Marko Ferluga – proslava in antiproslava

Marko Ferluga – vam to ime kaj pomeni? Večini verjetno ne, sam pa vem, da je bil poslanec Državnega zbora na listi SMC. Leta 2018 ni bil več izvoljen. V Državnem zboru sva se srečevala skoraj štiri leta. Mešane občutke sem imel. Povedal mi je, da me pozna iz Kopra, ko sem tam leta 1992 opravljal naloge direktorja policijske uprave, on pa je bil kriminalist. Na trenutke se mi je zdelo, da gre za povprečnega in politično razumskega človeka, na trenutke pa mi je deloval kot skrajni levičar. Toda nič zato, vsakdo ima pravico do svojih političnih pogledov.

Po tem, ko ni bil več izvoljen, je leta 2019 zasedel mesto direktorja Doma paraplegikov v Pacugu. Najverjetneje na strankarski osnovi, čeprav mi je to zanikal in zatrdil, da se je prijavil na razpisano delovno mesto in to naj bi bilo vse. Nekajkrat sva se v tem času slišala po telefonu in celo dogovarjala za kakšno kavo, ko bom nekje na Obali.

Toda njegov Twitter profil me je čedalje bolj prepričeval, da kaj takega ne naredim. V času po nastopu tretje Janševe vlade, pa je postal pravi levi radikalist, da ne zapišem skrajnež, ki bi politično sodil ob bok Mescu ali celo Kordišu. Ne bom navajal veliko njegovih javno objavljenih sporočil na Twitter profilu, konec koncev vsakdo si jih lahko ogleda sam.

Za ilustracijo naj navedem zgolj in samo njegovo današnje sporočilo na njegovem Twitter profilu. Da boste bolje razumeli njegovo sporočilo naj najprej navedem sporočilo Janeza Janše, ki dejansko pomeni Twitter povzetek njegovega nastopa na Novi24TV. Janša je govoril o bližajoči se državni proslavi ob državnem prazniku, ki bo 24. 06. 2020 v Ljubljani in napovedani anti proslavi levičarjev, točneje ljubljanskih protestnikov, ki naj bi celo ovirali uradno državno proslavo. Takole je povedal in kasneje zapisal Janez Janša: “Pozivanje na antiproslavo ob dnevu državnosti je nedostojno, zavržno, in izven vsega, kar si predstavljamo pod besedami “normalnost” in “civilizacija”. Upam, da si bodo organizatorji antiproslave do srede premislili.” Dejal in zapisal je še: »Čeprav večina Dan državnosti praznuje zelo dostojno, imamo v sredo napovedano antiproslavo. Če bi petkovi #kolesarji naredili proslavo pod simbolom slovenske zastave – kapo dol. Toda pripravljajo antiproslavo, ki naj bi hkrati motila državno proslavo. To je zavržno.«

Marko Ferluga pa mu je odgovoril takole: »A niso prav njegovi imeli ves ta čas svoje proslave in sedaj naj vrže kamen tisti, ki nima greha ergo imajo zdaj drugi pravico do svoje, če se z glavno ne strinjajo al kako prvo in drugo razredni yodli yodli yodli yo država in ljudje.«

Vidite kako nekdanji poslanec in sedanji direktor laže in zavaja? Seveda je SDS veliko let na različnih koncih Slovenije, nikoli v Ljubljani, organizirala svoje državne proslave, na katerih je govoril tudi Janez Janša. Toda to nikoli niso bile antiproslave (proslave proti uradnim državnim proslavam), še manj pa proslave, ki bi ovirale uradne državne proslave. Še več Janša je v svojem današnjem sporočilu takim proslavam dejal »kapo dol«, torej jih je tudi v primeru levičarjev podprl, obsodil pa je antiproslave. Mislim, da Marko Ferluga to tudi ve, toda skrajno levičarsko, preprosto zavaja in laže.

DOPOLNILO: Marko Ferluga mi je po objavljenem tekstu sporočil, da 2028 ni kandidiral za poslanca. Za neljubo napako se mu opravičujem, ni pa navedel ničesar drugega kar v tekstu ne bi bilo točno.

4 komentarji

 1. Očitno skrajneži, bodisi levi ali desni, niso sposobni doumeti bistva demokracije in njenih pravil. To, da lahko svobodno izražajo svoje misli, načela, prepričanja, in da tega, kar je njim dovoljeno, ne smejo preprečevati drugim, ki imajo drugačno ali celo nasprotno prepričanje, jim niti po skoraj tridesetih letih trajajoče demokracije še ni uspelo dojeti. Še vedno so ujetniki skrajno levičarske dogme, ki je veljala v nekdanji enopartijski Jugi.
  Zakaj se ne morejo izkopati iz te ujetosti, je gotovo več razlogov. Eden od njih bi lahko bil tudi miselna nezmožnost, čeravno med njimi večinoma prevladuje refleks lagodnosti s čim manj napora.

 2. Večna mantra skrajnih levičarjev, ko gre ZA DOBRO DRŽAVE IN LJUDI ŽIVEČE V NJEJ je – BITI PROTI. Skrajni levičarji ljubijo KAOS. V kaosu, v greznici se najbolje znajdejo. Ko se VEČINA UTAPLJA (se bori za preživetje) oni LEPO “JADRAJO” – na “njihovih plečih” – žuljih.
  “TEORETIČNO” delajo ZA LJUDI, PRAKTIČNO zgolj ZASE.
  PROSLAVA – PROTIproslava. PROTI!… z razlogom – “biti in ostati” – pri koritu. (Taki so v prvih vrstah, se ve…koristolovci…)
  Res je, naj imajo svoje proslave. (take so v preteklosti že bile) PROTIproslava?!….je pa že BEDNO…..in glede na širitev virusa, tudi NEVARNO.

 3. Podobno je tudi RTV Kožarjeva v poročilih na RTV goljufivo napeljevala gledalce poročil RTV na lažno razmišljanje o namenu postavljenih ograj okoli Kongresnega trga. Ko bi morebiti, ob po neverjetno glasnih levičarskih medijih in v njih reklamiranih napovedih o antiproslavi in prisotne antife, večina poslušalcev logično sklepala, da bodo ograje verjetno zaradi zavarovanje državne proslave, od Kožarjeve o tem narod ne zve nič, zvito, o tem molči; ne ja, ne ne. Da podžge poslušalce proti aktualni vladi, zaigra razočaranje nad ukrepi vlade na ta način, da poročanje takoj spelje drugam, da pove samo delček resnice, da do sedaj državne proslave še niso bile tako močno zavarovane z ograjami. Zamolči pa drugi del resnice, da tudi antiproslav, antife, niti grožen s smrtjo še ni bilo. Vse z namenom širjenja mržnje in kurjenja sovraštva proti vladi.
  Novinarka na RTV, ko bajagi »neodvisne nacionalne«, pa tudi ne čuti dolžnosti do pravice gledalcev do poštenega poročanja. Zamolči drugo stran (težko verjeti, da je ni slišala) in ne vpraša pristojnih za pojasnilo o ograjah. Na RTV »nacionalki« čutijo le dolžnost do levih gospodarjev.

 4. GLOBOKA DRŽAVA – skrajni levičarji…. vse kaže na to – gredo (s svojimi pripadniki – podtaknjenci – tudi v inštitucijah) V TOTALNI NAPAD. VSE ZA OBLAST IN DENAR – ZA VSAKO CENO, NE GLEDE NA ŽRTVE. “Vse videno” že desetletja. Temu je treba narediti konec. Treba se je zoperstaviti. Vsak zase in SKUPAJ – ZA SKUPNO DOBRO!

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!