RTV SLO naj se takoj opraviči slovenski vojski oddajo “zadnja beseda” pa ukine

Drži, to kar sem že večkrat zapisal, da RTV SLO in POP TV ne gledam. Ko pa sem opozorjen na kakšno njihovo “svinjarijo” pa si to običajno ogledam. Včeraj so tako na RTV SLO predvajali oddajo “Zadnja beseda” v kateri je voditeljica Valentina Smej Novak modrovala, skupaj s tremi damami Mileno Miklavčič, Katarino Kresal in Jadranko Juras. Oddajo si lahko pogledate na naslednji povezavi: https://4d.rtvslo.si/arhiv/zadnja-beseda/174735573 . Odsvetujem vam ogled cele oddaje, ker si ne zasluži vašega časa, bodite pozorni le na čas 12 minut in 50 sekund, ter v nadaljevanju manj kot eno minuto. Jadranka Juras je izjavila, da “slovenski vojaki hodijo na misije v tujino, kjer pobijajo lokalno prebivalstvo”. Da prav ste prebrali, po njenem mnenju “slovenski vojaki hodijo na misije v tujino, kjer pobijajo lokalno prebivalstvo”. In kaj je storila voditeljica oddaje Valentina Smej Novak? Ni je ustavila, ni je prekinila, ni je popravila, nič od tega, je pa prikimavala. Pomeni, da se z njo strinja.

V nadaljevanju objavljam javno dostopne podatke o honorarjih, ki jih RTV SLO plačuje Jadranki Juras. Kot lahko vidite različne zneske od 150 do 750 evrov. Ni sicer jasno zakaj ji te zneske nakazuje, a najverjetneje tudi za njene komentarje v oddaji ” Zadnja beseda”. Od 21.06.2019 do 18.11.2020 je tako skupaj prejela 4.700 evrov.

Pazite, gre za javno, nacionalno TV hišo, ki jo plačujemo vsi v obliki RTV prispevka. In ta javna RTV preprosto plačuje za to, da neka Jadranka Juras trdi, da “slovenski vojaki hodijo na misije v tujino, kjer pobijajo lokalno prebivalstvo”. Nikoli in nikdar v nobeni misiji slovenskih vojakov v tujini nismo zaznali informacije, da bi bil zaradi aktivnosti slovenskih vojakov ubit en sam civilist oziroma pripadnik naroda, v katerega državi slovenska vojska častno in odgovorno opravlja svoje naloge.

To je najbolj groba zloraba javne RTV, to je najhujša žalitev slovenske vojske, ki preprosto ne more in ne sme ostati nekaznovana. Pozivam direktorja RTV SLO Kadunca, pozivam programski svet RTV, da ukrepajo, da se opravičijo slovenski vojski in seveda vsem nam državljanom. Pričakujem, da se bo v zaščito slovenski vojski ostro odzval tudi minister za obrambo Matej Tonin, sploh pa slovenska vojska. Kar je preveč je pač preveč.  

5 komentarjev

  1. Tudi sam ne gledam več te obskurne oddaje in babjih čenč, kjer edino Miklavčičeva zasluži pozornost in ne opleta v prazno, ostale se mi pa zdijo pod nivojem, čeprav se delajo vsevedne. Da pa je ta naša RTV poden in peti član opozicije, je pa že dolgo znano. Ampak, da igra to vlogo, je pa nacionalna sramota prve vrste.

  2. Če bi bila RTV javna hiša normalna se kaj takega ne bi dogajalo. V tej javni hiši! se svinjarije ne zgodijo – temveč SE nenehno “ROLAJO”, DOGAJAJO. IZZIVANJU DELA SLOVENSKE JAVNOSTI (s strani javne RTV) JE TREBA NAREDITI KONEC. Narediti konec njihovemu SPRENEVEDANJU. Ali zabluzene, sprenevedave – KAZNOVATI – jih v končni fazi tudi VREČI NA CESTO ali pa UKINITI OBVEZEN RTV PRISPEVEK, pa NAJ BLUZIJO ZA SVOJ DENAR. ENO ALI DRUGO! Samo na ta način se bomo z RTV JAVNEGA SERVISA znebili tistih, ki BLUZIJO, LAŽEJO, ZAVAJAJO, HUJSKAJO, ŠIRIJO SOVRAŠTVO. Temu je pač treba enkrat NAREDITI KONEC. Čas je, da se rtv HLEV OČISTI ali pa ZAPRE.

  3. Kolikor vem je slovenska vojska tam, kjer se mednarodna skupnost dogovori, da je potreba države ali regije, ker je lokalna oblast nemočna, je ni, ali je korumpirana. Slovenska vojska v mednarodnih misijah praviloma zaščiti lokalno prebivalstvo ali omogoči prenos oblasti na demokratičen način. Levičarji (anarholiberalci ..) ravnajo šizofreno, spomnimo se kritik na račun Trumpa, ki sklenil umaknite del ameriških vojakov iz mirovnih sil. In prav levičarji so tisti, ki v imeni »napredka, progresivnosti« največkrat sodelujejo v različnih »internacionalizacija«, spomnimo se Španije, Madžarske leta 1956, Češke leta 1968 itd,itd

  4. Izjava Jadranke Juras je intelektualno in moralno res vredna vsake obsodbe. Mogoče pa je slovenske vojake zamenjala z jugoslovansko soldatesko. Slednji pa še niti na tuje niso hodili in so pobijali lokalno prebivalstvo kar doma.

  5. Kot svobodna, samostojna in neodvisna Slovenija po njihovih lastnih izjavah nikoli ni bila “intimna opcija” najbolj zvestih funkcionarjev in članov nekdanje edine dovoljene totalitarne ZKJ/ZKS, tako tudi Slovenska vojska svobodne, samostojne, neodvisne in demokratične RS vse bolj očitno ni “njihova”.
    Saj ni tako, kot je bila nekoč JLA “jeklena pest totalitarne Partije”, ampak je Slovenska vojska prvič v zgodovini slovenskega naroda oborožena sila kot simbol in garant svobode in suverenosti slovenskega naroda in državljanov RS pod civilnim družbenim nadzorom demokratično izvoljenega večstrankarskega parlamenta.
    Ker dediči, imitatorji in ponarejevalci totalitarne ideološke in politične zgodovinske zapuščine Titove in Kardeljeve ZKJ/ZKS v novodobnih levo sredinskih in ekstremistično levičarskih strankah parlamentarne opozicije po veljavni demokratični ter civilizacijski praksi sodobne razvite Evrope nimajo več izključnega in absolutnega monopola nad obrambo, oboroženimi silami in javno varnostjo v demokratični in politično pluralni RS, se obnašajo do Slovenske vojske, kot da ne bi bila “njihova”, ali zavestno vzbujajo sumničenje, kot da bi bila SV nemara celo pod nevarno močnim vplivom druge, konkurenčne, ali celo sovražne politične opcije.
    Posledica večletnega načrtnega nagajanja, zaviranja in sabotiranja obrambnega razvoja s strani levo-sredinskih in ekstremističnih levičarjev v parlamentu je vztrajno in nenehno nezadostno proračunsko financiranje obrambnih zmogljivosti Slovenske vojske, zaradi česar je Slovenska vojska že vrsto zadnjih let negativno ocenjena za morebitno delovanje v izrednih oz. vojnih razmerah. Kar je približno tako, kot bi gasilsko društvo imelo v garaži vozilo s požarno lestvijo, a brez koles, ali brez funkcionalnega in dovolj zmogljivega pogonskega agregata.
    Seveda pa potuhnjeno izdajalski in mestoma celo aktivno sovražen odnos nekaterih levih in skrajno levičarskih parlamentarnih strank do lastnih obrambnih sil ni razviden samo iz večletnega vztrajnega in sistematičnega zanikrnega pod-financiranja elementarnih kadrovskih in oborožitvenih potreb Slovenske vojske, ampak tudi iz vztrajnega, sistematičnega in neodgovornega neizpolnjevanja prostovoljno sprejetih in prevzetih mednarodnih obrambnih zavez, ki izvirajo iz privilegijev polnopravnega članstva v evro-atlantskem obrambnem zavezništvu Nato. In za omenjeno polnopravno ter obojestransko zavezujoče obrambno zavezništvo v Natu se je z veljavno referendumsko večino (enako kot za EU) opredelila večina volilnega telesa v RS, kar pomeni najvišjo zavezo ljudstva kot suverena za vlade in parlamentarne vladajoče večine vseh barv.
    Skratka: v razmerju do Slovenske vojske kot državnega simbola in dejavnega oboroženega garanta svobode, samostojnosti, neodvisnosti, suverenosti, demokracije in večstrankarskega političnega parlamentarizma izkazujejo posamezni državljani, politični prvaki, medijski vplivneži … svoje razmerje do veljavne ustavne ureditve v RS ter do demokratično izvoljenih funkcionarjev in organov zakonodajne, izvršilne in sodne veje oblasti. Vsako podcenjevanje, omalovaževanje, žalitev ali odkrit prezir do Slovenske vojske, njene ključne vloge v državi in družbi ter do njenih posameznih pripadnikov je hkrati podcenjevanje, omalovaževanje, žalitev in prezir samostojne in suverene RS, njene ustavne ureditve in njenih demokratično izvoljenih, legalnih in legitimnih organov oblasti.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!