“Dejstva”, ki to niso, bolje bi bilo “zavajanja”

V oddaji Svet na Kanalu A dne 16.12.2020 je bilo objavljeno »dejstvo« da je vlada pod vodstvom Janeza Janše na čelo Finančne uprave Republike Slovenije imenovala kot vršilko dolžnosti Ireno Nunčič. To dejstvo drži. A glede na povedano v oddaji Svet na Kanalu A, je to bolj ali manj celo edino dejstvo, ki v povezavi s tem imenovanjem drži.

V oddaji je bilo tako povedano: »Na Finančno upravo so postavili Ireno Nunčič, članico SDSa brez davčnih izkušenj, in razrešili nekdanjega kariernega dacarja …«.

Dejstva pravite? No pa poglejmo, v priljubljeni iskalni Google sem vpisal iskalno geslo: Irena Nunčič življenjepis. Prvi (1 – !) zadetek, ki ga ponuja iskalnik je povezan na življenjepis Irene Nučič, ki je bil sestavni del njene prijave na delovno mesto direktorice Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah v letu 2016, iz katerega izhaja, da je Irena Nunčič delovala na različnih položajih vezanih na finance in davke, tako je denimo bila zaposlena na Banki Slovenije, Ministrstvu za finance, ter pozor od 2007 dalje tudi na Generalnem davčnem uradu Davčne uprave Republike Slovenije. Torej ali »dejstvo«, ki je bilo predstavljeno v oddaji drži? Odgovor je seveda ne, in za dokaz morate le uporabiti priljubljen iskalnik in se prepričati o resnici.

Drugo »dejstvo«, ki so ga navedli v omenjeni oddaji je, da je Irena Nunčič članica SDS. Irena Nunčič je bila nekaj let res članica SDS, a je iz stranke po mojem spominu izstopila pred več kot desetimi leti.

Vir: https://smarje.si/files/other/news/133/72047Gradivo%207.%20to%C4%8Dka.pdf

Celoten članek iz 24ur.com à https://www.24ur.com/novice/dejstva/imenovanja-kot-podreditev-institucij.html

En komentar

  1. Saj veste g. Gorenak, v čem je bistvo teh potvarjanj ali zamolčanja določenih dejstev v tej in ostalih skorumpiranih medijskih hišah že vrsto let. Problem je pač v tem, kako ta posebej plačana in nagrajena izkrivljanja v bodoče preprečiti. Ampak glede na to, da se je kontinuiteta zajedla v vse družbene pore, temu še nekaj časa ne bo konca.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!