Politični kriteriji Erike Žnidaršič

Pred nekaj minutami je Erika Žnidaršič pričela z vodenjem oddaje Tarča na RTV, ki jo seveda plačujemo vsi. Njene oddaje že dolgo ne spremljam več, verjetno že od takrat, ko sem sam nastopal v njeni oddaji, kar je bilo pred tremi leti. Tudi po tem me je vsaj dvakrat vabila v njeno oddajo, a sem sodelovanje zavrnil.

Njeno današnjo oddajo sem spremljal le toliko, da sem videl temo in seveda sestavo gostov. Nato pa sem TV aparat izklopil in pričel s pisanjem tega prispevka.

Poglejmo si koga je Erika Žnidaršič vabila v oddajo. To so Janez Janša, ki je vabilo zavrnil, Zdravko Počivalšek, ki je vabilo zavrnil, Jernej Vrtovec, Marjan Šarec in Zmago Jelinčič, kar ni sporno, saj so vsi po vrsti vodje parlamentarnih političnih strank. Erika Žnidaršič je v oddajo vabila še Roberta Goloba, Ivana Galeta in Uroša Macerla. In kdo so ti trije gospodje? Gre za posameznike, ki so tik pred volitvami registrirali nove politične stranke. Zanimivo, zakaj ni med njimi Aleksandra Pivec? Sploh pa kje pa so Tanja Fajon, Alenka Bratušek, Franc Jurša in Luka Mesec? Kako nesramno, kako prozaično, kako podcenjujoče. Ne, ne Erika Žnidaršič me ni presenetila. Ostaja v svoji vlogi leve politične aktivistke.

Si predstavljate, Janeza Janšo, ki je bil na vseh volitvah po letu 1990 izvoljen v DZ (edini), ki vodi že tretjo vlado v samostojni Sloveniji in Zdravka Počivalška, ki je član že tretje vlade, je hotela soočiti z Robertom Golobom, Urošem Macerlom in Ivanom Galetom. Nobeden od omenjenih DZ še ni videl znotraj, vsaj v vlogi izvoljenega predstavnika ljudstva ne in vsaj Uroš Marcel in Ivan Gale ga tudi po teh volitvah ne bosta. Namesto njiju bi lahko povabila tudi “Micko” iz Srednjega Dupleka, če bi pred dnevi registrirala politično stranko in če bi Srednji Duplek obstajal.  

Na drugi strani pa ni povabila predsednikov ali predstavnikov parlamentarnih strank, Tanje Fajon, Alenke Bratušek, Franca Jurše in Luke Mesca. V čem so omenjeni manj pomembni od Roberta Goloba, Uroša Macerla in Ivana Galeta? To ve le Erika Žnidaršič, ki je z izborom gostov želela Janeza Janšo in Zdravka Počivalška le ponižati. Ni ji uspelo in prav je tako.

2 komentarja

 1. Najbrž ni ekshibicionistično samovšečna voditeljica Erika Žnidaršič edina in poslednja, ki naj bi politično selektivno samovoljno odločala o gostih inkvizicijsko tendenciozno zasnovane Tarče TVS.
  Zagotovo so za izbor po nepristranskih in objektivnih pooblastilih in odgovornostih ter po profesionalni novinarski etiki najbolj odgovorni v uredništvu oddaje Tarča ter v uredništvu informativnega programa javne TVS.
  Odgovorni uredniki informativnega programa javne TVS se pač ne morejo in ne smejo izogniti objektivni in osebni odgovornosti za ne-profesionalno aktivistično vsebinsko in kadrovsko zasnovo odmevne IP oddaje, ki naj bi prispevala k čim bolj objektivni obveščenosti javnosti ter potencialnih volivcev pred bližnjimi volitvami.
  V resnici pa se (le) še enkrat in ponovno IP TVS agit-propovsko ne-profesionalno in ne-etično pristransko postavlja na eno od sicer legitimnih interesnih političnih strani ter se poniglavo podreja oblastnim interesom novo-promoviranega mesije Goloba ter njegovega Gibanja svobode ter vselej istim nedotakljivim scenaristom, režiserjem, plačnikom in plačancem politično-kriminalnega podzemlja “vzporedne/globoke/ugrabljene države”.
  Na srečo državna RTVS s svojimi ne-profesionalnimi političnimi aktivisti, hujskači in kibici že zdavnaj ni več edini zastrupljevalec družbene in politične realnosti v tej državi, ampak imamo državljani možnost njihove pri-strankarske ne-profesionalnosti vsak dan kritično preverjati in soočati z novicami, sporočili, pričevanji, komentarji … številnih drugih domačih in tujih medijev, domačih in tujih sooblikovalcev javnega mnenja.
  Ta čas najbolj razgretim in politično pristranskim aktivistom državne TVS zelo resno konkurirajo nekateri medijsko sveži in osebnostno prebojni informacijski servisi zasebnih medijskih hiš, veliko pa nam pomagajo tudi tuji medijski servisi najbolj profesionalnih svetovnih medijskih hiš.
  Tudi za samopašne urednike in dreserje javnega mnenja na državnem medijskem kombinatu RTVS velja spoznanje, da nič več ni in nič več ne bo, kot je bilo, ko so imeli medijski monopol nad radijskimi in televizijskimi programi v RS.
  A očitno mnogi intelektualno omrtvičeni državni uslužbenci v največjem medijskem kombinatu tega še niso razumsko dovolj dojeli, da bi se skušali novi medijski resničnosti na demokratično odprtem in pluralnem medijske tržišču tudi dovolj kreativno, inovativno in profesionalno pošteno – prilagoditi.

 2. Eriki se pozna na obrazu, kretnjah, da kar počne še sama sebi ne verjame da je prav. Je pristranska – včasih popadljiva in živčna, ker ji ne gre, kot si je predhodno zamislila. Zato mnogokrat “neprave” prekinja, jim sega v besedo. Takšna bo dokler bo lahko. Dokler bomo to plačevali. Predvsem pa – DOKLER BO IMELA ZALEDJE.
  Je leva politična aktivistka – tako nekako, kot Mojca Pašek Šetinc in mnogi “NEPRISTRANSKOlevičarski, NEPOLITIČNI KADRI”. (nepristranski, nepolitični kadri za zaslepljene) Ko jim zaradi njihove neobjektivnosti – pristranskosti “zagori pod petami” – ODPEKETAJO V LEVO POLITIKO. Pristanejo točno tam, kjer bi že zdavnaj morali biti.
  Kako dolgo še……..Erika…….

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!