Danes v Demokracji: Moj prispevek: “Medžugorje in potovanja ilegalnih migrantov” – vabljeni k branju

Medžugorje in potovanja ilegalnih migrantov

Ko ste prebrali naslov mojega današnjega prispevka, ste morda pomislili, da sem se zmotil ali pa, da se mi je zmešalo. Nič od tega ne drži. Naslov mojega današnjega prispevka simbolizira poročanje naših dominantnih medijev in nevladnih organizacij, pa tudi njihovih lakajev tipa Anuška Delić in njen portal »Oštro« s skupino FD-jevskih medijskih policajev. 

Medžugorje je znan romarski kraj v občini Čitluk v Bosni in Hercegovini. Posebej je znan po domnevnih Marijinih prikazovanjih vse od leta 1981. Uradni Vatikan stvari že desetletja proučuje, a jih še ni priznal. Toda to niti ni važno, važna so verovanja ljudi v Marijina prikazovanja in masovna romanja v ta kraj iz celega sveta. Še pred tem pa razčistimo nekaj pojmov.

V času masovnih »nezakonitih migracij«, na prelomu leta 2014/2015, smo bili deležni levičarskega bombardiranja, da gre za »begunce«. Pred nekaj meseci pa so levičarji, zaradi prikrivanja resnice o tem pojavu izumili nov izraz in sicer »prebežniki«. Vse bodo naredili, le da se ne bi govorilo in pisalo o tem, kaj ti ljudje dejansko sploh so. Seveda gre večinsko za »nezakonite ali ilegalne migrante«. Da bi svoje trditve resno utemeljil in vas prepričal v to, da vam preprosto lažejo, se bom poslužil Slovarja Slovenskega knjižnega jezika.

»Migrant« je tisti, ki »spreminja stalno ali začasno bivališče, zlasti iz gospodarskih razlogov«. »Begunec« je tisti, ki »beži pred nevarnostjo ali neprijetnostjo«. »Azil« je »zaščita, zatočišče, ki ga da država političnemu emigrantu«. »Emigrant« je tisti, »ki se izseli v tujino, zlasti iz političnih razlogov«. »Azilant« je tisti, »ki prosi za azil«. »Prebežnik« pa je tisti, »ki prebeži«, beseda je vezana na vojno, vojne ujetnike ali dezerterje.

No pa smo tam. Preidimo k levičarski lingvistiki (jezikoslovje), ki vse te izraze, v času od leta 2014 naprej spretno izrablja za to, da prikriva resnico. V drugi polovici leta 2014 in prvi polovici leta 2015 smo bili priča masovnim »nezakonitim migracijam«,čez ozemlje Slovenije. Takrat so bili dominantni levi mediji polni zlorab o katerih govorim. Seveda so govorili in pisali o »beguncih«.  Ta izraz je v Državnem zboru masovno in nekritično uporabljal tudi takratni predsednik vlade Miro Cerar. Šele nastop predsednika države Boruta Pahorja v Državnem zboru v tistem času, je stvari postavil na svoje mesto. Borut Pahor je govoril o »migrantih«, kar je točno, politično previdno pa je izpustil izraz nezakoniti.  Višek zlorab pa se je zgodil pred časom, ko so izumili izraz »prebežniki«. Kot da bi bila Slovenija v vojni.

Zakaj za omenjen pojav in stanje na tem področju ne pride v poštev noben drug izraz kot »nezakoniti ali ilegalni migranti«? Polovičen odgovor na to vprašanje je zapisan zgoraj. Druga polovica odgovora pa se nahaja v evropski in naši zakonodaji. Pravico do »azila« (uporablja se tudi izraz mednarodna zaščita), imajo posamezniki, ki prihajajo iz vojnih območij ali so v svojih državah preganjani zaradi verskih razlogov, spolnih nagnjenj ali političnih prepričanj in drugih  razlogov.

Toda pazite do »azila« so upravičeni v tako imenovani prvi varni državi in si ne morejo in ne smejo izbirati države, kjer želijo zaprositi za »azil«, oziroma kjer bi želeli živeti. Mi poveste, kako je v skladu s temi mednarodnimi pravili mogoče v Sloveniji zakonito zaprositi za »azil«? Samo tako, da v Slovenijo pridejo iz zraka, s padalom in nič drugače. Ker pa tovrstnih »azilantov« še nisem nikoli videl, trdim, da gre za »nezakonite ali ilegalne migrante«

Vrnimo se k naslovu tega prispevka. Pred nekaj tedni je novinar Nova24TV Luka Svetina obiskal Bosno in Hercegovino. Tam se ni pogovarjal s politiki takega ali drugačnega prepričanja. Pogovarjal se je z uradnimi predstavniki oblastnih organov te države in z zdravstvenimi delavci te države, ki so ga peljali v kamp Vučjak pri Bihaću (Nermina Ćemalović in Alija Šiljdedić). Razložili so mu, da nekateri »ilegalni migranti« (ta izraz uporabljajo tam vsi in je z vidika mednarodnega prava in naše zakonodaje povsem točen) s seboj prinašajo tudi take ali drugačne nalezljive bolezni, med njimi tudi AIDS.

Za slovenske dominantne medije in Anjuško Delić pa se »ilegalni migranti« na meji s Slovenijo čudežno spreobrnejo v »prosilce za mednarodno zaščito« (azil), »prebežnike« in še kaj, ki hkrati tudi čudežno povsem ozdravijo. Kot, da bi jih njihova pot, pred nezakonitim vstopom v Slovenijo, obvezno vodila v Medžugorje, kjer čudežno ozdravijo in se iz »ilegalnih migrantov« spreobrnejo v »prosilce za mednarodno zaščito« (azil). Nič od tega seveda ni res, opozarjam zgolj in samo na zlorabe dominantnih medijev in poročanja medijskih policajev tipa Anuška Delić in drugih.

2 komentarja

 1. Po uradni javni izjavi direktorice Slovenske policije manjka za izvajanje vseh nalog policiji okoli 700 ustrezno usposobljenih oseb. Kar pomeni, da z nadomestili, kot so tehnične ovire, letalniki, sredstva za nočno opazovanje itd., itn. – … in vse do lažnih dvodimenzionalnih naslikanih policijskih silhuet v človeški velikosti, s katerimi skuša policija preslepiti udeležence v prometu, preprosto ni mogoče Policiji ustrezno ažurno in kakovostno odgovoriti na vse varnostne izzive na ozemlju in v akvatoriju RS.
  Po uradni izjavi načelnice generalštaba Slovenske vojske je še nekoliko slabše, saj ji po zadnjih strokovnih ocenah manjka kar 1300 usposobljenih vojakov oz. pripadnikov slovenske vojske. Sicer še nismo slišali ali brali, da bi vojake na delovnih položajih ob mejah nadomeščali z dvodimenzionalnimi silhuetami v naravni velikosti ter z gumijastmi maketami lažjih in težjih vojaških vozil in orožij.
  A ni izključeno, da bodo tudi v SV prisiljeni posnemati vizualno in virtualno ter nizkostroškovno inovativnost Policije pri uprizarjanju virtualne zaščite in virtualne varnosti najbolj ogroženih območij slovenske države v Beli krajini, na Notranjskem in na Primorskem, a zadnje čase že tudi na vzhodnem Štajerskem.
  Torej; kljub nedvoumnemu in jasnemu priznanju, da za korektno izvajanje vseh urgentnih nalog manjka Policiji 700 kvalificiranih oseb ter Slovenski vojski kar 1300 usposobljenih oseb, naj bi verjeli na besedo obema brezskrbnima resornima ministroma, da imata policija in vojska “vse pod kontrolo” ter da ostaja Slovenija še vedno “varna država”.
  Pa verjemi, kdor more!

 2. Včerajšnja uradna informacija, da bo Šarčeva vlada kupila za svoje potrebe dva večtonski oklepni limuzini mercedes ter dva nekoliko skromnejša oklepna terenca prav tako nemškega proizvajalca, kaže, da najvišji državni funkcionarji v RS ne zaupajo povsem zagotovilom obeh pristojnih resornih ministrov, Poklukarja (za notranje zadeve) in Erjavca (za obrambo).
  Za svojo varnost in za varnost svojih državniških gostov so si najvišji državni funkcionarji naročili poleg dosedanjih luksuznih oklepnikov še nove in najsodobnejše, kar pomeni, da sami ne zaupajo nikomur (ne Policiji, ne Slovenski vojski in ne slovenskemu ljudstvu!).

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!