Twitter »vojna« na desni koristi le levičarjem

Pred nekaj dnevi sem na svojem TW profilu pozval posameznike iz SDS in DOM (Domovinska liga) k neke vrste nenapadanju, ki v času pred volitvami ne koristi nikomur drugemu kot levim političnim silam. S tem sta se javno strinjala tako Janez Janša, kot Bernard Brščič. Celo Reporter je o tem poročal, češ da mi je uspelo ustvariti neke vrste premirje. Toda včeraj se je ponovno zaiskrilo in »vojna« med twitteraši je spet izbruhnila.

Naj vas spomnim, da so nam mnogi v preteklih letih očitali, da je SDS postala preveč radikalna. S tem se lahko strinjamo ali pa ne, toda dobili SMO DOM, kjer več ali manj opažam posameznike, ki so bili ali člani SDS ali pa blizu SDS, mnoge sem srečeval tudi pred sodiščem v Ljubljani na znanih protestih. Nikomur nisem in ne zamerim nič. Ustavna pravica vsakega državljana je, da se politično angažira v tej ali oni politični stranki. Tudi zato z ustanovitvijo DOM nimam nobenih težav. Toda evropske volitve 26. 05. 2019 bodo dan x za vse nas. Kot je znano je pri volilni udeležbi, kakršna je bila do sedaj, potrebnih osem ali več odstotkov glasov za enega poslanca.

Če bo DOM dobil svojega poslanca, bom eden prvih, ki jim bom čestital. Če pa se pokaže, da so dobili do sedem odstotkov glasov (ob udeležbi kakršna je bila do sedaj), ki so jih pretežno nabrali na desnem političnem polu in s tem znižali število poslancev, ki jih desnica sedaj ima, to je pet poslancev, in če bo posledica ta, da bo levi politični pol na ta račun dobil več kot tri poslance, ki jih imajo sedaj, bom prvi, ki bom DOM kritiziral in jim jasno povedal, da so naredili čisto bedarijo.

Pa pustimo to in se vrnimo TW »vojni« med obema stranema. Naj vse udeležence v tej neumnosti vprašam naslednje: »Ali ste zasledili TW »vojno« med predstavniki SD in Levice?« Jaz je ne zaznavam. Zakaj torej TW »vojna« med posamezniki na desnem političnem polu? Komu to koristi? Ne enim ne drugim. To početje koristi le politični levici.

Če stvar prikažem nazorno naj vas spomnim na evropsko prvenstvo v košarki pred časom v Carigradu. Se še spomnite finalne tekme med Slovenijo in Srbijo? Pol Slovenije je bilo na nogah, ko so zadeli naši. Pol Srbije je bilo na nogah ko so zadeli njihovi. Evforija je bila popolna na eni in drugi strani. V TW »vojni«, ki jo omenjam, je nekaj podobnega, le da se na vsak TW spopad na desni, evforično veseli le politična levica. Se bo tudi 26. 05. 2019.

Vse sodelujoče v omenjeni TW »vojni« naj zato spomnim na 26. 05. 2019, torej na dan volitev v evropski parlament. Takrat bo prišla ura resnice. Ura resnice za vse. Vsak spopad na desni je zato le voda na mlin politični levici. Se vsi, ki se greste TW »vojno« na desni tega zavedate?

6 komentarjev

 1. Na TW niste reagirali.
  A vi mislite, da je bila izjava JJ v Reporterju dopustna za politika njegovega ranga? On ni Erjavec ali Cerar, ni Bratuškova ali Židan, ni paglavec iz skrajne Levice.
  Veste, da tudi jaz reagiram izredno burno, toda, kot sem napisal, je tudi moj predsednik in Vaš, zato pričakujem malce umirjenosti.

 2. Spoštovani gospod Viktor!

  Vidim, da nadaljujete z lanskoletno prakso. Z vami NE BOM več – tokrat ZADNJIČ, JAVNO razpravljal o SDS, katere član ste tako kot jaz. Moj prispevek je namenjen pozivu, da se pripadniki DOM in SDS ne prerekajo. Tega NE KOMENTIRATE – komentarji so namenjeni vsebini komentarjev. Mi pa postavljate vprašanje o nekem TW JJ na temo Reporterja. Pojma nimam na kateri TW JJ se vaše vprašanje nanaša. Kot član SDS imate vso možnost, da JJ sporočite, kar mu želite, njegov mail imate, če ga nimate vam ga bom z veseljem posredoval. Jaz sem mu svoja mnenja, in mu jih bom vedno povedal, tudi tista v katerih se z njim ne strinjam. Res pa je, da o tem ne obveščam vas, sploh ne javno, tako kot vi vprašanje zastavljate meni, namesto njemu. Tudi vam ni potrebno obveščati mene o vaših komunikacijah z njim. V nobenem primeru pa mojih komunikacij z JJ, zlasti ne o tistih, ko se z njim ne strinajm, NE BOM JAVNO OBJAVLJAL.
  Sicer pa cel, dan sem bil na Onkološkem inštitutu, tja ne hodim na sladoled, vemo zakaj se tja hodi, in vi veste zakaj tja hodim, in vi nestrpno reagirate, zakaj vam takoj ne odgovorim! Popolnoma nerazumljivo in popolnoma nekorektno.
  To je moj zadnji odgovor vam. Želim vam vse dobro.

  dr. Vinko Gorenak

 3. Spoštovani Slovenci,
  politika ni nogometna tekma in politiki niso nogometni igralci, tako kot tudi stranke niso nogometni klubi. Zato, dragi sodržavljani, od politike in njenih protagonistov je odvisna kvaliteta našega življenja, ali če hočete, naši želodci so odvisni od politikov.
  Ljudje, pamet v roke, kot se temu reče. Le skupno brez prepirov bomo dosegli boljšo kvaliteto življenja in napolnili želodce.
  Končajmo že enkrat 2. S.V.; upokojimo zvezo borcev in se že enkrat odločimo za preverjene poltične kadre. Zaupajmo stolčke v Bruslju tistim, ki jim je prvi cilj slovenski narod v evropski družini, ne pa pohlep po denarju in ohranjanje preživelega.

 4. Dober da, g.dr.Gorenak!

  Za: Objava v Demokraciji na temo Nović-Radonjić & Krivosodje :
  Kling: »Strah me je za ljudi v Sloveniji«

  V zvezi s tem je treba storiti nekaj: država Slovenija bi morala sprejeti določene zakone in ratificirati mednarodne konvencije ne samo v okviru EU, ampak tudi v okviru Združenih narodov, da bodo sodniki odgovarjali za svoja dejanja,« je mednarodna opazovalka za človekove pravice Michelle Laura Kling komentirala nagovor sodnika Zvjezdana Radonjića o pritiskih globoke države v zvezi s sojenjem dr. Milku Noviču.
  ———————————————————————
  Tema ne spada v ta vaš članek, pa vendar, prosim lepo ali mi odgovorite ali je res, kar navaja kingova,
  da Slovenija nima urejenih statusov kot navedba ?

  Drugo: Kaj je delal dr. Šturm štiri leta, vi ste tudi doktor znanosti in še kdo – kaj ve o tem Janša – zakaj
  stvari niso urejene, resno, prosim lepo.

  Kaj je z EU nadzorom bande Krivosodja & Tožilstva & Policije – pa saj to ne more iti tako !

  Kaj ima Zver v projektu za EU parlament – sama leporečenja – DOST MAMO, VESTE ?

 5. …”Moj prispevek je namenjen pozivu, da se pripadniki DOM in SDS ne prerekajo”…..
  Popolnoma korektno-PODPIRAM.

  “.. in vi nestrpno reagirate, zakaj vam takoj ne odgovorim…..”
  Spoštovani, g. dr. Vinko Gorenak. Večkrat me je “udarilo” ko sem prebral to in ono – pa recimo o kakšni “ne-objavi komentarja”.
  Vemo, da JE NEMOGOČE “vsako minuto, uro čepet” za računalnikom ali kakšnim drugim pripomočkom in reagirati ko se komu “zahoče”.
  In ne gre samo za čas tistega, ki se s konkretnim ukvarja, gre tudi ZA TEHNIKO, ki ima lahko “svoje muhe”.

  Nekaj primerov:
  -doživljanje nestrpnežev…tako doma, kot v tujini. V podjetju sem delal na računalniku, na katerem nisem mogel dodatno “inštalirati” niti ene, dodatne pisave. (fonta) . Zaradi tega sem tako doma kot v tujini doživljal poniževanja, ki so se vrstila več mesecev. Očitki, češ eno pisavo v računalnik lahko doda vsak osnovnošolec, tako preprosto je to – ti pa tega ne znaš…..Nikomur nisem mogel dopovedati, da pač na mojem, službenem računalniku, se pa ne da – ker je preprosto “za nič”. Končno sem prepričal tiste, ki so bili učeni in zadolženi za tehnično pomoč, da to uredijo. Prišli so. Presenečeni, kako to, da ne znam…Gospod pregleda računalnik in reče, češ preveliko pisav že imaš inštaliranih, je zmanjkalo prostora, zato je nemogoče dodati še kakšno. Seveda tega nisem verjel, sem vse prej preveril in ni in ni šlo. Pa mi je gospod hotel dokazati kar je govoril. Iz mojega računalnika je izbrisal nad 50 pisav. In kaj se je zgodilo. Niti ene ni mogel dodati, skopirati nazaj. Tako je končno tudi “strokovnjak” lahko ugotovil – ne vzroka zakaj – da pač se ne da inštalirati niti ena pisava, pa če jih izbriše še sto.

  -dobil sem sodelavca z novim računalnikom. Strokovnjaki računalniškega področja so skopirali ves moj računalnik s programi vred – razen pisav, da bi delovalo. Da bi lahko sodelavec delal na zadevah, na katerih, sem delal. Glej ga zlomka ni delovalo. Trajalo je kakšen teden. Vodja računalničarjev je dejal, da se je pozanimal pri nekaterih strokovnjakih širom Slovenije pa nihče ni vedel kako je mogoče, da natančno skopiraš vse iz enega računalnika v drugega, pa zadeve ne “laufajo”. Obupali so. Sam niti nisem imel časa, da bi se s tem ukvarjal, pa to tudi ni bilo delo z mojega področja in sem si mislil – briga me, ni moje delo. Nisem plačan zato, imam itak svojega dela vrh glave. Po desetih dneh sem nekako začel razmišljati o tej zadevi doma. Nekako mi je”kapnilo” kaj bi bilo krivo, da zadeva ne deluje. In sem v službi poizkusil – delovalo je. To kar niso znali strokovnjaki z računalniškega področja, se je posrečilo meni.

  In tako je bilo nič kolikokrat.

  Nekako težko razumem, da se kar takole “udari” po nekom – ki se maksimalno trudi, da bi zadeve tekle kot je treba. Vedeti je treba, da NE ČLOVEK in NE TEHNIKA ne bosta zadovoljila ljudi, ki imajo nerealna pričakovanja. Ljudi, ki gledajo ozko.

  Takole na kratko, na hitro sem navrgel – samo v razmislek.

  Spoštovani gospod dr. Vinko Gorenak – KAPO DOL! NE VEM KAKO ZMORETE VSE TO.
  (No, pa saj če se ozrem vase, tudi zase ne vem, kako sem v življenju zmogel kar sem, le na drugih področjih kot vi…)

  P.S. Poglejte, na zadnjih volitvah ste volili Pahorja, jaz pa ne……IN KAJ NAJ ZDAJ?! Jaz udarim po Vas, Vi pa po meni?!…Zato, ker si nisva enotna?! v tem, da je …”Pahor najboljši.”?! MI NA MISEL NE PRIDE. SPOŠTUJEM VAŠE MNENJE IN CENIM VAS. “Velike stvari” štejejo in VI IMATE “KAJ ZA POKAZATI”.

  In še, berem napadi, sponašanja takšna in drugačna – glede podpore Janezu Janši pred sodiščem…Nekaterim bi rad sporočil – TUDI JAZ SEM HODIL PROTESTIRAT PRED SODIŠČE IN DONIRAL, NAKAZAL SEM KAR NEKAJ DENARJA (pač glede na moje zmožnosti) V PODPORO ODBOR 2014 – Pa mi na misel ne pride, da bi zdaj nekaj premleval za nazaj. Še manj , da bi protestiral zato, da bi mi bil kdorkoli kaj dolžan. PROTESTIRAL SEM, KER SEM BIL PREPRIČAN, DA JE TAKO PRAV. In še danes tako mislim. Ne glede na to, kaj si misli JJ o meni ali pa kdorkoli drug, ki je nekako odšel…
  Za JJ sploh ne vem kaj si misli o meni, če sploh kaj – ne vem zakaj bi me to sploh zanimalo. Protestiral sem – zgolj in samo iz enega razloga – VERJEL SEM IN VERJAMEM, DA JE BILO TAKO PRAV! In to je tudi vse.
  Če je kdo protestiral s “figo v žepu”., zato, da bi imel kakšne koristi, ja, to je pa lahko tudi problem…

  Za konec naj velja:

  …”Moj prispevek je namenjen pozivu, da se pripadniki DOM in SDS ne prerekajo”…..
  Popolnoma korektno-PODPIRAM.

 6. Sem slovenski državljan in imam Slovenijo rad. To, kar pa me kot državljana dnevno moti, so vse slabši pogoji normalnega življenja v tej državi. Ko vse bolj in bolj odpovedujejo sistemi zdravstva, sodstva, šolstva, varnosti, na drugi strani pa bohotenje javnih in državnih služb, predpisov in oviranje zasebnega podjetništva in zasebnih ustanov, se mora človek vprašati, zakaj vse to ?

  Če se v spominu ozrem nazaj v čase komunistične Jugoslavije ugotovim, da je Slovenija vse bolj in bolj podobna kopiji države, ki je živela pred 25. 6. 1991. Biti moraš torej popoln idiot, če na podlagi tega dejstva ne odkriješ vzroka in povzročiteljev vse slabšega stanja v novi demokratični državi. To so stare komunistične elite, ki so s pomočjo svojega podmladka , ukradenega denarja in ob odsotnosti lustracije, povsem ugrabile državo Slovenijo. Slovenjo upravlja mafija in ne državniki .
  V Sloveniji so vsi odtenki levih strank izpod istega (komunističnega) pokrova pa naj se imenujejo liberalne, socialne, nacionalne ali stanovske, je prav vseeno, saj njihovi nazivi služijo le kot politična mimikrija. Najhuje pa je to, da stranke slovenske pomladi, ki so vse od kraja desne usmeritve, še vedno kupujejo njihove obljube sodelovanja v tej ali oni obliki in se med sabo prepirajo kdo od njih je bolj levo ali desnosredinski ker še vedno (28 let) niso dojele, da slovenski levičarji nikoli ne bodo postali karkoli drugega, kot to kar so.

  Vse dotlej, dokler ne bo na državnozborskih volitvah začela zmagovati slovenska pomladna desnica, ni nobenega upanja za sanacijo slabih razmer v naši državi. Zaradi tega mi je vseeno, če stranka DOM ne bo dosegla tistih 8%, želim le, da bi jih dosegla čim več in da se ji uspe uvrstiti med parlamentarne stranke na naslednjih državnozborskih volitvah.
  Zaradi enega desnosredinskega poslanca več v Evropskem parlamentu, se razmere v Sloveniji ne bodo prav v ničemer spremenile na boljše.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!