NEKAJ VPRAŠANJ ZA DOMINIKO ŠVARC PIPAN

Dr. Dominika Švarc Pipan – Google vam pove, da gre za podpredsednico SD in hkrati za kandidatko za poslanko SD. Bolj znana je postala, ko je predsednik vlade Janez Janša preteklo soboto obiskal Grosuplje. Njegov obisk je bil v naprej napovedan, jasno je bilo, da bo obiskal stojnico SDS in se srečal s člani in podporniki SDS.

Toda reagirale so tudi ostale politične stranke, ki nastopajo na volitvah. Na istem trgu so postavile svoje stojnice. Janez Janša pa se je odločil, da bo poleg stojnice SDS obiskal tudi druge stojnice in se srečal s političnimi konkurenti. Med njimi s kandidatom LMŠ, ki ga je prosil če se z njim lahko slika, kar se je tudi zgodilo, srečal in rokoval se je tudi s kandidatom SD in se z njim rokoval.

Toda “drugače” (volilno geslo SD) je bilo ob srečanju s podpredsednico SD Dominiko Švarc Pipan. Tudi njej je Janez Janša ponudil roko. Toda ta se z njim ni želela rokovati in se tudi ni.

Vse to si lahko ogledate na dveh posnetkih na spodnji povezavi. Na prvi povezavi so srečanja Janeza Janše s kandidati LMŠ in SD, na drugem posnetku pa je prizor ne-rokovanja z dr. Dominko Švarc Pipan. https://siol.net/novice/slovenija/posnetek-zaradi-katerega-bi-moralo-biti-sd-jevi-dominiki-svarc-pipan-posteno-nerodno-577010

Po ogledu obeh posnetkov tako vam, kot dr. Dominiki Švarc Pipan in Tanji Fajon postavljam nekaj trditev in vprašanj.

  • Rokovanje s komerkoli, ki vam ponudi roko, je stvar osnovnega človeškega bonton – zakaj se vi s tem ne strinjate?
  • Kot lahko vidite se pred pogajanji rokujejo tudi pogajalci Ukrajine in Rusije, vi pa se ne želite rokovati s človekom, ki sodi med tvorce  samostojne države Slovenije in je trikratni predsednik vlade države v kateri živite?
  • Znano je, da Janez Janša ni bil naklonjen izvolitvi sedanjega predsednika ZDA, toda to ni bil razlog, da se predsednik ZDA ne bi rokoval z njiim. Ali menite, da ste vi nekaj več?
  • Sveti papež Janez Pavel II je v zaporu ponudil roko in se je rokoval s človekom, ki je nanj naredil atentat v katerem je papež skoraj umrl. Kaj je vam storil Janez Janša, da niste sposobna rokovanja z njim?
  • Francoski predsednik države, nemški predsednik vlade, avstrijski predsednik vlade, so se v zadnjem času srečali z ruskim predsednikom države, ki bo, kot kaže sedaj najbrž razglašen za vojnega zločinca, seveda s ciljem končanja vojne v Ukrajini. Z njim so se rokovali. Kaj je vam storil Janez Janša, da niste sposobna rokovanja z njim?
  • Dr. Dominika Švarc Pipan, rojeni ste leta 1978. Med vojno za Slovenijo ste bili stari 13 let. Se vam zdi normalno in korektno, da se ne želite rokovati s človekom, ki vam je skupaj z drugimi omogočil, da živite v samostojni Sloveniji?
  • Janez Janša se je v treh mandatih srečal z nekaj sto državniki tujih držav. S kolikimi ste se srečali vi, dr. Dominika Švarc Pipan?
  • Janez Janša je bil pobudnik obiska predsednikov Češke, Poljske in Slovenije 15. 03. 2022 v Ukrajini. Vaša stranka je takrat temu nasprotovala. Danes v Ukrajino masovno potujejo tuji državniki. Kako to komentirate?
  • Janez Janša je v zadnjih tednih že malo da ne reden gost na v svetu prepoznanih in priznanih TV hišah kot so CNN, BBC, Sky News in še nekatere druge. Kako to komentirate? Zakaj na teh TV ne nastopate vi ali vaša predsednica Tanja Fajon?
  • Predzadnje vprašanje za vas. Kaj o vsem tem misli Tanja Fajon? Je morda zaskrbljena nad vami ali vas podpira?
  • Še zadnja moja želja. Dr. Dominika Švarc Pipan, na TW profilu ste moja sledilka, jaz nikoli nisem bil vaš sledilec. Vas lahko javno prosim, da me na TW profilu prenehate slediti. Torej ne bom vas blokiral, ker sem demokrat, le prosim vas, da me nehate slediti. 

5 komentarjev

  1. Sem si ogledal film.
    SPOŠTOVANI GOSPOD PREDSEDNIK VLADE JANEZ JANŠA SE JE ODLIČNO ODREZAL.
    Doktorico iz “drugače SD” je pa kar zvijalo. (To je to, če ne obvladaš niti osnove).

  2. Pozdravljeni G. Gorennak, prosim popravite tale datum: obiska predsednikov Češke, Poljske in Slovenije 15. 03. 2020 na leto 2022. Lep pozdrav! J. Verhovsek iz Bavarske

  3. Rokovati se, ali ne?!
    To je tu – (hamletovsko) – vprašanje!
    Ko se rokujemo, javno izrazimo svoje osnovno in temeljno človeško spoštovanje do temeljnega dostojanstva so-človeka, so-rojaka, so-državljana, so-evropejca, so-zemljana …, svojo pripravljenost na preprosto spoštljiv in strpen, mimobežno neobvezen in brezploden, ali poglobljeno odkrit, pošten in ambiciozen dialog.
    Kar pa nikakor ne pomeni, da o svojem sogovorniku nimamo svojega (dobrega ali slabega) mnenja, da se z njegovimi dejanji in mnenji strinjamo, da smo se mu kakor koli pripravljeni podrediti in se s tem odpovedati lastni svobodi, zvestobi lastnim idealom in lastni prepoznavnosti.
    Kot je bilo že rečeno: rokujejo se celo pooblaščeni odposlanci najbolj sovražnih in srditih vojskujočih se strani, da dokažejo vsem udeležencem pogajanj lastno neoboroženost ter elementarno človeško odprtost in pripravljenost na osnovno in temeljno spoštovanje dostojanstva drugega in drugačnega.
    Brez osnovnega in temeljnega spoštovanja dostojanstva drugega in drugačnega človeka namreč nikakršen človeški dialog ni mogoč.
    Brez strpnega in tvornega dialoga med predstavniki različnih in nasprotujočih si strani pa ni mogoče uspešno – in brez nasilja – razrešiti nobenega vprašanja.
    In na tej točki se upravičeno zastavlja vprašanje, kako naj bi potencialna kandidatka in podpredsednica opozicijske stranke SD morebiti uspešno delovala v parlamentu, med enako demokratično, legitimno in legalno izvoljenimi poslanci, če ne zmore prestopiti niti minimalnega civilizacijskega praga univerzalne človeške omike in etike, ki narekuje tvoren in spoštljiv odziv na spoštljivo ponujeno odprto roko katerega koli so-zemljana, so-državljana, so-občana.
    Po kakšni in/ali kateri civilizacijski človeški etiki in v čigavem imenu kandidatka ter podpredsednica opozicijske stranke SD z javno destruktivno gesto žali in demonstrativno prezira so-človeka, so-državljana, člana in predsednika konkurenčne in trenutno vladajoče koalicijske politične stranke, legalno in legitimno izvoljenega predsednika Vlade RS ter s kakšno človeško in politično ne-moralo obenem kolateralno globoko žali in prezira tudi vse člane in volivce največje vladne stranke SDS ter obenem še vse člane in volivce ostalih koalicijskih in tvorno sodelujočih strank in političnih gibanj vladajoče parlamentarne večine?
    Ne gre torej za mimobežni in bizarni problem individualne človeške slepote, kaprice, trenutne muhavosti ali preprosto “slabega dne”.
    Gre za sovražen miselni oz. doktrinarni sistem in etično zavrženo metodo iz-števanja, iz-ločanja, diskriminiranja in neredko celo sovražnega razčlovečenja pripadnikov politične konkurence, ki imajo po veljavni ustavi in zakonodaji ter po univerzalnih temeljnih človekovih pravicah in svoboščinah pravico voliti in biti izvoljeni, se rokovati in sprejemati roke političnih konkurentov v pozdrav.
    Volivci volimo in zaupamo svoje glasove tistim, ki se bodo pripravljeni in sposobni v našem imenu dostojno in pošteno pogovarjati z vsemi enako legalno in legitimno izvoljenimi poslanci drugih političnih strank in drugih interesnih skupin v DZ RS kot najvišjemu zakonodajnemu organu RS.
    Volivci ne volimo in ne prenašamo demokratično na volitvah naših pooblastil na naše “predstavnike in zastopnike ljudstva/volivcev”, da bi se ti namesto nas samovoljno in brezumno prepirali, sovražili, ter da bi v našem imenu spodkopavali veljavno ustavno demokratično ureditev in onemogočali pošteno in odgovorno ravnanje vseh poklicanih in pristojnih državnih organov ter funkcionarjev v korist večine državljanov, davkoplačevalcev in volivcev v RS.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!