Nasilni in neprijavljeni protesti – značilnost naših levičarjev

Si hipotetično predstavljate organizacijo strankarskega zborovanja Socialnih demokratov (SD), (lahko LMŠ, Levice ali SAB)), ki je organizirano in seveda prijavljeno. Dodajmo še hipotetično situacijo, da je njihova predsednica Tanja Fajon, ki je hkrati predsednica vlade, tam pa se zberejo še ministri te stranke, špekulirajmo, da je to Matjaž Nemec v vlogi notranjega ministra, pa Jernej Štromajer v vlogi zunanjega ministra in še kdo. Druščina okoli 400 ali 500 njihovih članov in podpornikov, se zbere v velikem šotoru. Nadaljujmo hipotetično situacijo, da člani in podporniki Slovenske demokratske stranke (SDS) nekaj dni pred tem napovedo neprijavljeno zbiranje pred šotorom SD, ki ga policisti zato ogradijo z varnostnimi ograjami, ob prihodu Tanje Fajon, Matjaža Nemca in Jerneja Štromajerja, pa pripadniki in podporniki SDS začno metati jajca v njihove avtomobile. Tudi nadaljevanje si lahko hipotetično predstavljamo. Tanja Fajon ima govor, oglasita se tudi ministra Nemec in Štromajer, vse skupaj pa glasni pripadniki SDS, pred šotorom še kako motijo z rjovenjem in kričanjem.

Kako bi se odzvali mediji ob taki situaciji. Precej predvidljiv je njihov način poročanja. Seveda bi poročali o veličini Tanje Fajon in njenih ministrov, na drugi strani pa bi do kosti obrali, žalili in omalovažujoče poročali o nasilnih pripadnikih SDS, ki da so fašisti in še kaj.

No, gornja situacija se je danes resnično zgodila v Marezigah pri Kopru, le da so bile vloge zamenjane, tam je regijsko srečanje organizirala SDS, prišel je predsednik SDS in predsednik vlade Janez Janša, nekaj ministrov in evropska poslanka Romana Tomc. Pred šotorom pa so bili na neprijavljenem protestu levičarji (ne le pripadniki SD). Morda bo kdo rekel kako pa veš, da so bili levičarji? No, zagotovo niso bili člani SDS ali drugih koalicijskih strank, ti bi bili dobrodošli v šotoru. Omenjeni so seveda metali jajca v vozila, mahali so z zastavami prejšnjega totalitarnega režima, ter dobesedno grozili.

Toda dogodek v Marezigah ni edini. Nikoli in nikdar se ne spomnim kakršnegakoli zborovanja ali protestnega shoda, ki bi ga organizirali desničarji in ne bi bil prijavljen. Na mnogih takih zborovanjih sem tudi bil, velikokrat tudi kot govornik. Toda na njih nikoli ni bilo groženj nikomur, nikoli ni bilo razbijanja ali lomastenja po Ljubljani ali kakem drugem kraju, odmevale so slovenske pesmi in vihrale so slovenske zastave, po koncu pa smo za seboj pospravili in se mirno razšli. Nasprotno pa so za levičarje in njihove podpornike značilni neprijavljeni shodi in protesti, ki so velikokrat tudi nasilni, pogosto po Ljubljani razbijajo, ovirajo promet, grozijo in vpijejo ob ikonografiji totalitarnega, komunističnega režima.

Regijsko srečanje SDS v Marezigah je bilo eno zadnjih, pred tem so taka srečanja že potekala v večini regij. Tega seveda večina naših ljudi sploh ne ve, saj mediji o tem niso poročali, zagotovo pa poročajo o današnjem srečanju, točneje o današnjem protestu v Marezigah, srečanje SDS jih niti ne zanima. Temu primerno se obnaša tudi politika. Vsi prvaki opozicijskih strank (Fajonova, Šarec, Mesec in Bratuškova) so seveda tiho in se hihitajo, saj dobro vedo, da so v Marezigah protestirali tisti, ki so in bodo volili njih.

Še največji absurd pa je, da sedaj nekateri trdijo, da je SDS zlorabila policijo za varovanje strankarskega shoda. Policija tam seveda ni bila na željo ali zahtevo SDS. Zborovanje SDS je potekalo povsem mirno in policisti, bi zaradi SDS mirno ostali doma. Tam pa so bili zaradi neprijavljenega shoda nasilnežev, ki so ogrožali prijavljeno zborovanje SDS.

Za konec pa še nekaj besed o poročanju naših medijev. POP TV, oziroma njihov spletni portal je zapisal takole: “V Marezigah so se zbrali protestniki”…   https://www.24ur.com/novice/slovenija/marezige.html.  Ja bravo – v Marezigah so se na prijavljenem shodu zbrali člani SDS in podporniki, na neprijavljenem shodu pa so jih motili levi skrajneži, to bi bilo objektivno poročanje. Odlazkov tajkunski Dnevnik pa takole: “V Trdnjavi slovenstva Janši odrekli gostoljubje”.

 https://www.dnevnik.si/1042974675/lokalno/primorska/foto-protest-ob-regijskem-srecanju-sds-v-marezigah. Torej v Marezigah ni bilo članov in podpornikov SDS, tam so bili mirni domoljubi, ki so Janši odrekli gostoljubje. Da vas ni sram. Kaj pa nacionalna TV, ki jo plačujemo vsi? Njen spletni portal poroča takole: “Protest ob regijskem srečanju SDS v Marezigah”.  https://www.rtvslo.si/slovenija/protest-ob-regijskem-srecanju-sds-a-v-marezigah/596840. Naslov bi še nekako ustrezal resnici, toda vsebina prispevka je katastrofa. Praktično vse slike in videoposnetki so namenjeni razgrajačem, kot da srečanja SDS sploh ni bilo. Sramota za nacionalno TV, ki jo plačujemo vsi.

3 komentarji

  1. Tudi to je komunistična SLO:
    Ko se neka primitivna šivilja okliče za prvo damo SLO upokojencev potem, v kolikor ta oseba po naslednjih volitvah pride na oblast,nam upokojencem lahko samo bog pomaga.

  2. “Nasilneži z repom še migajo” – s podporo, potuho, s sovražno propagando… RTV, POP TV….. Jemlje jim sapo, se jim mora na “kolesarijatu” Kučan “PRIKAZATI” – Z NAMENOM “dviga morale” – jim dati “SIGNAL”, da so na NEpravi poti…..Ker, če je to “Kučanova pot”, potem vemo, da je to pot v brezno, v propad…da je NEprava …..da “NI GRADNJE, je ZGOLJ RUŠENJE”.

    PRED NASILNIMI DEMONSTRACIJAMI nasploh, SEM BIL NAJBOLJ V SKRBEH GLEDE POLICISTOV. Verjel sem, hkrati pa “molil” in upal – DA BODO POLICISTI UKREPALI, KOT UKREPATI MORAJO IN ZNAJO – DA BODO USPEŠNO ZAVAROVALI SEBE IN DRUGE. Da se ne bi ponovil MB. “Če že pade po komu”, naj po nasilnežih, ki jim tam ni treba biti, še posebej nasilni – Ne pa po – NIČ KRIVIH – policistih, ki MORAJO POSREDOVATI, KO JE POTREBNO , DA ZAVARUJEJO SEBE, DRUGE IN PREMOŽENJE…..
    Čestitke policistom – za velik uspeh – glede strokovnosti varovanja, ukrepanja!

    In “levičarji spet jokajo, krulijo”…….kriva je Vlada…. Predvsem, ker naj ne bi znala komunicirati….Res je, ČE NIMAŠ KAJ PAMETNEGA POVEDATI pa NABIJAŠ, BLUZIŠ O KOMUNIKACIJI. Zdaj ŽE VEMO – “levičarji” ZNAJO – predvsem KOMUNICIRATI…to je – onemogočati, kričati, groziti, razbijati…..”Graditi” s praznimi floskulami…..To je njihova komunikacija….Bruh…

  3. Merezige sodobile nove domačine tudi novinarje z kalašnikom v roki ubogi titoisti kamste prišli nivam več pomoči.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!