Grožnje levičarske džihadistke Anuške Delić

Google vam pove, da je Anuška Delić novinarka Dela (nekateri me opozarjajo, da bivša), sama seveda misli, da je neodvisna in raziskovalna novinarka, hkrati nam Google pove, da je Delićeva ustanoviteljica in odgovorna urednica spletnega portala »Oštro«. Le nekaj klikov po spletu, vas bo pripeljalo do ugotovitve, da gre za skrajno ekstremistični levičarski portal. Na njem se Anuška Delić s skupino levičarskih ekstremistov, gre čisto preprosto povedano, levičarski džihad zoper vse, kar ji niso po godu.

Naj že takoj na začetku pojasnim besedo džihad. Wikipedija vam pove, da gre za »boj ali trud«, kar je verska dolžnost islamskih vernikov. Džihad v islamu pomeni bodisi »osebni napor za moralno in versko izboljšanje«, manj pogosto pa to pomeni »sveto vojno«. Slovar slovenskega knjižnega jezika pa nam pove, da beseda Džihad pomeni »vojno muslimanov proti tistim, ki islama ne priznavajo«. Anuška Delić vsega tega seveda ne počne, kot novinarka Dela in ustanoviteljica in odgovorna urednica spletnega portala Oštro, pa počne prav to kar sem zapisal v naslovu. Gre se torej  »vojno proti tistim, ki levičarske ideologije ne priznavajo«.

Pošteno povedano Dela in njenih levičarskih nebuloz, ki jih tam piše Delićeva, že dve desetletji in več ne berem. Tudi zato do letošnjega poletja za Delićevo sploh nisem vedel. Sredi letošnjega leta sem prejel elektronsko sporočilo Mateja Simiča, v katerem mi postavlja nekaj vprašanj, ki so se nanašala na nek moj članek na moji spletni strani v zvezi s tem ali se himni lahko ploska ali ne. Pošiljatelja nisem poznal, zato mi je spet prišel prav Google. Z nekaj kliki sem prišel do spoznanja, da gre za skrajni levičarski portal, ki se gre Džihad proti vsemu, kar ne predstavlja levičarske ideologije. Zato na njegova vprašanja sploh nisem odgovoril. Kaj se je dogajalo za tem si lahko preberete na: http://www.vinkogorenak.net/2019/07/29/ostro-ampak-le-za-koristi-leve-politicne-opcije-29-07-2019/

Denar pa očitno diši tudi Anuški Delić. Novinar Igor Kršinar je v Reporterju 26. 04. 2019 zapisal tole: »Ministrstvo za kulturo je na rednem letnem javnem projektnem razpisu za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2019 portalu Oštro Center za preiskovalno novinarstvo, ki ga ureja nekdanja novinarka Dela Anuška Delić, za razvoj vsebin dodelilo kar 21.035,30 evra. To je nekaj več kot je dobila revija Reporter, ki izhaja vsak teden, na portalu pa vsak dan, medtem ko je bil zadnji članek na portalu Ostro.si objavljen 29. decembra lani. Ja, prav ste prebrali, letos Delićeva na svojem portalu ni objavila niti enega samega članka«!

Pred dvema ali tremi dnevi sem na omrežju Twitter zasledil njeno prerekanje in zmerjanje nekaterih posameznikov, ki se z njenimi skrajnimi levimi stališči ne strinjajo. Nekemu uporabniku @mestnopleme  je o nekdanjem predsedniku vlade Andreju Bajuku zabrusila takole:

Anuška Delić @007_delic 17h Replying to @mestnopleme Bajuk je imel slovensko in argentinsko državljanstvo, nakar se je zadnjemu odpovedal, ko je postal premier. Ni bil izvoljen, ampak je postal PV, potem ko je Drnovškova vlada padla. Niso ga izbrali ljudje.

Morda gre za lapsus ali pa tudi ne. Njen sogovornik je postal tudi uporabnik, @GalKusar, ki je trdil, da je bil Andrej Bajuk izvoljen v DZ in ni kar tako »postal premier«. Nisem si mogel kaj, zato sem  reagiral takole:

dr. Vinko Gorenak @drVinkoGorenak 14h Replying to @GalKusar and @007_delic Cista laz levičarske ekstremistke Delićeve. Logično je, da je bil Bajuk izvoljen za PV v DZ z večino glasov. Kako pa bi drugače postal PV. Delićeva pač vidi in čuti le z levim delom telesa. Zal politična invalidka.

Ni trajalo dolgo, Delićeva mi je odgovorila takole:

Anuška Delić @007_delic 12h Replying to @drVinkoGorenak and @GalKusar Z minimalno večino, v tretjem glasovanju, gospod Gorenak. In če je kdo med nama politični invalid, ste to vi, ker ste politik. Sicer bolj marginalen politik/potrčko, ki zelo rad sliši svoj glas, a vendar. 88!

Tako je to, če si politik si torej invalid. Verjetno je pozabila besedico »desni«, torej desni politik, levi so za njo tako ali tako božanstva. Ostale žaljivke puščam ob strani. Sledil je moj odgovor:

dr. Vinko Gorenak @drVinkoGorenak 9h Replying to @007_delic and @GalKusar No ja, takih kot ste vi manipulativna, zlonamerna, levo politično skrajna in preprosto “žleht”, sem pa res malo srečal v življenju. Hvala, ker ste priznala, da je bil Bajuk izvoljen, prvotno ste trdila da “ni bil izvoljen ampak je postal PV, potem ko je Drnovškova vlada padla”.

Na tej točki pa pazite je sledila njena direktna grožnja meni. Takole je zapisala:

Anuška Delić @007_delic 3h Replying to @drVinkoGorenak and @GalKusar Nisva se še srečala, gospod Gorenak. Ampak pride tudi ta dan, brez skrbi.

Ste razumeli? Sam se z Anuško Delić seveda ne nameravam srečati. Svoje sogovornike pač izbiram sam. Razen seveda iz razloga izmenjave argumentov. Ne verjamem, da ima Anuška Delić namen, da me povabi na kavo ali kosilo. Kako torej razumeti njeno sporočilo? Seveda kot grožnjo, da bo z menoj obračunala v Delu ali na spletnem portalu Oštro. Vse v stilu levičarskega Džihada seveda.

Toda imam tudi srečo. Anuška Delić zna biti tudi skrajno prostaška. Niso torej le njene grožnje tiste, ki jim kaže posvečati pozornost. Precej domače se počuti tudi v njenem prostaškem izražanju. Sam imam v tem pogledu še srečo, mene imenuje z »gospod«. Uporabnika Twitterja  @mestnopleme je odslovila kar z »mrš«, kot da bi bil pes. Preberite:

Anuška Delić @007_delic 2h Replying to @mestnopleme Preden je postal PV, ni bil izvoljen v parlament. Do volitev do oktobra 2000. Pa če se na glavo postavite. Oziroma, če vam povem po fužinsko: mrš.

Še verjamete, da je Anuška Delić neodvisna in objektivna novinarka? Jaz že dolgo ne.

DOPOLNITEV TEKSTA: Zahvaljujem se bralcem tega bloga, ki so me opozorili na številko 88 na koncu njenega twitta, ki je objavljen zgoraj kot tretji. Sodeč po: https://www.mladina.si/170318/88-heil-hitler/ ali https://t.co/iykUWl3VvN?amp=1 Heil Hitler, kar njeno pisanje naredi še toliko bolj problematično ali pa toliko bolj razumljivo, ki o njej pove še toliko več.

3 komentarji

 1. Anuška Delić ……”kot, da bi imela steklino”…..”utrgano”!

 2. Tovarišica Anuška Delić, poročena z lobistom Francijem Zavrlom, je milo rečeno primitivna in nekulturna baba.
  Njena primitivnost je lepo prikazana v zapisu telefonskega pogovora iz leta 2014, ki ga lahko preberete na naslovu
  http://www.portalplus.si/150/hisne-preiskave-ii-del-lobist-franci/
  Na kratko:
  Lobist Franci Zavrl »lobira« pri uredniku Portala Plus za Delovo novinarko Anuško Delić, ki kriči na urednika in mu naroča, naj zapiše, da se na njen mobilni telefon, ko ona »serje«, oglaša Franci Zavrl.

  Vsekakor pa je vredno branja tudi
  https://www.portalplus.si/145/hisna-preiskava-tudi-na-naslovu-anuske-delic-zarocenke-francija-zavrla/
  in
  https://www.portalplus.si/149/popravek-in-prikaz-nasprotnih-dejstev-n/

  Lep pozdrav, vesel Božič in srečno Novo leto!

 3. O slovenskih lubeničastih džihadistih ste, g. Gorenak, prav napisali. Tudi jaz delim vaše mnenje.
  Do sedaj pa nisem nikjer zasledil ugotovitev, zakaj se slavni novinar g. K. do mala vsaki dan obregne odnosno kritično piše o SDS- u in njenemu liderju J.J.
  Sam bi pa dodal Delečevi še kolimnistko Reporterja g. M. S.
  Naj mi bo oproščeno, toda moram povedati oziroma napisati, kaj me moti. Seveda, dokler nam bo dovoljeno latno mnenje obelodaniti, ne da bi bil za to preganjan.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!