KRIZNI OCVIRKI 8

Neverjetne stvari se dogajajo v času krize. Bolnica Ptuj je 20. 03. 2020 objavila »Prošnjo za finančno pomoč – Koronavirus«. Okoli 20. 04. 2020 pa so, ob odobravanju županje Nuške Gajšek, iz socialno najbolj čuteče stranke SD, zavrnili sprejem bolnikov okuženih s tem virusom iz doma starostnikov v Ljutomeru, češ da na to niso pripravljeni. Za prvi maj pa še večje presenečenje. Skupina medicinskih sester, s slovensko zastavo v rokah, je ob bučni spremljavi pesmi »Na juriš, na juriš, na juriš….« koraka od sobe do sobe s polno bolniki, ki z maskami ležijo na bolniških posteljah. Posnetek pa so kar javno objavili (kasneje so posnetek umaknili). Tudi to še ni vse, kaže, da tam obstaja…..ne o tem, ko preverim podatke.

 1. Znani politični analitik Miloš Čirič je na svojem TW profilu zapisal takole: »RTV je vse manj javna in vse bolj politično aktivistična institucija. Res je, da je Nova24TV precej bolj in odkrito opredeljena, a razlika se manjša. Primerjavo sem dal zato, da prikažem kako različen scenarij, da različno sliko.« Sam lahko dodam le še tole. RTV plačujemo vsi in ima nad 2000 zaposlenih, Nova 24TV pa ima ducat zaposlenih in je v zasebni lasti. Zasebni lastnik zagotovo lahko preferira določeno politično opcijo, javna RTV pa je ne sme, ker jo plačujemo vsi.
 2. Te dni še vedno odmeva oddaja Tarča, ki jo je predvajala RTV 28. 04. 2020. O njeni vsebini sem že pisal. Zato naj danes omenim le skupno zdravnikov iz UKC, ki so ocenjevali več ventilatorjev, nujno potrebnih za virusno obolele posameznike. To so bili dr. Rihard Knafelj, dr. Marko Noč in dr. Primož Gradišek. Ventilatorje Siriusmed R30, dobavitelja  Marka Bitenca, podjetja Geneplanet, so ocenili za »manj primerne«, zapomnite si, za »manj primerne«. Tako je povedal dr. Rihard Knafelj. Toda že v isti oddaji jih je voditeljica preimenovala v »neprimerne«, kar so v nadaljevanju povzeli vsi dominantni mediji in še danes trobijo, da gre za »neprimerne« ventilatorje. Potvarjajo torej mnenje omenjenih treh zdravnikov.
 3. Še več. RTV Slovenije je 01. 05. 2020 ob 17.30 dobila pisno mnenje prof. dr. Mateja Podbregarja, specialista interne in intenzivne medicine iz Bolnice Celje. Te iste ventilatorje Siriusmed R30 Bolnica Celje ima in jih uporablja, prof. dr. Podbregar pa je v omenjenem pisnem mnenju zapisal, da so »povsem primerni za uporabo«. V Dnevniku TV Slovenija 01. 05. 2020, tega seveda niso povedali. Menda so to bežno omenili ob poročilih ob 22.00 istega dne, danes pa je spet vse po starem, omenjeni ventilatorji »niso primerni« za uporabo, čeprav tega ni rekla niti skupina treh zdravnikov iz UKC Ljubljana, mnenje prof. dr. Podbregarja, da »so povsem primeri za uporabo« pa za dominantne medije ne obstaja več.
 4. Seveda se je oglasil tudi dobavitelj Marko Bitenc iz podjetja Geneplanet, ki  dobavlja medicinsko opremo, tudi ventilatorje številnim državam v Evropi in po svetu. Poudaril je, da se mu s to medijsko gonjo dela velika poslovna škoda, zato je predlagal, da po dobavni ceni od države nazaj odkupi že dobavljene ventilatorje, ter državi vrne ves denar, še nedobavljenih ventilatorjev pač ne dobavi. Kako se bo to izteklo ne vem, toda ne znam si zamišljati hipotetične situacije, da nam jeseni virusna kriza ponovno udari, ter da bodo zaradi pomanjkanja ventilatorjev umirali ljudje. Dominantni mediji bodo v tem primeru ponovno krivili ministra Počivalška in vlado, češ da ni ventilatorjev.
 5. Nihče pa danes ne postavlja ključnega vprašanja, ki se glasi: »Kaj od zaščitne opreme je bilo kateri dan na razpolago in po kakšni ceni?« Danes modrovati, da bi morali kupiti točno določene ventilatorje in ne onih drugih, je govorjenje na pamet. Za primerjavo naj zadeve poenostavim takole. Nič ti ne pomagajo tisti pametnjakoviči, ki ti danes trobijo, da bi morali kupiti govedino proizvajalca A in ne govedine proizvajalca B, če pa v kritičnem času ni bilo na trgu ne tiste proizvajalca A, ne tiste proizvajalca B, bila pa je tista proizvajalca C, po ceni, ki jo je postavil proizvajalec C. Tako enostavno je to in nič drugače.
 6. So pa zato levi novinarski navijači tipa Darijan Košir, danes novinar Dnevnika, nekoč pa Pahorjev šef Urada za komuniciranje udarili po svoje. Proslavil se je z znano reklamo starlete Urške Čepin, ki je za državni denar leta 2011 promovirala tri referendume, ki jih je takratna vlada gladko izgubila. Osebno se ne poznava, sva pa se do nedavnega »poznala« preko TW profila, kjer je neprestano  zlival svoj levi politični strup po vseh, ki mu niso bili všeč, tudi po meni. Pred kakim letom dni je zapisal, da smo bili »vsi nekdanji miličniki sodelavci UDBE.« Javno sem ga pozval, da greva skupaj v Arhiv Slovenije, tam preveriva podatke, kdo od naju je bil sodelavec UDBE in jih javno objaviva. Mnogi namreč trdijo, da je on bil sodelavec UDBE. Računal sem, da bo to zmogel, pa ni. Me je pa zato na TW računu blokiral. Včeraj se je Darijan Košir na TW profilu (podatke mi je posredoval sodelavec) zapletel v komunikacijo z osebo @indijanec, takole ga je izzval: »Še enkrat te vprašam s tabo na to temo: Ugledni strokovnjak na to temo iz UKC reče, da ti ventilatorji niso primerni, neki zdravnik iz Celja, kjer je direktorica članica ministrove partije pa da so uporabni.« Ste videli to potvarjanje in sprenevedanje. Dr. Rihard Knafelj iz UKC Ljubljana v imenu treh zdravnikov, nikoli ni rekel, da so ti ventilatorji »neprimerni«, dejansko je rekel, da so »manj primerni.« Za mnenje prof. dr. Mateja Podbregarja, iz Bolnice Celje, ki je zapisal, da so ti ventilatorji »povsem primerni za uporabo«, pa Darijan Košir še ni slišal, točneje zavestno, ga je zamolčal. Obrnil je tudi ploščo, Počivalšek s svojo SMS je bil do vstopa v sedanjo vlado dober človek in dober minister, sploh pa je bila dobra njegova SMC, danes pa jo imenuje »ministrova partija.«
 7. Za Darijana Koširja je torej dr. Rihard Knafelj »ugledni strokovnjak iz UKC Ljubljana«, prof. dr. Matej Podbregar, pa je zanj »neki zdravnik« iz Celja.«Neverjetno nesramno in podlo početje Darijana Koširja. Nobenega od njiju ne želim podcenjevati, še manj žaliti, kot to počne Darijan Košir, ki grobo žali prof. dr. Mateja Podbregarja z »nekim zdravnikom« iz Celja. Uradni podatki preverjeni nocoj na medmrežju, so jasni. Dr. Rihard Knafelj je  »asistent« (pomeni začetnik v karieri visokošolskega učitelja, ki pomaga nosilcu predmeta) in predava na zasebni »Zdravstveni fakulteti Angele Boškin« v Kranju, na programu »zdravstvene vede«, diplomanti te fakultete, torej niso zdravniki. Prof. dr. Matej Podbregar »neki zdravnik« iz Celja«, pa predava na Medicinski fakulteti v Ljubljani kot »redni profesor« (ta naziv pomeni najvišji naziv v univerzitetni karieri). Na tej fakulteti pa se seveda izobražujejo zdravniki. Toliko torej o poštenosti in korektnosti omenjenega Darijana Koširja.

4 komentarji

 1. Ventilatorji?! – in tako gre pri vseh stvareh..
  ZDAJ, KO SE JE NABAVILO CENEJŠE – PRIMERNE, vpijejo, da NI VREDU.
  Če pa bi kupili DRAŽJE – BOLJ?! PRIMERNE ALI PA BOLJŠE?!, bi pa vpili, da RAZMETAVAJO davkoplačevalski denar, KER NISO KUPILI PRIMERNIH?!, cenejših. Ker, če SO PRIMERNI itak VELJAJO (so dobri za uporabo). Cene pa tako ali tako vemo. Ko je nastala velika potreba (po vsem svetu) glede zaščitne opreme – dobiš kar ti ponudijo in plačaš koliko hočejo – da REŠUJEŠ ŽIVLJENJA (in pri tem se mudi). Ali pa material celo ukradeš, blokiraš dobave drugim, da rešuješ svoje ljudi. (kot sem nekje prebral) Se ve, če to lahko in če to “zmoreš”?!. To je vojna. Kaj je zdaj tu bolj pomembno – ŽIVLJENJA ALI DENAR. In kako z davkoplačevalskim denarjem?! Jasno, kot beli dan – KUPIL BOŠ VEČ IN PRIMERNO (ko gre za življenja ljudi) NE pa MANJ IN VRHUNSKO, za enako vsoto denarja.

  Sem letos, kak teden prehitro, naročil kurilno olje – SEM GA PREPLAČAL!? ker se je potem – ZNATNO ZNIŽALO! Torej, me je PONUDNIK NAPLAHTAL?! ME VNAPREJ NI OBVESTIL, DA BO ZNIŽAL kurilno olje, ki sem ga potreboval. DAJMO to NA TARČO in mlejmo do obnemoglosti, da ME JE PONUDNIK NAPLAHTAL!? (ali pa sem naplahtal kar sam sebe, ker nisem vedel, da se bo znižalo in za koliko) “PREPLAČAL SEM”. In to krepko. Zdaj pa rolajmo, tudi na Tarči… Ker nekateri v tej džavi itak nimajo kaj pametnega za počet in provocirajo, PUMPAJO LJUDI, lažejo, se sprenevedajo, vse V INTERESU – “ZGOLJ ZASE” – ZA SVOJE PRIVILEGIJE.

  Adijo pamet.

  SREČNO SLOVENIJA!

  (Darijan Košir?! ja tako to gre…. )

 2. Za najbolj samopašno vsiljive medijske dreserje in dreserke javnega mnenja s senzacionalistično tendenciozne in pristranske države RTV Slovenija in nekaterih nekdaj “osrednjih” tiskanih medijev še vedno velja staro agit-propovsko načelo:
  “Če se resničnost ne sklada z našimi vestmi, poročili, komentarji …, toliko slabše za resničnost!”
  Očitno so potencialni uporabniki – gledalci, poslušalci, bralci – to neprofesionalno miselnost in prakso naših najglasnejših in najpopadljivejših medijskih dreserjev ter egocentričnih populističnih ekshibicionistov že spregledali, zato jih čedalje manj gleda, posluša in bere njihove hujskaško in ovaduško pristranske umotvore,s katerimi ti samoljubni avtorji žalijo najprej in v prvi vrsti lastno človeško in profesionalno etiko ter obenem žaljivo podcenjujejo in prezirajo zdravo pamet in dober okus svojih rednih gledalcev, poslušalcev in bralcev – ter plačnikov njihovega slabo opravljenega poslanstva.

 3. Ravno sem pogledal video ispred DZ sami prtepenci mal zakajeni iz štajerske in …….
  tovarne ROG ter metelkove !!! Niti enga Ljubljančana !! Dobri so bili Policisti ki so
  imeli dobre živce !!

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!