Tanja Fajon preprosto laže

Tanja Fajon, uradno vršilka dolžnosti šefice SD, po njenem mnenju in seveda po mnenju dominantnih medijev »voditeljica SD«, kar je seveda laž, preprosto laže.

Po odličnem izkupičku pogajanj Janeza Janše, ki nam je do leta 2027 v Bruslju izpogajal 10.500.000.000,00 evrov, od tega nam ne bo treba vrniti 6.600.000.000,00 evrov, bolj razumljivo povedano, to pomeni nad 5000,00  evrov na vsakega prebivalca Slovenije, se je oglasila Tanja Fajon. Takole je zapisala.

Neverjetno sprenevedanje Tanje Fajon sem komentiral takole:

Fajonova, pa mi je odgovorila takole:

Toda pazite Tanja Fajon, ki sama sebe imenuje voditeljica SD, hudo laže. V imenu predsednika vlade Janeza Janše in koalicije, sem ji sredi junija 2020 poslal v podpis sporazum, ki si ga lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.gov.si/novice/2020-07-03-podpisan-sporazum-in-dogovor-o-sodelovanju-za-dobrobit-slovenije/ . Gre za identičen sporazum, ki ga je s prvo vlado Janeza Janše leta 2006 podpisal takratni vodja opozicije Borut Pahor. Bistvo pa je seveda v tem, da bi lahko SD sooblikovala zakone še preden bi bili ti sprejeti na Vladi RS. Pri tem pa SD ne bi imela nobenih obveznosti. Torej možnost sooblikovanja zakonov brez obveznosti. »Stalno sodelujemo s svojimi predlogi« je nova laž Tanje Fajon. Glede na to, da sem zadolžen za sodelovanje med Vlado RS in DZ, s strani Tanje Fajon ali SD nisem dobil nobenega predloga.

Kar se tiče dialoga med SD in koalicijo, je stvar popolnoma dokazljiva in jasna. Ko smo sprejemali PKP2 (proti korona zakon 2), sem SD poslal predlog besedila zakona s prošnjo, da podajo svoje pripombe in predloge. V enem dnevu so naš predlog v javnosti popolnoma skritizirali, uradnih pripomb pa sploh niso podali.

»Zavrnili smo podpis zaveze«, kar piše Tanja Fajon je torej preverljiva laž, le kliknite na gornjo povezavo in se prepričajte sami. Želi pa Tanja Fajon sodelovati pri »strateških odločitvah, kot je črpanje EU denarja«. Ja hvala gospa Fajonova. Janez Janša se je izjemno dobro pogajal za EU sredstva že leta 2007, nato leta 2013 in sedaj leta 2020. Kaj pa ste prispevali vi v SD? Nič od nič. Tako v letu 2009 kot tudi  v letih 2013 do 2019, ko ste bili na oblasti, niste znali niti počrpati EU sredstev, ki so bila na razpolago v Bruslju. Vaša nesposobnost črpanja EU sredstev je dokazljiva, zato vaše pomoči pri črpanju EU sredstev sploh ne potrebujemo. 

Še javni izziv. Vabim vas, da se na to temo javno soočiva. Si upate?

8 komentarjev

 1. Tanja Fajon je “NIČ OD NIČ”. “Politkomisarska aktivistka, povzpetnica” – veliko naklada, kaj pametnega ne zmore in ne zna niti povedati – ŠE MANJ NAREDITI. NI V NJENI GLAVI.
  JE POLNA NEZNANJA. NAPAJA SE SOVRAŠTVOM do drugače mislečih. Tanja Fajon JE PRODUKT NEGATIVNE SELEKCIJE – BOLJ SI VSEKAN, večjo škodo povzročaš državi, ljudem živečim v njej – VIŠJE TE IZSTRELIJO. S Tanjo Fajon lahko GRE SD KONČNO TJA, KAMOR SPADA – NA SMETIŠČE ZGODOVINE.
  Tanja Fajon in “njena SD”…samo, “da smo PROTI”, samo , da NAGAJAMO, kritiziramo, smetimo, zavajamo, manipuliramo..ZA MASTNE DENARJE…..MED TEM, KO TA VLADA TRDO DELA – ZNA in ZMORE…ZA DOBROBIT SLOVENIJE, DRŽAVLJANOV ŽIVEČIH V NJEJ.
  Upam, da – Tanja Fajon “zdaj pa NIKOLI VEČ”.

 2. Tanja Fajon, kako pa je sedaj z zaupanjem? A sedaj je že vse dobro? Ali mislite sedaj vodili projekt delitve in porabe denarja na mesto vlade? Nehajte se pogovarjati kot otrok.

 3. Oni iz opozicijske SD, ki jih začasno vodi evro-poslanka in podpredsednica stranke Tanja Fajon, bi zdaj nenadoma celo sodelovali (s SDS oziroma z Janševo desno-sredinsko vlado), a brez formalnega “podpisa zaveze”. Sodelovali bi “pri strateških odločitvah, kot je črpanje eu denarja”. “Vključujoče, transparentno.”
  Verjetno bi radi sodelovali tako oziroma enako “s figo v žepu”, kot so “mesečniki” Levice z varne distance neodgovornosti sodelovali s prejšnjo Šarčevo vlado, ki so ji kot “nad-stranka” oz. nekaka populistična kopija nekdanjega CK ZKS skušali diktirati svoje zakonske predloge. Niso pa bili (koordinator in izvoljeni poslanci Levice) pripravljeni “podpisati zavezo” polne politične so-odgovornosti za svoje pobude ter so-odgovorno in enakopravno vstopiti v manjšinsko levičarsko Šarčevo vlado.
  Vemo, kako se je končalo sodelovanje brez odgovornosti “mesečnikov” Levice za vlado Marjana Šarca in za vladajočo levo koalicijo LMŠ, SD, SMC, Desus in SAB, ko jih je tudi dejansko pustila Meščeva Levica brez nujne parlamentarne večine politično in demokratično “na cedilu”.
  Dokler se bosta začasna voditeljica opozicijske SD Tanja Fajon in samo-odstopljeni premier prejšnje vlade ter prvak opozicijske LMŠ Marjan Šarec pri svojih političnih izjavah in gestah skušala nekritično in pragmatično zgledovati le po besedah in dejanjih “koordinatorja” Levice Luke Mesca, bo na levem koncu aktualnega političnega spektra le še manj relevantne politične izbire za potencialne volivce in le še več puhlega in praznega levičarskega, skrajno levičarskega in anarhističnega političnega populizma.

 4. Če želiš izbezati iz preštevilnih lukenj kleptomanske levičarske totalitariste, moraš zbrati le zajeten kup denarja in že dobiš roj okoli tega kupa. Oni bi brez Janše vladali, zatorej smrt Janšizmu. Ko pa ta izpogaja znatna sredstva, jih Janšizem sploh ne moti več. So kot muhe okoli svežega kakca. Kaj počnejo muhe s kakcem, je itak znano vsakomur, zato naj vladna koalicija drži te lepljive dolgoprstneže čim dlje od teh denarcev.

 5. Gospod Bogdan tudi jaz zaman cakam na soocenje z go.Fajonovo. Ona bi sla z mano na kavo sli sladoled. Novinar Aleksander Pozvek se je ponujal, da to organizira. Tudi iz tega ne bo nic kot kaze. Nobenega vabila nisem prejel. Oba se ke javno postavljata dejanske realizacije pa ni.

  Dr. Vinko Gorenak

 6. Sp.dr.Gorenak, navedel bom svoje osebno mnenje: Bolje “soočenje s hudičem” kot s to v dno duše pokvarjeno osebo ( navedba priimka mi je izpod časti), častilko enega največjih krvnikov Slovencev.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!