KRIZNI OCVIRKI 7

Dejan Židan, šef SD pravi, da je za prihodnost, a s svojimi dejanji kaže na to, da je še kako prisesan na preteklost. Brez delanja in govorjenja za preteklost, ne vidi prihodnosti. Tu in tam sanja, kako po hostah preganja Nemce, a se zbudi v sedanjost, ter sam sebe pogleda, če ni v partizanski uniformi. Hkrati pa je zvest papagaj, ponavljanja neresnic in dvomov. V Tarči na TV Slovenija 1, je v četrtek 23. 04. spet sanjal o »nerazčiščenih zadevah v trgovini z orožjem«. Ob tem je pozabil, da je že pred več kot 20. leti tožilsko sodni sistem zadeve preiskal in ni ugotovil nepravilnosti. Ne vem, Židan po potrebi prisega na neodvisno sodstvo, po drugi strani pa mu, ko mu to paše, ne zaupa. Sploh pa njegov spomin ne seže v leto 2010. Takrat je bilo v DZ na pobudo njegove SD in LDS ter Zares, že desetič govora o tako imenovani »trgovini z orožjem«. V imenu SDS sem takrat predlagal, da se iz vseh dokumentov tistega časa umaknejo oznake tajnosti, da bo javnosti dostopno prav vse. Ti dokumenti se nahajajo na obrambnem in notranjem ministrstvu in pri predsedniku države. Šefica obrambnega ministrstva je bila takrat Ljubica Jelušič, članica SD, šefica notranjega ministrstva pa je bila Katarina Kresal, takrat šefica LDS, šef države pa Danilo Türk, njihov skupni kandidat na predsedniških volitvah. In kaj se je zgodilo. Vsi, prav vsi so zavrnili možnost umika oznak tajnosti iz takratnih dokumentov. Zakaj že? A ni Janez Janša menda mastno zaslužil v »trgovini z orožjem?« Zakaj potem niso dovolili umika tajnosti iz takratnih dokumentov. Ja seveda, tudi zato, da Dejan Židan še danes lahko »lupa«.

1.Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, pa si je kot kaže prisluži interpelacijo. Menda je predrago plačeval zaščitno opremo, ki je na trgu ni bilo mogoče dobiti. Svetovni rekord pa bodo dosegli v LMŠ, SD in tisti, ki jo bodo še podpisali. V parlamentarnih demokracijah že stoletje in več velja pravilo, da opozicija 100 dni miruje z napadanjem vlade. Pri nas ni nič tako. Nobena pojasnila ne zaležejo.

2.Kljub prepovedi zbiranja pa so se v Ljubljani in Mariboru 27. 04. 2020 zbirali protestniki. Poglejmo nekaj njihovih zahtev. Neka ženska je nosila transparent z napisom »za 4 urni delavnik.« Si predstavljate, dama bi delala le 4 ure, verjetno pa bi imela večjo plačo, koliko je spravila v žep z novimi vladnimi ukrepi seveda ne vemo. Druga dama je naravnost kričala: »kakšen virus, virusa ni.« Dame je verjetno gluha in slepa, sploh pa ne ve kaj se dogaja po celem svetu in ne le pri nas. Še neko damo sem zaznal, takole je rekla: »Vlada sprejema zakone, ki so proti človeku in naravi.« Neverjetno, kolikor vem sta bila v tem času sprejeta dva zakona, ki 1.300.000 državljanom in podjetjem delita velike količine denarja. To da so med nami »budale« popolnoma razumem, da so med nami politični slepci tudi razumem. Ne razumem pa da nacionalna TV, ki jo plačujemo vsi, predvaja izjave »budal«, ne objavi pa sporočila zaposlenega iz UKC Ljubljana, ki je na TW profilu zapisal tole: »Kot nekdo, ki ve, kaj vse smo zaposleni v @ukclj in drugih zdr. zavodih naredili za obvladovanje okužbe, čemu se vse odrekli in se še vedno odrekamo, ob takih posnetkih ostajam brez besed. Vprašam se zgolj, ali bo naslednji protest pred inf. kliniko z žvižgi proti zdr. osebju?« Mnogi so se spraševali, kaj je naredila policija. Odgovor notranjega ministra Hojsa je bil učinkovit. Takole je zapisal: »Vsem, ki sprasujete kaj je počela @policija_si danes v LJ in MB odgovarjam, da je popisala večje število zbranih, ki bodo oglobljeni. Prav tako bo vložila ovadbe zoper organizatorje in udeležence, saj gre za kaznivo dejanje ogrožanja zdravja. Ne pričakujte pa, da bo ona vzrok nasilja!«

3.Oddaja Tarča na tisti TV, ki jo plačujemo vsi, torej na nacionalni TV pa »raztura«, bi rekli naši južni sosedje. Ampak še ne vem kaj. Bolj ali manj je jasno, da napada vlado in ker »ni materiala« zoper Janšo, je najbolj priročen za napadanje pač Zdravko Počivalšek, ker če »sesujejo« njega Janševe vlade pač ni več. Ivan Gale v tej zgodbi postaja neke vrste narodni junak. Strumno je odkorakal na javno TV in začel novinarjem razlagati o strašnih nepravilnostih in pritiskih pri nabavi zaščitne opreme. Počivalšek, Podobnik, Petrle, vsi so po njegovih besedah pritiskali in navijali za točno določene dobavitelje zaščitne opreme. Verjamem, da je skrbno beležil vse klice in elektronska sporočila, morda je tudi snemal pogovore, kar (še) ni dokazano, a glej ga zlomka, Janša ni klical, ni pošiljal sporočil, torej tudi pritiskal ni. Prava škoda za popoln medijski scenarij. Sploh se ne spuščam v vsebino, v javnosti precej spodletelih namenov TV, ki jo plačujemo vsi, ampak vsem vam postavljam naslednja vprašanja:

a) Mogoče je, da je prišlo pri nabavi zaščitne opreme do nepravilnosti ali celo kaznivih dejanj, tega ni mogoče povsem izključiti. Toda, če se je to zgodilo bi Gale to moral prijaviti policiji in tožilstvu in ne TV, ki jo plačujemo vsi. Kakšni so torej njegovi motivi?

b) Niti Počivalšek, niti Petrle, niti Podobnik niso podpisali nobene pogodbe, jih je pa nekaj podpisal Gale. Zakaj jih je podpisal, če je vedel, da je nekaj narobe. Eventualna kazenska odgovornost je torej lahko tudi na njegovi strani in nikakor ne na strani Počivalška, Petrleta ali Podobnika.

c) Zakaj je javna TV, ki jo plačujemo vsi nekorektna in politično povsem pristranska? Zakaj v Tarčo vabi ministra Tonina, ki ga ignorira do samega konca oddaje, tam pa mu ne pusti povedati tega kar je želel? Zakaj voditeljica oddaje dosledno grobo skače v besedo vseh govornikov in nikoli v besedo Galeta? Zakaj javna TV, ki jo plačujemo vsi prikazuje zdravnika Riharda Knaflja za neodvisnega strokovnjaka, ki ve vse o respiratorjih in prikrije njegove politične povezave s Šarčevo LMŠ in zakaj ne objavi zapisa zdravnika Rafaela Skaleta iz Bolnice Celje, ki je zapisal, da ti isti respiratorji delajo povsem v redu? Veste to je takole. Avto lahko kupite za 10.000 evrov, lahko pa ga kupite za 50.000 evrov ali več. Zagotovo je tisti dražji boljši, peljete pa se z obema. Enako je pri respiratorjih. Če smo jih kupili tiste cenejše in zato več in očitno delujejo, ne vem zakaj bi po besedah zdravnika Riharda Knaflja morali kupovati dražje.

d) Javna TV, ki jo plačujemo vsi, je predvajala tudi dokaz za kaznivo dejanje tajnega snemanja. Šlo je za pogovor med Počivalškom in nekdanjim direktorjem blagovnih rezev Zakrajškom. Oba trdita, da pogovora nista snemala, zato je to polje za resno policijsko preiskavo. Toda spet smo pri pristranskosti javne TV, ki jo plačujemo vsi. Če predvajaš cel posnetek, ta za Počivalška sploh ni obremenjujoč, če pa ga predvajaš pol, potem lahko sklepaš obratno. Zakaj javna TV, ki jo plačujemo vsi to počne? Mnenje o tem si ustvarite sami.  

DODANO 2. 5. 2020 in javna TV, ki jo plačujemo vsi, v Dnevniku ob 19.00 včeraj 1. 5. 2020 ne objavi spodnjega dopisa, ki ga je dobila pravočasno, poroča pa da “se nekatere zdravnike, ki so nasprotovali nabavam vlade ali jih kritizirali, pač diskreditira”. SLIKO SI USTVARITE SAMI.

4 komentarji

 1. Dobro napisano!!!
  Bi pa še nekaj dodal glede televizij:
  -RTV Slovenija-ukiniti obvezno naročnino. Država naj za informativni program da določena sredstva (seveda ne za toliko zaposlenih+zunanjih sodelavcev). Če bodo res pluralni, naj to vsako leto dobijo, če pa ne, pa naj se jim sredstva znižajo. Za ostali program, pa naj se razpišejo javna naročila, ča naj jih naredi tisti kot hoče. Vnaprej naj dobijo 50% avansa, ostalo pa samo če je vsaj 100000 gledalcev. Da se bodo potrudili delati oddaje za davkoplačevalce, ne pa za neke elitne umetnike.
  -POP TV in ostali privatniki-Urad za varstvo konkurence naj izda odločbo, po kateri morajo ponudniki internetne televizije te programe izključiti iz osnovne sheme in omogočiti plačevanje posebej.

  Menim, da če bi to dvoje naredili bi se stanje v glavnih tv medjih hitro popravilo.

  Glede vse norije okoli mask in respiratorjev pa tole:
  Po bitki so vsi generali. Zakaj pa mediji ne vprašajo ‘komedijanta’, (so dan ali dva nazaj poročali da je v enem mesecu bilo porabljeno 20 miljonov kosov zaščitne opreme-planirali pa so 40 mil.) kako je Slovenijo pripravil na epidemijo. V skladišču pa niti ne 100000 kosov. Po moje bi jih morali imeti (za naprej) vsaj 100 miljonov v skladišču (v jugi smo temu rekli ratne rezerve). In obvezno organizirati izdelavo v Sloveniji vsaj za del teh potreb.
  Glede protestnikov:
  Samo naj vlada zapre pipico vsem tem nevladnikom (zato tudi protestirajo, ker se bojijo, da ne bo nič več z subvencijami). Bodo hitro nehali.
  Glede koronavirusa pa tole:
  Največja razširjenost koronavirusa je tam, kjer so področja na veliko pokrita z 5G omrežjem. Moje mnenje je tako, da 5G spodbuja širjenje virusa, ga pa ne povzroča. In kje so vse študije (neodvisne) o neškodljivosti 5G? Seveda se v 5G obračajo na tisoče miljard €, zato pa je vse skrito. Naj opozorim samo na ‘neškodljivost’ uporabe DDT-ja v prejšnjem stoletju.
  Trgovina z orožjem pa je bila, ampak ni bil glavni akter Janša ampak nekdo drug. Bi pa na nekaj opozoril iz tistega časa: po osamosvojitvi, ko se je doktrina JLA izkazala za napačno, so in smo bili ponosni na nov način razmišljanja na področju obrambe. Do Depale vasi je to še nekako šlo, potem pa so Slovensko vojsko namerno začeli uničevati. Najprej so začeli zaposlovati vse bivše oficirje JLA, da so lepo dočakali penzijo v Sloveniji (meni se to zdi kriminal), po profesionalizaciji pa so začeli z hitrim manjšanjem sredstev, tako da je vojska pred propadom. In seveda vojska bi morala delovati predvsem v Sloveniji, ne pa da je stalno na nekih misijah.

 2. Dobro napisano!!!
  Bi pa še nekaj dodal glede televizij:
  -RTV Slovenija-ukiniti obvezno naročnino. Država naj za informativni program da določena sredstva (seveda ne za toliko zaposlenih+zunanjih sodelavcev). Če bodo res pluralni, naj to vsako leto dobijo, če pa ne, pa naj se jim sredstva znižajo. Za ostali program, pa naj se razpišejo javna naročila, ča naj jih naredi tisti kot hoče. Vnaprej naj dobijo 50% avansa, ostalo pa samo če je vsaj 100000 gledalcev. Da se bodo potrudili delati oddaje za davkoplačevalce, ne pa za neke elitne umetnike.
  -POP TV in ostali privatniki-Urad za varstvo konkurence naj izda odločbo, po kateri morajo ponudniki internetne televizije te programe izključiti iz osnovne sheme in omogočiti plačevanje posebej.

  Menim, da če bi to dvoje naredili bi se stanje v glavnih tv medjih hitro popravilo.

  Glede vse norije okoli mask in respiratorjev pa tole:
  Po bitki so vsi generali. Zakaj pa mediji ne vprašajo ‘komedijanta’, (so dan ali dva nazaj poročali da je v enem mesecu bilo porabljeno 20 miljonov kosov zaščitne opreme-planirali pa so 40 mil.) kako je Slovenijo pripravil na epidemijo. V skladišču pa niti ne 100000 kosov. Po moje bi jih morali imeti (za naprej) vsaj 100 miljonov v skladišču (v jugi smo temu rekli ratne rezerve). In obvezno organizirati izdelavo v Sloveniji vsaj za del teh potreb.
  Glede protestnikov:
  Samo naj vlada zapre pipico vsem tem nevladnikom (zato tudi protestirajo, ker se bojijo, da ne bo nič več z subvencijami). Bodo hitro nehali.
  Glede koronavirusa pa tole:
  Največja razširjenost koronavirusa je tam, kjer so področja na veliko pokrita z 5G omrežjem. Moje mnenje je tako, da 5G spodbuja širjenje virusa, ga pa ne povzroča. In kje so vse študije (neodvisne) o neškodljivosti 5G? Seveda se v 5G obračajo na tisoče miljard €, zato pa je vse skrito. Naj opozorim samo na ‘neškodljivost’ uporabe DDT-ja v prejšnjem stoletju.
  Trgovina z orožjem pa je bila, ampak ni bil glavni akter Janša ampak nekdo drug. Bi pa na nekaj opozoril iz tistega časa: po osamosvojitvi, ko se je doktrina JLA izkazala za napačno, so in smo bili ponosni na nov način razmišljanja na področju obrambe. Do Depale vasi je to še nekako šlo, potem pa so Slovensko vojsko namerno začeli uničevati. Najprej so začeli zaposlovati vse bivše oficirje JLA, da so lepo dočakali penzijo v Sloveniji (meni se to zdi kriminal), po profesionalizaciji pa so začeli z hitrim manjšanjem sredstev, tako da je vojska pred propadom. In seveda vojska bi morala delovati predvsem v Sloveniji, ne pa da je stalno na nekih misijah.

 3. JAVNA HIŠA TV JE RAZGALJENA!
  Nekje sem prebral, da naj bi nekdanji šef udbe, na nekem sestanku vpil: ” JJ je treba ubit, ubit, ubit…”
  Če bi JAVNA HIŠA TV tako grobo, pritlehno, kot tolče po tej vladi – tolkla po levih, obstaja verjetnost?! da bi ta isti vpil: “te iz javne hiše tv, je treba ubit, ubit, ubit”. TAKO PA, ZAENKRAT, PO TEJ VLADI ŠE LAHKO TOLČEJO – GROBO, PRITLEHNO, SPREVRŽENO…..Ker je pač TA VLADA, po kateri lahko.
  Vprašanje pa je, kako dolgo še, da bodo tisti najbolj sovražni – enkrat – končno pristali tam, kjer bi že zdavnaj morali biti – “na cesti”, kot rečemo po domače.

  Tako, kot je naša policija korektna, kar se tika protestnikov – tega ne vidite nikjer na svetu. To se je videlo tudi ob MB vstajah…tam nekje 90 poškodovanih, pa praktično nič protestnikov – razgrajačev. In na koncu skoraj nikakršnih epilogov – kot, da so policisti “sami sebe napadli”.

  Trgovina z orožjem – je kot “drevo življenja”, ki jo “morajo” – levičarji – v nedogled negovati. Že videno.
  Levičarjem je glede trgovine z orožjem treba, enkrat za vselej pojasniti – vsaj to – da glede trgovine z orožjem zagotovo nekaj ve, če že ne največ – “njihov šef” Kučan. Naj se obrnejo nanj.

  SREČNO SLOVENIJA!

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!