Tanja Fajon – ne hvala!

Tanje Fajon, sedanje evroposlanke, se spomnim, še kot novinarke, ki je za nacionalno TV poročala iz Bruslja. Ne dvomite, njena poročila iz Bruslja so bila popolnoma »strokovna« in zlasti »neodvisna« od kakršnihkoli političnih vplivov. Čisto slučajno, brez »kakršnihkoli političnih vplivov«, je leta 2009 kandidirala na listi SD za volitve v EU parlament in čisto slučajno je bila tudi izvoljena, saj so jo v SD, čisto slučajno dali na izvoljivo drugo mesto, pred mnoge druge vidne člane SD. Seveda je povsem jasno, da tega »povsem slučajno« nikoli ni bilo. Vse je bilo jasno že takrat, Tanja Fajon je bila že kot novinarka, leva politična aktivistka in nikakor neodvisna novinarka.

Osebno sva se srečala leta 2012, ko sem bil notranji minister, ona pa se mi je najavila na pogovor v zvezi z migracijami. Sprejel sem jo. Takrat je bila situacija povsem drugačna, kot je danes, ilegalnih migrantov praktično ni bilo.

Kasneje pa so se najina pota, zlasti pa politična stališča popolnoma razšla in razen »dober dan« si niti ne želim nobenega kontakta z njo. Še več, ocenjujem, da gre za skrajno nevarno, zlasti pa primitivno in hujskaško političarko, ki je za doseganje svojih ciljev pripravljena narediti vse, zlasti pa je pripravljena danes zagovarjati eno, jutri pa nekaj povsem drugega. Naj to svoje stališče utemeljim.

Najprej naj omenim njena stališča do ilegalnih migrantov. Njena stališča so jasna: »ilegalni migranti so dobrodošli«, vsako nasprotovanje temu stališču Tanja Fajon razglaša za šovinizem, fašizem, nestrpnost in kršenje človekovih pravic. Realnih razlogov za svoja stališča, ki so čiste floskule, pa seveda ne navaja.  Ko pa za njenim hrbtom poči kakšna bomba, ali pade kašen strel, kot se je to zgodilo v Strasbourgu ali Bruslju, se skrije v poslopje parlamenta in jokaje obsoja storilce, ki so večinoma migrantskega porekla.

Že pred njenim prvim mandatom EU poslanke, zlasti pa po njem, je javno razglašala, kako ni higienično, da bi kdorkoli bil EU poslanec več kot dva mandata. Letos je ta svoja stališča seveda spremenila in sama kandidirala že tretjič. Menda so jo mnogi nagovarjali h tretji kandidaturi, kdo pa so ti mnogi ni nikoli povedala. Če bi se držala svojih prvotnih stališč, pač nebi niti kandidirala.

Še več, Tanja Fajon je leta 2015 ostro obsojala zaposlitev Žana Janše, prvega sina Janeza Janše, pri poslancih SDS v Bruslju, Milanu Zveru, Romani Tomc in Patriciji Šulin. Omenjena zaposlitev je bila popolnoma zakonita in transparentna.  Tanja Fajon je takrat dejala takole: “Denar, ki ga nameniš nekemu asistentu, je denar davkoplačevalcev. In če zaposliš nekoga, ki je član tvoje družine, se mi zdi, da bi bilo povsem neprimerno, ali pa nekoga, ki je prišel v kabinet po prijateljskih vezeh, ki nimajo nič skupnega s stroko.”

Vse lepo in prav, toda pred dnevi je Tanja Fajon v svojem kabinetu v Bruslju, zaposlila hčerko Matjaža Hana, vodje poslanske skupine SD. Da ne bo pomote, njene zaposlitve ne problematiziram, opozarjam zgolj na dvojna merila Fajonove in režimskih medijev. Konec koncev zakaj pa otroci vidnih politikov ne bi smeli dobiti službe.

Tanja Fajon je javno problematizirala zaposlitev Janševega sina Žana pri poslancih SDS v Bruslju, kot nekaj klientelističnega in nedopustnega. To so v enaki meri povzeli tudi vsi dominantni mediji. Janez Janša je bil prikazan kot oseba, ki je s tem neposredno povezana.  Sedaj pa je situacija povsem nasprotna. Če ne bi bilo nekaj medijev blizu opoziciji, kot so Nova24TV in Demokracija, za to sploh ne bi izvedeli. Tako pa je po zaslugi omenjenih medijev in še koga, situacija povsem jasna. Tanja Fajon je zaposlila hči strankarskega kolega Matjaža Hana. Če njena trditev iz leta 2014, ko je govorila in je obsojala zaposlitev Žana Janše pri poslancih SDS v Bruslju, potem je njena sedanja zaposlitev hčere Matjaža Hana nujno potrebna enake presoje. Zakaj torej ta zaposlitev ne bi bila klientelistična, koruptivna in še kaj?  Čista dvojna merila torej, tipična za Tanjo Fajon.

Povsem v stilu s Fajonovo in njenim obnašanjem je tudi poročanje večine dominantnih medijev. TUKAJ, TUKAJ in TUKAJ si lahko pogledate kako so v primeru Žana Janše kokodakali režimski mediji, sedaj pa o zaposlitvi Hanove hčere, sploh ne poročajo. Morda pa nas bodo začeli prepričevati, da Fajonova sploh ni vedela, da je zaposlila Hanovo hči ali morda, da Han ni vedel, da ima hči. Tudi tega so režimski mediji sposobni.

 

4 komentarji

 1. AKTIVISTKA! Tanja Fajon JE POVZPETNICA…. je dokaz:
  -da SPOMIN tistih, ki jo volijo ne sega prav daleč?!..
  – je razlog V INTERESU?!, ali pa
  -kar V OBOJEM – V INTERESU IN V POZABI….(se pozabi kaj je govorila, kaj počela, delala…) “NAŠ JE LE NAŠ”…..dokler se pač da.

 2. Ključ vladanja odmrznjenih komunistov je ravno v finančno in kadrovsko obvladovanem (in na drugi strani še usodneje: nedostopu) večinskem medijskem prostoru, ki je še vedno tak kot v komunizmu. Le da so ga komunisti prej upravljali v imenu ljudstva kot družbena lastnina, po letu 91 so si te medije prepisali na svoje ime, po zgledu F21.
  Ta primer Fajonove zelo nazorno pokaže usodne barabije in manipulacije ljudem lahko dostopnih in vsiljenih in zato vplivnih »njihovih notranje pluralnih« medijev. Kar Fajonova govori in večinoma kritizira drugače misleče, partijski mediji naučeno razbobnajo in napihujejo čez vse meje, dan na dan. Njena dejanja, ki so prav taka, kot jih sama očita drugim, pa ti mediji gladko in nezmotljivo zamolčijo ljudem.
  Takim kot je Fajonova (pravilno mislečim), v vplivnih medijih ne dovolijo oporekati. Gornji članek bi zavrnili po koširjevo: neobjavljivo.
  Močni so. Vsak dan nam to dopovedujejo, da slučajno tega ne bi mi pozabili, kdo ima pravico nam vladati

 3. Novoizvoljena evroposlanka ter podpredsednica SD Tanja Fajon se je proslavila s svojo nenačelnostjo oz. s tem, da sama z lastnimi dejanji sproti podira svoje bobneče in visoko leteče moralne vrednote ter zaobljube.
  Tako je nekoč javno očitala drugim nekritičnost in pretirano povzpetništvo, ki bi kandidirali več kot dvakrat za “sanjske službe” evro-poslancev, nazadnje pa sama “požrla” dano besedo ter lastnim načelom navkljub v tretje kandidirala in bila po prednostnih glasovih volivcev legitimno in legalno izvoljena še tretjič. A to ji naenkrat ni bilo dovolj in zahotelo se ji je še boljše plačane in še bolj prestižne politične sinekure v evropski komisiji kot vladi EU.
  Nikoli ni zamudila priložnosti za politikantske izpade proti poslancem najbolj satanizirane konkurenčne stranke SDS v DZ RS ali v evropskem parlamentu, še posebej ne tedaj, ko je bilo mogoče javno osumiti ali celo obdolžiti posamezne poslance iz konkurenčne in osovražene SDS za klientelizem ali nepotizem ter izkoriščanje davkoplačevalskih sredstev za krepitev sorodstvenih ali znotrajstrankarskih vezi. Zdaj pa je sama kot evroposlanka v svojem tretjem mandatu pri polni zavesti in svoji visoki morali klientelistično in nepotistično zaposlila na stroške davkoplačevalcev otroka svojega strankarskega kolega in šefa poslanske skupine SD v DZ RS Matjaža Hana.
  O človeški “morali” in politični “načelnosti” evropske poslanke Tanje Fajon in njene stranke SD z Dejanom Židanom in Matjažem Hanom na čelu pa največ pove neizmerna užaljenost ob odločitvi premiera Marjana Šarca in Vlade RS, da ne predlagata za evropsko komisarko poslanke SD Tanje Fajon, ker je v evropskem parlamentu po svoji izvolitvi javno lobirala in tudi javno glasovala proti veljavno izvoljeni predsednici evropske komisije iz zmagovalne Evropske ljudske stranke. Zdi se, da bi bili evro-poslanka Tanja Fajon in njena stranka SD pripravljeni mirno zamolčati in pragmatično “pomesti pod preprogo” javno izrečen glas proti veljavno izvoljeni predsednici evropske komisije ter se ji vdano in poniglavo prikloniti, da bi le dosegla bolestno ambiciozna evro-poslanka in njena stranka SD njen najvišji politični in karierni cilj.
  Sicer pa od podpredsednice stranke SD in evro-poslanke Tanje Fajon kake načelnosti in politične premočrtnosti najbrž niti ne smemo pričakovati, če vemo, kakšen je večkrat dejavno izpričani odnos Židanove stranke do veljavne Ustave RS, do veljavnih odločb Ustavnega sodišča RS ter do vladavine prava v RS. Zadnji poraz ministra za šolstvo dr. Jerneja Pikala v Državnem zboru in Državnem svetu RS je najotipljivejši dokaz za nazadnjaško oblastniško samopašnost celotnega vodstva Židanove stranke SD, ki vztrajno prezira in zavestno krši veljavno Ustavo RS, veljavno odločbo Ustavnega sodišča RS, načela in vrednote vladavine prava ter ne nazadnje univerzalne temeljne človekove pravice in svoboščine v državah članicah skupnosti EU.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!