5 komentarjev

  1. To pa ni bilo dobro prebrati pozno zvečer, moram vsaj kamilice skuhati. Saj ne morem verjeti, čeprav smo že marsikaj videli in doživeli od “neodvisnih in nepristranskih” sodnikov. Če pa po tem nihče ne boi ukrepal?!!!!

  2. Urška Klakočar Zupančič…?!
    Še ta ženska dela?! So jo peljali v kakšno psihiatrično bolnišnico?! Je že v zaporu?! Samo vprašam.
    Ker, če ne…Kaj lahko pričakujemo, kot njen naslednji korak. Bo vzela orožje v roke in začela streljati?!
    Noro, Noro, Noro.
    In zdaj bo kdo dejal, da je tole njeno pisanje izvzeto iz konteksta. Kot tista ženska na RTV, ki je izjavila, da naša vojska pobija civiliste…..RTV pa, da je izvzeto iz konteksta…Norosti ni videti konca. Eno samo SPRENEVEDANJE. In Zlatko Čordić…. NJEGOVIM NASILNIM DEJANJEM NI VIDETI KONCA – on se pa opravičuje. Ne zato, ker dela narobe, ampak zato DA NE BI NOSIL POSLEDIC SVOJIH NIZKOTNIH, NASILNIH DEJANJ.
    Kako se je opravičeval….ČE SEM…se opravičujem Kreku….torej ČE SEM….nekaj storil narobe in ne KER SEM…naredil kar sem. In kmalu za tem zopet napad. In javna hiša RTV ga promovira!?
    Pa Jenull?! Sin tožilca…UBOGI REVČEK..ON LAHKO krši vse predpise, pa ga promovirajo na RTV kot, da on edini dela prav – vsi drugi pa narobe. Morda pa verjame, da bo očka rešil….da bo vse ok in bo ubogi sinček lahko, brez posledic, še naprej počel kar počne. Policisti so krivi, ko izziva, krši prometne in druge predpise, da je kaznovan… a ne Jenull.
    In še in še..
    KORITARJI SE Z ZADNJIMI VZDIHLJAJI – tudi s pomočjo nasilnih dejanj – OPRIJEMAJO KORITA, ki ga državljani polnimo. KAKO DOLGO ŠE?!

  3. Sodne veje oblasti nujna “metla” demokracije očitno še ni dosegla in je tudi še dolgo ne bo, saj so sodniki kot izvoljeni funkcionarji načeloma avtonomne in neodvisne sodne veje oblasti zavarovani s trajnostjo mandata.
    Kar pomeni, da si lahko privoščijo vsakršno izzivanje in škandaliziranje javnosti z nerazumno dolgimi roki obravnav, z neprepričljivimi utemeljitvami spornih razsodb, z načrtnim preganjanjem enih in sistematičnim spregledovanjem drugih, z “založitvami” določenih dosjejev v nedosegljive predale in omare, ali s prostočasnimi ba(l)kanalijami in spletnimi hujskanji … nihče jim nič ne more.
    Pred nevarnimi vetrovi demokracije jih trajno varuje trajni mandat, znotraj pristojnih nadzornih in kontrolnih organov v sodstvu kot tretji veji oblasti pa jih praviloma varuje lažna stanovska solidarnost, biciklizem, klientelizem in nepotizem.
    Svojevrsten paradoks nekdanjih socialističnih oz. komunističnih diktatur je ravno samostojna in avtonomna sodna veja oblasti, ki je tudi po treh desetletjih od siceršnje osvoboditve, demokratizacije in politične pluralizacije v teh državah prav zaradi trajnega oz. dosmrtnega mandata sodnikov ostala doktrinarno, institucionalno in kadrovsko povezana z zgodovinsko poraženim in zavrženim totalitarnim režimom.
    Prav institut trajnega sodniškega mandata onemogoča nekdanjim socialističnim ter komunističnim diktaturam vzhodne Evrope in Balkana, da bi se popolnoma osvobodile obremenilne kontinuitete totalitarističnih oz. nedemokratskih vezi s preteklostjo.
    Posledica tega paradoksa je tudi aktualni nesporazum med t. i. razvito in tradicionalno demokratično Evropo ter med državami nekdanjega totalitarnega vzhodnega bloka vključno z Balkanom, in sicer ob pojmovanju populistično zlorabljene “vladavine prava”. Trajni sodniški mandat v starih demokracijah zahodne Evrope namreč vsebinsko pomeni in posledično povzroča povsem nekaj drugega, kot se to kaže v novo-komponiranih invalidno demokratičnih državah vzhodnega bloka in Balkana.

  4. Tu me ne morete klicati lahko le pisete komentar.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!