Krizni ocvirki 2

Vsak dan se nabere veliko stvari, ki vam bi jih lahko sporočil, toda čas je moj sovražnik, ki mi to onemogoča. Trudil se bom, da sem vam na ta način javim vsaj enkrat tedensko in vam sporočim moje poglede na določene dogodke preteklega tedna.

 1. V večini držav EU so v teh kriznih časih aktivirali vojsko, ki pomaga, na tak ali drugačen način, pogosto tudi pri varovanju državnih meja. Pri nas žal ni tako. Zahvaljujoč poslancem SD, Levice, pa tudi znatnega dela SMC s takratnim predsednikom DZ Milanom Brglezom, smo leta 2015 dobili zakonodajo, po kateri lahko vojska pomaga le pri varovanju državne meje, dovoljenje za to pa mora dati DZ z 2/3 večino glasov – zloglasni 37/a člen Zakona o obrambi. Ko smo ta zakon sprejemali sem zastopal stališče, da naj o tem odloči vlada in ne DZ. Nisem uspel. In se je zgodilo. V tednu ki je za nami je o tem odločal Odbor za obrambo in seveda izglasoval je stališče, da vojska ne sme pomagati policiji pri varovanju meje. Glasovanje DZ o tem zato ne bo nič drugačno. Vojska policiji na meji torej ne bo pomagala. Razumi kdor more. Tako stališče imajo SD, LMŠ in Levica. Če v Italiji gledamo kolone ruskih vojaških vozil, ki je prišla pomagati Italijanom, pa pri nas našim slovenskim vojakom ne zaupamo, niti varovanja meja slovenske države.
 2. Je pa DZ v preteklem tednu sprejel daleč najpomembnejši zakon po osamosvojitvi Slovenije. Gre za zakon, ki bo pomagal zlasti podjetnikom, tudi tistim, ki so samozaposleni, ter seveda študentom, brezposelnim, upokojencem in mnogim drugim družbenim skupinam. Povedano drugače, država želi pomagati vsem tem skupinam s takimi ali drugačnimi denarnimi nadomestili. Zakon je bil sprejet s 53 glasovi za in enim glasom proti (Miha Kordiš – Levica), ostali poslanci opozicije, razen SNS, so se pri glasovanju vzdržali. Ob tem pa ni mogoče spregledati nekaterih novinarskih zapisov (nazadnje je o tem pisala Maja Sunčič v Reporterju). Vso početje vlade naj bi bila navadna zloraba in propaganda za Janeza Janšo. Upokojenci po njenem pač ne rabijo nobenega dodatka, sploh pa ne študentje, saj so doma in podobno. Upokojenci (pod 700 evrov pokojnine) so zagotovo porabili vse svoje zaloge, če so jih sploh imeli, da so si nakupili elementarne za življenje potrebne dobrine, študentje pa imajo vse stroške ne glede na to, da predavanja spremljajo od doma. Zakaj torej tem ljudem ne pomagati? To počno tudi druge države in Slovenija pač ni nobena izjema.  Sicer pa presodite sami.
 3. Ko je DZ sprejemal gornji zakon je bilo s strani opozicije slišati vpitje o policijski državi in o tem, kako bo policija lahko zasledovala vse državljane, vdirala v njihova stanovanja in podobne neumnosti. Resnica je seveda povsem drugačna. Večina držav je sprejela izredna pooblastila policiji po katerih lahko policija spremlja zgolj morebitno gibanje oseb preko mobilnih telefonov, ki so okužene in so v karanteni in nič drugega. Pri nas smo to pooblastilo vezali še na pisno dovoljenje takega posameznika. Laži, laži in laži torej.
 4. S skrajne politične levice (mislim na stranko Levica in pomemben del SD) prihajajo neverjetna sporočila. Janša naj bi želel razpustiti DZ in vladati z vladnimi dekreti. Janša naj bi pričel izvajati državni udar in ne vem kaj še vse. Sodelujem na vseh sestankih tako na vladi, kot v DZ in nikoli ni bilo nobenega govora o tem. Res pa je da bomo imeli nerešljiv problem takoj ko se bo z virusom okužil en sam poslanec in bo šel v karanteno cel DZ, to pa pomeni, da zakonodajna veja oblasti ne bo delovala in jasno je da gre v tem primeru za kolaps države z neslutenimi posledicami. No pa, državni udar povsod po svetu naredi nekdo, ki ni na oblasti ampak je v opoziciji. Čista neumnost torej.
 5. Mnogi kritizirajo tudi ukrep vlade s katerim je prepovedala gibanje izven lastne občine, seveda s številnimi izjemami, kot so poti v službo, ali poti v lekarno, zdravstveni dom, pošto in še kam, če teh služb ni v lastni občini. Levo radikalizirani poslanec SD Matjaž Nemec je iz tega naredil cel problem. Zmanjkalo mu je namreč »vrvice« (laks)za njegovo kosilnico. V času, ko se zdravniki, medicinske sestre in mnogi drugi borijo za življenja ljudi, ima poslanec Nemec res »velik« problem. Rešil sem ga kar sam. V ponedeljek mu bom podaril dobra 2 metra »vrvice«, kot on temu pravi.
 6. So pa tudi drugi absurdi tega časa. V starih članicah EU v povprečju umreta 102 oboleli osebi, v državah nekdanjega socializma pa 4,17 oseb na milijon prebivalcev. In sedaj stare države članice EU, v imenu zaščite človekovih pravic, kritizirajo ukrepe v nekdanjih državah socializma. Razumi kdor more. V EU je nekaj hudo narobe.

6 komentarjev

 1. Prvaki, aktivisti, člani, simpatizerji in medijski hujskači levo-sredinskih, levo-liberalnih in skrajno levih strank parlamentarne opozicije (LMŠ, SD, Levica, SAB) delujejo še vedno po starem in sprevrženem komunističnem načelu: “Če se dejstva ne skladajo z našimi ideološkimi in patološkimi fantazmami, teorijami, zapovedmi in oznanili, toliko slabše za dejstva!”
  Dejstva pa so jasna in nedvoumna:
  Še nobena vlada v zgodovini samostojne Slovenije ni v tako kratkem času (od 13. marca 2020) strokovno in demokratično izoblikovala in predlagala ter v parlamentu doživela veljavne večinske demokratične potrditve dveh tako zajetnih in kompleksnih protikriznih svežnjev najnujnejših zakonskih ukrepov za obrambo zdravja in ohranitev temeljnih človekovih pravic in svoboščin ter za ohranitev kolikor mogoče dostojnega kratkoročnega socialnega preživetja velike večine pravnih in fizičnih oseb, Slovencev in državljanov RS.
  Še nobena vlada po osvoboditvi in demokratizaciji RS ni uspela k hitremu in urgentnemu pripravljanju strokovnih izhodišč in k domišljanju najoptimalnejših protikriznih ukrepov v tako kratkem času pritegniti toliko različnih uglednih strokovnjakov s področij različnih znanosti in specialističnih strok (vseh vrst medicinskih znanosti, ekonomskih, pravnih, socialnih ved itd.) in sicer ne glede na njihovo osebno svobodno svetovnonazorsko, ideološko in/ali strankarsko pripadnost ali opredelitev. Ter, kar je bistveno, njihovim mnenjem in priporočilom prisluhniti in jih v največji meri upoštevati.
  Še nobena vlada RS ni bila tako široko odprta za sprotno, odprto, tekoče in ažurno informiranje javnosti ter še posebej ne za sprotne povratne informacije, sporočila in pobude pristojnih odločevalcev in vplivnih ter organiziranih interesnih skupin iz gospodarstva (od delodajalcev in delojemalcev oz. njihovih sindikatov), družbenih dejavnosti, iz interesnih, profesionalnih in strokovnih združenj in civilnodružbenih organizacij nevladnega sektorja itn. itd. Če so prejšnje vlade in ministri bežali pred ljudstvom, volivci, (razen neposredno pred volitvami), se ta vlada ves čas neposredno, odgovorno, jasno in odločno odziva na vse pobude, ki prihajajo iz različnih javnosti.
  V kontekstu vseh teh splošno vidnih, preverljivih, otipljivih in očitnih veličastnih aktivnosti, naporov, dejanj in uspehov demokratično izvoljene, večinske, legalne in legitimne Vlade RS, vseh njenih ministrstev in upravnih organov ter vseh državnih in lokalnih javnih organov in služb, ki od 13. marca 2020 nadvse požrtvovalno, odgovorno in zgledno opravljajo svoje naloge – 24 ur dnevno in 7 dni v tednu! – “na prvi bojni črti” obrambe pred smrtonosno pandemijo koronavirusa in njenimi večplastnimi družbenimi posledicami, izzvenijo puhlo in prazno neutemeljene in skrajno hujskaško medijsko prenapihnjene zlo-namerne kritike ter tri desetletja enako sprevržene patološke in zblojene fantazmagorije oz. zlonamerne sovražne demonizacije proti aktualnemu predsedniku Vlade RS, proti celotni Vladi RS in vladajoči večinski koaliciji (s podporo legalne in legitimne parlamentarne večine in po anketah javnega mnenja tudi z močno podporo večine anketiranega prebivalstva RS) kot brezploden, brezkoristen in družbeno škodljiv politikantski in populistični sovražni boj zadrtih družbenih obrobnežev ter nazadnjakov z njihovimi lastnimi blodnjami in zblojenimi fantazmami “mlinov na veter”.

 2. Samo RTV lahko vdira v stanovanja, v primeru ukinitve RTV narocnine. RTV nasilje, kako dolgo se.

 3. Ko eni (ne bom našteval, veliko jih je, da ne naredim komu krivice, ga izpustim….) GARAJO NA MEJI SVOJIH ZMOGLJIVOSTI, se izčrpavajo, skrajni levičarji bluzijo – hujskajo in grozijo. Polna usta so jih “za ljudi”. V resnici jim je – ZGOLJ ZASE, ZA SVOJE PRIVILEGIJE. Kar očitajo drugim, delajo sami. Točno to.

  TUDI, KO SE ENI ODREKAJO – SO SOLIDARNI, DA BI POMAGALI (“Ministrom, državnim sekretarjem, poslancem in še komu bomo plače znižali za 30% “ – Romana Tomc in Milan Zver v solidarnostni fond nakazala 30 odstotkov svoje plače, čeprav ju zakon k temu ne zavezuje) SE “DRUGI” IZ TEGA DELAJO NORCE. Ne samo, DA NE POMAGAJO, še NORČUJEJO SE.

  In ravno tisti, ki so jih polna usta kako “DELAJO ZA LJUDI”-“KAKO JIM JE MAR ZA LJUDI”, so najbolj napadalni, ko bi bilo TREBA, nekaj v tej smeri, TUDI POKAZATI.
  Kapo dol tistim, ki SE ODREKATE V PRID ONIM, KI POMOČ POTREBUJEJO. In prav je, da to tudi objavite – DAJETE ZGLED! VSEM NAM – tudi TISTIM, ki bi lahko pomagali, pa NOČEJO! POMAGATI – IMAJO NEŠTETO RAZLOGOV, DA SE NE BI ODREKLI, če se jim že vzeti ne da. Da, tudi njim ste za vzgled, četudi tega, zaradi svoje omejenosti, še ne vedo.

  Verjamem, da BO PREVLADAL RAZUM in, da bo vojska “prevzela mejni nadzor”-POMAGALA POLICIJI, pri mejnem nadzoru. Prej ali slej. Policija bo imela preveč dela – napada nas virus, meja ni zavarovana, kot bi morala biti. Za nameček pa grozijo še skrajni levičarji, češ kako bodo….(vemo kako je bilo v MB- “mini državni udar”, okrog 90 POŠKODOVANIH! NEDOLŽNIH! )

  V EU, “ko gre vse po utečenih tirnicah” še nekako gre , v nekih “nenormalnih”, izrednih razmerah, se pa pokaže, KAKO RAZKLANA IN NESPOSOBNA DEJANSKO JE.

  VSE DOBRO SLOVENIJI, LJUDEM ŽIVEČIM V NJEJ.

 4. Samo to: Tudi komunisti SD in levi ekstremisti dobro vedo, da je potrebno mejo zaščititi z vojsko, in da bo morala vlada to storiti slej ali prej. Njihova strategija je Ne podpirati vlado, in s tem prisiliti vlado v eventuelno nezakonito in avtoritarno delovanje.

 5. Kar pogumno naprej in v pravo smer.
  Medijski hujskaci, opozicija SD, Levica, Sab in LMŠ bodo vedno proti in jim trenutno ni mar za dejansko stanje in ves vaš trud, da se rešimo krizne situacije.
  Lahko jih je sram, da vojski ne zaupajo in jih pošljemo na mejo kot je to že storila večina EU držav.
  Žalosti me tudi da vaš “življenjepis” lažnivega pisuna Kunstelja na FB širijo oz. delijo aktivni člani policije in med njimi tudi visoki policijski šefi zapriseženi anti SDS-ovci.

 6. Gospod Gorenak tole vam bom pustila pod to objavo upam, da preberete in predate naprej na policijo, ker tega je bil res preveč policija pa nikoli ne odreagira. To piše pod objavami pa NOVA 24 en bolnik to je napisal že večkrat in upam, da bo enkrat končno kaznova

  Avatar
  virus-za-sekto • 19 minutes ago
  Ta vlada ni sposobna niti toliko kot nabavni referent s srednjo solo v nekem zabačenem podjetju. Toliko o tem koga ste volili. Prosim vlado in njihovih 15% volilcev, da se odselite iz Slovenije in pustite ostalih 85% državljanov normalno dihati in živeti.

  PS: Lahko pa vas tudi v jame vržemo…še je prostora… ha ha ha ha ha ha ha …

  vir Nova 24 spletna stran

  Ekran imam tudi poslikan. Tako da dokaz obstaja.

  Pa lepe praznike vsem in ostanite zdravi

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!