Krizni ocvirki 4

Ja hude stvari se dogajajo pod tretjo Janševo vlado. Nekateri skrajneži z leve jo imenujejo skrajno desna vlada, čeprav to sploh ni. SDS je po evropskih kriterijih desnosredinska politična stranka, NSi lahko umestimo tudi nekje tam, kar pa se tiče DESU-a in SMC nikakor ne moremo govoriti o desnih, ampak prej levih ali liberalnih strankah. Da je sedanja vlada skrajno desna vlada trdijo le skrajni levičarji tipa Darko Štranj, Aurelio Juri, mnogi iz stranke Levica in še kdo. A pojdimo h kriznim ocvirkom. Se še spomnite poročanja dominantnih medijev, jaz jim pravim leva politična trobila, o tem, da je Marjan Šarec slovenski Luka Dončič? Tega, da je tik pred najhujšimi časi za Slovenijo vrgel puško v koruzo in pobegnil (odstopil) sploh ni pomembno. Kako pa poročajo danes, več ali manj vemo.

 1. Večer poroča o tem, da je vlada povišala plačo Jelku Kacinu in to za nezaslišanih 375,91 evrov bruto, tako da je njegova nova plača bruto seveda kar 3.386,64 evrov, neto pa kakšnih 1800 evrov. Si predstavljate to zlorabo oblasti. Kacin ima po novem kakšnih 140 evrov višjo neto plačo kot bi jo sicer imel. To da poleg svojega rednega dela na zunanjem ministrstvu opravlja še nalogo vladnega govorca v teh razmerah, pa Večer seveda pozabi poročati.
 2. Delo je objavilo raziskavo Mediane, po kateri je Janez Janša na četrtem mestu po priljubljenosti med politiki. No ali gre za namerno ali nenamerno napako uredništva Dela ne vem. Na tretjem mestu je namreč naveden zdravstveni minister Tomaž Gantar z 2,94, Janša pa ima 2,98. Kakorkoli že Janša bi moral biti po teh podatkih na tretjem ne na četrtem mestu. To je seveda takoj hudo vznemirilo nekdanjega ideologa LDS in predsednika Liberalne akademije (obe sta že politična zgodovina), ki je takoj podvomil v metodologijo raziskovanja Mediane. Nikoli do sedaj pa ga sploh najmanj ni motilo dejstvo, da je Mediana dve desetletji objavljala, da je Janez Janša eden najmanj priljubljenih politikov, čeprav je SDS vedno zasedala prvo ali drugo mesto na javnomnenjskih anketah. Seveda pa dominantni mediji sporočajo še nekaj. Ne glede na to da je predsednica DESUS po tej isti anketi druga najbolj priljubljena političarka, pa ji dominantni mediji, tako kot SMC in NSi napovedujejo kar izpad iz DZ.
 3. Irena Pan iz POP TV se zgraža nad prestrogimi vladnimi ukrepi, ki naj bi kratili človekove pravice v Sloveniji. Toda ta ista novinarka ne poroča o situaciji v Novi Zelandiji niti na Švedskem. V Novi Zelandiji imajo vojsko na ulicah in policijsko uro, kar tamkajšnjih prebivalcem praktično onemogoča kakršenkoli izhod iz stanovanj, razen izjem. Sploh pa je ne zanimajo primerjave med Slovenijo in Švedsko. Švedska je namreč država, ki je uvedla najmanj stroge omejevalne ukrepe. Irena Pan tako zamolči podatek, da je na Švedskem danes 89 umrlih na milijon prebivalcev, v Sloveniji pa 25 umrlih na milijon prebivalcev. Omenjeno novinarko torej motijo omejevalni ukrepi v Sloveniji, ki jih je uvedla vlada Janeza Janše, ne poroča pa o tem, da je v Severni Makedoniji dovoljeno oditi iz stanovanja le za uro in pol na dan in to v trgovine, lekarne ali k zdravniku. Niti ne poroča o tem, da so na Kosovu prepovedali izhod iz stanovanj kar za 85 ur in to od prejšnjega petka do jutrišnjega torka.
 4. Zato pa dominantni mediji na vsakem koraku negativno poročajo o delu tistih, ki si najbolj prizadevajo za ublažitev krize in za najmanj žrtev. Podjetnik Joc Pečečnik res ni spreten v govorništvu. V prispodobi je pred dnevi dejal, da so zaščitne maske »praktično ukradli« iz kitajskih tovarn. Dominantni mediji trdijo, da gre za nezaslišano dejanje, da vlada sodeluje s storilcem kaznivih dejanj, zapriseženi levičar, župan Murske Sobote Aleksander Jevšek, pa svojim volilcem sporoča, da taki ljudje sodijo v zapor. Čista zloraba torej. Joc Pečečnik je govoril le v prispodobi in nič drugega, očitno pa je eden najbolj resni dobaviteljev zaščitne opreme za Slovenijo, zato me njegov dobiček pri tem sploh ne zanima. Zanimajo me človeška življenja, ki jih njegova dobavljena oprema rešuje. Resni, kritični in neodvisni mediji bi se morali spraševati to kar se sprašuje obrambni minister Matej Tonin, zakaj so bila skladišča zaščitne opreme prazna. Dominantne medije to sploh ne zanima.
 5. Zanimajo pa jih »gate« gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Ta je izjavil, da večina Kozjancev nosi spodnje perilo odličnega in kakovostnega podjetja Maria iz Podčetrtka in da jih nosi tudi sam. To je čista resnica. Spodnje perilo tega podjetja nosim tudi jaz in to že od leta 1999. To podjetje je do sedaj sešilo nekaj tisoč zaščitnih mask. Popolnoma zaupam, da so kakovostne, kot je njihovo spodnje perilo. Toda nastane velik problem. Lastnik podjetja Maria je daljni  sorodnik gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Pa ne se zajebavat. Za življenja gre ne za »gate«.
 6. Epidemija je tudi čas za slavo nekaterih drugih posameznikov. Policijski sindikalist Kristjan Mlekuš je eden izmed njih. Pred leti, ko je bil moj študent sem ocenil, da je pred njim odlična policijska kariera, a sem se očitno motil. Ker na tej poti ni uspel, je šel med policijske sindikaliste in tam postal šef. Tudi prav, če ne policijski je pač sindikalni šef. Omenjeni je med 111 policijskimi postajami našel eno samo, kjer je vodstvo policije menda dobavilo, po njegovem mnenju ne dovolj kvalitetne maske za zaščito obraza. Iz tega je naredil medijski problem, ki sploh ni problem, seveda mu je šlo za njegovo lastno promocijo in niti slučajno za  varnost policistov.
 7. Tudi levi politični ekstremisti ne mirujejo. Načrtujejo kar ulične demonstracije. Grega Ciglar, skrajni levičar, sporoča takole: »Kmalu bo konec. Potem bomo na cestah!!! Oglasil se je tudi Jure Poglajen, sin Jožeta Poglajna, ki je kot novinar desetletja poročal iz DZ, med drugim tudi o tem kako poceni kosila imajo poslanci DZ. Pri tem pa je zamolčal, da je sam po enaki ceni plačeval kosila dvajset let ali več. Jure Poglajen pa nam sporoča tole: »Demokracijo in normalnost smo zamenjali z diktaturo in mračnjaštvom. Sicer pa brez teme se ne vidi zvezd.« Tudi mnogi drugi skrajni levičarji napovedujejo ulične demonstracije.
 8. SDS vsake toliko časa, po mojem spominu vsaj dvakrat letno, objavi tako imenovane jumbo plakate, na katerih sporoča svoja stališča do aktualnih političnih in drugih dogodkov. To se je zgodilo tudi sedaj. SDS se na teh plakatih zahvaljuje zdravnikom, medicinskim sestram in drugim za vse kar delajo v teh težkih časih epidemije. Nekatere tudi zahvale motijo. Matjaž Nemec, ki ga mnogi imenujejo »Nitka«, ker je protestiral, da ne more v sosednjo občino, da bi tam kupil »nitko« za ročno kosilnico (mimogrede, podaril sem mu jo 2 metra, da rešim njegov problem) se  sprašuje »zakaj si SDS to privošči?« Ne zanima pa ga kdaj bo njegova SD poravnala dolgove iz preteklih volilnih kampanij.

Za konec pa še eno vprašanje, namenjeno je vsem tistim, ki kritizirate vlado Janeza Janše. Sposodil sem si ga pri Selmi Bizjak (twitter). »Očitno je bila vaša opcija prejšnja vlada. Pa vas vprašam. Zakaj je več ni? A veste? Ne veste? O ja, veste. Pobegnila vam je. Pustila vas je na cedilu. Usrali so se pred covid-19. Niso imeli pojma kaj storiti. Pobegnili so!«

3 komentarji

 1. Pred razpravo na skupni seji odborov DS bi moral eden prebrati v celoti, kar je pisal Zgaga in depešo na Zgagovo blatenje aktualne vlade. Šele tako bi bilo mogoče razumeti obsežnosti podtikanja in laznivosti Nemčevo poročanje za razpravo.

 2. ZA “KORONABEDAKE”, lažnivce, provokatorje, lenuhe………(za vse tiste, ki kljub težkim razmeram v državi – revolucija?! še kar traja)……CEPIVA NI in ga nikoli ne bo. EDINO CEPIVO JE RESNICA IN SAMO RESNICA. OB ZALETAVANJU V LE TO (v resnico), SE BODO NJIHOVE LAŽI, Z NJIMI VRED, POGREZNILE, SESULE SAME VASE.

  Za ŠARCA pa vemo – ŠAREC JE “VRGEL PUŠKO V KORUZO”, ko BI BILO TREBA ZAČET DELAT! (ne samo pametovat). Ali pa, kot že rečeno – “na glavo se je vrgel v prazen bazen”. In zdaj “jokajo”.
  V dominantnih medijih je bil priljubljen – KER, KOT MNOGI NJEGOVI PREDHODNIKI, NI NAREDIL NIČESAR. (je vse prepustil, izjema le – grožnje drugače mislečim)

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!