»Korl« – ne bom se ti zahvaljeval, ker nisem naiven

Svoj bančni račun kontroliram vsako jutro. Vse je seveda elektronsko, kar popolnoma obvladam, a sem hkrati pripadnik tiste stare garde, ki v elektroniko pač ne zaupa v popolnosti.  Dva ali trije kliki vsako jutro ob kavi in nadzor nad bančnim računom imam.

Tudi danes ni bilo nič drugače. Čeprav je bla jutranja kava sredi dopoldneva, se svoji stari navadi nisem izneveril. Danes ni zadnji delovni dan v mesecu, ko naj bi bila nakazana pokojnina, zato povečanega zneska na svojem računu nisem pričakoval, a sem ga seveda takoj opazil. Pokojnina je bila torej nakazana danes, kar je menda navada že vsa leta.

Veliko naivnih upokojencev še vedno zaupa Karlu Erjavcu, to nenazadnje kaže tudi res precej oskubljen, a še vedno zavidanja vreden volilni rezultat na zadnjih volitvah v DZ. DESUS Karla Erjavca je dobil skoraj 44.000 glasov. Če bi bil tudi sam med naivnimi volilci Karla Erjavca, bi danes na veliko razglašal, da je predčasno nakazilo pokojnine pač zasluga Karla Erjavca. Toda poglejmo še druge številke.

Upokojencev je menda nekaj nad 600.000, če ob tem upoštevamo dejstvo, da je vseh polnoletnih volilnih upravičencev nekaj nad  1.700.000, potem je jasno da predstavljajo upokojenci  res veliko volilno telo. Preračunajmo hipotetično še naslednjo situacijo. Volilna udeležba v Sloveniji je tam okoli polovice, to pomeni, da gre a volitve okoli 900.000 volilcev, letos še manj. Če bi vsi zaupali Karlu Erjavcu, bi njegova stranka imela v DZ okoli 65 poslancev. Toda to se nikoli ni zgodilo. Še sreča torej, da uspe Karlu Erjavcu naplahtati le okoli 44.000 upokojencev od nekaj nad 600.000 upokojencev, seveda ob predpostavki, da naj bi DESUS volili zlasti upokojenci.

Toda v to manjšino upokojencev sodi tudi moj znanec iz sosednje občine. Vedel sem, da je bil do pred nekaj leti član SDS, ki jih pripadam tudi sam. Zelo aktiven, korekten in pošten je bil. Leta 2014 pa sem zasledil, da kandidira na listi DESUS-a. Začudeno sem ga vprašal, kaj se je zgodilo, zakaj je zapustil vrste SDS, ali gre za kakšne razprtije ali kaj? Ne, ne nič ni bilo narobe v SDS, saj veš postal sem upokojenec in zato sem prešel v DESUS!? No, moj znanec očitno sodi med tistih 44.000 naivnih upokojencev, ki še vedno nasedajo Karlu Erjavcu.

Tudi za današnje predčasno nakazilo pokojnine, se vsaj nenaivni upokojenci, pač ne bomo zahvaljevali Karlu Erjavcu.

4 komentarji

 1. To pokojnino bi morali prejeti 1.12 kot smo na začetku po osamosvojitvi in ne na koncu meseca.

 2. Oh, Karl Erjavec, kako dolgo še. Menda ne tako kot Jankovič, ki še ne razmišlja o županki upokojitvi.
  A to morda pomeni dosmrtno, tako kot zdavnaj preminuli Broz.

 3. Tudi sam sem upokojen. Da bi se “pridružil” skupini LAŽNIVCA, PREVARANTA, POVZPETNIKA, MANIPULATORJA…. Karla Erjavca?!
  “MI NE PADE NA MISEL”!
  Sicer pa, KOLIKO GLASOV JE NA ZADNJIH VOLITVAH DOBIL KORL ……?! Marsikaj pove….

  Ko je Korl obljubljal upokojencem 1000 evrov pokojnine sem dejal mojemu, sedaj že pokojnemu očetu: “Privoščim ti, da bi imel tako pokojnino, a o tem lahko le sanjaš..se ne bo zgodilo…”. Moj oče se je nasmehnil in mi odgovoril: “Verjamem ti”!

 4. Naj Erjavec vprasa ekonomiste, koliko so REALNO padle pokojnine, ne pa, da lazno nabija o svojem “uspehu “ ! Namesto, da bi izginil na smetisce zgodovine zaradi povzrocene skode nam, upokojencem, se zopet in ponovno podpisuje pod nakupom orozja! Patria, Veliki pok in Pokovec, sta nas stala osvoboditve in ponaredila, ne enkrat, pac pa kar 3x volitve. Zakaj, Erjavec? Bljak!!!

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!