Ko začnejo levičarji groziti samemu sebi

V nenavadni situaciji smo. Splošno stanje v družbi je približno naslednje. Če se cepiš proti COVID19 si desničar, če se ne, si levičar. Če nosiš masko si desničar, če je ne nosiš si levičar. Če ne protestiraš si desničar, če protestiraš si levičar. Če podpiraš demokratično državo Izrael, ki se brani pred teroristi, si desničar, če podpiraš teroristično organizacijo Hamas (to je leta 2015 razglasila EU z našim strinjanjem), si levičar. Če si cepljen proti COOVID19 si prenašalec bolezni, če nasprotuješ cepljenju, pa si zaščitnik ljudskega zdravja. Kar se mene tiče je to narobe svet.

Mislim, da je bilo tam nekje leta 2015 (lahko prej ali kasneje), ko sem se z znanim levičarjem Ronijem Kordišem na Twitterju zapletel v nekakšen verbalni spopad. Nič posebnega nihče med nama nikomur ni grozil. V nekem trenutku pa sem ga povabil v Državni zbor, saj sem bil takrat poslanec. Na moje presenečenje je vabilo sprejel in prišel, jaz pa sem ga sprejel. Le zakaj se zapriseženi levičarji in zapriseženi desničarji, kar midva sva, ne bi smeli pogovarjati.

Prijeten pogovor sva imela, poln seveda nestrinjanja, a kaj zato, tudi tisti, ki se med seboj ne strinjamo, se lahko vsaj pogovarjamo. Na koncu pogovora me je zaprosil za fotografijo “selfie”. Naredila sva ga na njegov telefon. Jaz ga nimam. On pa ga je po srečanju objavil na TW profilu. Nič zato, mislil sem si, da oba sporočava le eno, da se zapriseženi levičarji in desničarji lahko normalno pogovarjamo. Toda nihče z desne strani mene za to potezo ni kritiziral, se je pa vsul plaz kritik na njega, da laže, da si izmišlja in podobno. Nekaj ur sem počakal nato pa na TW profilu objavil, da Roni Kordiš ne laže in da je bil res pri meni v Državnem zboru na obisku. Nekateri njegovi kritiki so nehali z napadom nanj, nekateri pa so ga zaradi obiska še bolj obsojali. Le zakaj, ker se levičarji in desničarji ne bi smeli pogovarjati. Bolano.

Z Ronijem Kordišem v nadaljevanju seveda nisem imel nobenih stikov, tudi potrebe za kaj takega ni bilo z moje strani, verjetno pa tudi z njegove ne. Med letoma 2018 in 2020 sta minili dve leti od moje upokojitve in leta 2020 je nastopil čas moje reaktivacije in ponovno sem se zaposlil v Kabinetu predsednika vlada Janeza Janše. Ne spomnim se točno kako, a na TW profilu sva se z Ronijem Kordišem ponovno “srečala”.   Ponovno sem ga povabil na kavo, a je odklonil z obrazložitvijo, da ga bodo “njegovi” kritizirali. To sem popolnoma razumel. Njega bi levičarji res kritizirali, če bi šel z menoj na kavo, mene zagotovo desničarji ne bi kritizirali. Taka je pač situacija.

A glej ga zlomka. Zapriseženi levičar Roni Kordiš se je pred dnevi cepil proti Covid19. In kaj se mu je zgodilo? Za zaprisežene levičarje, kar je tudi sam, je postal “reva, plačanec, ki vabi ljudi v smrt in podpira Janeza Janšo”. Noro, noro in noro, pa ne s strani Ronija Kordiša, zapriseženega levičarja, ki se je cepil proti Covid19, ampak s strani skrajnih levičarjev, ki ga zato obsojajo. Njegov zapis o tem lahko prebereta na: https://www.had.si/blog/2021/05/14/ker-sem-se-cepil-sem-reva-placanec-vabim-ljudi-v-smrt-podpiram-janeza-janso-zanimivi-ucinki-cepiva/ Pa srečno moj politični konkurent, skrajni levičar Roni Kordiš, veliko zdravja vam želim, na kavo pa vas ne upam povabiti, pa ne zaradi mojih pristašev ampak zaradi vaših. Ostanite zdravi.