6 komentarjev

  1. Vsem policistom ki imajo višje plače od notranjega ministra znižati na primernejši nivo kot je ta, ki je sedaj postavljen. Tudi najvišje plačni policist ne more imeti višje plače od notranjega ministra, konkretno je sedaj to g. Aleš Hojs. Plače vseh policistov je potrebno korenito prevetriti in narediti novo sistematizacijo, saj je verjetno ta še ostanek post komunistične politike, ki je nagrajevala po politični in ne strokovni plati. Policija bi moral biti preverjeno nepolitična ustanova, kar sedaj seveda ni in kot eden v nebo vpijoči dokaz temu je Luka Goršek predsednik podmladka SD , ki je sin bivšega dir. policije.

  2. V bistvu so ti podatki šokantni, sigurno bi težko našli podobna razmerja v kakšni Evropski državi.
    Nekateri iz prvega seznama imajo še ta “privilegij”, da ji dnevno polivajo z gnojnico in za to bi morali še reči hvala.
    Iz moje strani globok poklon in priznanje za vaše strokovno delo (prvi seznam) v dobro nas vseh!

  3. V objavljene plače ne verjamem. Sprašujem, kateri del mesečnega dohodka je to?
    Vsi zgoraj objavljeni zagotovo vsak mesec kasirajo več.
    Lahko to imenujemo metanje peska v oči.

  4. Slikovna primerjava pove predvsem to, da so ministri, državni sekretarji in drugi začasno izvoljeni državni funkcionarji nesorazmerno slabo plačani, saj se od njih upravičeno pričakuje polna strokovna, profesionalna in politična odgovornost ter odločevalska budnost in pripravljenost dobesedno 24 ur dnevno, 7 dni v tednu in 365 dni v letu.
    Ker večina ljudi, predvsem po zaslugi občasnih aktivistično medijsko razbobnanih negativnih zgledov, gleda na te položaje kot na domnevne milostno podeljene sinekure brez odgovornosti in predvsem z vrsto znanih in pričakovanih družbenih privilegijev, je večini prebivalstva tudi prav, da so plače sorazmerno nizke in zaradi tega nekonkurenčne za najbolj strokovno, politično prebojne in etično ugledne ter neoporečne posameznike.
    Najbolj konkurenčni strokovnjaki na trgu dela ter največjega zaupanja vredni kandidati si neprimerno višje plače in še dodatne honorarne prihodke lahko zlahka zagotovijo v zasebnem in celo v javnem sektorju, včasih celo, da honorarno pomagajo strokovno neusposobljenim državnim sekretarjem, ministrom in drugim visokim državnim uradnikom.
    Več kot očitno so plače zaposlenih v javnem sektorju in med njimi še posebej plače najvišjih državnih funkcionarjev ter odločevalcev v zakonodajni, izvršni in sodni veji oblasti nujno potrebne občutnih sistemskih popravkov, da bodo najvišje izvoljene funkcije v legalnih in legitimnih organih oblasti tudi zaradi poštenega plačila postale bolj privlačne za najsposobnejše in politično najkredibilnejše kandidate. In da politika ter visoke državne funkcije ne bodo več vzporedna priložnost za premnoge nesamokritične karieriste, politične in karierne pustolovce ter samo-promovirane multipraktik politične bleferje za en mandat.

  5. Pred leti sem vprašal enega, izmed (po položaju) najvišjih policijskih šefov – če že kaj razmišlja o upokojitvi. Z nasmehom je odgovoril, da bo delal še dolga leta – DA JE ŠE “MLAD IN POLN ENERGIJE” . Zdaj vem, da ni bil samo “mlad in poln energije”, da je bil tudi plačan več kot dobro. (glede na plače v Sloveniji). Verjamem, da bi delal do smrti, če bi mu pustili… In takih šefov sem poznal kar nekaj. Nekako je bilo potem odločeno, da je napočil čas, da odidejo, se poslovijo….
    Z njegovo ženo, ki je garala v službi in doma – se odrekla karieri – sva si bila enotna – “ČIM PREJ V PENZIJO”, tem bolje.
    Nič ni narobe, da so ljudje aktivni, da delajo vse življenje, če lahko. Ni pa prav, da so “PRISESANI V PREPRIČANOSTI” , da se brez njih ne da.
    Primerjava zgornje in spodnje tabele?…..nekaj tu ne “štima”…So v zgornji plačani premalo?! ali v spodnji preveč?!

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!