LEVA, DESNA ALI NOBENA STROKA

Leta 2015, ko smo bili na vrhuncu vala ilegalnih migrantov in je Slovenijo z voljo Cerarjeve vlade in ob asistenci policije, Slovenijo pre─Źkalo kar pol milijona ilegalnih, se je Cerarjeva vlada vendarle odlo─Źila za postavljanje ┼żi─Źne ograje na meji s Hrva┼íko. Takrat so jim rekli ┬╗tehni─Źne ovire┬ź, da bi izpadli lep┼íe. Njena odlo─Źitev je kot vem temeljila na ┬╗strokovnih┬ź zahtevah policije.

Postavljanje ┼żi─Źne ograje se je na osnovi ┬╗strokovnih┬ź zahtev policije nadaljevalo postopoma vse do leta 2022. ┼áe konec leta 2021 ali v za─Źetku leta 2022 je policija ┬╗strokovno┬ź predlagala lokacije in odseke meje s Hrva┼íko na katerih naj bi namestili ┼żi─Źno ograjo. Do tu vse lepo in prav, tako Cerarjeva, ┼áar─Źeva kot tudi tretja Jan┼íeva vlada je sledila ┬╗strokovnim┬ź zahtevam in predlogom policije.

Toda ┼że sredi volilne kampanije, nekje marca 2022, je takrat kandidat za predsednika vlade Robert Golob povedal, da bomo ┼żi─Źno ograjo na meji s Hrva┼íko v primeru njegove volilne zmage, preprosto odstranili. Na tej to─Źki se postavlja resno vpra┼íanje na kaki osnovi je to napovedal, je morda razpolagal s kak┼ínimi drugimi ┬╗strokovnimi┬ź analizami policije, ki jih je pripravila neka druga policijska ┬╗stroka┬ź? Domnevam, da ne.

Sledila je predstavitev, takrat ┼íe kandidatke za notranjo ministrico, Tatjane Bobnar v Dr┼żavnem zboru. Tudi ona je bila jasna in glasna, kar se ti─Źe ┼żi─Źne ograje na meji s Hrva┼íko. Dejala je, da jo bodo odstranili in nadomestili z drugimi tehni─Źnimi sredstvi. Tudi v tem primeru se lahko vpra┼íamo, ali je ona razpolagala s kak┼ínimi drugimi dokumenti policije, ki jih je morda spisala neka druga policijska ┬╗stroka┬ź? Nobenih dokazov za kaj takega ni, zato lahko domnevamo, da je zgolj in samo ponovila to, kar je ┼że napovedal Robert Golob.

Prej┼ínji teden pa je vlada sprejela sklep o za─Źetku umikanja ┼żi─Źne ograje z meje s Hrva┼íko. Domnevam, da je imela kak┼íne ┬╗strokovne┬ź analize in podatke, ki jih je pripravila ┬╗policijska stroka┬ź. Lahko pa, da tudi ne. Tega ne vemo. ─îe je take ┬╗strokovne┬ź predloge imela, nastane vpra┼íanje kdo v policiji jih je pripravil in zakaj je ┼íe v za─Źetku leta 2022 veljalo, da ┬╗policijska stroka┬ź zagovarja nadaljevanje postavljanja ┼żi─Źne ograje. Ali pa imamo dve ┬╗policijski stroki┬ź. ─îe je temu tako, potem ne vemo katera ┬╗policijska stroka┬ź je prava? Ali ┼íe huje, imamo morda levo in desno ┬╗policijsko stroko┬ź?

Toda pri tej vladi je vse mogo─Źe. Najverjetneje ┬╗policijske stroke┬ź nih─Źe ni vpra┼íal prav ni─Ź in slepo sledijo avanturisti─Źni napovedi Roberta Goloba iz ─Źasa volilne kampanije. ┬╗Policijska stroka┬ź pa je sedaj seveda modro tiho. Vse je torej mogo─Źe, saj ste sli┼íali Roberta Goloba, ki je v─Źeraj dejal, da ob hudem pove─Źevanju ┼ítevila oku┼żenih  z virusom Covid ÔÇô 19 pa─Ź ne bomo zapirali javnega ┼żivljenja in ┼íol, tudi v bolnicah ne bomo naredili ni─Ź, da bomo z virusom pa─Ź ┼żiveli. Menda naj bi  imeli celo sre─Źo, saj lahko gremo vsi na morje in da bosta morje in sonce obolele pozdravila. ─îe izjave Roberta Goloba niste videli si jo oglejte, saj masovno kro┼żi po spletnih portalih.

Tako je to v ┬╗svobodi┬ź Ne potrebujemo ┼żi─Źne ograje, oku┼żeni z omenjenim virusom se bodo pozdravili na morju, ne bomo gradili kak┼íne fakultete, ne potrebujemo urada za demografijo, potrebujemo pa nevladne organizacije, ki jim bomo na Metelkovi v Ljubljani adaptirali celo prostore in jim dali kup─Źek milijonov evrov v zahvala, ker so Golobu in njegovim pomagali na oblast. ┼Żivela svoboda. Pa zaple┼íite prosim.