Postal sem tarča napada

Zgodbe, točneje dejstev v nadaljevanju, sploh ne bi objavljal, če ne bi živeli v čudnih časih. Danes okoli 14.45 sem zapuščal Državni zbor. Preko prehoda za pešce sem se napotil na drugo stran v smeri Maxi marketa. Na platoju pred DZ sem opazil pojočega majorja Troho (vsaj mislim, da je bil on), ob njem pa je bil izrazito suh možakar, visok okoli 180 cm, z brado, star okoli 50-55 let. Nekaj sta si povedala na uho, točneje Troha je to povedal omenjenemu neznancu, ta pa se je zapodil proti meni.

Z razdalje dobrega metra ali metra in pol me je s prenosnim telefonom začel snemati in me je prosil za kratek dve minutni pogovor, kot je dejal. Ustavil sem se in ga vprašal kaj želi? Še naprej me je snemal s prenosnim telefonom. Dejal je, da je bil član SDS več kot 20. let, da epidemije ni, da si jo je izmislil Janez Janša in da zato umirajo nedolžni ljudje. Videl sem, da z njim razgovor ni mogoč, zato sem pot nadaljeval, on pa mi je sledil in mi postavljal vprašanja, ter me snemal. Nekje v višini konca Maxi marketa je hodil že vzporedno ali celo pred menoj, snemal me je z razdalje manj kot metra, morda celo manj kot pol metra. Ni šlo drugače, zato sem ga odrinil od sebe. Njegov telefon je padel na tla, a ga je pobral in nadaljeval snemanje. Nisem se odzival vse do vhoda v blok mojega službenega stanovanja za Dramo v Ljubljani na Igriški ulici. Tam je želel vstopiti v blok a sem ga moral ponovno odriniti in za seboj zapreti vrata.

Zgodbo z dejstvi objavljam javno, zlasti zato, ker me neznanec lahko ovadi za napad nanj in za poškodovanje njegovega telefona.  

4 komentarji

  1. Žal bo vedno več tega (videno v Ameriki). Vse kar je samo malenkost desneje od Stalina, so že fašisti, te pa je, to ja vsi dobro vemo, skoraj obvezno napadati.

  2. NIHČE, PRAV NIHČE NIMA PRAVICE POSEGAT V naš/VAŠ PROSTOR, VAS OVIRAT NA POTI DOMOV, NA POTI V VAŠ DOM, V VAŠE STANOVANJE. To je nedopustno. Najmanj kar lahko človek naredi je, DA TAKEGA VSILJIVCA ODRINE. Vemo…policija »nič ne more«, »sodstvo nič ne more« ….»TI SE PA BRANI KOT SE VEŠ IN ZNAŠ«. Zdaj, če – milo rečeno – VSILJIVCU, IZZIVALCU, PROVOKATORJU telefon zleti iz rok, »bog pomagaj«, njegov problem. Sam je kriv! Na koncu vam bodo hodili še na dom zvonit, grozit?! Kam pa pridemo.
    Je zgoraj omenjen »pojoči major TROHA«.?..Je to tisti TROHA, ki je gladovno stavkal v Ljubljani…pod polivinilastim šotorom iz katerega se je vil neznosen smrad nekaj deset metrov naokoli…..? Je to tisti TROHA, za katerega se je govorilo, da se je ugrabil….? Je to tisti TROHA, da ne naštevam….?! Kar tako vprašam. Če je, potem ni čudno…
    Danes smo prišli tako daleč, da lahko že vsak, ki ima pet minut časa, skoraj BREZ POSLEDIC – če je le NAŠ – IZZIVA, LAŽE, GROZI, VDIRA V TVOJ, NAŠ PROSTOR KOLIKOR GA JE VOLJA. Takšno vzdušje so nam naredili TISTI, KI IZGUBLJAJO OBLAST, NADZOR NAD KAPITALOM IN LJUDMI! Dolgo tako ne bo več šlo. Treba jim je dati vedeti – »PALICA IMA DVA KONCA«!. Čas je, da ko nas VSEKAJO PO LEVI NE NASTAVIMO ŠE DESNE AMPAK REAGIRAMO….REAGIRAMO Z RESNICO – PA TUDI FIZIČNO, ČE JE POTREBNO. Čas je, NAŠA PRAVICA JE, DA SE BRANIMO. Pa naj stane kolikor pač stane.

    Dr. Vinko Gorenak VSA ČAST VAM, DA SE NE PUSTITE.

  3. Edina stvar, ki je bila v Jugi vredu je bila, da si lahko takšnega nadlegovalca udaril na gobec in pri tem imel pričo o nadlegovanju cepca,….pa so ti miličniki toliko da ne ploskali.. vsaj na Štajerskem. Danes pa si takoj obsojen za prekoračitev silobrana… danes te nekdo na ulici lahko pljuva, žali, ko pokličeš policijo pa zbeži … tega se cepci dobro zavedajo… priče ti ne morejo pomagati saj ne veš podatkov nadlegovalca….

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!