Janševo pismo in španski biki

Se spomnite španskih bikoborb? Če se ne spomnite, naj vam povem, da gre za priljubljene, a precej krute igre v Španiji, ko sta v areni praviloma močan bik in bikoborec, ki biku nastavlja veliko rdečo rjuho, bik pa se z vso silovitostjo zaganja vanjo. Zakaj tak uvod? Ob zadnjem pismu Janeza Janše Evropskim voditeljem sem se nehote spomnil na prizore španskih bikoborb. Nekaj podobnega se je dejansko dogajalo pretekle dni, ko so se levosučni mediji, njihovi redniki in novinarji, ter seveda opozicija, deloma tudi koalicijske stranke, na podoben način zaganjali v Janševo pismo, ko pa je nemška kanclerka Angela Merkl včeraj popoldan naredila red na tem področju, pa so se vsi potuhnjeno umaknili. V nadaljevanju si poglejmo jagodni izbor “bikovskega zaletavanja” v Janšino pismo.

Levi skrajni novinarji in politiki

Začnimo z Zoranom Potićem novinarjem tovarniškega glasila Dnevnik. Preveč bi bilo, da bi tukaj citiral ves žolč, ki ga je zlival na pismo Janše. Citiram na le tole: “To je katastrofa. Se bo kdo streznil v tej državi” je rohnel na twitter profilu. Ali pa: “Good morning. Maršal Twitto ni nikogar impresioniral v Bruslju. Razen kakega Orbana”. Sodeč po vseh ostalih njegovih izjavah se mi je zdelo da se bo razpočil ali resno zbolel.

Tudi samooklicani politični analitik Alem Maksuti je zlival svoj žolč po pismu Janše. Takole je zapisal: “No vidite. Tako se vede oseba, ki svojo politično pot gradi na lastnih blodnjah in teorijah zarote. Problem je, da sebe vedno vidi kot večvrednega in se počuti superioren v odnosu do drugih ljudi. Tukaj v vlogi pravnika, ki tolmači zakone EU”. In tale levičarski skrajnež je reden gost oddaj na javni TV, ki jo plačujemo vsi.

Seveda so se oglasili tudi praktično vsi levi skrajneži. Milan Brglez, prestopnik iz SMC v SD, sedaj pa EU poslanec je modroval takole: ” Ob vnovičnem patetičnem zmazku PV (predsednik vlade) se človek vpraša kdaj bodo  SMC, NSI in DESUS končno zapustile vlado Costo Concordio”.  

Posebno poglavje je twitterašica Tanja Fajon, kot sama sebi pravi voditeljica SD. Takole je bruhala ogenj na pismo Janše: “Premier izgublja stik z realnostjo, dobivam veliko odzivov kolegov iz EU, da so šokirani. SLO mora podpreti mehanizem spoštovanja vladavine prava. PV ruši ugled naše države, to je žalitev za ljudi.” In nadaljevala: “Zdravstveni sistem je na robu kolapsa. Bolnice so brez nujne opreme. Ljudje umirajo. Medtem novo pismo PV (predsednik vlade), ki sramoti in ruši našo državo na katero smo v EU ponosni. Ideologijo SDS postavlja nad pravno državo. Brani države, ki blokirajo denar za spopadanje Evrope z epidemijo”. Nič od tega seveda ni realnost in resnica. Zaščitne opreme je dovolj, Janša pa v pismu ne brani Madžarske in Poljske ampak se zavzema za kompromis. Toda za politično lačne levičarje, so taka njena sporočila zgolj politična hrana. Tanja Fajon je šla še dlje. Trdila je, da: “želi Janša Slovenijo popeljati iz EU”. Seveda se je zlagala. Janša je v pismu pozval h kompromisu s Poljsko in Madžarsko in povedal, da brez kompromisa lahko “še kaka ladja zapusti konvoj”. Seveda je mislil na odhod Velike Britanije iz EU.

Žal tudi Ljudmila Novak, EU poslanka NSi ni mogla iz svoje kože. Nekdo je na twitter profilu zapisal da jo je že pred leti na levem ovinku vrglo s ceste seveda v levo.  Na sojem profilu https://www.ljudmilanovak.eu/izjave-stalisca/odziv-na-pismo-slovenskega-pv-predsedniku-evrospkega-sveta/ je zlila nekaj žolča po Janši, tako kot že mnogokrat do sedaj.

Poslanec SD Matjaž Nemec – Nitka vsak dan zliva žolč po Janši. To se mu po njegovi oceni splača. Če bi Tanja Fajon prišla iz EU parlamenta, bi jo nadomestil za seveda kakšnih 13.000 evrov mesečno. Tudi sicer računa na mesto EU poslanca če ne prej pa po naslednjih volitvah. Takole je modroval za 24ur.com: “Janša je ugrabil državo… opozicija zahteva nujne seje odborov” in za RTV SLO: “je koalicijske stranke pozval “k zdravemu razumu”. “Ne gre več za vlado Janeza Janše, ampak za Slovenijo in njene državljane. Pozivamo k enotnosti slovenske politike, da se skupaj zoperstavimo samoiniciativnim potezam predsednika vlade. On ne izvaja politike Republike Slovenije, ampak izvaja svojo lastno agendo.”

Svoj lonček je pristavil tudi koordinator Levice Luka Mesec, za RTV SLO je modroval takole: Slovenijo je Janša “že drugič v dveh tednih osramotil pred vsem svetom, kot je ni še noben premier, predsednik ali zunanji minister”. 

Oglasil se je tudi propadli politik propadle LDS, nekdanji minister Aleš Zalar. “V Avstriji me sosedje in prijatelji sprašujejo, kako je mogoče, da je slovenska politika zašla na stranpoti demokratične države. Mene je pa neznansko sram in ne vem, kako naj jim to pojasnim. Cela Evropa se zgraža nad nami”. Ja pa ja, Nemčija trenutno predseduje EU in izjavo kanclerke Merklove v zvezi s pismom Janše boste prebrali na koncu. Zalar pač “lupa”.

Posebej ostre so bile opozicijske stranke. LMŠ je modrovala takole: “V opoziciji smo vložili zahtevo za sklic izredne seje dveh odborov – za zunanjo politiko in zadeve EU. Kot da niso dovolj vsi dopisi, depeše, tvitti, ki sramotijo državo na svetovnem nivoju, je PV (predsednik vlade) napisal še pismo o vladavini prava. Sramotno in nepotrebno”.

Levica je vedno ostra, tudi tokrat so zapisali takole: “Janez Janša je podprl grožnjo Poljske in Madžarske z blokado evropskega finančnega načrta – točno tistih milijard, za katere se je poleti hvalil, da naj bi jih izboril”. To je seveda laž. Te milijarde so sedaj začasno blokirane zaradi veta Madžarske in Poljske, Janša pa se je v pismu zavzel za pogajanja s tema dvema državama in deblokado sredstev.

Modroval je tudi nesojeni mandatar Jože P. Damjan. Za Dnevnikje dejal: “Predsednika vlade Janeza Janše se je do sedanje zdravstvene krize držal sloves dobrega operativca in kriznega menedžerja. Na žalost pa analiza mandatov, treh vlad, ki jih je vodil Janša kažejo nasprotno”. Ne pozabite omenjeni gospod je bil minister v prvi Janševi vladi, Janšo je imel za božanstvo, a že po treh mesecih je vrgel puško v koruzo in pobegnil.

Tokrat me je razočaral tudi predsednik države Borut Pahor, ki je zamudil priložnost, da se nebi oglasil.

Tudi koalicijske stranke so se oglasile. Nisem prepričan ali so brali pismo Janše ali levosučne medije. Prej slednje. SMC se je v pismu prepoznala v tistem delu, ko Janša govori o ukradenih volitvah 2014. Po moje gre za napačno razumevanje zadeve. SMC takrat ni bila parlamentarna stranka. Sodeč po razpravah v SDS v preteklih letih je z izrazom ukradene volitve mišljena sodna veja oblasti, ki je Janšo nezakonito poslala v zapor sredi volilne kampanije in ne na SMS. Njihov takratni volilni rezultat je tako lahko le posledica ravnanja sodne veje oblasti.

Kaj pa levosučni mediji?

Delo je poročalo o tem da: “Pismo, ki ga je Janez Janša poslal v Bruselj, odmeva v Sloveniji. Od njega so se distancirale tudi koalicijske partnerice”.

Dnevnik, pa da: “Slovenska politika enotno po Janši zaradi pisma EU o vladavini prava”….. In še enkrat Jože P. Damijan: “Sledi lahko le nezaupnica”. Seveda lahko sledi ampak moraš imeti 46 glasov.

Večer pa je skušal biti mednarodno prepričljiv. Citirali so Bruseljski medij “Politico, ki je priobčil članek z naslovom: “Maršal Tweeto piše pismo …”. Omenjeni medij seveda napada pismo Janše. Pod prispevek sta se podpisala Florian Eder in Zoya Sheftalovich. Za naivne seveda, v resnici pa je članek nastal kar v Sloveniji od koder je bil poslan v Bruselj, najverjetnejši avtor je kar novinar tovarniškega glasila Dnevnik Zoran Potić.

Ko red naredi nemška kanclerka Angela Merkl

V tujini pismo Janše sploh ni odmevalo. Zdi se, da je mnoge evropske voditelje  prej spravilo v zadrego in vzpodbudilo k razmisleku. Piko na i ali red v hiši kot bi rekli je naredila nemška kanclerka Angela Merkl. ki je na virtualnem zasedanju voditeljev članic EU včeraj dejala: “Slovenski premier Janez Janša je pozval k delu za kompromis, to pa je tudi v interesu nemškega predsedstva svetu EU.” Hkrati je predlagala, da Janša sodeluje v skupini voditeljev držav EU, ki bo izvedla pogajanja z Madžarsko in Poljsko.

Je treba k temu še kaj dodati? Po moje ne. Taka je pač virtualna levosučna politična in medijska krajina v Sloveniji, ki vsako besedo ali pismo Janše problematizira, v tujini pa je to čisto drugače. Si predstavljate Janša bo sedaj ob Merklovi očitno eden od pogajalcev na ravni EU, ki bo skušal zgladiti spor EU z Madžarsko in Poljsko.

Kaj pa naši politiki in mediji? Ste kje zasledili sporočila kanclerke Merklove? Ste kje zasledili kakšno opravičilo Janši? To se ne bo zgodilo.

7 komentarjev

  1. Glede SMC: očitati nasprotni ekipi nekorektnost, ker jim je sodnik v zmoti dosodil 11-metrovko zaradi katere so tekmo zmagali, je skregano z vsako logiko. Res ne razumem zakaj se v SMC-ju počutijo poklicane, ko se govori o ukradenih volitvah. Oni so igrali pošteno tekmo, skrbeli so za svoje interese in zmagali. Tekma pa ni bila poštena zaradi “sodnika”.
    Seveda se pa njihova odgovornost začne pri odvzemu mandata, ampak to je pa druga zgodba.
    Vse dobro vam želim g.Gorenak! Ostanite zdravi!

  2. “V tujini pismo Janše sploh ni odmevalo. Zdi se, da je mnoge evropske voditelje prej spravilo v zadrego in vzpodbudilo k razmisleku. Piko na i ali red v hiši kot bi rekli je naredila nemška kanclerka Angela Merkl. ki je na virtualnem zasedanju voditeljev članic EU včeraj dejala: “Slovenski premier Janez Janša je pozval k delu za kompromis, to pa je tudi v interesu nemškega predsedstva svetu EU.” Hkrati je predlagala, da Janša sodeluje v skupini voditeljev držav EU, ki bo izvedla pogajanja z Madžarsko in Poljsko.!!!””
    Spet nekaterim pismenost dela velike težave. Blokada pomoči je zagotovo nekaj, kar si lahko privošči le velik zarukanec in skrajno pokvarjen človek! Da o vladavini prava v 21 stoletju sploh ne govorimo! Kdo hoče poplni kaos, zmešnjavo in bedo je jasno!
    Pojdimo spet na začetek, kaj je kanclerka dejansko povedala in kaj Evropa, pa ne samo Evropa sporoča tistim, ki hočete le zmešnjave in bedo. Vsi razsodni državljani so vam povedali to: “Več kot 30 let že svinjate in uničujete kar je mogoče in nemogoče, sedaj pa enkrat naredite nekaj pametnega in koristnega in se dogovorite s temi vašimi pastirji, ki jih tako neumno podpirate in omogočite, da lahko potrebnim poljemo pomoč, sicer boste zaradi vaših bedarij prevzeli vso krivdo! V kolikor tega ne naredite, bom o tem odločali sami, vi pa se za pomoč obrišite pod nosom!!!” In tako tudi bo! To je že dolgo časa jasno! Kaj boste potem kokodakali in kako se boste takrat sprenevedali, čeprav ste v tem mojstri?!

  3. Med drugim – PREBEREM:
    “Miha Kovač, politični analitik
    Če bi bil paranoičen, bi lahko rekel, da Janša to počne zavestno. Ker je bilanca njegove vlade v spopadu s koalicijo slaba. Nobenega dvoma ni, da se bomo soočili z gospodarsko krizo, ki bo verjetno zelo huda in kaj je lepšega, kot to prepustiti komu drugemu, se umakniti v opozicijo in čez šest mesecev, ko bodo ljudje že malo pozabili na njegove grehe, udariti s kladivom in ognjem po vseh tistih, ki bodo takrat na oblasti. To bi bila čisto možna in racionalna strategija.”

    NE POZABIMO! – JANŠA NI NIKOLI VRGEL PUŠKE V KORUZO. JO JE PA ŠAREC. JANŠA JE BIL IN JE VEDNO PRIPRAVLJEN DELAT, PREVZET ODGOVORNOST. EKSTREMNI LEVIČARJI SO MU ONEMOGOČALI DELAT, OB TEM PA ZLORABLJALI VSE – GA CELO NEZAKONITO POSLALI V ZAPOR.

    To delajo komunisti, ekstremni levičarji že več kot sedemdeset let. Pred več kot 40 leti sem – v našem glavnem mestu – poslušal komuniste z nasmehom na ustih. In sicer, če že bodo morali – komunisti namreč – kdaj prepustiti oblast komu drugemu, mu jo bodo le začasno – po tem pa mu naprtili vse mogoče grehe, da si nikoli več ne bo drznil misliti o tem, da bi se povzpel na oblast, kaj šele, da bi le to – oblast imel. Pri koaliciji kul GRE zgolj ZA NABIJANJE, tudi za laži o tem, kaj vse, da ta vlada dela narobe in TUHTANJE o najbolj primernem času KDAJ ZRUŠITI TO USPEŠNO VLADO in – NAVIDEZNO!? – PREVZETI VAJETI V SVOJE ROKE – po tem, ko bi vlada opravila naporno in pomembno delo predvsem glede corona virusa in ko ne bi bilo več treba delat . (ko bi ekstremni levičarji lahko prepustili zadeve globoki državi)

    Navidezno v svoje roke?! – tile “kulsko obupani” so pač lutke v rokah “TISTIH PRAVIH” . Pa naj gre za IZSTRELJENO, popolnoma zabluzeno Fajonovo, Šarca, Bratuškovo, Damijana ali pa, Mesca “ta mladega«”. Lukec je izjavil nekako, da je 30 let mlajši od Janše…Mladost ima v nekem smislu res prednost, kot radi rečemo…Je pa MLADOST, mnogokrat tudi NOROST. A NE kLukec.

    Tole z nitkarsko, lutkarsko koalicijo OBUPaNIH je stara filozofija komunistov. Želja tudi Šarca. Šarec se je pač zaplezal. Mu je uspelo le na pol…Ko bi moral začet delat je, zaradi svoje nesposobnosti, vrgel puško v koruzo, SKOČIL V PRAZEN BAZEN Z UPANJEM, DA MU BODO SLEDILI VSI DRUGI. Kot vemo – njegov “herojski” skok, se je zanj klavrno končal. Še posebej se mu to pozna na komunikaciji. SREČA v nesreči Šarca pa je bila, da smo dobili novo VLADO, KI ZNA IN ZMORE – SE JE SPOSOBNA SOOČITI, SPOPASTI S PROBLEMI, KI NAS PESTIJO. In to je za Šarca s “kul koalicijo” problem. Zato vpijejo in upajo, da jim bo uspelo z lažmi, podtikanji, prevarami spet PREVZETI zgolj NAVIDEZNO OBLAST. Navidezna oblast je v Sloveniji kot neka stalnica (z redkimi izjemami)… Vpijejo in upajo, da jim bi uspelo z lažmi, podtikanji, prevarami in pumpanji DOBIT PODPORO PRI NAPUMPANIH – “KORISTNIH IDIOTIH”, JAVNO MNENJE OBRNITI SEBI V PRID in spet PREVZETI zgolj NAVIDEZNO OBLAST ob tem pa “NE BITI KRIVI” . Nič krivi?! Tako, kot želijo biti nič krivi, ko so propagirali, pumpali proti maskam. “Oni nič nimajo s tem” , čeprav je mnogo foto dokaznega materiala. In “oni” nimajo nič s “kolesarskimi” protizakonitimi protesti, čeprav vemo, smo jih slišali, jih videli TUDI NA TEH PROTESTIH. In oni na teh protestih z nasiljem “nimajo nič” , čeprav, ko je na teh istih protestih prišlo do nasilja, je bila njihova odzivnost dvolična, medla. Njihova udeležba na nezakonitih protestih, lažnivosti proti vladi, neodzivnost, ko je prišlo do nasilja v več oblikah….. vse to je privedlo do vrhunca – do četrtkovega nasilja. Do poškodovanja tudi policistov. In “po skrajno-levičarko” je za nasilje kriva vlada, posredno policisti in ne TISTI, KI SO NEZAKONITO KOLESARILI, HUJSKALI K PROTESTOM in K RUŠENJU VLADE NA NEŠTETO MOŽNIH NAČINOV – od propagande v medijih, predvsem RTV, POP TV, vse vrste zlorabah, pa vse do NASILNIH PROTESTNIKOV, NASILNEŽEV. Špricanje policistov, nezakonito zbiranje ljudi, nespoštovanje ukrepov, vlečenje policistov za čelade, vdiranje skozi varovalne ograje, ki so jih postavili policisti, žaljenje policistov, metanje pirotehničnih sredstev, granitnih kock na policiste in še mnogo tega je za ekstremne levičarje – nasilje vlade skozi nasilne policiste?! Kje je tu logika. Skrajni levičarji gredo v borbi za oblast “preko trupel” . To je norost brez primere! Kašno vpitje…?! Ubogo blondinko so napadli roboti policisti?! Prvič: ta ženska ni imela tam kaj iskati, drugič: policisti so protestnike pozvali, da naj se razidejo, tretjič: gospa si je dovolila z roko segati po policistovi čeladi, ga napasti…S TO GOSPO SE JE MORALO UKVARJATI VEČ POLICISTOV. ZAKAJ?! ZATO, KER JE BILA TA ŽENSKA AGRESIVNA in SO JO BILI PRIMORANI “BOŽATI” . Policisti, so uporabili proti NASILNI PROTESTNICI NAJMILEJŠE “PRISILNO SREDSTVO” JO PRIJELI in ODSTRANILI. In, da jo ne bi poškodovali jih je moralo biti več. Če hočeš na najbolj mogoč mil način obvladati protestnika, je pač težko. Ker ga “božaš” . Nasilen protestnik pa nabija – z rokami in nogami, s telesom. Poleg tega, da imaš okrog in okrog še na desetne nasilnežev , ki samo čakajo….kako bodo udarili. Ubogi policisti. Da bi onemogočili to žensko, bi bil zagotovo dovolj en policist. Ker pa so jo “božali”, ob tem, da so morali opraviti svojo nalogo, jih je moralo biti pač več. Tako je bilo tudi z Jenulom. Dva policista sta ga morala prijet, da ga ne bi poškodovala in on ubogi revček, da bi zavedel nevedne, pa nekako takole..au..au.. ojej moja rokica…..Policisti so krivi, da je bil Jenul tam, kjer ne bi smel biti in, da ga je, ob sicer močnih policistih ob nežnem, “ženskem prijemu” le teh “rokica bolela”.
    Takole “se gremo” ekstremni levičarji…. KO NAM, na drugi strani NA VELIKO UMIRAJO.

    DVE STVARI SE DOGAJAJO, da bi “kulci prvzeli oblast” …prva je PUMPANJE in druga PREVZEMANJE…Že pri pumpanju se jim zatika, PREVZEM OBLASTI?! je pa že druga zgodba – V TEM TRENUTKU, ko nimajo prav nobene, resne podpore med ljudmi IN, KO JE VOJNA S COVID NA VRHUNCU, MORAŠ BIT PA RES “HUDIČEVO NOR-POPOLNOMA VSEKAN” , da se greš zgolj POLITIKO, POLITIKANSTVO, da bi prevzel OBLAST V ZA GLOBOKO DRŽAVO. Nitkarji, lutkarji Fajon, Bratuškova, Šarec, Lukec in Damijan – SO TISTI, ki bodo NOSILI POSLEDICE IN ODGOVORNOST ZA SVOJA DEJANJA! Vse delajo za drobtinice z gospodarjeve mize – kasiral bo le gospodar, GLOBOKA DRŽAVA.

    In Janez Janša je LEPO POVEDAL…nekako takole… PREVZEMITE OBLAST, če že tako govorite, da imate dovolj glasov – SE BOMO LAHKO PO VEČ MESECIH KONČNO ENKRAT DOBRO NASPALI. Kaj jim je Janša s tem povedal. Povedal jim je…prevzemite oblast, seveda, če sploh imate dovolj podpore POTEM PA ZAČNITE DELAT…KER TREBA JE DELAT! Ja tu je problem…delat je treba. Da delaš, kot je treba, moraš bit pa SPOSOBEN, DELAVEN, pa tudi HRABER. Za skrajne levičarje pa je to velik problem. Skrajni levičarji bi le PREPUSTILI, da bi bilo vse tako kot je bilo. Da bi globoka država počela kar jo je volja ob tem pa, da bi imeli predvsem (navidezen) mir. Navidezen mir? Pometanje problemov pod preprogo pač večno ne traja. Enkrat poči, kot je v bivši Jugi.

    Sla po oblasti, denarju levičarjev je neizmerna….Ekstremni levičarji vemo – gre jim zgolj ZA OBLAST IN S TEM DENAR. VSE ZA OBLAST IN ZA DENAR ZA VSAKO CENO, NE GLEDE NA ŽRTVE – tudi mrtve. In v tem uspevajo že desetletja. DOKLER IMAŠ denar – za sabo MEDIJE pa PODTAKNJENCE, KRTE V INŠTITUCIJAH je pač tako. Denar ni vse, mediji in podtaknjenci v inštitucijah – to pa je problem. In tega se je treba rešiti. Ko bodo novinarji ODGOVARJALI za njihove laži, prevare, pumpanje in ko bo policija, predvsem pa sodstvo OPRAVILA SVOJE – KAZNOVALO, se bodo ekstremnim levičarjem pogreznila tla pod nogami. To je tisto, kar se mora zgoditi.

    Kar se medijev tika…napaka v kakšnem prispevku ni noben problem. Vsak se lahko zmoti, se opraviči. Problem je zavestno pumpanje in ob tem SPRENEVEDANJE. SPRENEVEDANJE je “hudič v podrobnostih”.

    Ko sem prebral pismo spoštovanega PREDSEDNIKA VLADE JANEZA JANŠE, sem rekel domačim…ODLIČNO, TAKO SE DELA. Verjel sem, da bo Janševo pismo v EVROPI “DEL REŠITVE” in ne tako, kot za sceno na domačem parketu -“del problema”. Napad na Janeza Janšo s strani, predvsem ekstremnih levičarjev (pa tudi “desne” Ljudmile in še koga) – glede tega pisma – s pomočjo dominantnih medijev – je bil srhljiv. Še bolj srhljiv pa je “bumerang” ki se jim je zgodil. Dejstvo je, da bolj ko LAŽEŠ, ZAVAJAŠ, NABIJAŠ – MOČNEJE TE UDARI NAZAJ! In tako je edinole prav.

    p.s. in še Borut Pahor…”malce se je uštel”…..

  4. Tudi pravovirni novinar Markeš že menja vlado čaka še pomoč SAZU akademikov in naše vsevede Spomenke,ustavite komuniste grozijo rdeči virusi.

  5. Nauk zgodbe, ki nam ga je ponudila zadnja politično in medijsko aktivistično enostransko prenapihnjena “afera” v zvezi s pismom legalnega in legitimnega premiera Vlade RS, s katerim se je dejavno in deklarativno postavil med jedrne države EU ter med odgovorne zagovornice “vladavine prava”, a brez dvojnih meril in brez političnega razsojanja o temeljnih pravnih vprašanjih in dilemah, je, da našim medijem in najbolj samopašnim medijskim dreserjem preprosto ni mogoče ne verjeti in ne zaupati.
    Saj so vse manj profesionalni, objektivni, nepristranski in razumno ter kritično distancirani “posredniki/mediji” družbene in politične resničnosti ter vse bolj aktivistično, tendenciozno, navijaško in ovaduško prostovoljno postavljeni na eno od strani aktualne politično-medijske fronte, vse bolj so odkriti in srditi vojščaki, navijači, saboterji in lažni preroki v inkvizitorski službi ene od političnih strani.
    Novinarska in uredniška profesionalna etika (s profesionalnim novinarskim kodeksom vred) ter celo temeljna človeška in državljanska etika je praviloma popolnoma pozabljena in pragmatično nadomeščena s prostovoljnim suženjstvom neformalni oblasti politično-kriminalnega podzemlja “ugrabljene države”, ali formalni družbeni moči in vplivu parlamentarnih in izven-parlamentarnih političnih strank, kapitalskih, tajkunskih in banksterskih interesnih lobijev, ali samooklicanih nevladnih in humanitarnih organizacij ter celo združb iz lumpen-proletarskega kriminalnega in tihotapskega domačega in mednarodnega podzemlja.
    Vsak naj se vpraša, ali sploh še obstaja na Slovenskem množični medij, urednik, novinar, ki bi mu zaradi njegove profesionalnosti, ne-pristranskosti, objektivnosti in osebne ne-vpletenosti lahko zaupal, kot zaupam strokovno korektni in politično nepristranski/ne-navijaški vremenski napovedi, objavljeni v katerem koli mediju in posredovani skozi osebo in usta katerega koli govorca/govorko.
    Odgovor na to retorično vprašanje zagotovo ni potreben.
    Njegova posledica pa je porazno dejstvo, da vse manj državljanov kupuje deklarativno politično aktivistične in navijaške tiskane medije in jih vsem tudi pozorno spremlja pristran(kar)ska politična radijska, televizijska in spletna poročila, intervjuje in komentarje z aktualne “politične fronte”, kjer so mediji le eden od političnih akterjev/subjektov na tej fronti – in nikakor profesionalni, na vse strani odprti nepristranski in objektivni medij-posrednik v službi bralcev, poslušalcev, gledalcev.
    Sicer pa iz zgodovine vemo, da je prva žrtev vsake vojne in revolucije – resnica.

  6. Zvita taktika. Ekspresno so RTv in vsi dnevni mediji planili po Janši zaradi pisma in s samimi levimi komentatorji in narod pravočasno podučili, kako mora pravilno misliti in reagirati.
    In kako gre skupaj: evropska oblast se zaklinja na onakopravnost, pravičnost in solidarnost, sedaj pa tistim, ki ne bodo ubogali, ne bo dala solidarne pomoči za blaženje posledic covid krize. Solidarnost pa taka.

  7. Problem današnje družbe je nekritično razmišljanje posameznikov. Medijska propaganda je uspešna le v pri nerazmišljujoči publiki. Nihče pisma ne prebere ampak le povzemajo propagadno sporočilo posameznega medija ali novinarja.

    Ironija leve mentaste se kaže v vseh populiranih frazah oziroma zlorabljenih institutih. Dva najbolj recenta primera sta “sovražni govor” in “vladavina prava”. Pri prvem želijo utišati svoje nasprotnike in mnenje katero jim ni všeč pri drugem pa sodno vejo oblasti združiti z izvršilno vejo (v kolikor so na oblasti seveda). Ironično je to, da vse to želijo storiti v imeni “antifašizma” poslužujejo se pa fašističnih metod?!

    Verjamem, da povprečen levičar ne misli slabo in preprosto ne razbere in ne razume namenov njegovih političnih vodij. To, da kritizirajo pismo predsednika vlade, ki je opozoril na to, da se odločevanje o pravnih zadevah prenese iz sodišča na politično telo. Predstavljajte si, da SDS predlaga, da bo vlada prevzela naloge in pooblastila vrhovnega sodišča, da bo lahko kaznovala vse, ki ne podpirajo njene politike (to je namreč želja v EU). Na koncu pa je to želja levičarjev, da bi lahko politika kontrolirala vse aspekte naše družbe. Njihova politika. Povprečnega njihovega volica pa v to prepričajo z lažnim bojem proti totalitarizmu. Fašizmu. A ravno to želijo implementirati. Gre za paradoks vseh paradoksev.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!