Danes v Demokraciji: “Sveta” Greta in 400 znanstvenikov

O Greti Thunberg seveda nisem nameraval pisati. Tudi v tem prispevku ne bom pisal o njej, ampak o tistih, ki to bolno deklico tako nizkotno izrabljajo, ter njenih starših, ki to zlorabo dopuščajo.

Levičarska medijska trobila, ne le tista slovenska, ampak tudi tuja, so te dni polna poročanja o Greti in njenih podnebnih podvigih. Bolna šestnajstletnica, kjerkoli na svetu in kakorkoli se že pisala, sodi v povprečno normalni državi, sploh pa v državah zahodne demokracije, kakršna je tudi njena Švedska, v srednjo šolo ob maksimalni skrbi njenih staršev in tamkajšnjega zdravstvenega sistema za njeno zdravje. To bi bilo seveda nekaj normalnega, poštenega in pričakovanega. Toda v primeru Grete ni tako.

Greta ne hodi v šolo, nobenega podatka ni o tem, da bi njeni starši skrbeli za njeno zdravje, Greta pa potuje po Evropi, seveda je ne vozijo z avtomobilom ali avionom, to bi bilo z vidika onesnaževanja okolja pregrešno,  Greta potuje z vlakom v Davos na srečanje gospodarstvenikov sveta, Greta potuje z jadrnico na okoljski vrh ZN v New Yorku, Greta ob vsaki priliki, kjer so kamere, dobesedno nadere prisotne, ki okoljsko gledano uničujejo svet, uničujejo cele ekosisteme in seveda mladi rod, ki mu pripada ona. Vse to seveda prebere, ko pa ji novinarji postavijo kakšno nenapovedano vprašanje pa z grimaso na obrazu mikrofon porine prvemu starejšemu ob njej. Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker, ji poljublja roko, levičarski mediji ji pojejo slavospev, le ameriški predsednik Donald Trump, ji ne posveča nobene pozornosti in gre mimo nje, kot da bi bila kip. Sodeč po poročanju levičarskih medijev, ne le doma, ampak tudi v tujini, Greto poslušajo milijoni ljudi, Greta dobesedno postaja božanstvo. Še več, na družbenih obrežjih sem zasledil celo poziv neznancev, ki bi v Ljubljani poimenovali ulico po njej.

No, na tej točki pa skušajmo vklopiti razum, ampak ne zaradi kakšnega računa FURS-a, ampak na osnovi zdrave kmečke pameti. Sami sebi postavimo nekaj vprašanj. Zakaj Greta iz Švedske, zakaj ne vaš enako star sin ali vaša enako stara hči iz Slovenije? Zakaj ne milijoni otrok starih šestnajst let z imeni Ištvan iz Madžarske, Johan iz Nemčije, Elen iz Italije, Emily iz Velike Britanije, Mao s Kitajske ali morda Abha iz Indije? Zakaj torej točno in samo Greta iz Švedske. Odgovor je povsem jasen. Greta je s strani njenih staršev, žal žrtvovan otrok, ki so jo izbrali svetovni ekološki lobiji, pretežno levičarske politične usmeritve, da služi njihovim podlim in lažnivim, zaslužkarskim interesom in nič drugega. Če pa njenim staršem in njej še kaj kane v žep, pa za njih še toliko bolje.

Številni, sicer natančno cenzurirani prispevki o njej, kljub vsemu povedo vse in še več o grobi zlorabi tega otroka. Vse kar pove, bolje rečeno, se cinično dere, prebere, iz v naprej pripravljenega teksta, ki ji ga napišejo drugi. Na nič izven tega ne zna odgovoriti. Jasno je torej, da gre za grobo zlorabo s strani svetovnih ekoloških lobijev in levičarskih organizacij, ki jo njeni starši žal dovoljujejo. Vprašajte se še nekaj. Ali bi lahko vaš enako star sin ali hči, ali enako star Ištvan iz Madžarske, Johan iz Nemčije, enako stara Elen iz Italije, Emily iz Velike Britanije, enako star Mao s Kitajske ali morda enako stara Abha iz Indije, potovala v Davos ali v New York, brez privolitve staršev in debele denarnice nekoga, ki vse to plača? Odgovor je na dlani. Ne!

Ta fenomen, ki to sploh ni, pa za zaključek poglejmo še z drugega zornega kota. O Greti, skoraj da že, »sveti« Greti, veste že vse in še več. Njeno histerično tuljenje, kako se Zemlja segreva, kako gospodarstvo v boju za dobiček uničuje njeno prihodnost in prihodnost mladega rodu, ste že slišali. Toda ob histeričnem tuljenju Grete v New Yorku, se je s posebnim sporočilom mirno in dostojanstveno, zlasti pa znanstveno, oglasilo tudi okoli 400 znanstvenikov iz celega sveta, ki se ukvarja s podnebnimi spremembami, vzroki za njih in njihovimi posledicami. Še niste slišali za njih? Povsem mogoče, saj so vam naši levičarski mediji to zamolčali. Njihovo sporočilo je jasno. Na Zemlji smo priča obdobjem ohlajanja in obdobjem segrevanja. Ta obdobja se ciklično menjavajo. Do leta 1985 smo bili priča obdobju ohlajanja Zemlje, po tem pa smo priča obdobju segrevanja Zemlje, toda stopnja segrevanja Zemlje je nižja od pričakovane.

Komu torej verjamete, že skoraj »sveti« Greti, mladoletnici iz Švedske, ali skupini 400 znanstvenikov iz celega sveta?

3 komentarji

 1. Pozitivno je da se o okolju govori, negativno, da to prezentira najstnica Greta, ki pač po navodilih svojih mentorjev zaigra malo histerije. Zloraba otrok v te namene bi morala biti kazniva.

 2. Če mislijo varno skriti scenaristi, režiserji in plačniki globalnega političnega in medijskega projekta “Greta Thunberg”, da je mogoče z moralno zavrženo zlorabo naivne mladoletnice v pozitivni smeri spremeniti svet ter odločilno izboljšati ljudi v smeri večje in otipljivejše naravovarstvene in trajnostne osveščenosti ter dejavnega in tudi za lastno udobje neprijetnega pozitivnega spreminjanja razmer, se najbrž hudo motijo.
  In to najbrž tudi ni njihov prvenstveni cilj. Bolj verjetno je švedska mladoletnica le še ena od žrtev totalnega globalističnega in imperialističnega geo-političnega spopada, v katerem so naravovarstveni in trajnostno razvojni cilji le prosojna populistična maska za totalitarno imperialno in geo-politično prevlado nad celotnim svetom, vsemi naravnimi viri in celotnim prebivalstvom.

 3. Vse zgoraj napisano drži kot pribito.
  Vsak večer pozno v noč gledam nemške in ameriške “jutuberje”. Ti smeli in drzni borci za ohranitev zdravega razuma in ohranitev evropskih narodov in njihovih držav neusmiljeno sporočajo resnico tidi o sveti Greti. Sporočajo tisto, kar je danes prepovedano slišati in videti. Ljudje, CO2, ki ga imajo častilci svete Grete za glavnega krivca, je samo izmišljeni razlog za uvedbo novega co2 davka, s katerim bodo svetoni mogočnezi bogatili že tako prepolne malhe.
  No CO2 in Greta ni edino prihajajoče zlo, glavno zlo prihaja iz juga. Na tisoče se jih počesi in nezadržno pomika priti naši južni meji.
  No, o tem pa podnebniki z Greto vred molčijo.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!