Distancirani Potrč, ponosni naslednik Koprivc, dvolična Fajonova in pokvarjena Skela Savič

Ja veliko stvari se dogaja pri Socialnih demokratih (SD), sploh če jih spremljaš skozi zadnja tri desetletja. Pred nekaj dnevi so slavnostno razglasili sodno zmago nad Janezom Janšo okoli tako imenovane ukradene vile v Ljubljani, v kateri danes domujejo SD. Ja pa ja. Vsakdo, ki ve kaj pomeni “zamudna sodba”, mu je jasno, da je od tukaj pa do višjega sodišča, ustavnega sodišča ali ESČP še dolga pot, ki za njih nikoli ne bo uspešna, a za dnevno politične potrebe, so njim naklonjeni tajkunski levičarski mediji z nacionalno TV, ki jo plačujemo vsi, to objavili kot veliko zmago SD nad Janezom Janšo.

SD je, ne le v nepremičninah, naslednica komunistov

Mlajši bralci verjetno ne bodo niti vedeli kaj je družbena lastnina. To je bil nekoč pojem za lastnino vseh državljanov, a z njimi so dejansko, tako kot z državo upravljali komunisti. To je veljalo tudi za današnjo zgradbo Državnega zbora. Danes ena sama zgradba, je bila pred letom 1990 razdeljena na dva dela. Prvi je imel vhod iz današnje Šubičeve ulice (danes pročelje DZ), tam je domovala nekdanja skupščina, danes temu rečemo DZ. Na drugi strani, torej na strani Tomšičeve ulice (danes zadnji vhod v DZ), pa so domovali komunisti. Ne boste verjeli prehoda med stavbama sploh ni bilo, tega so naredili šele po osamosvojitvi Slovenije, zato je danes tam vsem znana klančina.

No, in če so bili komunisti leta 1990 edini na oblasti, smo takrat prešli v večstrankarski sistem in spodobno bi bilo, da bi komunistične nepremičnine po Ljubljani in drugod (tudi del današnjega DZ na Tomšičevi ulici) podedovale vse novonastale politične stranke. Toda temu ni bilo tako, nekdanji komunisti, danes SD, so se razglasili za edine dediče imovine nekdanjih komunistov. Tako so torej ostali “lastniki polovice stavbe današnjega DZ”, ki pa so jo “zamenjali” za vilo umorjenega juda na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani, ki je bila tako ali tako nasilno odvzeta (ukradena) nekdanjemu lastniku judu Moskoviču. Družbena lastnina vseh nas po socialistično, je bila “zamenjana” torej za privatno vilo, ki je bila Moskoviču po vojni nacionalizirana ali z realnimi besedami povedano ukradena s strani takratnih komunističnih oblasti. Toda SD ima v lasti še več nepremičnih, ki jih je “podedovala” po nekdanjih komunistih.

Miran Potrč in distanciranje od komunistov

V poslanskem mandatu 2008 – 2011 sem bil poslanski sodelavec z znanim Miranom Potrčem, takrat poslancem SD, sicer zadnjim predsednikom komunistične skupščine (danes DZ) v času enopartijskega sistema. Zanj je sedanji predsednik države Borut Pahor dejal, da je največji tovariš v času socializma in največji gospod v času demokracije. Pahorjeve besede so morda bolj razumljive danes, kot so bile pred desetimi leti. Seveda smo poslanci desnega političnega pola, tudi jaz, Mirana Potrča pogosto zbadali, da pripada SD, torej naslednikom nekdanjih komunistov. Potrč se je vedno odzval precej ostro in je citiral neko deklaracijo iz leta 1996, ki so jo sprejeli na kongresu SD, oziroma njene predhodnice ZLSD (Združena lista socialnih demokratov), s katero so se distancirali od nekdanjih komunistov in njihovih ravnaj. Takrat mu tega seveda nismo verjeli, a resolucija je resolucija, Miran Potrč se nikoli ni klanjal komunističnim zločincem, kot Fajonova, Židan in Koprivc, zato v mojih očeh, glede na njegova leta ostaja gospod.

Prišel je ponosni naslednik komunistov Marko Koprivc

Toda pazite leto in nekaj nazaj, so se pred spomenikom Borisa Kidriča v Ljubljani, enega največjih komunističnih zločincev, zbrali Tanja Fajon, šefica SD, Dejan Židan, nekdanji šef SD in Marko Koprivc, radikalni član SD, ki so pred spomenik enega največjih komunističnih zločincev Borisa Kidriča položili venec in se mu priklonili. V DZ pa je Marko Koprivc takrat dejal nekako takole:” Mi ponosni nasledniki zveze komunistov…..”. Koprivcu gre zahvala za to, da je dejansko obelodanil dejansko stanje. SD so torej ponosni nasledniki komunistov. Upam, da ostareli Miran Potrč ni gledal tega posnetka, sicer bi se mu lahko poslabšalo zdravstveno stanje, česar mu vsekakor ne želim.

Brigita Skela Savič in njena dvoličnost

Brigita Skela Savič se ponaša z doktorskim nazivom. Mnogi so prepričani, da ima doktorat iz medicine in da je zdravnica. Toda temu niti slučajno ni tako. Gre za medicinsko sestro, ki je pač doktorirala. Omenjena dama je pred dnevi objavila poziv na petkove demonstracije 12. 11. 2021. Si predstavljate, da medicinska sestra z doktoratom, objavi poziv na neprijavljene proteste v času, ko se naše bolnišnice dušijo z bolniki okuženimi s Covid19. Nič čudnega da se od njenega početja distancirale medicinske sestre in tudi zdravniki, ki z nadčloveškimi napori delajo s Covid bolniki. Višek vsake nesramnosti pa je dan zatem prišel od omenjene gospe, ki je vlado pozvala k popolnemu zaprtju države. Najprej torej poziv na demonstracije in širjenju virusa, nato poziv vladi k zaprtju države, ste razumeli to nesramnost?

Tanja Fajon ni zaskrbljena

No, Tanja Fajon zaradi početja Brigite Skela Savič, vidne članice SD, sploh ni zaskrbljena. Sodeč po sporočilu SD poziv Brigite Skela Savič celo podpira. Si predstavljate. Tanja Fajon podpira neprijavljene proteste proti vladi. Se je  pa s svojo javno izjavo “neodgovorno” (odziv na poziv Brigite Skela Savič na proteste) oglasil up prihodnosti SD poslanec Jani Prednik. Njemu podobnih v SD, ki pa javno ne želijo nastopati, je še nekaj, jih seveda poznam, a pravo vprašanje je kdaj bodo njihov glas v SD utišali, ne verjamem, da bi ga slišali.

Sklepno

V SD so večinoma torej dvoličneži. Ko želijo biti dediči nekdanjih komunistov, to pravno tudi uveljavijo, ko se želijo od komunistov distancirati, to tudi naredijo z resolucijo, ki pa jo ponosni naslednik komunistov Koprivc dobesedno pohodi, ko pa nastopi Brigita Skela Savič, ki poziva na proteste, jo v SD podprejo, v ozadju pa ostane razumnež Jani Prednik, ki početje Brigite Skela Savič obsodi. Ne, ne, gospe in gospodje to je zagovarjanje preteklosti in nekdanjih komunistov, stopite že na pota prihodnosti. V SDS smo to naredili že pred 30. leti.

3 komentarji

  1. Če je SD NASLEDNICA v nepremičninah, je tudi v zločinih in nasploh. Predhodniki so jih storili, nasledniki jih “ne priznavajo”. Zločinci – za storjene zločine – nikoli niso bili obsojeni . ( se je desetletja blokiralo, pometalo pod preprogo .. ) Še več….. “Vrh SD-ja” SE globoko KLANJA prav tem – ZLOČINCEM! Za “levičarje” so zločinci – NARODNI HEROJI. Danes “LEVIČARJI BIJEJO BOJ” PREKO TRUPEL, PREKO MRTVIH – z “roko v roki s covid” ZA SVOJE nezasluženoUKRADENE PRIVILEGIJE. S sovražno – medijsko propagando – ob asistenci dela sodstva in drugih posameznikov v inštitucijah – proti nujno potrebnim ukrepom Vlade, za zajezitev smrtonosnega covid – povzročajo ZMEDO, KAOS in s tem NASILJE praktično povsod…pa tudi na ulicah. “Levičarjem” je dovoljeno skoraj vse. Razvajeni so, razdiralni, objestni, nasilni VIDIJO ZGOLJ SEBE, svoje potrebe, privilegije in denar…..VERJAMEJO….da je “VSE NJIHOVO”. Nekako v slogu “KAR JE MOJE JE MOJE, KAR JE PA VAŠE, JE PA NAŠE SKUPNO”…..zopet njihovo.

    Verjamem, da nas z nastopom, USPEŠNIM DELOM, aktualne Vlade čakajo drugačni časi…da je “svet sprevidel”……..DA SE DA BOLJE…ZA LJUDI, ZA SKUPNO DOBRO – ZA SLOVENIJO in končno tudi ZA ZDRAVJE LJUDI, NARODA – zato VSE DOBRO VLADI.

    Eden od poslancev je – vidnemu članu ZK, ki je trdil, da je vse premoženje njihovo – nekoč dejal…”V DESETLETJIH STE TOLIKO POKRADLI, DA JE ŽE ČAS, DA ZAČNETE NOSITI NAZAJ – VRAČATI”! Ni kaj dodati….

    Marko Koprivc JE PONOSNO POVEDAL – “OBELODANIL” – “MI PONOSNI NASLEDNIKI KOMUNISTOV”……. Marko Koprivc že ve……Ponosni nasledniki komunistov so “glavni” ali pa več ne…..?!

    Volitve bodo pokazale “želimo RUŠITI kot to delajo “KUL-ovci” ali GRADITI kot TA VLADA.(ob podpori vseh tistih, ki jim ni vseeno kako in kaj s Slovenijo.) Po rušenju sledi gradnja…in če zgolj rušiš.. nič ne zgradiš…pri gradnji pa – kar je zgrajeno (še posebej na trdnih temeljih) je “nevredno”, nespodobno, predvsem pa – negospodarno spet rušiti. Izbira je jasna in enostavna.

  2. Kot je nekaj sto pripadnikov (pred 2. sv. vojno prepovedane) KPS izkoristilo fašistično in nacistično okupacijo Slovenije za organizacijo in izvedbo zmagovite komunistične revolucije in državljanske vojne pod masko OF in NOB ter za prevzem absolutne oblasti po medvojnih in povojnih množičnih pobojih svojih “meščanskih” oz. demokratičnih političnih konkurentov,
    tako skušajo njihovi dandanašnji sinovi in vnuki, njihovi nekritični “verniki”, ideološki zasvojenci in nekritični občudovalci ter oboževalci iz strank opozicijskega političnega kartela KUL izkoristiti izredne razmere pandemije ter vse zdravstvene in socialne posledice najhujše socialne krize po osamosvojitvi za ponoven poskus ne-ustavnega in ne-demokratičnega prevzema absolutne oblasti, veljavni ustavni ureditvi, veljavni in deklarirani vladavini prava ter univerzalnim temeljnim človekovim pravicam in svoboščinam v demokratičnih večstrankarskih parlamentarnih demokracijah – navkljub.
    V današnji Evropi in v današnjem svetu zagotovo ni države in ne družbe, kjer bi politično centralno organizirane in vodene združene sile parlamentarne in izven-parlamentarne opozicije, podrejenih nevladnih organizacij, podrejenih sindikatov in podrejenih množičnih medijev tako složno in sistematično destruktivno rušile legalno in legitimno vlado ter vladajočo parlamentarno koalicijo, in sicer vse od prvega dne prevzema nove legalne in legitimne Vlade RS ter hkrati od prvega dne začasno razglašene epidemije covida 19.
    Ni je države in družbe na svetu, kjer bi neodgovorno kratkovidna in brezsramno nerazumna politična opozicija s toliko destruktivnosti, zlobe in zdraharstva nenehno dodatno prilivala “olje na ogenj” družbene katastrofe. Ni je države na svetu, kjer bi opozicijski ideologi, spin-doktorji, politični in mnenjski voditelji tako brezsramno pristransko parazitirali na tujih slabostih, napakah, bolečinah, tragedijah in ob tem zavestno ter brezdušno vodili družbo v vsesplošno iz-števanje, iz-ključevanje, sovražno diskreditiranje ter celo sovražne medijske in politične likvidacije.
    Rezultat destruktivne politike kartela opozicijskih strank KUL ter njihovih skritih in nedotakljivih animatorjev iz politično-kriminalnega podzemlja “vzporedne/globoke/ugrabljene države” je porazno raz-deljena, raz-cepljena in ne-precepljena RS, svetovna rekorderka po številu obolelih na milijon prebivalcev, je vsesplošno nezaupanje, nejevera, strah, egoistična brezbrižnost in brezobzirnost ter destruktivno ljudomrzništvo, kjer se ponovno porajajo pogubne klice državljanske vojne vseh proti vsem in kjer se zdi smrtonosni covid 19 paradoksalno še najlaže premagljiv. Z že znanimi in učinkovitimi široko dostopnimi cepivi, a tudi z zdravili, ki so tako rekoč že na poti skozi nujne znanstvene preizkuse in preverjanja.
    Covid 19 bomo s pomočjo nesebične vrhunske znanosti medicine in farmakologije slej ko prej omejili in premagali. Ni pa na obzorju “zdravila”, s katerim bi učinkovito in trajno premagali medsebojno družbeno raz-cepljenost, raz-deljenost, ne-zaupanje, ne-vero, nepripravljenost na strpen in dostojen ter tvoren medsebojni pogovor, za oblikovanje nujnih demokratično sprejetih skupnih uresničljivih ciljev po skupno uresničljivih in dosegljivih metodah in poteh.
    Vrhunski “vrači” medicinskih ved so že in še bodo opravili svoje poslanstvo v korist ogroženih množic doma in po svetu.
    Ni pa videti, da bi se v zdravljenje raz-cepljene in sovražno raz-deljene družbe v RS že aktivno vključili “vrači” družbenih ved, ki se za zdaj pojavljajo zgolj kot pristran(kar)ski ideologi, zavezniki in hujskači ene od izbranih strani na politični fronti brezkompromisno destruktivnega sovražnega bojevanja – “vseh proti vsem”.

  3. Kot je nekaj sto pripadnikov (pred 2. sv. vojno prepovedane) KPS izkoristilo fašistično in nacistično okupacijo Slovenije za organizacijo in izvedbo zmagovite komunistične revolucije in državljanske vojne pod masko OF in NOB ter za prevzem absolutne oblasti po medvojnih in povojnih množičnih pobojih svojih “meščanskih” oz. demokratičnih političnih konkurentov,
    tako skušajo njihovi dandanašnji sinovi in vnuki, njihovi nekritični “verniki”, ideološki zasvojenci in nekritični občudovalci ter oboževalci iz strank opozicijskega političnega kartela KUL izkoristiti izredne razmere pandemije ter vse zdravstvene in socialne posledice najhujše socialne krize po osamosvojitvi za ponoven poskus ne-ustavnega in ne-demokratičnega prevzema absolutne oblasti, veljavni ustavni ureditvi, veljavni in deklarirani vladavini prava ter univerzalnim temeljnim človekovim pravicam in svoboščinam v demokratičnih večstrankarskih parlamentarnih demokracijah – navkljub.
    V današnji Evropi in v današnjem svetu zagotovo ni države in ne družbe, kjer bi politično centralno organizirane in vodene združene sile parlamentarne in izven-parlamentarne opozicije, podrejenih nevladnih organizacij, podrejenih sindikatov in podrejenih množičnih medijev tako složno in sistematično destruktivno rušile legalno in legitimno vlado ter vladajočo parlamentarno koalicijo, in sicer vse od prvega dne prevzema nove legalne in legitimne Vlade RS ter hkrati od prvega dne začasno razglašene epidemije covida 19.
    Ni je države in družbe na svetu, kjer bi neodgovorno kratkovidna in brezsramno nerazumna politična opozicija s toliko destruktivnosti, zlobe in zdraharstva nenehno dodatno prilivala “olje na ogenj” družbene katastrofe. Ni je države na svetu, kjer bi opozicijski ideologi, spin-doktorji, politični in mnenjski voditelji tako brezsramno pristransko parazitirali na tujih slabostih, napakah, bolečinah, tragedijah in ob tem zavestno ter brezdušno vodili družbo v vsesplošno iz-števanje, iz-ključevanje, sovražno diskreditiranje ter celo sovražne medijske in politične likvidacije.
    Rezultat destruktivne politike kartela opozicijskih strank KUL ter njihovih skritih in nedotakljivih animatorjev iz politično-kriminalnega podzemlja “vzporedne/globoke/ugrabljene države” je porazno raz-deljena, raz-cepljena in ne-precepljena RS, svetovna rekorderka po številu obolelih na milijon prebivalcev, je vsesplošno nezaupanje, nejevera, strah, egoistična brezbrižnost in brezobzirnost ter destruktivno ljudomrzništvo, kjer se ponovno porajajo pogubne klice državljanske vojne vseh proti vsem in kjer se zdi smrtonosni covid 19 paradoksalno še najlaže premagljiv. Z že znanimi in učinkovitimi široko dostopnimi cepivi, a tudi z zdravili, ki so tako rekoč že na poti skozi nujne znanstvene preizkuse in preverjanja.
    Covid 19 bomo s pomočjo nesebične vrhunske znanosti medicine in farmakologije slej ko prej omejili in premagali. Ni pa na obzorju “zdravila”, s katerim bi učinkovito in trajno premagali medsebojno družbeno raz-cepljenost, raz-deljenost, ne-zaupanje, ne-vero, nepripravljenost na strpen in dostojen ter tvoren medsebojni pogovor, za oblikovanje nujnih demokratično sprejetih skupnih uresničljivih ciljev po skupno uresničljivih in dosegljivih metodah in poteh.
    Vrhunski “vrači” medicinskih ved so že in še bodo opravili svoje poslanstvo v korist ogroženih množic doma in po svetu.
    Ni pa videti, da bi se v zdravljenje raz-cepljene in sovražno raz-deljene družbe v RS že aktivno vključili “vrači” družbenih ved, ki se za zdaj pojavljajo zgolj kot pristran(kar)ski ideologi, zavezniki in hujskači ene od izbranih strani na politični fronti brezkompromisno destruktivnega sovražnega bojevanja – “vseh proti vsem”.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!