KRIZNI OCVIRKI 11

Te dni so levi politični krogi,  z dominantnimi mediji vred, zagnali vik in krik, češ po menjavi generalnega direktorja policije, je bil zamenjan šef kriminalistične policije, zdaj pa še šef Nacionalnega preiskovalnega urada. Po njihovem mnenju vlada namenoma menjuje kadre, zato da bi kriminalisti prenehali preiskovati domnevno financiranje nekaterih medijev iz tujine in seveda nabave zaščitne opreme. Šli so še dlje, kriminalisti naj bi preiskovali notranjega ministra Aleša Hojsa, ki je bil do nedavna prvi mož Nove24TV, in seveda ministra Zdravka Počivalška. Nič od tega pa kriminalisti nikoli niso potrdili, to je le produkt naklepnega zavajanja levih politikov in dominantnih medijev. Toda o tem sem že pisal, zato naj v nadaljevanju navedem vse dosedanje kadrovske menjave na omenjenih visokih položajih v policiji.

 1. Policija kot organ v sestavi je bila ustanovljena leta 1998, takrat je dobila tudi prvega generalnega direktorja policije. Do sedaj so bili generalni direktorji policije: Likar Borut, Podvršič Andrej, Pogorevc Marko, Anželj Darko, Romšek Jože, Goršek Janko, Veniger Stane, Fank Marjan, Velički Silvo, Bobnar Tatjana, Travner Anton, (krajši čas so bili še trije vršilci dolžnosti.   Do sedaj smo imeli torej 11 generalnih direktorjev policije, 8 so jih imenovale leve vlade, 3 pa desne vlade.
 2. Poglejmo še šefe kriminalistične policije. Od leta 1998 so to bili: Pogačnik Marjan, Mohorko Dušan, Kovačevič Stjepan, Kanižar Rastko, Jevšek Aleksander, Ferme Jure, Fank Marjan, Japelj Branko, Lindav Boštjan in Urbas Vojko. Do sedaj smo imeli torej 10 šefov kriminalistične policije, 7 jih bilo imenovanih v času levih vlad, 4 pa v času desnih vlad.
 3. Nacionalni preiskovalni urad je nastal leta 2010. Šefi NPU pa so bili: Črepinko Robert, Furlan Harij, Blažina Bruno, Majhenič Darko, Muženič Darko in  Lamberger Igor. Do sedaj smo imeli torej 5 šefov NPU, 3. so bili imenovani v času levih vlad, 2 pa v času desnih vlad.

Zakaj že torej ob menjavah, ki jih je naredila ta vlada levi politiki in dominantni mediji protestirajo? Sami so naredili veliko več menjav.

 •  Poglejmo še početje Katarine Kresal leta 2010. Konec leta 2008 je takratni generalni direktor policije Jože Romšek napovedal, da se bo upokojil. Notranji minister Dragutin Mate je objavil razpis za mesto generalnega direktorja policije in nanj se je prijavilo več kandidatov, če se prav spomnim, več kot pet in manj kot deset. Takratni notranji minister Dragutin Mate je ravnal skrajno korektno. Čas in zakon sta mu dopuščala, da izbere novega generalnega direktorja policije prej, preden bi zapustil svoj položaj, a tega ni storil. Mirno in pošteno je ob primopredaji nalog notranjega ministra svoji naslednici Katarini Kresal na mizo položil vse prijave za mesto generalnega direktorja policije, rekoč, naj po svoji vesti izbere kogarkoli, ki izpolnjuje pogoje. Korektnost in poštenost Dragutina Mateja se ni obrestovala. Katarina Kresal je v vlogi nove notranje ministrice opravila pogovor z vsemi prijavljenimi kandidati za mesto generalnega direktorja policije. Med prijavljenimi ni bilo Janka Gorška. Po pogovorih je za medije izjavila, da so jo kandidati »impresionirali« in da je nad njimi »navdušena«, toda ni se odločila za nobenega od njih. Odločila se je, da razpis za mesto generalnega direktorja policije ponovi. Za tem se je dogajalo nekaj povsem drugega. Katarina Kresal je v DZ vložila spremembo zakona o policiji, po kateri generalnega direktorja policije praktično nihče od prihodnjih ministrov ne bo mogel več zamenjati. Le opravilna nesposobnost ali pravnomočna obsodba za kaznivo dejanje naj bi bila pri tem izjema. Dejansko je to pomenilo, da je generalni direktor policije postal nezamenljiv za vse prihajajoče ministre. Tak zakon je bil tudi sprejet. Šele na to je Kresalova objavila razpis za mesto generalnega direktorja policije. Seveda ni naključje, da se nihče od prej prijavljenih kandidatov za generalnega direktorja policije na ponovljeni razpis ni prijavil. Prijavil se je eden in edini kandidat Janko Goršek in njega je Kresalova izbrala za generalnega direktorja policije. Čista farsa torej. Katarina Kresal je s pomočjo koalicije zlorabila svoj položaj za to, da je na mesto generalnega direktorja policije pripeljala sebi lojalnega Janka Gorška.

12 komentarjev

 1. Enkrat sem že napisal,pa so me zbrisal.
  G.Vinko ,zakaj vendar dominantni mediji in ne levi mediji. Saj so vendar skrajno levi.
  Oni nikdar ne pozabijo napisat,(mediji v lasti,ali blizu sds.
  Lp in tako naprej

 2. Katarina Kresal je bila pa res “ŠPICA-ŠPICE”. …”VSE V ENEM”…….NI DA NI…..TUDI NAJLEPŠA?!…..SE VE…
  Prav neverjetno, NORO!
  (Za tiste, ki tega ne vedo – ni hec…bila je tudi NAJLEPŠA?! Nekateri okrog nje so verjeli, da bo lahko, tudi z lepoto?! pojačala stranko – pa se je marsikaj sfižilo – ni šlo….)

 3. Mogoce to sporocite poslancem SDS. Jaz veste da ne bi bil tiho. Nisem pa poslanec.

  VGorenak

 4. RTV vprašam: Če rečem, da je RTV levo usmejena, a je to že ideološko vprašanje, ali je samo resnica? In če imam tako moje mnenje pravico povedati, da ne bom povzročil razburjanja v javnosti?
  Nekako voham, da RTV posamezniku ne dovoli svobodno povedati niti resnice, kaj šele svojega mnenja.

 5. No ,sem zmirej govoru, da tem komijem ponudiš prst oni ti požrejo celo triplo !!!??
  Oni mislijo,da so zveličani ! Če pošljejo v EU LAŽI je o.k., če pošlješ RESNICO v EU je
  pa skrajno spreverženo ter tožarenje !! G. Gorenak sadaj je prilika,da se pomeče, pomete te
  z tem LEVIM FAŠIZMOM seveda v mejah zakonov !!!

 6. Komunajzerji sleparijo narod z nabijanjem o kadrovskem cunamiju. Za to zvijačo-laž pa sleparji ljudem sugerirajo in jih napeljujejo tudi na misel, da njihova mnogoletna kadrovanja niso bila večkratni cunamiji, ampak samo izbira strokovnih in kompetentnih kadrov. Na to vižo nam komunajzerji dopovedujejo: nimate nam kaj očitati,a ne?
  Nekako še dojemam logiko komunajzerjev, ko se lažejo in nabijajo po komunajzerskih medjih o kadrovskem cunamiju aktualne vlade, ker pač hočejo tako nazaj parlament in vlado. Da pa sedaj ne pustijo spremeniti nobenih zakonov, ne dovolijo politiku kot posamezniku, da svobodno komentira svoja zapažanja in poglede na družbeno dogajanje v državi, je pa izven logičnega obzorja in razumevanja demokracije. Kaj je tu ideološkega, kaj je tu neskladnega, kaj ima to skupnega s koalicijskim dogovorom, da koalicijski partnerji ne bodo odpirali ideoloških tem? A je SDS od partnerjev kaj takega zahtevala ali jim ponudila v obravnavo?
  Še posebaj v zapisu g. Gorenaka se komunajzezji razkrijejo, da še po 75 letih še vedno niso pripravljeni izpustiti izpod udbopartijskega nadzora in prepustiti državnih podsistemov sedaj legitimno izvoljeni oblasti. Se pravi, po njihovo te institucije smejo in morajo voditi samo ljudje, ki jih oni izberejo. Komunajzerjem je uspelo narod nahujskati z lažmi in podtikanji samo na ta način, ker pač obvladujejo ves čas tudi dnevne medije, ki dnevno spuščajo v eter večinoma samo komunajzersko interpretacijo dogodkov in mnenj, desnih pa spuščajo komaj za vzorec, skoraj nič. Veliko pomembnih in za narodov res usodnih resnic in dogodkov pa zavestno zamolčijo, pred narodom skrijejo.
  Pravijo nam in lažejo, da so komunajzerski mediji steber demokracije??? Uh, kam smo zagazili?!

 7. Zastonj kadrovske menjave pri vrhu. Potrebno je menjati tudi pomočnike direktorjev predvsem Jerkič Matjaža, kateri drži vse niti v svojih rokah kar se tiče kriminala….

 8. Slučajno poslušam Trčka. Tak DOKTOR je rezultat naših izobraževalnih programov. Sram naj nas bo Slovence, kaj plačujemo, dovolimo, izvolimo, na koncu pa še poslušamo.

 9. Slučajno poslušam Trčka. Tak DOKTOR je rezultat naših izobraževalnih programov. Sram naj nas bo Slovence, kaj plačujemo, dovolimo, izvolimo, na koncu pa še poslušamo.

 10. G.Bončina. Da lahko imenovana oseba s svojimi komunističnimi jurišniki nonstop žali g. Janš0 in stranko SDS ter hara po SLO državnem zburu nosi po mojem mnenju veliko krivdo tudi EU parlament, ki je popolnoma v rokah Merklove Nemčije. Zakaj? Ukvarjajo se iz dneva v dan z Orbanom in Poljsko. Sigurno jim ne ustreza, da sta ti dve državi na smetišče zgodovine poslali zločinski komunizem, ki je v nasprotju v Slo nedotakljiv.

 11. G.Bončina. Da lahko imenovana oseba s svojimi komunističnimi jurišniki nonstop žali g. Janš0 in stranko SDS ter hara po SLO državnem zboru nosi po mojem mnenju veliko krivdo tudi EU parlament, ki je popolnoma v rokah Merklove Nemčije. Zakaj? Ukvarjajo se iz dneva v dan z Orbanom in Poljsko. Sigurno jim ne ustreza, da sta ti dve državi na smetišče zgodovine poslali zločinski komunizem, ki je v nasprotju v Slo nedotakljiv.

 12. Center Komunajzerjev si je za zadržanje krvavo »izborjenih« pozicij že zdavnaj postavil za državo usodno poguben a preprost in po izkušnjah učinkovit monstruozen strateških program »nobeni stranki ne dovolimo iti v koalicijo z SDS«, za hujskanje in podžiganje mržnje ljudi proti desnici, še zlasti proti SDS, in za discipliniranje strank, da si kaj takega še dolgo ne bodo drznile.
  Ker jim je pred nastopom sedanje vlade zaradi nepazljivosti malo spodrsnilo in to ni zadostovalo, so temu ponorelemu načrtu dodali novo diktatorsko zahtevo za zavarovanje nedotakljivosti svojih komunajzerskih sredstev družbenega obveščanja: neprimerno, nedopustno in skrajno zavrženo je napadati sredstva javnega obveščanja. V tretji prisegi pa so si kreatorji udbopartijske politike obljubili: državni podsistemi tudi v demokraciji ostanejo še naprej v naši ingerenciji, jih ne damo iz rok, za vsako ceno kadrovanje tu ostane naša pravica in dolžnost, ki nam jo nalaga družbeni status.
  Njihova (včasih imenovana) sredstva javnega obveščanja, ki so usklajena in na liniji z revolucionarno borčevsko zvezo, in ki trosijo laži in zastrupljajo odnose med ljudmi, jim pa zagotavljajo izpolnjevanje zgornjih zavez. Če nebi bilo tega ščuvanja in laži po medijih, bi bile volitve drugačne in bolj poštene.
  Videti je: za vzdrževanje teh štirih pridobitev revolucije še naprej so jim dovoljena vsa sredstva.
  Dokler bo vladal medijski monopol partije nad vsemi programi na RTV, in preko takih medijev ščuvanje in podžiganje medsebojnega sovraštva v narodu, brez kapitala ne bo ne poti ne možnosti pregovoriti ljudi v potrebne spremembe na bolje v družbi.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!