Zorčičevo “tepihovanje” ustave in “dimna zavesa” Levice

Te dni odmeva odločitev predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča, da ne bo sklical izredne seje Državnega zbora, ki jo je zahtevalo 33 poslancev Državnega zbora, na temo protiustavnega programa stranke Levica. Odmeva pa tudi odločitev Levice, da bo vložila kazensko ovadbo zoper več posameznikov, tudi generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja in več medijev.

Za začetek pa naj pojasnim izraz “tepihovanje”, ki sem ga zapisal v naslovu. Ta izraz poznamo že trideset let. Seveda ne gre za slovensko besedo, uporabil pa jo je Branko Masleša. Leta 1990/1991 je bil sodnik v Kopru, kasneje pa predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije. Več virov je že pred mnogimi leti potrdilo, da je v tistem času govoril, kako bo jugo vojska “tepihovala” Slovenijo, če se bo ta skušala osamosvojiti. Besede ne znam točno prevesti, razumem pa jo, kot da bo jugo vojska zravnala Slovenijo kot tepih. Nekaj podobnega je sedaj naredil predsednik Državnega zbora Igor Zorčič. Zakaj?

Kdaj predsednik DZ mora sklicati izredno sejo DZ

Stvar je popolnoma jasna. Ustava RS v 85. členu pravi takole:  “Državni zbor dela na rednih in izrednih sejah. Redne in izredne seje sklicuje predsednik državnega zbora; izredno sejo mora sklicati, če to zahteva najmanj četrtina poslancev državnega zbora ali predsednik republike”.

In pazite, kar 33 poslancev DZ je vložilo zahtevo za izredno sejo DZ, na temo protiustavnega programa stranke Levica. Zorčič je zahteval mnenje zakonodajno pravne službe DZ, ki mu je svetovala, da izredne seje ne skliče!? Prav ste prebrali Zorčič je sporočil, da izredne seje ne bo sklical. To pomeni, da je Zorčič popolnoma poteptal Ustavo RS, sploh pa njen 85. člen, ki ne postavlja nobenega pogoja, ne zahteva nobenega pravnega mnenja. “Izredno sejo mora sklicati, če to zahteva četrtina poslancev”, 33 poslancev pa je veliko več kot četrtina. Če uporabimo logiko Zorčiča, potem lahko ustavo in zakon krši kdorkoli. Si predstavljate, da vozite v naselju 60 ali 70 kilometrov na uro, ali odkorakate iz trgovine in ne plačate nakupa, policistom pač rečete, da zakona ne boste spoštovali. Odsvetujem vam kaj takega, nad vami je seveda zakon in ustava, nad Zorčičem pa je le plavo nebo. Tako vsaj misli on.

Kaj pa “dimna” zavesa stranke Levica

Zahteva za izredno sejo DZ o protiustavnem programu Levice na petih straneh našteva uradne dokumente stranke Levica, ter navaja katere člene ustave program krši. Stranka Levica o tem popolnoma molči. Zaradi konkretne navedbe na koncu pete strani, pa so ovadili SDS in nekatere medije, ter generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja. In kaj je za njih sporno? Naslednja navedba: “Na večje število elektronskih naslovov v Sloveniji je pred dnevi prispel dokument z naslovom “Levica – socializem 21. stoletja”. Dokument naj bi v izvirni obliki nastal januarja letos na tako imenovani “plenarni skupščini” ANTIFA v New Orleansu v ZDA, za domače potrebe pa naj bi ga prevedla stranka Levica, ki to sicer zanika. Rdeča nit manifesta oziroma neke vrste “Mein Kampf” svetovne levice je: “En planet, skupni viri, ene vrednote, eno ljudstvo, ena lastnina, ena vlada!” Dokument je dosegljiv na povezavi https://vfokusu.si/post/588953/v-programsko-politicnem-mein-kampf-pamfletu-slovenska-levica-nacrtuje-udarne-trojke-in-mnozicno-ulicno-nasilje”.

Stvar je torej popolnoma jasna. Poslanci, ki so zahtevo za izredno sejo podpisali, so jasno zapisali, da Levica, zanika avtorstvo tega dokumenta.  Usoda te njihove ovadbe je popolnoma jasna, po vsej pravni logiki bi morala svojo pot končati z zavrženjem že na tožilstvu.

3 komentarji

  1. Zorčič, kot levi ekstremisti v stilu..”ZA DOSEGO NAŠEGA CILJA – SO NAM DOVOLJENA VSA SREDSTVA”.
    Zadeve “pometajo pod preprogo”, Ustavo, zakone si razlagajo kakor jim paše.
    Pristojne institucije – posamezniki z zlorabo (z delom ali ne-delom) teh institucij pa jim, po potrebi, krijejo hrbet. Svoje dodajo še “mediji”, propagandna “trobila” . In to je to.
    “Vse za denar in za oblast za vsako ceno, ne glede na žrtve”.
    Ko bodo pristojne institucije, predvsem pa sodstvo opravile svoje delo, se bodo zadeve normalizirale. Nič prej. Zato je potrebno nenehno opozarjati in širiti resnico. Na volitvah obkrožiti, kar je za Slovenijo dobro in ne tisto kar nas duši, kar je slabo.
    Spoštovani dr. Vinko Gorenak Hvala Vam “da ste kot ste”…pokončen človek, človek s hrbtenico.

  2. “Usoda te njihove ovadbe je popolnoma jasna, po vsej pravni logiki bi morala svojo pot končati z zavrženjem že na tožilstvu.”

    Po partijskih medijih bo Levica zgornji zapis razglašala kot nezaslišan in nevaren in nedopusten pritisk na tožilstvo.
    Kar bo tožilstvo razumelo kot zahtevo levice, da ne sme zavreči njihove prijave.
    Zapažanja pri nas so pač taka, da partijki mediji usmerjajo tožilstva, da se tožilstva in sodišča orijentirajo in zvesto sledijo temu, kar pišejo in obsojajo ti mediji.
    Če ti mediji nekoga kritizirajo, obsojajo, mu naštevajo vse mogoče grehe, bodo tožilstva in sodišča primer procesirala do zadnje inštance. Če bodo ti mediji nekoga prikazovali kot žrtev in ga zagovarjali, ali o nekom popolnoma molčali, pa bodo prijavo zavrgli.

  3. Predsednik DZ RS Igor Zorčič (begunec iz vladajoče SMC) je s svojim samovoljnim sklepom, pa četudi formalno podprtim z mnenjem podrejenih in lojalnih uslužbencev parlamentarne pravne službe, zamudil priložnost, da bi dokazal, da je v resnici “nevezani” oz. strankarsko resnično neodvisni oz. nepristranski najvišji funkcionar DZ RS, ki bi mu lahko zaupali vsi izvoljeni poslanci, vse parlamentarne stranke in vsi državljani RS.
    Pokazal in dokazal je, da njegov izdajalski izstop iz vladajoče stranke SMC in vladajoče desno-sredinske koalicije ni bil “beg” na politično nevtralno sredinsko politično prizorišče z ambicijo, da prispeva k politični umiritvi, stabilnosti, uravnoteženju in umirjanju medsebojno popadljivih političnih razmer, kot je sam javno zatrjeval, ampak je politično premišljen in preračunljivo koristolovski prestop/prebeg na stran vztrajno agresivne in skrajno destruktivne levičarske opozicije KUL “štirih jezdecev apokalipse” (Šarec, Fajon, Mesec, Bratušek), ki od prvega dne aktualne vlade in vladajoče koalicije vztrajno, sistematično, agresivno in podtalno sabotira, spodjeda in ruši proti-pandemijske zakone, ukrepe in priporočila legalne in legitimne vlade ter se poslužuje proti njej najrazličnejših sredstev, strategij in taktik legalnega in nelegalnega, parlamentarnega in izven-parlamentarnega boja ter medijskega oz. agitacijsko-propagandnega boja za oblast.
    Njegov protiustavni poseg v ustavno zagotovljeno pravico in pristojnost izvoljenih poslancev DZ RS po veljavnem 85. členu Ustave RS bi moral pomeniti “kapljo čez rob” za poklicane in pristojne državne organe s področja varstva ustavne ureditve v RS, ki bi ga morali nemudoma odstaviti s položaja zaradi flagrantnega kršenja veljavne Ustave RS.
    In nekaj podobnega bi morali poklicani in pristojni varuhi ustavnosti in zakonitosti v RS storiti tudi po temeljiti politični in ustavno-pravni obravnavi vseh uradnih statutarnih, programskih in volilnih dokumentov opozicijske stranke Levica.
    A postavlja se vprašanje, ali sploh imamo v RS aktivne, ažurne, strokovno ter politično neodvisne in nepristranske organe sodne veje oblasti z Državnim tožilstvom, Vrhovnim sodiščem in Ustavnim sodiščem RS na čelu, ki bodo samoiniciativno in brez zunanjega (pri)tožnika ustrezno opravili svoje naloge in pristojnosti za zavarovanje in trajno zaščito veljavne ustavne ureditve v RS, za zavarovanje in trajno zaščito vseh veljavnih plebiscitarnih odločitev slovenskega naroda in državljanov RS (vključno s polnopravnim članstvom v EU in evro-atlantskem obrambnem zavezništvu Nato) ter za obrambo vladavine prava in univerzalnih temeljnih človekovih svoboščin in pravic.
    Dvomim, da se bodo omenjene hude kršitve in hude grožnje proti veljavni ustavni ureditvi lahko uspešno uredile in trajno pomirile s kakršno koli medstrankarsko razpravo in polemiko v strankarsko razklanem in neučinkovitem DZ RS kot najvišjem zakonodajnem organu RS.
    Prepričan sem, da gre v zgoraj omenjenih primerih za take vrste ogrožanja veljavne ustavne ureditve ter s tiste strani veljavnih organov oblasti, ki terja v skladu z veljavno ustavno in pravno ureditvijo ter v skladu z odgovornostjo pristojnih funkcionarjev in organov samostojne in neodvisne sodne veje oblasti njihovo ažurno, odgovorno, odločno in neodložljivo angažiranje v prid odločne in nepopustljive obrambe veljavne ustavne ureditve ter vladavine prava v RS.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!