začetek tega prispevka pa ne morem mimo besed Aleša Hojsa, kandidata SDS za EU poslanca. Takole je dejal na konvenciji SDS: »Pitagorov izrek ima 12 besed, molitev Oče naš ima 66 besed, 10 Božjih zapovedi ima 179 besed, ameriška Deklaracija o neodvisnosti ima 1300 besed, Ustava ZDA ima 7.818 besed, predpisi EU o zelju pa imajo 26.911 besed«. O EU to pove vse in še več. Upamo lahko le to, da se bo EU po letošnjih volitvah nagnila krepko v desno, sicer ji ni pomoči.

Pa preidimo k našemu »Golobnjaku«. Red mora biti, pa čeprav je slab, pravi pregovor. Tega se je verjetno še kako dobro zavedal inšpektor, ki je 17. 01. 2024 ob 13.10 izvedel davčni nadzor pri nekem davčnem zavezancu. Davčni zavezanec je v blagajni imel 2,63 evra preveč denarja kot sta skupaj znašala menjalni denar in vmesni zaključek blagajne. Menda je sledila kazen. Si predstavljate 2,63 evra preveč v blagajni. Norost.

Nekega drugega podjetnika so davčni inšpektorji oglobili za 3000 evrov denarne kazni, ker je bila njegova davčna blagajna netočna z dejansko uro. Šlo je za 7 minut zamika, davčni zavezanec je napako odpravil pred inšpektorjem in davčno blagajno uravnal z dejansko uro, a inšpektor je bil neizprosen. Kazen, 3000 evrov je seveda sledila.

Dvojna merila »Golobnjaka« so pa poseben problem. Pred dnevi so mediji na debelo poročali o tem, da je nekdanji direktor protokolarnega objekta Brdo dal popust družini Janeza Janše za bivanje v vili Zlatorog na Bledu. Ta »velik problem« je proučevala tudi KPK. Ko pa so se oglasili tam zaposleni in so povedali, da je bil Janez Janša edini, ki je za bivanje kaj plačal, da pa drugi predsedniki vlad pred njim za bivanje niso plačali nič, so levosučni mediji o tem nehali poročati.

Plače v javnem sektorju naj bi bile javne. Tako veleva zakonodaja. Ko je pred nekaj leti takratni notranji minister Aleš Hojs javno objavil višino plač policistov, je zaropotalo po celi Sloveniji, češ da tega ne bi smel storiti. A zgodilo se ni nič, saj je ravnal v skladu z zakonom. Plače javnih uslužbencev so pač javne, saj jih financiramo vsi davkoplačevalci. Toda tudi tukaj veljajo druga pravila za priviligirane. Ko je novinar Peter Jančič pred časom zahteval podatke o plačah vrhovnih in ustavnih sodnikov je dobil nenavaden odgovor. Predsednik Vrhovnega sodišča RS Miodrag Đorđevič in predsednik Ustavnega sodišča Matej Ačeto, sta njegovo prošnjo zavrnila. Kaj pa razlog? Seveda neumen, da se to vidi iz lune. Omenjena gospoda sta zapisala, verjetno dogovorno in usklajeno, da bi razkritje bruto plače sodnikom pomenilo razkritje podatka, koliko delovne dobe imajo, to pa naj bi bil oseben podatek in kot tak varovan podatek. Se vam ne zdi, da nas imajo za norca?

Tone tiskarskega črnila in časopisnega papirja je bilo uporabljeno za novico o tem, da je SDS pred leti najela kredit pri bosanski državljanki, čeprav ga je z obrestmi vrnila takoj, ko je bilo ugotovljeno, da je bil kredit dan na način, ki ni imel zakonite podlage. Danes ko pa je SD svojo vilo na Levstikovi v Ljubljani, ki jo je dobila v skrajno sumljivih pravnih okoliščinah zapustila in se preselila v najete prostore na Nazorjevi ulici v Ljubljani, je pa vse tiho. SD je ustanovila Inštitut 1 maj, ki mu je vilo na Levstikovi ulici dala v najem za 13.500 evrov mesečne najemnine, za prostore na Nazorjevi ulici pa plačuje nekaj manj. Omenjeni inštitut ne pove od kod mu sredstva. Seveda pa gre za popolnoma nezakonito financiranje politične stranke SD.

Če bi v gornjem tekstu SD zamenjali z SDS, stavbo SD na Levstikovi pa za stavbo SDS na Trstenjakovi, bi v Sloveniji zmanjkalo časopisnega papirja in barve, ter seveda še česa v elektronskih mediji. Evidentno je torej, da nas v »Golobnjaku« na vsakem koraku zavajajo in nam lažejo.

Morda še ocena stanja v »Golobnjaku«.  »Golobnjak« je dejansko primerljiv z gondolo na Vogel. Tam nekje na vrhu je popustila zavora. Gondola brez zavor leti proti dnu. Tu in tam izpade kak potnik, tu in tam kakega potnika namerno vržejo iz gondole, preostali potniki pa se med seboj grizejo za preživetje. Se nadaljuje.

2 komentarja

  1. Tipična praksa social- komunistične ideologije. Ljudi skregaj med sabo in obvladal boš vsakega posameznika..z liziko

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!