Krivda« je za »piškotarske« novinarje odvisna od tega ali si na levi ali na desni politični sceni – primer dr. Aleksandre Pivec

V tem prispevku se ne bom, niti najmanj, opredeljeval do dejanj dr. Aleksandre Pivec, aktualne kmetijske ministrice, niti do njenih dejanj v času Šarčeve vlade, niti do njenih dejanj v času Janševe vlade, ker bi to bilo glede na moj položaj državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade precej nespodobno. Glede na to, da pa od blizu spremljam delo vseh ministrov, lahko mirne duše zapišem, da gre za eno najbolj operativnih in organiziranih članic in članov vade. Moj namen je torej ta, da opozorim na način poročanja »piškotarskih« novinarjev.

Morda ste že pozabili na afero SRIPT. Oktobra 2019 je Bojan Požar poročal o tem, da naj bi dr. Aleksandra Pivec, »pokasirala« 35.609,09 evrov honorarja za neko delo, ki naj bi ga, po njegovih podatkih, sploh ne opravila. Povprečen razumnež bi pričakoval, da bodo vsi mediji zadevo povzeli in o tem poročali, ter tako izvršili pritisk na takratnega predsednika vlade Marjana Šarca, ki naj bi dr. Aleksandro Pivec odslovil. Toda to se sploh ni zgodilo. Večina tako imenovanih dominantnih medijev, poročanja Bojana Požarja sploh ni, niti povzela. To pomeni, da je dr. Aleksandro Pivec zaščitila.

Pa pojdimo le in samo pol leta naprej. Dr. Aleksandra Pivec je sedaj na istem delovnem mestu kmetijske ministrice. Dominantni mediji pa na debelo poročajo o tem, da je s svojo družino dopustovala na račun podjetja Vina Kras in na račun Občine Izola. Vse lepo in prav. Ne spuščam se v resničnost ali neresničnost poročanja dominantnih medijev.

Dominantne medije pa sprašujem naslednje: Če eno in drugo drži, me zanima zakaj niste problematizirali nad 35.000,00 evrov domnevno nezakonitega zaslužka dr. Aleksandre Pivec, in zakaj problematizirate 100x nižji znesek domnevnega plačila njenega prenočevanja na Krasu in Obali? Odgovor je pa jasen. Dr. Pivčeva je bila takrat v »pravi« vladi, danes pa je v vladi Janeza Janše ki jo s svojim poročanjem rušite.

2 komentarja

  1. V doslej še nevidenem mrhovinarskem medijskem linču proti prvakinji Desusa, podpredsednici vlade in ministrici dr. Aleksandri Pivec smo doživeli celo to, da so “lovci na človeške glave” z državne TV Slovenija sinoči celo enkrat povzeli in pošteno citirali ekskluzivni komplementarni “lovski” dosežek svojih poklicnih kolegov s komercialne POP TV, s katerim so, po svojem sprevrženem prepričanju, dodali še dodaten “žebelj” v naročeno in predvideno “politično krsto” za “tarčno” preganjano političarko.
    Če bi prešteli vse dežurne medijske mrhovinarje (po pokojnem dr. Janezu Drnovšku), ki se v času “kislih kumaric” tako vztrajno, angažirano, popadljivo, raziskovalno in privoščljivo brezsramno ukvarjajo zgolj in samo s sledenjem službenim in zasebnim potem (in stranpotem) neke političarke in ki neprofesionalno pri tem samovoljno kršijo etični kodeks lastne profesionalnosti in ustavno zagotovljena načela varstva osebnih podatkov in osebne integritete ter dostojanstva slehernega državljana RS, bi zmotno celo verjeli, da je poklicno in zasebno življenje neke političarke in ministrice v obdobju neukročene smrtonosne svetovne pandemije, pogubnega pritiska tihotapljenja nelegalnih migrantov in vseh multipliciranih varnostnih, zdravstvenih, gospodarskih in socialnih posledic za globalno družbo sveta v celoti v aktualnih okoliščinah Slovenije “za ljube Slovenceljne” najhujša ujma, ki je lahko zadela državo in državljane v tem mokrem in dolgočasnem poletju 2020.

  2. To popolnoma drži g. Gorenak. Ta pogled in odnos do tistih, ki ne mislimo tako kot oni je že sedemdeset let stalnica. Zdaj kako te medije skupaj z javnim, ki jih močno nese v levo poravnati, nimam odgovora. Dejstvo je, da jim ljudje popolnoma verjamejo.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!