Laži kot dober izvozno uvozni artikel

Laži kot dober izvozno uvozni artikel

Vsaka država, točneje njeni gospodarski in drugi subjekti, se ukvarja z izvozom in uvozom. Pri tem, vsaj država seveda stremi k uravnoteženi bilanci izvoza in uvoza. Izvaža in uvaža se sicer vse mogoče. V zadnjih dvajsetih letih, pa v Sloveniji postajajo laži eden najbolj znanih izvozno uvoznik “artiklov” s katerim se ukvarjajo naši politični levičarji, z njimi pa tudi naši levosučni dominantni mediji. Stvar je precej preprosta. Laž ustvariš v Sloveniji, njena pojavna oblika je običajno tekstovni zapis, pa tudi posnetek ali kaj podobnega. Tak “artikel” pošlješ v tujino, in poskrbiš, da se pod izvoženo laž podpiše nek tuj novinar ali jo posvoji kateri izmed tujih politikov, sledi seveda širjenje laži v tujini, od tod pa to isto laž uvoziš nazaj v Slovenijo in jo prodajaš kot v tujini narejen kakovostni “artikel”. Ja tako preprosto je to.

Ena takih laži je bila afera Patria. Avgusta 2008 je ta afera nastala v Sloveniji, od tod je bila poslana na Finsko, tamkajšnji novinar Magnus Berglund je to laž posvojil, jo nekoliko polepšal in v obliki televizijske oddaje objavil na tamkajšnji televiziji YLE. Tako polepšana laž je bila iz Finske uvožena nazaj v Slovenijo in Janez Janša je bil tri tedne pred volitvami obtožen jemanja podkupnine v zadevi Patria. Nadaljevanje poznate. SDS je takratne volitve izgubila, laž pa je preživela številne lokalne in državne volitve, ter negativno vplivala na rezultat SDS, vse do leta 2014, ko je bil Janez Janša poslan v zapor, šele leta 2015, je to laž Ustavno sodišče obelodanilo v obliki razveljavitve vseh sodb v zvezi s tem. Si predstavljate koliko je bila ta laž vredna za slovenske levičarje in njihove levosučne medije. Lahko bi rekli, da je bila neprecenljiva.

“Politico” je tipičen levičarski spletni portal, ki se v Bruslju kar pogosto ukvarja s Slovenijo in Janezom Janšo. Seveda novinarji tega medija o Slovenijo ne vedo kaj dosti, če sploh kaj. Zato tudi ne morejo spisati kakega resnega prispevka, ki bi bil kolikor toliko uravnotežen. Prispevki, ki jih objavljajo seveda nastajajo v Sloveniji, od koder so kot laž izvoženi v Bruselj, po objavi v Politico pa naši levosučni levičarski mediji v Sloveniji na veliko poročajo o tem kaj piše “Politico”. Čista prevara torej.

Dober primer takega izvažanja in ponovnega uvažanja laži, je pred časom objavilo naše tovarniško glasilo, ki samo sebe imenuje Dnevnik, last pravnomočno obsojenega Martina Odlazka. V prispevku z naslovom “Tuji mediji: Janez Janša – populistični voditelj, za katerega verjetno še niste slišali” (https://www.dnevnik.si/1042942199) našteva tuje medije kot so: portal Euronews, nemška TV ZDF, francoska AFP, avstrijska APA in hrvaška Hina, pa še kdo, ki naj bi poročali o napadih Janeza Janše na medije in novinarje, ter seveda urednike levosučnih slovenskih medijev, “ki ne bodo klonili” pod pritiski Janše. V vseh teh primerih gre seveda za izvažanje laži in njihovo ponovno uvažanje, pod pretvezo, da gre za resne analize in resna poročanja resnih tujih medijev.

Precej uspešni izvozniki laži v tujino so tudi levi politiki, med njimi seveda prednjačijo levi poslanci iz Slovenije v EU parlamentu. Najaktivnejša in najproduktivnejša med njimi je twitterašica Tanja Fajon. Omenjena političarka, ki se bo morda na levem političnem polu na prihodnjih volitvah potegovala za vodenje slovenske vlade, leporeči o človekovih pravicah, svobodi medijev in še čem, pri čemer je za vse seveda kriv Janez Janša. Te svoje laži neposredno izvaža celo v EU parlament. Pred dnevi je tako, pred praktično prazno dvorano EU parlamenta, potekala razprava o Sloveniji v okviru skupine EU parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, ki ga je vodila nizozemska levičarska poslanka Sophie in ‘t Veld. Omenjena je bila še skoraj mladoletnica, ko je Janez Janša  že bil v zaporu prav zaradi zavzemanja za človekove pravice in svoboščine. Ne glede na to, da je Janez Janša pravočasno poslal video prispevek, ki naj bi ga predvajali v okviru njegovega nastopa, omenjena gospa predvajanja video prispevka ni dovolila, zato je Janez Janša prekinil svoje sodelovanje v razpravi. V video prispevku, https://www.vecer.com/svet/jansa-prekinil-povezavo-z-brusljem-vodja-skupine-evropskega-parlamenta-mu-ni-dovolila-predvajati-videa-10238816 so bili seveda prikazani tudi podatki o napadih na novinarje s strani podpornikov levih političnih strank v Sloveniji. Da je do te razprave sploh prišlo, so seveda v veliki meri krivi naši levi EU poslanci in levosučni mediji, ki družno v EU parlament izvažajo laži zato, da bi jih okronane s pečatom EU parlamenta, lahko nato uvažali nazaj v Slovenijo. 

Precej podobna je situacija tudi v primeru nedavno objavljenega “Poročila o praksi človekovih pravic za leto 2020”, ki ga je pred dnevi objavilo ameriško zunanje ministrstvo. Splošno gledano poročilo ugotavlja nižanje nivoja človekovih pravic v vseh državah sveta in Slovenija pri tem po njihovi oceni ni izjema. Način zbiranja podatkov je pa takšen, da avtorji podatke zbirajo po državah, seveda tudi na podlagi poročanja lokalnih medijev in pogovorov s posamezniki v državah. Tudi tu gre za neke vrste izvažanje podatkov, lahko tudi laži in za njihovo naknadno uvažanje. V naših levosučnih medijih ste lahko pred dnevi prebrali izvlečke iz omenjenega poročila, toda le določene izvlečke, seveda tiste, ki našim levosučnim medijem ustrezajo. Tako ste lahko brali o napadih na novinarje, urednike, medije, o prekinjenem financiranja STA in podobno. Prikrajšali pa so vas, za tisti del poročila, kjer piše, da “vlada na medije ne izvaja pritiskov”. Zakaj? Zato, ker tega pač ne smete vedeti.

Kakorkoli že, če še spremljate naše levosučne medije, v katerih se tako radi pojavljajo naši levi politiki, potem ravnajte tako kot ravnate na tržnici. Tam si solato dobro ogledate, morda celo vprašate po dokazilih o izvoru, pogledate ceno in se nato odločite pri kateri branjevki boste solato kupili. In tako je tudi prav. Tako torej ravnajte tudi v primeru novinarskega teksta v časopisu ali novinarskega prispevka na radiu ali televiziji. Najprej se vprašajte, kdo je lastnik, kdo je novinar, ter seveda zakaj poroča tako kot poroča. Kaj kmalu boste ugotovili kdo vam laže in zakaj vam laže. Še največ pa boste naredili, če takih medijev seveda ne boste spremljali, prej ali slej bodo brez vas tudi propadli. To seveda ne velja za javno televizijo, ki jo prisilno plačujemo vsi.   

6 komentarjev

  1. VRHUNSKO!
    Tiste ekstremne – “levo zgoraj” – ste razgalili do nagega.

    GRADITI JE TEŽKO (se trudiš, delaš desetletja, garaš, vlagaš sredstva…), RUŠITI PA “ENOSTAVNO”, le “baraba” moraš bit.
    Skrajni levičarji, večina prisesani na državnih jaslih, so sposobni zgolj lagati, rušiti. Pri tem pa jim pomagajo posamezniki v inštitucijah. Ta VLADA DELA DOBRO, TRDO. Skrajni levičarji pa zgolj nagajajo, rušijo, v škodo državljanov. Celo PREDSEDNIK DRŽAVE jim “ne paše” več, čeprav je bil vedno usmerjen, nagnjen – veliko bolj v “levo”, kot pa “desno” – ampak se zaveda, da VIRUS NE IZBIRA, DA GRE ZA SLOVENIJO, ZA SKUPNO DOBRO. In ne zgolj za vlado, ki se uspešno spopada s pandemijo.
    Vse kar ta vlada naredi JE ZA SKRAJNE LEVIČARJE NAROBE. Kaj nam to pove? Da jim je povsem vseeno, malo mar, kaj dela vlada – važno je, da jo z/rušijo. Ker ta Vlada dela dobro za ljudi. To pa njim ne paše. Se počutijo ogroženi. Denar gre tja, kamor spada, kamor mora – v korist države in ljudi. In ne zgolj v njihove, že tako prepolne žepe. “Nič ne delajo”, ne prispevajo k izboljšanju razmer, temveč bojkotirajo, lažejo, podtikajo, ŠKODIJO.

    In zdaj..
    Ustavna obtožba predsednika vlade…Lepo vas prosim. Če kdo, BI MORAL ŠAREC ODGOVARJATI. Pred najhujšo krizo nas je RAZOROŽIL! – podaril, izvozil maske. Nam pustil IZPRAZNJENA SKLADIŠČA!… nato pa s položaja strahopetno odstopil, pobegnil in prepustil državo, državljane na cedilu. Zdaj pa na veliko pametuje. To je to, kar bi bilo treba sankcionirati. Ne pa trdo, uspešno delo, delo v prid države, državljanov. Trud te vlade, ki jo želijo zrušiti za vsako ceno – samo, da bi bilo kot je bilo, da bi ostali pri koritu in se privilegirani mastili.

    Med največjimi lažnivci, IZVOZNIKI LAŽI je Tanja Fajon. “Izstreljena”, votla, prazna in lažniva – škodljiva. Povrhu pa še odlično plačana.

    Nekako verjamem, da levičarjem NE BO USPELO ZRUŠITI TE VLADE. (čeprav se jim meša, ker niso oni na oblasti) So nesposobni kaj pametnega povedati, še manj pa narediti. Volitve bi jih pokopale. Razmere zaradi covid so zahtevne, poleg tega pa Slovenijo še čaka – predsedovanje Svetu EU. Za ekstremne levičarje pa je bilo in je – lažje kritizirati in rušiti, kot pa delati in kaj pametnega narediti. IN LJUDJE TO, VSE BOLJ OPAZIJO.

    Če samo omenim..Janša se ODLIČNO ZNAJDE na EU parketu. Šarec pa, ko bi moral zgolj kaj povedati, je stisnil rep med noge.

  2. Laž , nesmrtna duša komunizma ! Odkar ne berem levičarskih cajtengov Delo,Večer.Dnevnik
    TV Hanzi,Pop ter A kanalizacijo se zelo dobro počutim! Dnevnik Planet ob 18- ih pa prav
    blagodejno vpliva na počutje!
    Lastniki Fašikomunističnih časopisov so po večini kriminalci njihov Glavni urednik pa je
    največji izdajalec Slovenskega naroda madžar M. Kučan ! Da o raznih Mesecih( novi mali HITLR )
    Soroš Tanji , ranjeni šiviliji Alenki, komediantu ( nič kaj smešnem) posvojenem Albancu Sempertinšku
    škoda vsake besede !!!!

  3. Velika škoda je ,da so nam Madžari prepustili prekmurje kajti ,če ga nebi ,bi imeli
    Madžari Tov. Kučana !!!!

  4. Pozdravljeni g. dr. Gorenak
    O, sveta nebesa. Človek ne ve več, kje bi začel in kje bi končal.
    Izdajalski politični levičarji, novinarji in izdajalska javna televizija so vsak dan vse bolj razdraženi in pobesneli. Ni področja na tem svetu, da ne bi imeli svojih dolgih prstov in dolgega jezika zraven. Povsod kjer se pojavijo, delajo samo škodo narodu.
    Zdaj pa, ko že vsi govorijo o Madžarski in o predsedniku Orbanu, bom še jaz dodala nekaj.
    G. Orban je ob stoletnici TRIANONSKE MIROVNE POGODBE povedal: mi Madžari smo velik narod, ki ustvarja svojo kulturo in svojo državo… Kaj pa naši levičarji? Kaj pa oni ustvarjajo in s čim se lahko pohvalijo?
    Pohvalijo se lahko, da so ustvarili lesen kip ge. Melanije in iz desk zabitega kipa g. Trumpa. Hvala Bogu, da je zgorel. Pohvalijo se lahko tudi, da že mesece ustvarjajo nerede po Ljubljani in prejšnji teden tudi v Mariboru, da se v Parlamentu obnašajo agresivno, žaljivo, napadalno, lažejo vse po prek, rušijo nam vlado, za varnost države jim ni mar, zaničujejo vojsko. Pravijo , da vojske ne potrebujemo. Jaz pa pravim, da potrebujemo našo vojsko. Potrebujemo jo zato, da našim otrokom damo to možnost; da bodo tudi oni nekoč rekli, bili smo ponosni vojaki svoje Domovine. Tako kot poslanec Franc Breznik ponosno pravi: »Bili smo tam leta 91.
    Koalicijskim garačem vse dobro. Na pravi poti ste, zdržite, ustvarjate novo, boljšo Slovenijo. Slovenijo enako za vse.
    Lep pozdrav

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!