Komentar na Nova24TV 25 10 2021

Spoštovane gledalke in spoštovani gledalci!

Že drugič v kratkem času, so mi dali priložnost, da z vami delim nekaj misli v oddaji Komentar na Nova24TV. No, tudi na tistih “velikih” televizijah, kot sta POP TV in RTV, ki jo plačujemo vsi, bi me lahko videli, a sodelovanje z njimi preprosto zavračam, ker so v oddajah kamor me vabijo, nekorektni in nepošteni in pogosto preprosto lažejo. Na Novi24TV, ki jo pravkar gledate, pa mi odmerijo čas, vse ostalo, zlasti to kar bom povedal, pa je povsem moja osebna izbira.

Jutri, danes, včeraj, ne vem kdaj boste ta posnetek gledali, skratka v torek 26. 10. 2021 bo po napornem rednem zasedanju poslancev na vrsti že 85. izredna seja izbrancev ljudstva. Pazite izredna seja bo torej, to pomeni, da naj bi se dogajalo nekaj izrednega za to državo.

Ja seveda se ne bo dogajalo nič posebnega. Koalicija KUL (SD, LMŠ, SAB in Levica), mimogrede to so tisti, ki so se leta 2020 skregali in vrgli puško v koruzo, nam dopovedujejo, da so v državi izredne razmere. Zato zahtevajo:

  1. Janezu Janši priporočajo, da zahteva razrešitev ministra Aleša Hojsa. Ja butalci – boljšega izraza ne najdem. Zakaj naj bi Janez Janša zahteval razrešitev ministra Hojsa? Saj ga je vendarle imenoval DZ, ki ga lahko tudi edini razreši.
  2. Vladi RS priporočajo, da razreši dr. Antona Olaja z mesta GDP.  Ja spet butalski predlog. DZ nima nobenih pristojnosti pri imenovanju ali razreševanju generalnega direktorja policije, zato je tako priporočilo podobno temu, kot da bi DZ ob veliki suši predlagal, naj jutri dežuje. Ne bo šlo.
  3.  Vladi RS priporočajo, da zagotovi politično in strokovno neodvisnost policije. Tudi ta predlog je dostojen le butalcev. Predlagatelji z ničemer ne utemeljijo, da sedanje stanje ne bi bilo točno tako kakršno predlagajo.
  4. Vladi predlagajo, da neha omejevati svoboščine in pravice ljudi s podzakonskimi akti. No, ta predlog je pa že možno razglasiti za kako butalsko nagrado. Ja a ni prav US naložilo vladi RS, da vsak teden na novo presoja potrebnost odlokov, ki jih vlada sprejema v zvezi z epidemijo. Ali ni Vlada na željo US predlagala nov zakon o nalezljivih boleznih, ki bi to omogočil. Kje ste takrat bili KUL-ovci. Zakon ste zavrnili in grozili z referendumom.
  5. Vladi RS predlagatelji predlagajo, da odstopi in omogoči predčasne volitve. No, če bi butalci podeljevali Nobelovo nagrado, bi pa ta predlog zmagal.Če vlada res odstopi predčasnih volitev po ustavi seveda ne bo, ampak bodo pričeli teči roki za oblikovanje nove vlade. Poleg tega pa zakaj predlagatelji pozivajo vlado da odstopi, če pa so prav poslanci tisti, ki vlado lahko zamenjajo kadarkoli, seveda z imenovanjem novega predsednika vlade in nove vlade. Naj torej to naredijo in se ne sprenevedajo s pozivanejm vladi po odstopu.

Za nameček pa še poslastica. Po večurni razpravi v DZ bo predsedujoči ugotovil, da je seja končana in glasovanja o predlogih KUL sploh ne bo.

Pa prijetno gledanje TV prenosa vam želim, jaz ga ne bom gledal.

Pa pojdimo na novo temo

“Ne pričaj po krivem proti svojemu bližnjemu”, pravi, mislim da deveta božja zapoved. Če bi vsi spoštovali vse Božje zapovedi, bi živeli v neki obljubljeni deželi, v kateri ne bi potrebovali ne vojske ne policije, saj se nihče nebi napadal, nihče ne bi kradel in tako dalje. Toda temu žal ni tako. To je na svoji koži še kako dobro občutil minister Andrej Vizjak, ki so ga na POP, pretekli teden obdolžili, da se je leta 2007 dogovarjal in pogovarjal s tajkunom Bojanom Petanom, kako naj utaji davke. Pazite leta 2007!! Ko se je dokazljivo z ekspertizo strokovnjakov dokazalo, da gre za lepljenko več pogovorov (enkrat je v ozadju ptičje žvrgoljenje, drugič žubori voda, tretjič je slišati vilice in nože v gostilni, četrtič ne vem kaj), ta televizija ni objavila opravičila Andreju Vizjaku, ampak je še naprej lagala in pozivala k odstopu Andreja Vizjaka.

Skratka gre za čisti poskus medijskega umora in medijskih laži. Tudi sam sem se že srečal s takim početjem nepoštenih in nekorektnih medijev. Kdaj boste rekli? Leta 2012 so bile v Mariboru nasilne demonstracije in medijski lažnivec Aleksander Lucu je slovensko javnost obveščal, kako sem osebno sedel v helikopterju, ki je krožil nad Mariborom, in neposredno ukazoval policistom, zoper katero skupino protestnikov morajo uporabiti solzilec in zoper katero ne. Verjamem, da so še danes med nami taki ki temu verjamejo, sploh po načelu, “če so to povedali na TV ali zapisali v časopisu – potem to že drži”.  Figo drži, lažejo vam, kot bi rekel kolega Boris Tomašič.

Za konec pa pojdimo k policijskemu nasilju. O tem namreč govorijo v opoziciji. Policija naj bi bila vsaj 05. 10. 2021 izjemno agresivna, proti demonstrantom v Ljubljani. Prekoračila naj bi vsa mogoča policijska pooblastila, na kar naj bi vplivala politika s svojo navzočnostjo ministra in sodelavcev v operativnih štabih, ki so zadevo vodili.  Ja pa ja, čista laž, sam sem kot minister leta 2012 obiskal številne policijske postaje in policijske uprave in sem se pogovarjal s predstojniki. Je bil tudi to politični vpliv? Seveda ni bil. Če se minister s sodelavci po opravljenem varovanju neprijavljenih demonstracij pojavi v operativnem policijskem štabu in čestita policistom za opravljeno delo, potem je to stvar vodenja in olike ministra, ne pa stvar političnega vpliva. In še čisto za zaključek. Policija naj bi bila 05.10.1021 nasilna in brutalna proti protestnikom? Kaj pa uradni podatki, o številu poškodovanih policistov in številu poškodovani demonstrantov? Veliko več je bilo do sedaj poškodovanih policistov kot demonstrantov. Enako je bilo leta 2012. Kdo je bil torej nasilen proti komu? Presodite sami.

Ne moremo pa mimo zavržnega in nedopustnega ravnanja neznancev, ki so na domača naslova PV in podpredsednika Tonina, poslali grozilno pismo, menda s po pravim nabojem za strelno orožje. Verjamem, da bo policija opravila svoje delo, ne vem pa, če se bodo zbudili na tožilstvu in v sodstvu. Preden sem odšel v ta studio sem preveril kdo od KUL-ovcev je to dejanje sploh obsodil. Praktično nihče, le Fajonova je zapisala splošno obsodbo in dodala bolano posredno pripombo iz katere je razvidno, da sta si kriva dejansko sama. Tisti, ki molčijo so enaki tistim ki so to storili.

Ste se kdaj vprašali, zakaj tovrstne grožnje  dežujejo praktično le do desnih politikov, ko so ti na oblasti in zakaj jih praktično ni v času levih vlad?

Se vidimo, pa veliko kritičnega razmišljanja vam želim.

En komentar

  1. Gledal, poslušal – GOSPOD DR. VINKO GORENAK, ODLIČNO!
    (samo upamo lahko, da se jih “kaj prime”)

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!