“Korlova štala”

“Korl ima štalo” predvsem v prenesenem pomenu besede. Ampak za sedanje stanje je kriv izključno sam. Toda pojdimo po vrsti. Po tem, ko so ga v začetku leta 2020 člani njegove stranke DESUS poslali na smetišče zgodovine, je sklonjene glave odšel z izjavo, da se umika iz javnega življenja. Toda glej ga zlomka, ti isti člani stranke DESUS, so ga konec leta 2020 ponovno postavili na čelo stranke.

Toda na tej točki nastane prvi problem “Korla”. On dobro ve, da so poslanci ključni pri delovanju stranke. Toda to dejstvo je popolnoma zanemaril. V času pred njegovo vrnitvijo na čelo DESUS, je poslancem zagotavljal, da želi le eno, to je konsolidacija in povrnitev ugleda stranki DESUS. Ko pa je bil izvoljen na čelo DESUS, se je 48 ur za tem vehementno oglasil v poslanski skupini DESUS in dejal: “fantje odhajamo iz koalicije”. To mi zagotavljajo poslanci DESUS. Povedano po domače “Korl je poslance DESUS nategnil” – oprostite izrazu a ljudje ta izraz še kako razumejo.

Od tu dalje “Korl” igra svojo solo igro, predsedniki strank KUL, ki naj bi ga podpirali, se javno sami sebe ponižujejo, držijo figo v žepu a “Korla” na čelu KUL vsaj javno podpirajo. Eni računajo na predčasne volitve, drugi pa naivno verjamejo, da si bodo podaljšali poslanski mandat. “Korl” je samosvoj. Natančno ve, da je njegova politična moč enaka ničli, saj ni bil izvoljen niti za poslanca, a hkrati hrepeni po svojem političnem višku, biti predsednik vlade, le zakaj pa ne. Ve pa še nekaj, zlasti to, da se mu v kratkem času obeta relativno dobra pokojnina in zato nima kaj izgubiti in gre na vse ali nič, hkrati pa ga “boli džoko” kot je nekoč dejal sam.

Pa si nekoliko podrobneje poglejmo njegove “podpornike” s figo v žepu. Marjan Šarec pravi, da se je sprijaznil z dejstvom, da ga stranke KUL pač ne podpirajo in zato svojo LMŠ pošilja v naročje parlamentarnega političnega “luzerja Korla”. Kako se mora ponižati nekdanji predsednik vlade si lahko predstavljate. Ampak se je. Tanja Fajon seveda prav tako igra svojo igro. Po nekaj mesecih njenega vodenja SD, očitno spoznava, da s svojo radikalnostjo le potaplja SD. Tudi zakaj pa bi postala menda zunanja ministrica za okoli 3.400 evrov neto, če pa ima v Bruslju še tri leta zagotovljenih nad 12.000 evrov mesečno. Levica z Luko Mescem je poglavje zase. Na eni strani daje podporo koaliciji KUL, na drugi strani pa vemo, da je v praktično enaki koaliciji, ki jo je vodil Marjan Šarec obrnila hrbet in jo potopila. Zakaj bi bilo sedaj drugače? SAB Alenke Bratušek je prav tako unikum v smislu dinozaverskega ostanka nekdanje Jankovičeve PS, sedaj v obliki male mačke, ki se poslavlja. Boji se volitev a hkrati bi bilo leto in pol do volitev bolje biti na oblasti in pri denarju, kot v opoziciji.  Stranke DESUS, točneje njenih poslancev, namenoma ne bom omenjal v tem prispevku. Za tako odločitev imam razloge.

In v takih razmerah je junak “Korl” vložil nezaupnico vladi in se “žrtvoval” za mandatarja. Ni še čisto jasno, kdo jo je napisal, na eni strani on trdi, da jo je spisal sam, na drugi strani pa “forenziki” v njej prepoznajo prstne odtise nekdanjega strokovnega sodelavca SD. Kdo bi vedel? Toda “Korl” ve, da je za uspeh  nezaupnice potrebnih 46 glasov, ima pa jih 42. A nič ne de, “Korl” tvega, na eni strani ve, da ima “štalo” a ga na drugi strani “boli džoko.

5 komentarjev

  1. Ko se je že zdelo, da so nedotakljivi predstavniki podzemlja “globoke/ugrabljene države” dosegli dno političnega udejstvovanja z zgodovinskim političnim “klečeplazenjem” na ljubljanski magistrat in prošnjo kramarskemu županu “najlepšega mesta na svetu”, da odreši Slovenijo in Slovence s svojo stranko Pozitivna Slovenija, seveda nismo vedeli, da bo bolj ali manj ista združba nedotakljivih samooklicanih “playmakerjev” iz parazitskega političnega podzemlja skušala zrušiti celo legalno in legitimno vlado RS ter vladajočo desno-sredinsko koalicijo dobesedno sredi najhujše zdravstvene, gospodarske, socialne in varnostne krize po 2. svetovni vojni in osamosvojitvi RS.
    Ko jim ni bil dovolj politično ambiciozen in trden v boju za oblast samo-ponujeni kandidat za mandatarja “tehnične vlade” dr. Jože P. Damijan, je njihova novo-komponirana opozicijska samooklicana koalicija KUL kar “med tekom” rokohitrsko izdala in zamenjala svojega prvega favorita in ga po nareku “globoke države” servilno čez noč zamenjala s samo-promoviranim starim/novim prvakom vladajoče stranke Desus Karlom Erjavcem, ki je čez noč magično “potegnil” poslansko skupino in ministre iz vladajoče desno-sredinske koalicije ter se vneto lotil rušenja legalne in legitimne vlade RS ter hazarderskega osvajanja vrha izvršilne veje oblasti v RS.
    Da mu kljub neizmerni javni in prikriti podpori podzemlja “ugrabljene države”, aktivističnih medijev in agencij za potvarjanje javnega mnenja, “levih intelektualcev” in čredno “ne-organiziranih” oz. “spontanih” uličnih vstajnikov in nasilnežev ni uspelo zbrati niti podpore vseh poslancev lastne stranke Desus, je bil prvi znak popolnoma napačne politične presoje političnega podzemlja ter “spin doktorjev” proti-vladnega agit-propa.
    Še bolj porazne obete ponujajo sicer nadvse problematične in aktivistično pristranske ankete javnega mnenja, ki zahtevi za destruktivno nezaupnico ne zagotavljajo niti polovične podpore med vprašanimi, Karlu Erjavcu kot novemu “žrtvenemu jagnjetu” na žrtveniku “ugrabljene države” pa vprašani ne zagotavljajo niti četrtinske podpore.
    Skratka. Današnji umik Erjavčevega soglasja h kandidaturi za mandatarja, ki samodejno pomeni tudi zaključek vloženega postopka za morebitno izglasovanje konstruktivne nezaupnice legalni in legitimni vladi, je zanj in za “kulce” (Šarec, Fajon, Mesec, Bratušek) razmeroma dostojen in časten političen izhod pred popolnim porazom in sramoto v parlamentu ter pred vse bolj kritično slovensko javnostjo.
    A kot je videti, se vsaj “mesečniki” Levice in njim vse bolj akcijsko podobni aktivisti SD vse bolj ogrevajo za hazardiranje v parlamentu do konca ter do popolnega poraza oz. političnega “skurjenja” Karla Erjavca kot samo-ponujenega “odrešenika” opozicijskih “kulcev” in njihovih parazitskih animatorjev ter usmerjevalcev iz podzemlja “globoke/ugrabljene države”.
    Vsekakor lahko pričakujemo, da bodo “mesečniki” Levice in SD v najkrajšem času prilagodljivo in pragmatično “pustili na cedilu” tudi Karla Erjavca in ponudili nadaljevanje “jare kače” rušenja legalne in legitimne oblasti z novim “odrešenikom” in novim “kristusom” na pokopališču izdanih in žrtvovanih “padlih angelov” neizmerno oblasti-željne slovenske levice ter neumornih političnih animatorjev in kibicev iz podzemlja “globoke/ugrabljene države”.

  2. Korl…..“fantje odhajamo iz koalicije”.
    Ko je lažnivec Korl postal šef DeSUS, sem rekel domačim – V PONEDELJEK BO ŠEL KORL MED POSLANCE IN ZAHTEVAL IZSTOP IZ VLADE. Žena me je pogledala, mi nekako verjela. In zgodilo se je – Korl z “udarno novico”…“fantje odhajamo iz koalicije”.
    Menim, da sta med tistimi, ki so Karlu vneto pripravljali prostor – sta veliko pripomogla k temu – Gantar in Jurša.
    KAPO DOL iskrenemu, hrabremu, resnicoljubnemu ROBERTU POLNARJU! Predvsem Korla – je razgalil “do nagega”. “BOLI GA DŽOKO Korl JE NAG”!

  3. Spoštovani gospod dr. Vinko Gorenak,
    čeprav se ne poznava, sem se odločil, da vam napišem nekaj vrstic. Priznam, da z velikim zanimanjem prebiram vaše pronicljive komentarje in spremljam vaše delo tudi prek TV oziroma drugih elektronskih medijev. Vesel sem, da so v SLO še vedno pokončne osebnosti, to je osebe s hrbtenico, ki se ne bojijo reči bobu bob. In še nekaj, kar mi je pri vaših nastopih v pisni ali govorni obliki všeč: znate biti logični in jasni, kar je v dobi mlatenja prazne slame oziroma uporabe floskul, ki nič ne povedo, prava redkost.
    Želim vam zdravja in čvrstih živcev še naprej!
    Jože Hribar

  4. Pomoje so člani DESUSA kiso ponovno izvolili Erjavca vsi edemenčni ali pa butasti dase smešijo pred celo Slovenijo.

  5. Spostovani G. Joze!

    Lepa hvala.

    dr. Vinko Gorenak

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!